Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε softshell αδιαβροχο αντιανεμικο αλλα και να μην ειναι αρκουδα στο μεγεθος κοιτάμε north face και geographical norway?

arc'teryx

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

να ξεθαψω. ενα softshell αντέχει τον αέρα, υγρασία (πολύ υγρασία) κ βροχή?

Στόχος είναι να εχω ενα all-round jacket κ να μην εχω συνέχεια 2-layers (fleece -outershell).

Δημοσ.

Αν θες προστασία από το νερό κυρίως, γιατί δεν κοιτάς ένα insulated shell; Τα softshells έχουν εξελιχτεί πολύ και είναι αρκετά αδιάβροχα πλέον αλλά δεν συγκρίνονται με ένα παραδοσιακό Goretex πχ shell.

Δημοσ.
51 minutes ago, bilya said:

να ξεθαψω. ενα softshell αντέχει τον αέρα, υγρασία (πολύ υγρασία) κ βροχή?

Στόχος είναι να εχω ενα all-round jacket κ να μην εχω συνέχεια 2-layers (fleece -outershell).

αλλο Softshell jacket αλλο fleece αλλο Outershell.

το Fleece απλα σε ζεσταινει ενω δεν ειναι αντιανεμικό και αν βραχει πολυ θα το αποροφήσει μετά από κάποιο σημείο παρότι θεωρούνται Hydrophobic.

Tα softshell δεν θα ζεστάνουν τόσο αλλά είναι αντιανεμικά και ψιλο αδιάβροχα .καποια ειναι water repellent και οχι water proof.

οποτε αν βρέχει κουβαδες θες Outshell απο πανω αδιάβροχη μεμβρανη πεστο οπως θες.αν τωρα θες να παρεις jacket και οχι ακριβως softshell οποτε να ειναι και αδιαβροχο αλλα ταυτοχρονα ζεστο παιρνεις jacket με θερμομόνωση.για παραδειγμα north face plasma.

αντιστοιχα υπαρχουν και jacket που ειναι outershell κατα καποιο τρόπο με fleece απο μεσα αλλα πιανουν αρκετο χώρο πάνω σου.ειναι πιο χοντρα.για παραδειγμα δες north face triclimate. ενω το north face plasma για παραδειγμα εχει primaloft αντι να ειναι fleece και ειναι πολυ πιο ανετο με πιο ακριβη τιμη βεβαια.

Δημοσ.

Έχω ένα mcKinley 7 χρόνια και από τη φθορά του θαρρώ αξίζει πλέον να πάρω καινούριο.

Θέλω 3 πράματα:

1) Να μην έχει καγκούρικο χρώμα

2) Να προστατεύει κοιλιά και λαιμό

3) Να μην είναι πολύ χοντρό, αλλά να θωρακίζει στα ξεροβόρια μας και να επιτρέπει μία κάποια άνεση και σε θερμοκρασίες κάτω από το 0.

Σε μπάτζετ όχι πάνω από 70άρι-80άρι μαξ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, doctor_667 είπε

Αν θες προστασία από το νερό κυρίως, γιατί δεν κοιτάς ένα insulated shell; Τα softshells έχουν εξελιχτεί πολύ και είναι αρκετά αδιάβροχα πλέον αλλά δεν συγκρίνονται με ένα παραδοσιακό Goretex πχ shell.

10 ώρες πριν, poulinos είπε

αλλο Softshell jacket αλλο fleece αλλο Outershell.

το Fleece απλα σε ζεσταινει ενω δεν ειναι αντιανεμικό και αν βραχει πολυ θα το αποροφήσει μετά από κάποιο σημείο παρότι θεωρούνται Hydrophobic.

Tα softshell δεν θα ζεστάνουν τόσο αλλά είναι αντιανεμικά και ψιλο αδιάβροχα .καποια ειναι water repellent και οχι water proof.

οποτε αν βρέχει κουβαδες θες Outshell απο πανω αδιάβροχη μεμβρανη πεστο οπως θες.αν τωρα θες να παρεις jacket και οχι ακριβως softshell οποτε να ειναι και αδιαβροχο αλλα ταυτοχρονα ζεστο παιρνεις jacket με θερμομόνωση.για παραδειγμα north face plasma.

αντιστοιχα υπαρχουν και jacket που ειναι outershell κατα καποιο τρόπο με fleece απο μεσα αλλα πιανουν αρκετο χώρο πάνω σου.ειναι πιο χοντρα.για παραδειγμα δες north face triclimate. ενω το north face plasma για παραδειγμα εχει primaloft αντι να ειναι fleece και ειναι πολυ πιο ανετο με πιο ακριβη τιμη βεβαια.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με αυτά που γράφεις πουλινε πιστεύω θα με καλύψει ένα softshell. Για πολύ βροχή κ υπερβολικό κρύο έχω λύσεις.

Απλά για το 0-15 κ με ψιλόβροχο το 2layers είναι υπερβολή καμιά φορά.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Έχω ένα mcKinley 7 χρόνια και από τη φθορά του θαρρώ αξίζει πλέον να πάρω καινούριο.

Θέλω 3 πράματα:

3) Να μην είναι πολύ χοντρό, αλλά να θωρακίζει στα ξεροβόρια μας και να επιτρέπει μία κάποια άνεση και σε θερμοκρασίες κάτω από το 0.

Υπάρχει τέτοιο μπουφάν σε αυτά τα χρήματα; Το mckinley ήταν τέτοιο; 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, 26ska είπε

Θεωρώ πως ναι, δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει η αδιαβροχοποίηση και το brandname. Ούτε θέλω γούνες και πράματα περίτεχνα.

Το τρέχον mckinley το πήρα 120 ευρώ το 2011 (προ πτώσης των εισοδημάτων) σε περιοχή τσιμπημένων τιμών στην οποία διαμένω (Κηφισιά) επί "εκπτώσεων" και χωρίς έρευνα αγοράς. Τώρα που θα αποφύγω υπερκοστολογήσεις, αρπαχτιάρηδες εμπόρους, θα κάνω έρευνα αγοράς και η Κίνα έχει μπει δυναμικά σε όλες τις αγορές με προϊόντα ποιότητας, θεωρώ πιθανό το 70-80, ναι.

Εδώ πλέον παίρνω ωραίοτερα και ποιοτικότερα ρούχα από αυτά που έπαιρνα (casual φάση) στη μισή τιμή λόγω sportsdirect.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Θεωρώ πως ναι, δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει η αδιαβροχοποίηση και το brandname. Ούτε θέλω γούνες και πράματα περίτεχνα.

Το τρέχον mckinley το πήρα 120 ευρώ το 2011 (προ πτώσης των εισοδημάτων) σε περιοχή τσιμπημένων τιμών στην οποία διαμένω (Κηφισιά) επί "εκπτώσεων" και χωρίς έρευνα αγοράς. Τώρα που θα αποφύγω υπερκοστολογήσεις, αρπαχτιάρηδες εμπόρους, θα κάνω έρευνα αγοράς και η Κίνα έχει μπει δυναμικά σε όλες τις αγορές με προϊόντα ποιότητας, θεωρώ πιθανό το 70-80, ναι.

Εδώ πλέον παίρνω ωραίοτερα και ποιοτικότερα ρούχα από αυτά που έπαιρνα (casual φάση) στη μισή τιμή λόγω sportsdirect.

Κινα, για 70-80 ευρω αγορα; Θα φας τελωνειο που θα το φυσας και δεν θα κρυωνει! Μονο Ευρωπη!

Δημοσ.
16 hours ago, doctor_667 said:

το μονο κακο με το goretex η τιμη του :P

15 hours ago, qwertyuiop2 said:

Θέλω 3 πράματα:

τα σωστα Jacket εχουν ψηλο λαιμο.για να μην ειναι χοντρο σημαινει οτι πρεπει να εχει καλη μονωση οποτε τα φτηνα και τα κινεζικα δεν ειναι οτι καλυτερο εκτος αν δεν σε νοιαζει το διαπνεον καθολου.επισης οι θερμοκρασιες κατω απο το 0 δεν ειναι ευκολες ειδικα αμα εισαι ακινητος.

5 hours ago, bilya said:

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με αυτά που γράφεις πουλινε πιστεύω θα με καλύψει ένα softshell. Για πολύ βροχή κ υπερβολικό κρύο έχω λύσεις.

Απλά για το 0-15 κ με ψιλόβροχο το 2layers είναι υπερβολή καμιά φορά.

την υγρασια θα στην κρατησει οπως και ειναι αντιανεμικο.απο εκει και περα εξαρτατε τι αλλο θα φορας απο μεσα .επισης το 0 -15 ειναι πολυ μεγαλη διαφορα.στο 15 θα βγω με καλοκαιρινο πολλες φορες αλλα στο 0 οχι δεν θα το κανω. αν παιζεις σε layers μπορεις να κανεις συνδυασμους.

προσωπικα το παω καπως ετσι.

νορμαλ καιρος ενα dryfit κοντομανικο.σε λιγο πιο κρυο μακριμανικο dryfit.λιγο παραπανω κρυο μπαινει fleece 100ari.αν εχει και αερα μεμβρανη αποπανω.αν ειναι λιγο πιο κρυο jacket με ελαφρια θερμομονωση.μετα παιζουν 200αρια fleece και 300αρια fleece. αλλα συνηθως προτιμω να βαζω λεπτο Fleece απο μεσα πχ 100αρι και αν κανει πολυ κρυο να ριχνω jacket με insulation.ανοιγουν και τα φερμουαρ κατω απο τα χερια οποτε μπορεις να ριξεις αποτομα την θερμοκρασια αν ζεσταθεις.

5 hours ago, margaritagr said:

Πάντως με τον τίτλο του νήματος μια εταιρεία μου έρχεται στο νου. Canada Goose :D

Με την διαφορα οτι 

α.το Canada goose κανει τριψηφιο και τετραψηφιο νουμερο και β.δεν ειναι και τοσο πολυ για να περπατας με τις ωρες.

5 hours ago, 26ska said:

υπαρχουν αλλα μαρκες οτι να ναι.η mckinley ειναι απλα value for money

4 hours ago, qwertyuiop2 said:

ta mckinley δεν ειναι ακριβως κινεζικα ουτε παρα πολυ φτηνα. και σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο τα κινεζικα του ebay.οποτε δεν ειναι παραλογα τα 120 ευρω.δες και skroutz αν σε ενδιαφερει Mckinley.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Κινα, για 70-80 ευρω αγορα; Θα φας τελωνειο που θα το φυσας και δεν θα κρυωνει!

Σωστό αλλά υπάρχει και η δοκιμασμένη εξαίρεση, banggood.com με Priority Direct Mail. Έχει μπουφάν που φαίνονται αξιοπρεπή, πρόχειρα βρήκα αυτό . Το θέμα είναι πως δίνεις 80 € για κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει. Θέλουν πολύ προσοχή τα νούμερα.

Δημοσ.

Όχι ρε παιδιά, δεν είπα να πάρω κινέζικο. 😛

Eίπα ότι με τη συμμετοχή της Κίνας ενεργά στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και παραγωγής, υπάρχουν περιθώρια για να πέσουν τιμές δια του outsourcing μεγαλύτερα από παλιά, που πχ δε μπορούσες να αγοράσεις μη Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο καλό μπουφάν.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

#off-topic

Ευχαριστώ όποιον το ξέθαψε, ακόμα γελάω με το OP. Τι επικό ποστ ήταν αυτό.

Τελικά μάθαμε τι μπουφανάρα πήρε κι αν έβγαλε μ' αυτή τα πολυπόθητα γούστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...