Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, bill_viper said:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα. Μένω Καλαμάτα όπου έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο καλοκαίρι..

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο (ζακέτα & μπουφάν), τι θα μου προτείνατε;

1) Columbia Fleece Rugged Ridge III Full Zip Sherpa

2) Columbia Cascade Ridge III Softshell

το πρωτο ειναι ας το πουμε πιο ελαφρυ απο ενα softshell.το δευτερο ειναι πιο αντιανεμικο και θα συγκρατησει και λιγο νερο αντιθετα με το fleece που θα ποτισει.εσυ διαλεγεις 

4 hours ago, Stelaras1993 said:

Καλημέρα ,  θέλω ένα ωραίο μπουφάν άνετο για ταξίδια πχ φέτος πάω Αυστρία . Έχω πραγματικά μπερδευτεί και από την άλλη δεν θέλω να δώσω και 1200 που μπορεί να έχει ένα Canada goose .  Ψάχνω ψάχνω βλέπω πολύ κοροϊδία από κάτι μάρκες όπως πχ boss  που έχουν 450-500 και δεν είναι με down δηλαδή πούπουλου .  Κοιτάω και προς mackage  αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας , τα north face δεν μαρεσουν τα βρίσκω πρόχειρα αλλά γνωρίζω οτι είναι σχετικά καλά μπουφάν,  έχετε κάτι άλλο στο νου σας; Που μπορώ να κοιτάξω; Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα με καλά μπουφάν να τα δω από κοντά ;  online μια βδομάδα κοιτάω παντού αλλά στα μόνα που κλείνω είναι κάτι Canada goose των 1200€ που  τα θεωρώ μια υπερβολή. Καθε άποψη απάντηση ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ! Αν θέλετε και απόψεις για το μπουφάν που έχω βάλει στο λινκ -

κάτι τελευταίο το 800αρι 500αρι 900αρι που λέτε σημαίνουν 80down-20feather 

50down 50feather

Και 90down 10feather?  Σωστά; Αρα ας πούμε το 900αρι είναι το πιο ζεστό και ταυτόχρονα λεπτό αλλά δεν ξέρω αν πχ με 900αρι πας ένα ταξίδι και πεθάνεις στην ζέστη , ωστόσο θεωρώ πως θα θελα κάτι ζεστό αλλά κάπου ενδιάμεσα στο 700η στο 800 αν δεν λέω κάτι καλά διορθώστε με

1)https://www.mackage.eu/products/jack?variant=39843941285986&&tw_source=google&tw_adid=&tw_campaign=18830488043&gad_source=1&gbraid=0AAAAADoxygXH7cU_cS9YeQsyfOO-FrxeT&gclid=Cj0KCQiA_qG5BhDTARIsAA0UHSLlys0JjZj8Lq9EvC6-ukqmcjRpSW_lWUzu1CxeCLK0gXwZNS1NF54aAt7lEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

to τι θα παρεις δεν μπορω να σου πω.αλλα θα βοηθησω για το θεμα down.

καταρχην αλλο feather αλλο down. το down θα το δεις πχ σε 550, 750,800,850 κτλ.

και θα δωσω δυο απλα παραδειγματα για να καταλαβεις πως δουλευει.

εχουμε δυο μπουφαν που ειναι για την ιδια εξωτερικη θερμοκρασια. αν παρεις το 800 αρι θα ειναι πιο ελαφρυ, λιγοτερο ογκωδες και πιο ακριβο απο οτι ενα 550αρι.

απο εκει και περα δεν παει με την λογικη οτι ενα 800 αρι θα ειναι παντα πιο ζεστο απο ενα 550 αρι. εχει να κανει και με την ποσοτητα.

2 παραδειγματα.

εχεις ενα 800 αρι που εχει 100 γραμμαρια και ενα 800 αρι που εχει 200 γραμμαρια.το 200 γραμμαρια θα ειναι πιο ζεστο πιο ακριβο πιο ογκωδες γιατι εχει παραπανω γεμιση.

μπορει πχ να εχεις ενα 800 αρι που εχει 100 γραμμαρια και να αντεχει στους -10. μπορει να εχεις ομως ενα 750 που εχει 400 γραμμαρια και αντεχει στους -20. αρα ειναι συνδυασμος ποιοτητας και ποσοτητας.

an πας πχ εδω

https://cumulus.equipment/eu_en/?gad_source=1

θα δεις οτι εχει sleeping bag. σου λεει το καθενα τι ποιοτητα εχει και ποσοτητα.θα δεις οτι πχ υπαρχει η σειρα Lite line και η σειρα x-lite. η xlite εχει πιο καλο down.οποτε αν συγκρινεις ενα Lite line και ενα x-lite για την ιδια θερμοκρασια θα δεις οτι το x-lite ειναι πιο ελαφρυ.

εχω το North face το πορτοκαλι που βλεπεις δεξια.ειναι 850αρι και μια χαρα την βγαζω στο κρυο και με κανα fleece αν χρειαστει απο μεσα.εκανε 180 το πηρα 100.ειναι north face.δυστυχως το συγκεκριμενο δεν εχει κουκουλα.το μονο μειον του.

1 hour ago, Dante80 said:

Το πρώτο είναι χοντρούλι fleece, για ζεστασία. Δεν προστατεύει από αέρα ή βροχή.

Το δεύτερο είναι softshell. Έχει μια εξωτερική μεμβράνη που προστατεύει κάπως από αέρα και βροχή, και επένδυση fleece εσωτερικά.

Το πρώτο είναι πιο ζεστό, το δεύτερο πιο all weather. Θα σου πρότεινα το δεύτερο, το έχω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

δεν κανει κρυο στην ελλαδα.κρυο δεν εκανε ποτε :P

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

το πρωτο ειναι ας το πουμε πιο ελαφρυ απο ενα softshell.το δευτερο ειναι πιο αντιανεμικο και θα συγκρατησει και λιγο νερο αντιθετα με το fleece που θα ποτισει.εσυ διαλεγεις 

to τι θα παρεις δεν μπορω να σου πω.αλλα θα βοηθησω για το θεμα down.

καταρχην αλλο feather αλλο down. το down θα το δεις πχ σε 550, 750,800,850 κτλ.

και θα δωσω δυο απλα παραδειγματα για να καταλαβεις πως δουλευει.

εχουμε δυο μπουφαν που ειναι για την ιδια εξωτερικη θερμοκρασια. αν παρεις το 800 αρι θα ειναι πιο ελαφρυ, λιγοτερο ογκωδες και πιο ακριβο απο οτι ενα 550αρι.

απο εκει και περα δεν παει με την λογικη οτι ενα 800 αρι θα ειναι παντα πιο ζεστο απο ενα 550 αρι. εχει να κανει και με την ποσοτητα.

2 παραδειγματα.

εχεις ενα 800 αρι που εχει 100 γραμμαρια και ενα 800 αρι που εχει 200 γραμμαρια.το 200 γραμμαρια θα ειναι πιο ζεστο πιο ακριβο πιο ογκωδες γιατι εχει παραπανω γεμιση.

μπορει πχ να εχεις ενα 800 αρι που εχει 100 γραμμαρια και να αντεχει στους -10. μπορει να εχεις ομως ενα 750 που εχει 400 γραμμαρια και αντεχει στους -20. αρα ειναι συνδυασμος ποιοτητας και ποσοτητας.

an πας πχ εδω

https://cumulus.equipment/eu_en/?gad_source=1

θα δεις οτι εχει sleeping bag. σου λεει το καθενα τι ποιοτητα εχει και ποσοτητα.θα δεις οτι πχ υπαρχει η σειρα Lite line και η σειρα x-lite. η xlite εχει πιο καλο down.οποτε αν συγκρινεις ενα Lite line και ενα x-lite για την ιδια θερμοκρασια θα δεις οτι το x-lite ειναι πιο ελαφρυ.

εχω το North face το πορτοκαλι που βλεπεις δεξια.ειναι 850αρι και μια χαρα την βγαζω στο κρυο και με κανα fleece αν χρειαστει απο μεσα.εκανε 180 το πηρα 100.ειναι north face.δυστυχως το συγκεκριμενο δεν εχει κουκουλα.το μονο μειον του.

δεν κανει κρυο στην ελλαδα.κρυο δεν εκανε ποτε :P

Ποπό φίλε τρομερό μπουφάν , κάνει για βόλτες; Ή είναι τπτ μόνο για να πας everest? Ζημιά έπαθα και καλή τιμή , βέβαια δεν βρίσκω το μαύρο με το κόκκινο 

IMG_2925.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Stelaras1993 said:

Ποπό φίλε τρομερό μπουφάν , κάνει για βόλτες; Ή είναι τπτ μόνο για να πας everest? Ζημιά έπαθα και καλή τιμή , βέβαια δεν βρίσκω το μαύρο με το κόκκινο 

IMG_2925.png

αν οι βολτες σου ειναι χαλαρες στους μειον 10 15 με κανα  t shirt απο μεσα ναι σου κανει. ή αν κρυωνεις πανευκολα.αλλιως σε κατι με λιγοτερη γεμιση.λιγοτερα γραμμαρια  down δηλαδη. εχω  sleeping bag cumulus. το λατρευω

κανα incredilite θα πηγαινα

τα expedition ειναι πχ κοντα 400 γραμμαρια σε 800 αρι down.

το πορτοκαλι north face στην φωτογραφια δεξια που παιζει να ειναι το μισο απο αυτο που εβαλες και σε πολυ κρυο θα το φορεσω με fleece απο μεσα. τωρα αυτο που εβαλες εσυ θελει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες αλλιως θα σκασεις.οσο και αν δεν φαινεται οτι ζεσταινει στην πραξη το down ειναι πολυ ζεστο.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Χριστούγεννα θα πάω Γαλλία-Ελβετία-Γερμανια σε προάστια για διακοπές.

Από μπουφάν έχω το NORTH FACE MCMURDO και το NORTH FACE TABLE DOWN TRICLIMATE,

Γενικά προτιμώ να είμαι άνετα και να μην κρυώνω. Ποιο από τα δύο προτείνετε να πάρω μαζί και ιδανικά τι να φοράω από μέσα για να είμαι οκ? επίσης απο παντελόνι, εσωθερμικά, κάλτσες και γάντια , έχετε να προτείνετε (αν δεν βγαίνω off topic)??

Επεξ/σία από nikos16717
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Γενικά προτιμώ να είμαι άνετα και να μην κρυώνω. Ποιο από τα δύο προτείνετε να πάρω μαζί και ιδανικά τι να φοράω από μέσα για να είμαι οκ? επίσης απο παντελόνι, εσωθερμικά, κάλτσες και γάντια , έχετε να προτείνετε (αν δεν βγαίνω off topic)??

Νομίζω πως το κρύο θα είναι αρκετά λιγότερο απ΄ότι περιμένεις! Σε περίπτωση που τύχεις στην περίπτωση, ειδικά στην Ελβετία, νομίζω περισσότερο ρόλο θα παίξει το να είσαι ντυμένος με layers και η ποιότητα των γαντιών, του σκούφου & των καλτσών.

• Like 2
Δημοσ.

Δε χρειαζεται να ντυθεις σαν αρκουδα. Δεν πας στην Αλασκα.
Το κλιμα της Γαλλιας και της Γερμανιας ειναι ηπιοτατο

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, nikos16717 said:

θα φοραγα το triclimate για ενα λογο.ειναι down οπως και το αλλο αλλα ειναι layers.οποτε αν θες βγαζεις κατι. απο μεσα μπορεις να φορεσεις θερμοεσωρουχα ειτε πανω ειτε κατω. γαντια τα πιο ζεστα ειναι να παρεις χουφτες. εγω ειχα παρει με κομμενα δαχτυλα που ομως εχει ενα "FLAP" και το βαζεις και στα κανει χουφτες. ολα αυτα αναλογως ποσο κρυωνεις παντα. αλλα απορω αν τα χριστουγεννα θα εχει πεσει η θερμοκρασια

Καλτσες απο λεπτες μεχρι πιο χοντρες βγαζει η Horizon. ωραιες καλτσες ωραια τιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά πέρσυ είχα πάει με Δεκέμβριο Γερμανία (Χαιδελβέργη κτλ) με ένα northface 3-1 (με συνθετικό εσωτερικό, όχι down), από μέσα φόραγα εσωθερμικό (αμφιβόλου ποιότητας) και ένα λεπτό ζιβάγκο και κρύωνα αρκετά.

Όταν γύρσια επέστρεψα το 3 σε 1 με το συνθετικό εσωτερικό και πήρα το table down.

Βέβαια είχε τύχει εκείνη την περίοδο να έχει πολύ αέρα, παρά την ηλιοφάνεια.

Σε γάντια, κάλτσες, εσωθερμικά έχετε να προτείνεται κάποια ή τι πρέπει να προσέξω? καλύτερα μάλλινα ή συνθετικα?

Επίσης μια ερώτηση, έχω και ενα The North Face Alpine Polartec 200, υπάρχει περίπτωση να είναι πιο ζεστό από το εσωτερικό του 3-1? για να το βάλω αντί για το down?

Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν ο καιρός είναι ήπιος, αλλά που θα παει, θα χειμμωνιάσει. 

Sorry για τις χαζές ερωτήσεις

Δημοσ.
18 minutes ago, nikos16717 said:

Απλά πέρσυ είχα πάει με Δεκέμβριο Γερμανία (Χαιδελβέργη κτλ) με ένα northface 3-1 (με συνθετικό εσωτερικό, όχι down), από μέσα φόραγα εσωθερμικό (αμφιβόλου ποιότητας) και ένα λεπτό ζιβάγκο και κρύωνα αρκετά.

Όταν γύρσια επέστρεψα το 3 σε 1 με το συνθετικό εσωτερικό και πήρα το table down.

Βέβαια είχε τύχει εκείνη την περίοδο να έχει πολύ αέρα, παρά την ηλιοφάνεια.

Σε γάντια, κάλτσες, εσωθερμικά έχετε να προτείνεται κάποια ή τι πρέπει να προσέξω? καλύτερα μάλλινα ή συνθετικα?

Επίσης μια ερώτηση, έχω και ενα The North Face Alpine Polartec 200, υπάρχει περίπτωση να είναι πιο ζεστό από το εσωτερικό του 3-1? για να το βάλω αντί για το down?

Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν ο καιρός είναι ήπιος, αλλά που θα παει, θα χειμμωνιάσει. 

Sorry για τις χαζές ερωτήσεις

βαλε το down.πιο ανετο πιο ζεστο και δεν θα εισαι σαν Michelin .το fleece ειναι πιο χοντρο απο το down.

δεν θα περνα μαλλινα γιατι με πιανει λιγο φαγουρα εκτος αν ειναι κανα merino wool.

για καλτσες σου ειπα δες τις Horizon.εχει και λεπτες και πιο χοντρες expedition στυλ. θερμοεσωρουχα παρε κατι απλο και φτηνο.δεν υπαρχει λογος να σκασεις τρελα λεφτα για πολη.εχω παρει φτηνα της polo. γαντια οπως σου ειπα παρε χουφτες αν σε βολευουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα,επειδή ψαχνομαι για ένα μπουφάν σχετικά ελαφρύ πως σας φαίνεται το συγκεκριμένο northface;

Μιλάω για καιρό Αθήνας,για καθημερινό μπουφάν.

IMG_6415.png

Δημοσ.
5 hours ago, 26ska said:

Καλημερα,επειδή ψαχνομαι για ένα μπουφάν σχετικά ελαφρύ πως σας φαίνεται το συγκεκριμένο northface;

Μιλάω για καιρό Αθήνας,για καθημερινό μπουφάν.

IMG_6415.png

κανει αλλα χωρις να φορας κατι τρελο απο μεσα γιατι αλλιως θα σκασεις. εκτος αν πεις οτι κρυωνεις για πλακα.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, poulinos είπε

κανει αλλα χωρις να φορας κατι τρελο απο μεσα γιατι αλλιως θα σκασεις. εκτος αν πεις οτι κρυωνεις για πλακα.

Είναι τόσο ζεστό;Με κανένα fleece,είτε σε μπλούζα είτε σε πουκάμισο λέω.

Δημοσ.
55 minutes ago, 26ska said:

Είναι τόσο ζεστό;Με κανένα fleece,είτε σε μπλούζα είτε σε πουκάμισο λέω.

παροτι δεν φαινεται γενικα τα  down ειναι αρκετα ζεστα. fleece μαζι με down για να φορεσω θα πρεπει να φλερταρει η θερμοκρασια με το  μηδεν. αντεχω γενικα το κρυο

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/11/2024 στις 12:19 ΠΜ, poulinos είπε

αν οι βολτες σου ειναι χαλαρες στους μειον 10 15 με κανα  t shirt απο μεσα ναι σου κανει. ή αν κρυωνεις πανευκολα.αλλιως σε κατι με λιγοτερη γεμιση.λιγοτερα γραμμαρια  down δηλαδη. εχω  sleeping bag cumulus. το λατρευω

κανα incredilite θα πηγαινα

τα expedition ειναι πχ κοντα 400 γραμμαρια σε 800 αρι down.

το πορτοκαλι north face στην φωτογραφια δεξια που παιζει να ειναι το μισο απο αυτο που εβαλες και σε πολυ κρυο θα το φορεσω με fleece απο μεσα. τωρα αυτο που εβαλες εσυ θελει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες αλλιως θα σκασεις.οσο και αν δεν φαινεται οτι ζεσταινει στην πραξη το down ειναι πολυ ζεστο.

https://www.duomo.gr/el/moose-knuckles-andriko-mpoufan-nimbus-cloud-cloud-3q-m32mj178n-615496.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAADltk2ewHWH57H8D_XA6wR1I4nZJS&gclid=Cj0KCQiA57G5BhDUARIsACgCYnwgUPJx19ccNQpYLU1ae9JXKgeOiAR-354Yz__hNeacKFAXzB2jiw4aAhW7EALw_wcB

το παράγγειλα βρήκα πιο μου κάνει και στην τιμή των 475€ θεωρώ ότι είναι μια καλή τιμή αν δεις κιόλας ότι στο official site παρόμοιο παίζει πάνω από 1000.  90down 10feathers 800αρι. Πώς το βλεπεις; Από όσο έψαξα τα moose knuckles έχουν πάρα πολύ καλές κριτικές τύπου Canada goose. 

Δημοσ.

Ψαχνω για δωρο ενα μπουφαν παρα πολυ ζεστο με πολυ λογικη τιμη ομως,δηλαδη οχι κατι γνωστο επωνυμο τυπου canada goose ή north face. 

Κοιταζω κατι superdry παρκά,υπαρχει κατι καλυτερο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...