Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τη γνώμη σας για κανενα μπουφάν για γερό κρύο.

Θα γινει ταξίδι σε Φιλανδία Γενάρη μήνα και απ ότι διαβάζω παίζουν θερμοκρασίες  -10 με - 20  .

Το ξέρω θα φοράω ισοθερμικά και φλις αλλά χρειάζομαι και ένα καλό μπουφάν που δεν έχω. 

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
32 minutes ago, john_023 said:

Παιδιά τη γνώμη σας για κανενα μπουφάν για γερό κρύο.

Θα γινει ταξίδι σε Φιλανδία Γενάρη μήνα και απ ότι διαβάζω παίζουν θερμοκρασίες  -10 με - 20  .

Το ξέρω θα φοράω ισοθερμικά και φλις αλλά χρειάζομαι και ένα καλό μπουφάν που δεν έχω. 

down jacket. κανονικο ή parka εσυ το αποφασιζεις.αν μπορεις διαλεξε καμια καλη ποιοτητα πχ 800αρι down

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, poulinos είπε

down jacket. κανονικο ή parka εσυ το αποφασιζεις.αν μπορεις διαλεξε καμια καλη ποιοτητα πχ 800αρι down

Με ένα γρήγορο search βρήκα αυτά  τα 2.

https://www.decathlon.it/p/parka-trekking-uomo-sh900-blu-20degc/_/R-p-340344?mc=8755599&c=nero fumo

https://www.decathlon.it/p/piumino-trekking-uomo-mt900-piuma-20degc-nero/_/R-p-338708?mc=8736479&c=grigio+carbone_nero+fumo_nero

Δημοσ.
1 ώρα πριν, john_023 είπε

Αν είσαι σε ακινησία για ώρα κανένα από τα δύο δε κάνει για -10. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Αν είσαι σε ακινησία για ώρα κανένα από τα δύο δε κάνει για -10. 

Αν δεν σου κανει κόπο πες 2/3 επιλογές έτσι ώστε να καταλάβω τι ακριβώς πρέπει να αγοράσω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, john_023 είπε

Αν δεν σου κανει κόπο πες 2/3 επιλογές έτσι ώστε να καταλάβω τι ακριβώς πρέπει να αγοράσω .

Προσωπικά για συνεχή χρήση σε τέτοιες θερμοκρασίες (μένω Νορβηγία) χρησιμοποιώ δερμάτινο μπουφάν με γούνα (sheepskin), υπάρχουν άπειρα μεταχειρισμένα σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα προτιμώ από τα down λόγω ανθεκτικότητας. Και από κάτω μάλλινο πουλόβερ (από τα χεράκια της μαμάς) και μάλλινα εσωθερμικά. Έχω ένα πάρκα σαν αυτό που έστειλες, το χρησιμοποιώ οριακά για τους -5 σε ακινησία. 

Για down δες την σειρά της rab πχ electron/neutrino ή της cumulus πχ neolite endurance. Για να έχεις μια ιδέα, αν πας στους -20c σε παρατεταμένη ακινησία θες κάτι σαν το neutrino. Ανάλογα τι θερμοκρασίες περιμένεις, πόση ώρα θα είσαι έξω και αν θα είσαι σε κίνηση ή ακινησία, πάρε κάποιο από αυτά ή ένα ανάλογο. 

Επεξ/σία από fmarulezkd
  • Like 1
Δημοσ.
On 14/11/2024 at 12:54, dbrillis said:

Αγορασα 5-6 κοντα πριν παρω ενα μακρυ. Δεν ηταν και εμενα το στυλ μου αλλα έπρεπε να προσαρμοστω.Αυτο δεν ειναι τοσο μακρύ οσο νομίζεις, εγω κατέληξα σε ακομα πιο μακρυ για τους δυομιση μηνες χειμωνα. Εσυ που εισαι ψηλος θα σου ειναι οκ, δες τις μετρήσεις στο site τους. 

Τα κοντα εχουν πρόβλημα με την βροχή, αν φοράς κοντό πρέπει να φορας και κατι να μην βραχεί το παντελόνι. Επίσης το κοντο πρέπει κατω να το σφιξεις για να μην κρυώνεις κατι που δεν ταιριαζει οταν φοράς κοστουμι απο κατω. 

Ακομα και παλτό πρέπει να τα σκασεις και να παρεις μακρυ, σκεψου στυλ απο τις αμερικάνικες ταινίες απο Νεα Υόρκη που φορανε το μακρυ παλτό πανω απο το κοστούμι. Για εμενα το πρόβλημα με το παλτό ειναι η έλλειψη κουκούλας. Αν κρυωνουν τα αυτια μου, πιανω κρυωμα αμεσως. Οπότε το παλτό θελει μετα και μεγαλο κασκολ. 

Παρε δυο τρια μακρια απο aboutyou, zalando ή κατι τέτοιο, δοκιμασε τα και απλα στειλε τα πίσω αν δεν σου αρέσουν, νομιζω το bever εχει 100 μερες για επιστροφή no questions asked. Για να ειναι το μπουφαν ζεστό αλλα οχι μπόγος, πρέπει να πληρώσεις λιγο παραπανω. 

Τέλος να θυμάσαι οτι θα καταλήξεις να εχεις ενα μπουφαν ή παλτο σε ολα τα μηκη γιατί καλως ή κακως το καθε ενα εχει διαφορετικη χρηση. 

γενικως τα parka ειναι μια καλη λυση αν ο αλλος δεν θα παει σε κανα βουνο ή καποια εξορμηση.δηλαδη για μεσα στην πολη φαση  εινα πραγματι πολυ ωραια .και γενικα δειχνουν και αρκετα casual

On 15/11/2024 at 23:13, john_023 said:

το πρωτο δεν μπορω να καταλαβω πολλα αλλα το δευτερο βλεπω οτι ειναι down 800.

On 16/11/2024 at 08:27, john_023 said:

οταν περπατας εστω και στην πολη το σωμα σου θα ζεσταθει επειδη περπατας.αρα θα κρυωνεις λιγοτερο.αν ομως καποιος το θελει για χ χρηση που θα ειναι ακινητος αρα δεν θα παραγει εργο το σωμα τοτε το σωμα σου θα κρυωνει περισσοτερο οποτε θες κατι πιο ζεστο.αν ειναι να πας ταξιδι τοτε θα περπατας οποτε δεν απαιτειται κατι τοσο χοντρο εκτος αν μου πεις οτι θα πινεις τον καφε σου εξω στους -20.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, poulinos είπε

γενικως τα parka ειναι μια καλη λυση αν ο αλλος δεν θα παει σε κανα βουνο ή καποια εξορμηση.δηλαδη για μεσα στην πολη φαση  εινα πραγματι πολυ ωραια .και γενικα δειχνουν και αρκετα casual

το πρωτο δεν μπορω να καταλαβω πολλα αλλα το δευτερο βλεπω οτι ειναι down 800.

οταν περπατας εστω και στην πολη το σωμα σου θα ζεσταθει επειδη περπατας.αρα θα κρυωνεις λιγοτερο.αν ομως καποιος το θελει για χ χρηση που θα ειναι ακινητος αρα δεν θα παραγει εργο το σωμα τοτε το σωμα σου θα κρυωνει περισσοτερο οποτε θες κατι πιο ζεστο.αν ειναι να πας ταξιδι τοτε θα περπατας οποτε δεν απαιτειται κατι τοσο χοντρο εκτος αν μου πεις οτι θα πινεις τον καφε σου εξω στους -20.

Θα είμαστε στη Φιλανδία μέσα Φλεβάρη και απ ότι βλέπω οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές. Ακίνητοι δεν θα είμαστε, θα κάνουμε κάποιες δραστηριότητες αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμενοι για κάθε ενδεχόμενο.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, john_023 said:

Θα είμαστε στη Φιλανδία μέσα Φλεβάρη και απ ότι βλέπω οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές. Ακίνητοι δεν θα είμαστε, θα κάνουμε κάποιες δραστηριότητες αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμενοι για κάθε ενδεχόμενο.

το βασικο ειναι να εισαι ντυμενος με layers. γιατι ακομα και αν το μπουφαν πες δεν σε καλυψει να μπορεις να βαλεις ενα fleece απο μεσα.οπως και το αναποδο.πες οτι μια μερα δεν εχει -20 αλλα εχει -10 με ηλιο.να μπορεις να βγαλεις ενα layer απο μεσα.ειχες βγει ενας κανονας ο οποιος στεκει κατα καποιο τροπο.

αν η θερμοκρασια ειναι πχ -20 και περπατας τοτε υπολογισε το ντυσιμο σου να ειναι για -10.οτι δηλαδη αν απλα περπατας θα ζεσταθεις σαν να ειχε 10 βαθμους μεγαλυτερη θερμοκρασια.δεν θα πω οτι δεν ισχυει. και μια μικρη προσοχη γενικοτερα.το πανω πανω layer να ειναι αντιανεμικο.πχ τα fleece ειναι ωραια και ζεστα.αλλα αν φυσηξει περναει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΣΑ και νιωθεις το κρυο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/11/2024 στις 7:15 ΜΜ, poulinos είπε

ζεστο πας σε  down jacket.

δυνατο και ζεστο.απο μεσα σε βλεπω με καλοκαιρινο

αναλογως την ποσοτητα του  down περα απο το αν ειναι 600 800 850 κτλ

Με φτιαξες πολυ καλο εν τέλη . 800αρι !! Για Βιέννη φέτος θα είναι σούπερ!

IMG_3117.jpeg

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stelaras1993 είπε

Με φτιαξες πολυ καλο εν τέλη . 800αρι !! Για Βιέννη φέτος θα είναι σούπερ!

IMG_3117.jpeg

Ωραίο μπουφάν. Ποιο είναι αν επιτρέπεται;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, broxopios είπε

Ωραίο μπουφάν. Ποιο είναι αν επιτρέπεται;

Moose knuckles cloud 3q . Χρώμα 681 , σε μερικά καταστήματα φαίνεται λευκό πχ στον πολιτικό που έχει ένα τελευταίο κομμάτι και από εκεί που το πήρα εγώ squareshop δηλαδή φαινόταν γκρι . Το χρώμα είναι του πάγου και είναι τρομερό! Επισης από 950 το βρήκα μισή τιμή 475! 

11 λεπτά πριν, Stelaras1993 είπε

Moose knuckles cloud 3q . Χρώμα 681 , σε μερικά καταστήματα φαίνεται λευκό πχ στον πολιτικό που έχει ένα τελευταίο κομμάτι και από εκεί που το πήρα εγώ squareshop δηλαδή φαινόταν γκρι . Το χρώμα είναι του πάγου και είναι τρομερό! Επισης από 950 το βρήκα μισή τιμή 475! 

Γενικα τα moose knuckles μετά από αρκετό ψάξιμο έχουν  τρομερή ποιότητα όπως Canada goose mackage moncler και τα βρίσκεις τελευταία νούμερα περσινά μοντέλα μέχρι και μισή τιμή είναι πουπουλένια πολύ ζεστά και αν ψάξεις και YouTube comparison videos θα δεις ότι αναφέρουν πως είναι μέχρι και καλύτερα από Canada goose!

13 λεπτά πριν, Stelaras1993 είπε

Γενικα τα moose knuckles μετά από αρκετό ψάξιμο έχουν  τρομερή ποιότητα όπως Canada goose mackage moncler και τα βρίσκεις τελευταία νούμερα περσινά μοντέλα μέχρι και μισή τιμή είναι πουπουλένια πολύ ζεστά και αν ψάξεις και YouTube comparison videos θα δεις ότι αναφέρουν πως είναι μέχρι και καλύτερα από Canada goose!

Αρχικές τιμές έχουν στο χιλιάρικο λίγο παρακάτω από τις υπόλοιπες ακριβές μάρκες !

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ctasis είπε

Που πουλάνε Arc’teryx στην Ελλάδα; Δεν τα έχω βρει πουθενά !

Δεν ξερω, ο φίλος που ρωτησε μενει καπου μεταξύ Βελγιου και Λουξεμβούργου. 

Δημοσ.
5 hours ago, ctasis said:

Που πουλάνε Arc’teryx στην Ελλάδα; Δεν τα έχω βρει πουθενά !

οσο θυμαμαι και εγω δεν πρεπει να εχω δει πουθενα στην ελλαδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...