Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με SFF υπολογιστές.

Έστω ότι έχουμε ένα σχετικό υπολογιστή όπως τον FUJITSU ESPRIMO E700 E85+ (έχει chipset Q65) full χαρακτηριστικά εδώ) με i7 2600 κι ένα πιο συνηθισμένο desktop PC s1155 (chipset P67) με τον ίδιο επεξεργαστή.

Για καθημερινή χρήση (σερφάρισμα youtube - facebook - skype - thunderbird) και προγραμματιστικές δουλειές σε xampp, θα έχει μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις; Αρκεί άραγε η ενσωματωμένη γραφικών, ακόμα και για κάποιον που δεν παίζει παιχνίδια καθόλου;

Γενικά ποια η άποψή σας για τους small form factor υπολογιστές;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Thanks για την απάντηση! :-)

Παρέλαβα χθες ένα Fujitsu ESPRIMO E700 E85+ (i7 2600/8GB RAM).

Λειτουργεί μια χαρά, απλά έχω μια απορία για τα γραφικά (είναι integrated/ onboard). Λογικά χρησιμοποιείται ο i7 2600 με τα HD 2000.

1. Για καθημερινή χρήση (σερφάρισμα/ ταινίες/ youtube και 1080p video), πιστεύετε ότι επαρκούν τα integrated γραφικά;

2. Υπάρχει περίπτωση να έχω χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά την απόκριση του συστήματος, λόγω των πιθανών αδύναμων γραφικών;

3. Λέτε να ωφελήσει σε κάτι να του έβαζα μια low profile και low power κάρτα γραφικών τύπου GT710 2GB; ή άδικα τα χρήματα;

(έχει τροφοδοτικό 280W οπότε δεν έχω πολλά περιθώρια)

Δημοσ.

μμμμμμ πολύ φοβάμαι ότι δεν επαρκεί :-D

ok στο Photoshop τα βρίσκει σκούρα και λογικό, όμως σε σερφάρισμα στο facebook με γρήγορο scroll ενώ ακούω μουσική σε WMP, ακούω ένα περιστασιακό τρρρρρρρρρρρρρ ανά διαστήματα, που λογικά προέρχεται από τα χαμηλά γραφικά (δε νομίζω να είναι θέμα CPU γιατί έχω ξανά δουλέψει με i7 2600 και επαρκεί μια χαρά για βασικές εργασίες).

Δημοσ.

ΔΕΝ θα έχει διαφορα στις επιδόσεις.

Εξαρτάτε αν έχει αρκετή ψύξη αφού όσο νανε  i7 είναι αν τον ζορίσει μπορεί να υπάρξει throttling.

ok στο Photoshop τα βρίσκει σκούρα και λογικό, όμως σε σερφάρισμα στο facebook με γρήγορο scroll ενώ ακούω μουσική σε WMP, ακούω ένα περιστασιακό τρρρρρρρρρρρρρ ανά διαστήματα, που λογικά προέρχεται από τα χαμηλά γραφικά (δε νομίζω να είναι θέμα CPU γιατί έχω ξανά δουλέψει με i7 2600 και επαρκεί μια χαρά για βασικές εργασίες).

Αυτό περισσότερο σε δίσκο φέρνει ιδίως αν τρέχεις chrome που κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα από τον δίσκο και αν έχει δίσκο της εποχής.

Μπορείς να κάνεις ένα ramdisk να ορίσεις το cache εκεί για τον browser και να δεις αν το ξανά κάνει. 

Δημοσ.

Δεν έχει καμία φοβερή ψήκτρα γιατί μιλάμε για small form, αλλά θα τρέξω Open Hardware Monitor για αρκετή ώρα και θα σας πω max temps.

Το setup των δίσκων - συσκευών είναι το εξής:

- σε μία και μοναδική SATA 3 έχω έναν σύγχρονο Intel SSD 240GB με το λειτουργικό και όλα τα προγράμματα

- σε μια SATA 2 έχω έναν WD Blue 4TB

- σε μια SATA 2 έχω το DVD-RW

Οπότε δε νομίζω να είναι θέμα δίσκων, μια χαρά ταχύτατά λειτουργεί ο SSD.

Χρησιμοποιώ Firefox.

Αν έχετε άλλες ιδέες πέρα των θερμοκρασιών για να εντοπίσω το πρόβλημα με τον ήχο/ throttling, πείτε μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βεβαιωθώ αν είναι ή όχι τα γραφικά;

Ευχαριστώ! :-)

Δημοσ.

αχ παιδιά δεν θέλω να μπλέξω μια προγράμματα custom ρυθμίσεων προς αποφυγήν throttling. :fear:

Σύντομα θα αγοράσω νέα GPU (GT710/720) και θα σας έχω νέα.

Πάντως δοκίμασα να λειτουργώ το σύστημα ενώ σερφάροντας youtube (με youtube μουσική το φαινόμενο είναι πιο έντονο) κτλ, με ανοιχτό τον taskman των Windows 10. Σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να ζορίζεται ο i7 2600, ακόμα κι όταν εντοπίζω throttling (το usage σε γράφημα λογικών πυρήνων δείχνει μια χαρά χαμηλές τιμές).

Δημοσ.

Κι ομως η hd2000, μαλιστα ενος i7, θα επρεπε σε τετοια χρηση να ειναι αρκετη η ιδια,
πολυ δε μαλιστα, οταν εχει οπισθοφυλακη και επεξεργαστη θηριο, να παρει αμπαριζα!
:-)
Πριν παρεις εξτρα καρτα γραφικων, δοκιμασε + να την overclockαρεις μηπως λυθουν:
http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/13
Κι αν οχι, προσπαθησε να παρεις καλυτερη απο GT710/720 (εστω απο αγγελιες εδω)
:devil:

• Like 1
Δημοσ.

Ο i7 2600 ο non k που έχω, έχει γραφικά HD2000, σε αντίθεση με τον k που έχει HD3000.

Θα το ψάξω για o/c, αλλά ψάχνω τρόπο να διαπιστώσω αν όντως φταίνε τα γραφικά.

Τι λέτε για GT730;

Ας πούμε όταν έτρεχα Photoshop, ανά διαστήματα το ενεργό μέρος του παραθύρου που γινόταν η επεξεργασία, γινόταν μαύρο. Γραφικών θέμα δεν είναι;

Γενικά ποια κάρτα προτείνετε για το συγκεκριμένο small form factor λαμβάνοντας υπόψιν ότι:

- θέλει low profile

- διαθέτει 280W τροφοδοτικό (όχι ότι θα έχω πρόβλημα αν βάλω κάρτα που να λέει minimum requirements 300W αλλά μέχρι εκεί)

- να μην κοστίζει πάνω από 50 - 60 ευρώ καινούργια (μπορώ να ψάξω και στις αγγελίες πάντως)

Έλεγα για GT710/720 γιατί βρίσκω εκδόσεις που καταλαμβάνουν single slot... αν είναι να δω διαφορά με καλύτερη GPU ας θυσιαστεί και το extra slot. :-)

Δημοσ.

Ακριβως επειδη ειναι (του) i7 θα επρεπε να ειναι αρκετη, αν ηταν σε/για i3 να το ξανασυζητουσαμε...
Και το overclock μπορει να σου δειξει: αν αλλαζει κατι στη συμπεριφορα της vga ειδικα οταν ανεβει!
Μπορεις να δοκιμασεις (και) χαμηλοτερες συχνοτητες @ i7: θα δεις επισης ποσο επηρρεαζει η cpu!
:shifty:

Οσο για low profile vga, ριξε μια ματια αν μπορεις να φτασεις σε αυτη εδω με GDDR5 + single slot:
http://geizhals.eu/kfa-geforce-gt-730-gk208-exoc-gk208-73ggh4dv9dtz-a1216473.html
http://www.kfa2.com/kfa2/graphics-card/700-series/kfa2-geforce-gt-730-exoc-1gb.html

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, - μου έκοψε - σήμερα να κάνω μια βόλτα από το BIOS και εντόπισα ότι τα onboard γραφικά ήταν ρυθμισμένα να χρησιμοποιούν μόνο 64MB μνήμης. Έτσι το γύρισα στο μέγιστο, που ήταν τα 512MB. Πλέον το βλέπω και στον taskman των Windows ότι έχουν αφαιρεθεί αυτά τα 512MB από τη διαθέσιμη προς χρήση, μνήμη RAM. Κι απορούσα γιατί έβλεπα διαθέσιμα προς χρήση 7,9GB πριν. Τώρα είναι 7,4GB.

Λειτουργώ εδώ κι ένα 20λεπτο το PC με μουσική youtube και δεν έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής ίχνος throttling!

Αυτά :-)

Δημοσ.

Sorry παιδιά, throttling δεν λέγεται το φαινόμενο που όταν κάποιο υποσύστημα δεν επαρκεί, παρασύρει όλα τα υπόλοιπα και μειώνονται οι επιδόσεις/ εμφανίζονται προβλήματα; :fear:

Αν όχι, εγώ αυτό που περιέγραψα θέλω να πω στο παραπάνω μήνυμα. Ίσως η μειωμένη μνήμη στα onboard γραφικά δημιουργούσε το θέμα που άκουγα τρρρρρρρ κι άλλες παρεμβολές όταν τσίταρα λίγο τη χρήση και παράλληλα άκουγα μουσική. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...