GR_Ewing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2003, βρίσκω στο e-mail μου ένα μήνυμα από κάποια εταιρία Internet Hosting και Web Authoring, με όνομα και λοιπά στοιχεία ως κάτωθι: iSOL Internet Solutions Ε.Π.Ε Φανερωμένης 8, Χολαργός 155 61, Αθήνα, τηλ. 210 65 63 780-1, fax 210 65 63 782 Μετάξύ των άλλων, η εν λόγω εταιρία έκανε και δύο προσφορές, τη μία εκ των οποίων σε κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μάρκας Mikrotek στη καταπληκτική τιμή των 139 Euro (+ΦΠΑ 18%). Χρησιμοποιώντας τον όρο ΠΡΟΣΦΟΡΑ, τόσο στο e-mail της, όσο και στο site της, και αφού εξέτασα τις προδιαγραφές της φωτογραφικής μηχανής, σκέφτηκα, γιατί όχι, ας τη πάρω. Αλλωστε η τιμή ήταν τέτοια, ώστε και χάλια να έβγαινε η μηχανή, το κόστος δεν ήταν και τόσο μεγάλο. Οντως, ήλθα σε επαφή με την εν λόγω εταιρία, τη παρήγγειλα, και λίγες ημέρες αργότερα ήταν στα χέρια μου, έχοντας πληρώσει και 5,5 Euro μεταφορικά στο Courier, αν και θα μπορούσα να περάσω να τη πάρω ο ίδιος από τα γραφεία της, αν ήταν κάπως πιο κοντά στη διεύθυνση που δουλεύω ή κατοικώ. Δικό μου πρόβλημα όμως, όχι δικό της. Καλή μηχανή για τα λεφτά της, δε λέω. Σήμερα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2003, περιδιαβαίνοντας στη (γνωστότατη σε όλους εμάς) οδό Στουρνάρη, έπεσε το βλέμμα μου στη βιτρίνα γνωστού βιβλιοπωλείου (δε θέλω να πω όνομα, πάντως ΔΕΝ αρχίζει από "Κ" και να τελειώνει σε "λειδάριθμος"), όπου, ω τι θεία σύμπτωση, είδα τη φωτογραφική μηχανή που ελάχιστες ημέρες νωρίτερα είχα αγοράσει. Ολος περιέργεια να δω πόσο τη πουλάνε στο συγκεκριμένο κατάστημα, μπήκα μέσα και ρώτησα έναν υπάλληλο τη τιμή της. Η απάντησή του? "139 Euro". "Τελική τιμή?" τον ρωτάω. "Τελική τιμή με ΦΠΑ", μου λέει. Και από εκείνη την ώρα, σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί πλήρωσα 164 Euro στη εταιρία που είχε ΠΡΟΣΦΟΡΑ τη φωτογραφική μηχανή και να μη κάνω μία βόλτα από τη οδό Στουρνάρη πρώτα... Δεν λέω επί ουδενί ότι φταίει η εταιρία. Μπορεί να φταίει και το βιβλιοπωλείο, να αγοράζει παμφθηνα και να έχει το περιθώριο να πουλήσει σε τελική τιμή που για την εταιρία είναι η καθαρή χωρίς ΦΠΑ. Και ο λόγος που γράφω όλο αυτό το μακρυνάρι είναι γιατί τελικά, οι διαφημίσεις μέσω Internet δεν είναι και τόσο επικερδείς για εμάς τους καταναλωτές, γιατί πολλές φορές αποφασίζουμε εν θερμώ και κάνουμε αγορές, πριν κοιτάξουμε πραγματικά τις τιμές του ανταγωνισμού... Φυσικά, και ο όρος ΠΡΟΣΦΟΡΑ με μία αρμάδα θαυμαστικά στο e-mail και το site της εταιρίας, δε βοήθησε ιδιαίτερα στο να διαλέξω σωστά... Αναρωτιέμαι, μπορώ να κάνω κάποια αγωγή για ψευδή διαφήμιση, ή κάτι τέτοιο? Αναρωτιέμαι... Φυσικά, έχω στη διάθεση οποιουδήποτε το original e-mail της εταιρίας, αλλά μπορείτε και ο ίδιος να μπείτε στο site της που είναι το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ http://www.specials.gr Ευχαριστώ για την υπομονή σας, αλλά πρός γνώση και συμμόρφωση! Αντε βρε τυχερά, από την καθόλου διαφήμιση, είναι προτιμότερη η αρνητική διαφήμιση!
Dark_son20 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 GR_Ewing mporei i eteria an min eixe tin ftinoteri timi....alla afto pou prostatevei pragmatika tous polites einai i erevna agoras pou mporei na kanei o kathenas mas....den vlepo pouthena tin eteria na eksapatei kapou esena i to ipolipo agorastiko koino tis.... kai fisika DEN pistevo kanenas na pistevei ta SPAM pou tou erxonte....
GR_Ewing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Μα, παραδέχομαι ευθέως ότι το λάθος ήταν δικό μου, αγαπητέ Dark_son20. Επί ουδενί δεν είπα ότι η εταιρία μου είπε ότι είναι η καλύτερη τιμή στην αγορά. Ο λόγος που δημοσίευσα το εν λόγω topic ήταν το ότι, πολλές φορές πιστεύουμε ότι η λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! σημαίνει Προσφορά... Το λάθος ήταν δικό μου και το πλήρωσα πιστεύω... 25 Εuro... Αν είμαι τόσο αφελής, και προσβάλω τα χρηστά ήθη των συμμετεχόντων με το να θέλω να πληρώνω 10 και να παίρνω 10 και όχι 15 και να παίρνω 10, παρακαλώ ενημερώστε με να μη κάνω άλλες τέτοιου είδους ανόητες και μωρές δημοσιεύσεις, προσπαθώντας να προστατέψω και άλλους από τα δικά μου παθήματα.
doorsfun24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 file an hsoun se kapoia alli xwra tis E.E. pou exoun apagoreytei ta spamm isos na tous etrwges 100.000 E h akoma sthn ameriki perissotera alla dystyxws edw den apagoreyontai ta spamm(diafimiseis) akoma...gia na min anariotiesai.pantos ean epsaxnes kala sigoura tha ebriskes thn f.m.se kalyteri timh(sto internet).Egw kano kata koron agores online kai se pliroforo pws panta oti kai an exw agorasei einai se kalyteri timh apo thn agora an kai xrewnomai kai ta eksoda apostolhs.Ligo prosoxi kai oxi en thermo apofaseis kai thn epomeni na eisai sigouros pws den tha to metanioseis....
Dark_son20 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 GR_Ewing, isos ekfrastika ipervolika kafstika sorry... apla to geniko noima pou ithela na toniso einai na min empistevomaste kanena spam
GR_Ewing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Πράγμα, αγαπητέ Dark_son20, είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουμε, στη πλειονότητά μας τουλάχιστον, οι παροικούντες τον χώρο αυτόν. Ο λόγος που εξέφρασα το πάθημά μου και έγινα "ρόμπα" στα μάτια των αναγνωστών είναι ο σκοπός του να μη πάθει κανείς άλλος το ίδιο, μια και το ίδιο e-mail που ήλθε σε εμένα, είναι ιδιαίτερα πιθανόν να έχει έλθει ή να έλθει σε κάποιον από εσάς. Και δεν υπάρχει λόγος να ζητάς sorry. Κορεάτικη παροιμία: "Αν προσφέρεις σε ένα γουρούνι λάσπη και διαμάντια, μη κατηγορείς το γουρούνι αν προτιμήσει τη λάσπη".
GIORGARAS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 ego pantos pou eimai pelatis stin sigekrimeni eteria mou exoun ferthei poli apsoga, epagelmatika kai tha elega boithane kai den koitane pos tha paroun kai to paramikro euro. mallon tha eixan tin dinatotita oi alloi na tin baloun fthinotera an kai epeidi exo dei tin mixani den exei optiko zoom kai auto den leei katholou...alla gia ta lefta tis kali prepei na einai.
ALEXANDER! Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 file mou giati den eides poso kanei e3w prin thn agoraseis ? alla an 8eleis sou poulaw kai egw komatia pc.... ti 8e leges gia ena p3 sta 500 ? to exw prosfora.. 8a to pareis mono....... 1000 eyro
GIORGARAS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 asxeto alla simera ekso apo to magazi Cosmodata nomizo stin Stournari eixan bgalei koutes me kartes kai mitrikes kai alla pragmata kai ta poulagane aberta, oute laiki na itan!!!
invaider Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 psaxnoume prin dosoume ta lefta mas kapou, ektos kai an ta exoume perisia, pistebw pos olli mas thn exoume patisei kapia fora etsi alla mathenoume kai prosexoume meta, den peirazei GR_Ewing alla thn epomeni fora "den h3eres?......"
GR_Ewing Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 file mou giati den eides poso kanei e3w prin thn agoraseis ? alla an 8eleis sou poulaw kai egw komatia pc.... ti 8e leges gia ena p3 sta 500 ? to exw prosfora.. 8a to pareis mono....... 1000 eyro Εχεις δίκιο, αγαπητέ, μάλλον στα μάτια σου φαντάζω κορόιδο ολκής και σωστά έχεις την καυστική διάθεση να μου πουλήσεις παλιατζούρα για χρυσάφι. Ο κρετινισμός και η έλλειψη νοημοσύνης εντούτοις, είναι κάτι που δε λείπει και όσα λεφτά και αν μαζέψεις από κορόδια σαν εμένα, δυστυχώς θα παραμείνουν σύντροφοί σου μία ζωή. Φυσικά, είμαι σίγουρος ότι την έχεις πατήσει στο παρελθόν και εσύ, άρα δε σε κατηγορώ για τη διάθεση να γελάσεις εις βάρος μου. Αυτά.
Chrisad Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 GR_Ewing, file mou den mporei na kaneis apolytos tipota........ kai ayto giati h diafhmish ele PROSFORA kai oxi p.x sth xamhloterh timh ths agoras... h en logw etaireia mporei na poulage thn mhxanh ayth prin thn peribohth prosfora 200 euro ...... (eleytherh agora exoume) synepws gia thn etairia ayth ta 139 Euro (+ΦΠΑ 18%) na einai pragmatika mia profora... pistebw na katalabaineis ti enow.
GR_Ewing Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2003 GR_Ewing' date=' file mou den mporei na kaneis apolytos tipota........ kai ayto giati h diafhmish ele PROSFORA kai oxi p.x sth xamhloterh timh ths agoras... h en logw etaireia mporei na poulage thn mhxanh ayth prin thn peribohth prosfora 200 euro ...... (eleytherh agora exoume) synepws gia thn etairia ayth ta 139 Euro (+ΦΠΑ 18%) na einai pragmatika mia profora... pistebw na katalabaineis ti enow.[/quote'] Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Ο σκοπός της δημοσίευσης φυσικά, επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν το να παραπονεθώ ή να διερευνήσω μέσω του forum τις επιλογές μου όσον αφορά τη νομική πλευρά του θέματος, αλλά να δώσω σε όλους μία ευκαιρία να μη τη πατήσουν όπως εγώ. Και αν κάποιοι (και δεν εννοώ επί ουδενί εσένα), ορμώμενοι από κόμπλεξ κατωτερότητας πιστεύουν ότι μπορούν να κοροιδέψουν εμας που τη πατήσαμε, αντί να δουν την χρυσή ευκαιρία του να μη τη πατήσουν και οι ίδιοι, λυπάμαι, αλλά δεν χρειάζεται καν να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί τους, μια και η φύση πήρε ήδη την εκδίκησή της. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τη κατανόηση εντούτοις.
skiabox Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2003 paidia to pathfinder exei lista me sigritika ton timon se diaforetika sites.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.