Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, poulinos said:

δεν φαινεται για scam αλλα εγω τις μαρκες δεν τις ξερω καν.. 

Σε διαφορα check sites  δεν βγαινει scam

Ναι το έψαξα και εγώ για scam και είναι οκ. Η δικαιολογία τους για το φτηνό είναι οτι δεν μεσολαβούν μεσάζοντες και πουλάνε απευθείας από το site τους. Σ ευχαριστώ πάντως

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, velissarios1 said:

Ναι το έψαξα και εγώ για scam και είναι οκ. Η δικαιολογία τους για το φτηνό είναι οτι δεν μεσολαβούν μεσάζοντες και πουλάνε απευθείας από το site τους. Σ ευχαριστώ πάντως

παντως ελλαδα αθηνα παιζουν μαγαζια στοκατζιδικα με πολυ καλες τιμες σε north face κai columbia αν σου κανουν.

8 minutes ago, poulinos said:

παντως ελλαδα αθηνα παιζουν μαγαζια στοκατζιδικα με πολυ καλες τιμες σε north face κai columbia αν σου κανουν.

Γνωρίζουμε τα μαγαζιά; Πήρα ένα napapijri από about you και βγήκε αρκετά ζεστό, όποτε θέλω κι ένα ακόμη λίγο πιο light.

27 minutes ago, Ola150 said:

Γνωρίζουμε τα μαγαζιά; Πήρα ένα napapijri από about you και βγήκε αρκετά ζεστό, όποτε θέλω κι ένα ακόμη λίγο πιο light.

factory outlet πειραιως.ειχε  north face,columbia.factory outlet αεροδρομιο εχει columbia.mc arthur εχει north face.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, vjshadow said:

Έχουμε καμία γνώμη για αυτό; 

https://www.haglofs.com/en/outlet/outlet-outlet-men/bield-down-hood-men-604684216

Τρία προβλήματα παρουσιάζει: Δεν έχει λάστιχο στο κάτω μέρος του τζάκετ, άρα θα περνάει κρύο από κάτω. Η κουκούλα δεν έχει κορδόνι ή λάστιχο για να σφίγγει και σε περίπτωση αέρα θα είναι πρόβλημα και δεν έχει πιαστράκι για κρέμασμα όταν το βγάλεις. Το τελευταίο μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά το πρώτο το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Επεξ/σία από velissarios1
  • Thanks 1

• 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα.

Μια ερώτηση στον @poulinos που το έχει ψάξει αρκετά το θέμα (ή και όποιος άλλος γνωρίζει).

Θέλω να πάρω το παρακάτω αδιάβροχο αντιανεμικό της North Face το οποίο μου αρέσει σαν στυλ και χρώμα. Ήθελα να ρωτήσω, μπορώ μελλοντικά σε αυτό να πάρω και ένα fleece και να το κουμπώσω ώστε αυτόματα να γίνει 3 σε 1?

https://www.skroutz.gr/s/50749396/The-North-Face-Antora-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-kai-Antianemiko-CHaki-NF0A7QEYPIB.html

42 minutes ago, broxopios said:

Καλησπέρα.

Μια ερώτηση στον @poulinos που το έχει ψάξει αρκετά το θέμα (ή και όποιος άλλος γνωρίζει).

Θέλω να πάρω το παρακάτω αδιάβροχο αντιανεμικό της North Face το οποίο μου αρέσει σαν στυλ και χρώμα. Ήθελα να ρωτήσω, μπορώ μελλοντικά σε αυτό να πάρω και ένα fleece και να το κουμπώσω ώστε αυτόματα να γίνει 3 σε 1?

https://www.skroutz.gr/s/50749396/The-North-Face-Antora-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-kai-Antianemiko-CHaki-NF0A7QEYPIB.html

και να μην μπορεις να το κανεις 3 σε 1 λιγο σε νοιαζει.παλι απο μεσα μπορεις να βαλεις fleece οπως κανω και εγω και χωρις να τα ενωσεις

• Like 1

9 λεπτά πριν, poulinos είπε

και να μην μπορεις να το κανεις 3 σε 1 λιγο σε νοιαζει.παλι απο μεσα μπορεις να βαλεις fleece οπως κανω και εγω και χωρις να τα ενωσεις

Ναι σωστό κι αυτό.

Κάτι που με προβλημάτισε με το συγκεκριμένο είναι ότι διάβασα ότι δεν είναι τελικά εντελώς αδιάβροχο. Ισχύει; Γιατί ψάχνω κάποιο softshell πλήρως αδιάβροχο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, broxopios said:

Ναι σωστό κι αυτό.

Κάτι που με προβλημάτισε με το συγκεκριμένο είναι ότι διάβασα ότι δεν είναι τελικά εντελώς αδιάβροχο. Ισχύει; Γιατί ψάχνω κάποιο softshell πλήρως αδιάβροχο.

παντα διαλεγα τι fleece θα βαλω απο μεσα αναλογως το περιβαλλον οποτε δεν επαιρνα 3 σε 1.το dry vent ειναι αδιαβροχο.βεβαια προυποθετει να εχει θερμοκολλημενες ραφες αδιαβροχα φερμουαρ****.επισης αν βρεχει καρεκλες μην περιμενεις οτι καποια στιγμη δεν θα νιωσεις υγρασια απο μεσα αλλο τοσο αν περπατας εντονα

***και μαλλον οι ραφες,φερμουαρ δεν ειναι θερμοκολλημενα αλλα απλα τις καλυπτει το ιδιο το μπουφαν

Closure Covers The Center Front Zip

Επεξ/σία από poulinos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, broxopios said:

Καλησπέρα. Softshell πληρως αδιάβροχο δεν πρόκειται να βρεις.Επίσης το North face Antora με την καμία δεν θα σε καλύψει σε βροχή. Και δεν μιλάμε την πρώτη δεύτερη φορά που θα το βάλεις. Να ξέρεις τις πρώτες φορές που θα το φορέσεις θα εντυπωσιαστείς από τον τρόπο που θα γλυστράει το νερό πάνω στο ύφασμα. Επειδή όμως ένα τζάκετ δεν το αγοράζεις για μια ή δύο φορές, σε λίγο καιρό (και μετά από πλύσιμο) θα αρχίσει να γίνεται σουρωτήρι.Είναι φτιαγμένο από της μεμβράνη της North face dry vent και είναι 2L.

Τα τέστ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παιανίζουν διθύραμβους για το πόσο καλό είναι το Antora, γίνονται σε ένα καινούργιο μπουφάν και για ελάχιστα λεπτά της ώρας έκθεση σε βροχή. Αν το φορέσεις για μια ώρα κανονικής βροχής θα καταλάβεις για τι πράγμα σου μιλάω. Και πάντα όχι καινούργιο. Δες το μετά από ένα χρόνο ας πούμε.

Δες το παρακάτω σύνδεσμο που αναφέρει οτι κάτω από 25000mm (δείκτης αδιαβροχοποίησης) δεν υπάρχει σοβαρή αδιαβροχοποίηση. Το Antora είναι 15000mm. Δηλαδή ένα τζάκετ της σειράς.

https://www.ridestore.com/mag/waterproof-ratings-and-breathability-explained/#what-is-waterproofing

Επίσης μόνο το Goretex 3L pro καταφέρνει να σε κρατήσει στεγνό απέξω.Θεωρείται οτι έχει 28000mm αδιαβροχοποίηση.Πρόκειται για την ακριβότερη μεμβράνη (την οποία δεν σου προτείνω καθώς είναι πανάκριβη) που δεν αξίζει να πάρεις καθώς παρουσιάζει άλλα προβλήματα στο μέλλον. Ξεθωριάζει το χρώμα του jacket κλπ.

Κλείνοντας αν θέλεις κάτι αδιάβροχο μόνο νιτσεράδα. Αλλά τότε έρχεται το πρόβλημα της ανύπαρκτης διαπνοής.

Το antora είναι καλό για βόλτα ή καφέ ή ελαφρούς περιπάτους. Και η τιμή του άλλωστε αυτό υποδηλώνει.

Εν κατακλείδι προσπάθησε να πάρεις hardshell jacket (δεν ξέρω και για τι χρήση το θέλεις) ελπίζοντας να έχεις περισσότερες ελπίδες για αδιαβροχο υλικό.

Ότι και αν αποφασίσεις καλές αγορές.

Επεξ/σία από velissarios1
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, velissarios1 said:

Καλησπέρα. Softshell πληρως αδιάβροχο δεν πρόκειται να βρεις.Επίσης το North face Antora με την καμία δεν θα σε καλύψει σε βροχή. Και δεν μιλάμε την πρώτη δεύτερη φορά που θα το βάλεις. Να ξέρεις τις πρώτες φορές που θα το φορέσεις θα εντυπωσιαστείς από τον τρόπο που θα γλυστράει το νερό πάνω στο ύφασμα. Επειδή όμως ένα τζάκετ δεν το αγοράζεις για μια ή δύο φορές, σε λίγο καιρό (και μετά από πλύσιμο) θα αρχίσει να γίνεται σουρωτήρι.Είναι φτιαγμένο από της μεμβράνη της North face dry vent και είναι 2L.

Τα τέστ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παιανίζουν διθύραμβους για το πόσο καλό είναι το Antora, γίνονται σε ένα καινούργιο μπουφάν και για ελάχιστα λεπτά της ώρας έκθεση σε βροχή. Αν το φορέσεις για μια ώρα κανονικής βροχής θα καταλάβεις για τι πράγμα σου μιλάω. Και πάντα όχι καινούργιο. Δες το μετά από ένα χρόνο ας πούμε.

Δες το παρακάτω σύνδεσμο που αναφέρει οτι κάτω από 25000mm (δείκτης αδιαβροχοποίησης) δεν υπάρχει σοβαρή αδιαβροχοποίηση. Το Antora είναι 15000mm. Δηλαδή ένα τζάκετ της σειράς.

https://www.ridestore.com/mag/waterproof-ratings-and-breathability-explained/#what-is-waterproofing

Επίσης μόνο το Goretex 3L pro καταφέρνει να σε κρατήσει στεγνό απέξω.Θεωρείται οτι έχει 28000mm αδιαβροχοποίηση.Πρόκειται για την ακριβότερη μεμβράνη (την οποία δεν σου προτείνω καθώς είναι πανάκριβη) που δεν αξίζει να πάρεις καθώς παρουσιάζει άλλα προβλήματα στο μέλλον. Ξεθωριάζει το χρώμα του jacket κλπ.

Κλείνοντας αν θέλεις κάτι αδιάβροχο μόνο νιτσεράδα. Αλλά τότε έρχεται το πρόβλημα της ανύπαρκτης διαπνοής.

Το antora είναι καλό για βόλτα ή καφέ ή ελαφρούς περιπάτους. Και η τιμή του άλλωστε αυτό υποδηλώνει.

Εν κατακλείδι προσπάθησε να πάρεις hardshell jacket (δεν ξέρω και για τι χρήση το θέλεις) ελπίζοντας να έχεις περισσότερες ελπίδες για αδιαβροχο υλικό.

Ότι και αν αποφασίσεις καλές αγορές.

δυστυχως αυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι 2 βασικα πραγματα ή και παραπανω.

α.δεν κραταει μια ζωη η μεμβρανη.

β.για να παραμεινει water repellent πρεπει να τηρουνται  καποια πραγματα σχετικα με πλυσιμο κτλ. και μετα καθε καποιο καιρο πρεπει να το ξαναπερνας με ειδικα υλικα.

γ.οσο  ποιο αδιαβροχο ειναι τοσο  θα χασει την διαπνοη.αυτα που ειναι πολυ καλα και στα δυο κοστιζουν πολλα χρηματα οπως ανεφερες.τα hardshell τα goretex κτλ ειναι ακριβα.

παλια ως αδιαβροχο jacket ειχα το north face plasma που ηταν νομιζω hyvent. θερμοκολλημενες ραφες και φερμουαρ.εβγαλε πολυ καιρο.

πλεον εχω μια marmot precip που ειναι καλυτερη φαση αλλα μικροτερη διαπνοη

καπου θα χασεις καπου θα κερδισεις υποχρεωτικα.

και βεβαια αλλο την φοραω στην πολη για 20 λεπτα βροχη που η dryvent   δεν θα εχει θεμα και αλλο θελω να περπατησω 5 ωρες στην βροχη για να φτασω καταφυγιο.αλλο συνθηκες πολης αλλες του βουνου.

ακομα και τα down αντεχουν λιγο νερακι λογω coating αλλα λιγο.

στα πυρηναια οταν ειχαμε παει για μικρες βροχες ειμασταν με μεμβρανες.σε μεγαλες βροχες κατω απο κυριολεκτικα μουσαμα μεχρι να ηρεμησει η κατασταση

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Δοκίμασα σε άσχετη φάση το North Face Evolve II και μου άρεσε πολύ το πως κάθεται πάνω μου.

Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί η εξωτερική μεμβράνη σκέτη και πως λέγεται;

Fleece για να φοράω από μέσα αν χρειαστεί, έχω ένα της Columbia και τα 220€ που ζητάει θεωρώ ότι δεν τα αξίζει.  

5 hours ago, Neo4 said:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Δοκίμασα σε άσχετη φάση το North Face Evolve II και μου άρεσε πολύ το πως κάθεται πάνω μου.

Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί η εξωτερική μεμβράνη σκέτη και πως λέγεται;

Fleece για να φοράω από μέσα αν χρειαστεί, έχω ένα της Columbia και τα 220€ που ζητάει θεωρώ ότι δεν τα αξίζει.  

δυστυχως δεν ξερω ποιο shell φοραει. εν τουτοις.

α.αν σου εκατσε ανετα πανω το 3in1 με fleece απο μεσα που να παρεις 3in1 με down.

γενικα οταν ειχα παει και ειχα δοκιμασει 3σε1 ηταν λιγο αβολο σαν ογκος λογω του fleece ειδικα αν δεν ειναι 100αρι. και τοτε ειχα παρει με primaloft μεσα που βεβαια δεν ηταν 3σε1 αλλα ηταν 10 φορες πιο βολικο. εσυ θες κατι σαν jacket για πανω απο το fleece ή καποια μεμβρανη πχ αδιαβροχη σαν την marmot precip αν βρεξει? εκτος αν θες αντιανεμικο που επισης θα βρεις αντιανεμικα jacket.

On 09/10/2024 at 22:31, broxopios said:

Ναι σωστό κι αυτό.

επισης ξεχασα να αναφερω και κατι.στην αρχη που ειναι new θα δεις οτι θα πεφτει πχ πανω σταγονα και θα κυλαει (water repellent). αργοτερα αν αρχιζεις να μην το προσεχεις οπως ολοι μας αλλωστε και να μην το περνας με διαφορα υλικα για να παραμεινει αυτη το water repellent θα δεις οτι πεφτει η σταγονα πανω και θα την ρουφαει.δεν σημαινει οτι θα περασει μεσα και θα σε βρεξει αλλα καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει τοσο καλα.

απλα πρεπει να ζυγισεις τι ακριβως θες. οπως ανεφερε και ο φιλος πιο πανω υπαρχουν 2l υπαρχουν και 3l και πλεον υπαρχουν και 2,5l.

ενα απο τα πολλα αρθρα.

https://www.switchbacktravel.com/info/rain-jacket-construction

τωρα το τι χρηματα θα δωσεις το ξερεις εσυ.απλα σκεψου οτι δεν θα ειναι για μια ζωη.θα αντεξει μεν μια ζωη αλλα θα χαλασουν τα χαρακτηριστικα του για να το πω καλυτερα.

β.σκεψου για τι χρηση το θες.το να πας να παρεις 500 ευρω για την πολη ισως ειναι overkill. αν εισαι πολυ και να ειναι λιγοτερο διαπνεον δεν ειναι προβλημα. οπως και το αναποδο.αν ειναι για μεσα στην πολη δεν θα κατσεις 100 ωρες κατω απο την βροχη

εδω στην παρακατω φωτογραφια φοραω μια marmot precip .

περπατησα πολλες ωρες με πολυ ελαφρια βροχουλα.ψιχαλιζε.δεν περασε τιποτα μεσα.και η διαπνοη ηταν μια χαρα παροτι ηταν ενα βουνο 2500 μετρα οποτε επρεπε να περπατας ανηφορα συνεχεια.

και ειναι μια μεμβρανη πανω κατω των 100 ευρω. δεν ειναι goretex. εχει κουκουλα.εχει φερμουαρ κατωαπο τα χερια,τσεπες κτλ.

εδω ενα τυχαιο καταστημα. δεν ειναι τοσο city friendly στο πως δειχνει .δεν ειναι δηλαδη jacket αλλα μεμβρανοειδες φαση

IMG_20190623_122346.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

12 minutes ago, poulinos said:

δυστυχως δεν ξερω ποιο shell φοραει. εν τουτοις.

α.αν σου εκατσε ανετα πανω το 3in1 με fleece απο μεσα που να παρεις 3in1 με down.

γενικα οταν ειχα παει και ειχα δοκιμασει 3σε1 ηταν λιγο αβολο σαν ογκος λογω του fleece ειδικα αν δεν ειναι 100αρι. και τοτε ειχα παρει με primaloft μεσα που βεβαια δεν ηταν 3σε1 αλλα ηταν 10 φορες πιο βολικο. εσυ θες κατι σαν jacket για πανω απο το fleece ή καποια μεμβρανη πχ αδιαβροχη σαν την marmot precip αν βρεξει? εκτος αν θες αντιανεμικο που επισης θα βρεις αντιανεμικα jacket.

Βρήκα κάποια στιγμή σε προσφορά online το North Face Carto αλλά δεν το τόλμησα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.

Ναι κάτι σε ελαφρύ αδιάβροχο τζάκετ που θα συνδυάζεται με fleece όταν πέφτει πολύ η θερμοκρασία.

Το marmot που αναφέρεις υποθέτω είναι αυτό https://www.amazon.de/-/en/14500/dp/B09QSSFZGG/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...