Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 19/11/2024 at 18:24, Stelaras1993 said:

Με φτιαξες πολυ καλο εν τέλη . 800αρι !! Για Βιέννη φέτος θα είναι σούπερ!

αντε να το χαρεις.γενικως κανε layers για να μπορεις να βγαλεις τιποτα απο μεσα αν ζεσταθεις.εξαρταται ποσο κρυωνεις παντα

On 20/11/2024 at 19:15, ctasis said:

Που πουλάνε Arc’teryx στην Ελλάδα; Δεν τα έχω βρει πουθενά !

online σε βλεπω

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 24/11/2024 στις 3:13 ΜΜ, poulinos είπε

αντε να το χαρεις.γενικως κανε layers για να μπορεις να βγαλεις τιποτα απο μεσα αν ζεσταθεις.εξαρταται ποσο κρυωνεις παντα

online σε βλεπω

Τι layers ….. με κοντομάνικο με βλέπω 😇😂

Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 4:24 ΜΜ, fmarulezkd είπε

αν πας στους -20c σε παρατεταμένη ακινησία

τι εννοειτε ρε παιδια,ποιος θα ειναι στους -20 σε παρεταμενη ακινησια,μονο πολικες αρκουδες 

Δημοσ.
1 hour ago, Stelaras1993 said:

Τι layers ….. με κοντομάνικο με βλέπω 😇😂

ειπα να μην στο πω και σε τρομαξω οποτε το ειπα layers. αν περπατας και λιγακι σιγουρα δεν θα χρειαζεσαι τιποτα απο μεσα. το North face Που εχω ειναι 800 ή 850 αλλα λεπτο οχι κατι extreme και παλι ειναι ζεστο.ειδικα αν περπατας σε κραταει πολυ μια χαρα.το δικο σου σιγουρα εχει παραπανω ποσοτητα. το βασικο ειναι να καλυψεις τα αυτια σου και το κεφαλι σου γιατι απο το κεφαλι χανεις αρκετη θερμοκρασια.

1 hour ago, vagos789 said:

τι εννοειτε ρε παιδια,ποιος θα ειναι στους -20 σε παρεταμενη ακινησια,μονο πολικες αρκουδες 

μην σκεφτεσαι συνθηκες πολης και περπατημα μονο.σκεψου απο εξωτερικες δουλειες μεχρι βουνα. ειδικα στα βουνα λογω κουρασης και υψομετρου κρυωνεις πολυ πιο ευκολα. καποια στιγμη σε ενα καταφυγιο πρεπει η θερμοκρασια να ηταν πιστευω κοντα στους 0. ειχα sleeping bag το οποιο ηταν comfort -8 αν θυμαμαι σωστα.περιττο να σου πω οτι κοιμηθηκα μεσα στο sleeping bag και με Fleece και απο ολα. και δεν κρυωνω ευκολα. η πολη ειναι το ευκολο σεναριο.βεβαια στο βουνο δεν θα βαλεις Parka αλλα το αναφερω ως παραδειγμα.

πολλα μπουφαν που ειναι για κατι -20 κτλ ειναι για παγοαναρριχησεις κτλ που ο ενας μπορει να ειναι σχεδον "ακινητος" οσο ο αλλος σκαρφαλωνει.

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 4:10 ΜΜ, vagos789 είπε

Για Σκανδιναβία μιλάμε. Πέρισυ στο christmas market στο Όσλο είχαμε κοντά -15. 

• Confused 1
Δημοσ.
21 hours ago, fmarulezkd said:

Για Σκανδιναβία μιλάμε. Πέρισυ στο christmas market στο Όσλο είχαμε κοντά -15. 

akoma και στην riga,latvia πιανει καλο κρυακι το χειμωνα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω ενα πουπουλενιο μπουφαν (χηνας), που εχω να το φορεσω πολλα χρονια.

Εχει ενδιαμεσες ραφες, εννοω αυτες τις παραλληλες γραμμες ραφων.

Επειδη δεν εχω οδηγιες κι επειδη εδω μαλλον υπαρχει αρκετη σχετικη τεχνογνωσια, μπορειτε να μου πειτε, αν μπορει να πλυθει στο πλυντηριο, και σε τι προγραμμα ή οτι αλλο σχετικο; (θερμοκρασια/ωρα/στροφες/απορρυπαντικο) 

Δημοσ.
3 hours ago, mindreader said:

Εχω ενα πουπουλενιο μπουφαν (χηνας), που εχω να το φορεσω πολλα χρονια.

Εχει ενδιαμεσες ραφες, εννοω αυτες τις παραλληλες γραμμες ραφων.

Επειδη δεν εχω οδηγιες κι επειδη εδω μαλλον υπαρχει αρκετη σχετικη τεχνογνωσια, μπορειτε να μου πειτε, αν μπορει να πλυθει στο πλυντηριο, και σε τι προγραμμα ή οτι αλλο σχετικο; (θερμοκρασια/ωρα/στροφες/απορρυπαντικο) 

https://www.berghaus.com/how-to-wash-a-down-jacket.list

https://www.youtube.com/watch?v=WepZTfijKPw

https://www.jack-wolfskin.gr/washing-a-down-jacket/

τρια Link απο σωστες εταιρειες με την rab να ειναι η πιο top (video utube)

• Like 1
Δημοσ.

Αφού τακτοποιηθήκαμε με τα πάνω layers από κάτω εκτός από ισοθερμικό + παντελόνι υπάρχει κάποια άλλη επιλογή;

Έχετε να προτείνετε κάποιο παντελόνι γιατί ο συνδυασμός ισοθερμικό + τζιν δεν ήταν και πολύ αποτελεσματικός λόγω αέρα. Και τελος Ιανουαρίου θα βρίσκομαι Στοκχόλμη οπότε να είμαι προετοιμασμένος.

ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν Ελβετία με θερμοκρασίες  -8 (σε κάποια βουνά, με αισθητή -15), μέχρι +8 (σε πόλεις με ηλιοφάνεια) φορούσα εσωθερμικό , από πάνω φλις, από πάνω ένα 800fp (Rab electron pro down) και από πάνω μια μεμβράνη (κυρίως όταν έβρεχε) και μπορώ να πω ότι ήμουν εντάξει.

Κάτω φορούσα εσωθερμικό παντελόνι και ένα αντιανεμικό (κάπως χοντρό)

Μάλλινες κάλτσες με goretex παπούτσι (δεν ίδρωσε ποτέ το πόδι μου, μόνο κάπως πάγωσε όταν έβρεχε, αλλά νερό δεν πέρασε μεσα)

Σκουφο ή κουκούλα είχα σχεδόν παντα. 

Στο μόνο σημείο που ήθελα βελτίωση και κρύωνα ήταν τα χέρια, μια και στα γάντα που είχα πλήρωνεις απλά το logo  μάλλον...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tsak4 said:

Αφού τακτοποιηθήκαμε με τα πάνω layers από κάτω εκτός από ισοθερμικό + παντελόνι υπάρχει κάποια άλλη επιλογή;

Έχετε να προτείνετε κάποιο παντελόνι γιατί ο συνδυασμός ισοθερμικό + τζιν δεν ήταν και πολύ αποτελεσματικός λόγω αέρα. Και τελος Ιανουαρίου θα βρίσκομαι Στοκχόλμη οπότε να είμαι προετοιμασμένος.

Είχα πάρει πέρσι ένα φθηνό πεζοπορίας από Decathlon, εξαιρετικά τίμιο. Αν μπορείς πήγαινε να δοκιμάσεις από κοντά, τα νούμερά τους είναι λίγο περίεργα.

https://www.decathlon.com.gr/el/p/177496-237861-andriko-zesto-ydatapothetiko-panteloni-pezoporias-sh500.html

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, tsak4 said:

α.θερμοεσωρουxο.εναλλακτικα υπαρχουν χειμερινα ορειβατικα παντελονια με θερμομονωση. soft shell πχ οπως το the north face apex.

1 hour ago, nikos16717 said:

Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν Ελβετία με θερμοκρασίες  -8 (σε κάποια βουνά, με αισθητή -15), μέχρι +8 (σε πόλεις με ηλιοφάνεια) φορούσα εσωθερμικό , από πάνω φλις, από πάνω ένα 800fp (Rab electron pro down) και από πάνω μια μεμβράνη (κυρίως όταν έβρεχε) και μπορώ να πω ότι ήμουν εντάξει.

Μάλλινες κάλτσες με goretex παπούτσι (δεν ίδρωσε ποτέ το πόδι μου, μόνο κάπως πάγωσε όταν έβρεχε, αλλά νερό δεν πέρασε μεσα)

Στο μόνο σημείο που ήθελα βελτίωση και κρύωνα ήταν τα χέρια, μια και στα γάντα που είχα πλήρωνεις απλά το logo  μάλλον...

αν κρυωνει το σωμα σου θα κρυωσουν και τα ακρα σου εννοειται.β.μπορεις να παρεις γσνυια χουφτες (mittens). ειναι πιο ζεστα. ή διπλο γαντι εναλλλακτικα.ενα  fleece απο μεσα και απεξω ενα δευτερο.εχουν και down gloves αλλα ειναι ακριβα. καλτσες θα βρεις και  merino που ειναι ζεστες.κοιτα πχ για horizon socks

34 minutes ago, Dante80 said:

Είχα πάρει πέρσι ένα φθηνό πεζοπορίας από Decathlon, εξαιρετικά τίμιο. Αν μπορείς πήγαινε να δοκιμάσεις από κοντά, τα νούμερά τους είναι λίγο περίεργα.

https://www.decathlon.com.gr/el/p/177496-237861-andriko-zesto-ydatapothetiko-panteloni-pezoporias-sh500.html

η μεταφραση στα ελληνικα τα σπαει.λολ

• Like 2
Δημοσ.
Στις 28/12/2024 στις 12:55 ΜΜ, nikos16717 είπε

Παντελόνι αντιανεμικό μάρκα; 
Rab από που παίρνουμε Ελλάδα γιατί κ εγώ κοιτούσα το electron και το neutrino; Τα νούμερα σε σχέση με Columbia, north face;

Στις 28/12/2024 στις 1:34 ΜΜ, Dante80 είπε

δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν υπάρχουν μαγαζιά με επιλογές να δοκιμάσω.

σκεψου πήγα σε μαγαζί με Columbia και ρώτησα για παντελόνι και μου είπε να πάρω φούτερ φόρμα…

Στις 28/12/2024 στις 2:03 ΜΜ, poulinos είπε

α.θερμοεσωρουxο.εναλλακτικα υπαρχουν χειμερινα ορειβατικα παντελονια με θερμομονωση. soft shell πχ οπως το the north face apex.

αν κρυωνει το σωμα σου θα κρυωσουν και τα ακρα σου εννοειται.β.μπορεις να παρεις γσνυια χουφτες (mittens). ειναι πιο ζεστα. ή διπλο γαντι εναλλλακτικα.ενα  fleece απο μεσα και απεξω ενα δευτερο.εχουν και down gloves αλλα ειναι ακριβα. καλτσες θα βρεις και  merino που ειναι ζεστες.κοιτα πχ για horizon socks

η μεταφραση στα ελληνικα τα σπαει.λολ

Γαντια υπάρχει περίπτωση να την βγάλουμε με ένα ζευγάρι αλλά όχι mittens; Γιατι δεν μου φαίνεται κ πολύ βολικό βάλε βγάλε για να δεις κάτι στο κινητό.

ελπιζω μέσα στο μήνα να μπορέσω να κατέβω Θεσσαλονίκη μήπως κ βρω να δοκιμάσω κανένα παντελόνι.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!!

Δημοσ.
14 minutes ago, tsak4 said:

Παντελόνι αντιανεμικό μάρκα; 
Rab από που παίρνουμε Ελλάδα γιατί κ εγώ κοιτούσα το electron και το neutrino; Τα νούμερα σε σχέση με Columbia, north face;

δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν υπάρχουν μαγαζιά με επιλογές να δοκιμάσω.

σκεψου πήγα σε μαγαζί με Columbia και ρώτησα για παντελόνι και μου είπε να πάρω φούτερ φόρμα…

Γαντια υπάρχει περίπτωση να την βγάλουμε με ένα ζευγάρι αλλά όχι mittens; Γιατι δεν μου φαίνεται κ πολύ βολικό βάλε βγάλε για να δεις κάτι στο κινητό.

ελπιζω μέσα στο μήνα να μπορέσω να κατέβω Θεσσαλονίκη μήπως κ βρω να δοκιμάσω κανένα παντελόνι.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!!

εγω εχω παρει mittens δεν ειναι χοντρα στα οποια το πανω κομματι φευγει και αφηνει τις ακρες των δακτλων εκτεθειμενες. βοηθαει για να μην βγαλω τελειως το γαντι. υπαρχουν και Down gloves αλλα ειναι ακριβα. παντως στο ξαναγραφω.αν κρυωνει το σωμα σου θα τραβηξει θερμοτητα απο τα ακρα οποτε θα εχεις διπλο προβλημα.δες και για τιποτα γαντια με primaloft.  απλα τα mittens (χουφτες) ειναι οτι πιο ζεστο υπαρχει. δεν μπορω να σου πω κατι συγκεκριμενο γιατι ειναι ποσο κρυωνεις. πολλοι παιζουν με διπλα γαντια χωρις να ειναι mittens αλλα θα σε περιορισει παλι στο κινητο.το μεσα γαντι βεβαια μπορεις να το παρεις με μια ειδικη επιστρωση στα δαχτυλα για να παιζει σε Touch screen

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...