Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, prototypegr είπε

Αυτό δεν είναι αδιάβροχο από ότι φαίνεται, κάτι που το θέλω. 

Δωσε κατι ακομα και παρε και ενα αντιανεμικο αδιαβροχο και εισαι μια χαρα.Με ενα 150αρι θα εισαι καλυτερα απο triclimate.

Γενικα οι τιμες εχουν ξεφυγει και για κατι ανω του μεσου ορου τα στοκ ειναι μονοδρομος.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 hours ago, Rpanagos said:

Αυτό που λέτε με το fleece 100,200 & 300 πώς τα ξεχωρίζω ;

Γιατί δεν γράφουν κάτι στα χαρακτηριστικά που κοίταξα.

Σχεδόν κανένα δεν γράφει!

Fleece is measured in grams per meter square (gsm) and is of three types – lightweight, mid-weight, and heavyweight. A lightweight fleece jacket is anywhere between 100 to 200 gsm, a mid-weight fleece jacket is between 200 to 300 gsm, and a heavyweight fleece jacket is 300 gsm and more.

Polartec® 100 weight fabrics are the lightest fleece in the series, and are an excellent choice for a warm first layer. Polartec® 200 provides optimal warmth and versatility in a midweight soft fleece. Polartec® 300 fabrics are the heaviest option, providing a thermal layer to wear on very cold excursions.

και βεβαια μολις τα δεις θα καταλαβεις και την διαφορα στο βαρος και στην αφη.το 100 αρι ειναι λεπτο το 200 λιγο πιο χοντρο και το 300 ακομα πιο χοντρο. αν και ενα που ειχα παρει ειναι σαν 200αρι εξωτερικα αλλα στην πραξη ειναι πιο καλο απο 200αρι.

κατι σαν αυτο

81o0Xx2gGgL._AC_SX569_.jpg.fdf6d6a009b11944baddb8babfd9697b.jpg

16 hours ago, Menelaos83 said:

Δες μηπως απο καποιο στοκ  μαγαζι βρεις το παρακατω, ειναι περσινο μοντελο 200ρι. Το ειχα παρει σε προσφορα στα 75 ευρω και ειναι φανταστικο.

https://www.fifthelement.gr/el-columbia-polar-powder-full-zip-fleece-1920291-011

επισης αν και δυσκολο αν βρει με κουκουλα αξιζει.μονο ενα εχω δυστυχως north face που ειναι 100αρι.αλλα βολευει παρα πολυ η κουκουλα

16 hours ago, sotiris123 said:

Σε ευχαριστώ πολύ. Και εγώ μάλλο medium θέλω. 1.74 /90 κιλά. Την έχω τη κοιλιά μου και για αυτό το φοβήθηκα. Είμαι από καλαμάτα και δύσκολα για outlet αλλά με βλέπω να το τρενάρω για το του χρόνου.

αν εισαι απο επαρχια ζοριζει λιγο.παντως στο Medium εχω περιθωριο για να βαλω κατι αλλο απο μεσα οποτε λογικα δεν θα εχεις προβλημα

15 hours ago, prototypegr said:

Αυτό δεν είναι αδιάβροχο από ότι φαίνεται, κάτι που το θέλω. 

τα Fleece δεν ειναι αδιαβροχα.στα 3 σε 1 (triclimate) απο μεσα εχουν το Fleece για ζεστασια και απο πανω εχουν αδιαβροχη.αντιανεμικη μεμβρανη. καποια αλλα jacket συνηθως πιο ακριβα αντι για να εχουν ξεχωριστο Fleece εχουν ξεχωριστο down ή και πολλες φορες η θερμομονωση ειναι ενσωματωμενη στο jacket οπως πχ στο North face plasma Που ειχα παρει και εχει μεσα Primaloft.

11 hours ago, Menelaos83 said:

Δωσε κατι ακομα και παρε και ενα αντιανεμικο αδιαβροχο και εισαι μια χαρα.Με ενα 150αρι θα εισαι καλυτερα απο triclimate.

Γενικα οι τιμες εχουν ξεφυγει και για κατι ανω του μεσου ορου τα στοκ ειναι μονοδρομος.

απλα σε λιγα λεφτα δυσκολα θα βρει και τα 2. μια μεμβρανη απο μονη της θα βγει ενα 70 αρι ανετα.μετα αν παρει Fleece το minimum θα ειναι κανα 50αρι .οπως ειπες αν δεν βρεις σε stock οι τιμες ειναι αρκετα πανω πλεον.ας ειναι καλα τα stockatzidika.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω μπερδευτει λιγο με τις ονομασιες στο site της North Face. Διαβαζω το θεμα και ειμαι για αγορα ενος μπουφαν/ jacket για  ενα range -5 βαθμους και πανω (δεν παει πιο κατω) εξωτερικη θερμοκρασια. θα ηθελα ιδανικα να παω σε ενα 3 in 1 για να μπορω να βαζω βγαζω ++ οτι ειναι ετοιμη λυση και θα μου ειναι πιο ευκολη η αγορα. Σε μαρκες ειμαι αναμεσα Columbia + North Face (θελω να μου αρεσει και στο ματι). Βλεπω καποια 3 in 1s στην North Face αλλα αν καταλαβαινω καλα το εσωτερικο τους δεν ειναι Down feather (οπως διαβαζω ειναι αυτο που θελουμε για να μας κρατησει ζεστους ζεστους) αλλα πολυεστερας.

Στο budget που κοιταω (Γυρω στα 200-300) υπαρχει τετοια λυση? Αν οχι, τι 3 in 1 μου προτεινετε?

Αυτα που κοιτουσα ειναι π.χ

https://www.skroutz.gr/s/15805561/Columbia-Element-Blocker-II-3-se-1-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-Mayro-WO1229-010.html#qna
και μετα triclimate απο NF που εχουν ομως διαφορες εκδοσεις

https://www.skroutz.gr/s/32017258/The-North-Face-Carto-Triclimate-3-se-1-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-kai-Antianemiko-Mayro-NF0A5IWIJK3.html#reviews

https://www.georgiadis-store.gr/shop/ano-endysi/boufan/the-north-face-north-table-down-triclimate-3-in-1-jacket-andriko-boufan-nf0a84igkx71/

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Turbani said:

Εχω μπερδευτει λιγο με τις ονομασιες στο site της North Face. Διαβαζω το θεμα και ειμαι για αγορα ενος μπουφαν/ jacket για  ενα range -5 βαθμους και πανω (δεν παει πιο κατω) εξωτερικη θερμοκρασια. θα ηθελα ιδανικα να παω σε ενα 3 in 1 για να μπορω να βαζω βγαζω ++ οτι ειναι ετοιμη λυση και θα μου ειναι πιο ευκολη η αγορα. Σε μαρκες ειμαι αναμεσα Columbia + North Face (θελω να μου αρεσει και στο ματι). Βλεπω καποια 3 in 1s στην North Face αλλα αν καταλαβαινω καλα το εσωτερικο τους δεν ειναι Down feather (οπως διαβαζω ειναι αυτο που θελουμε για να μας κρατησει ζεστους ζεστους) αλλα πολυεστερας.

Στο budget που κοιταω (Γυρω στα 200-300) υπαρχει τετοια λυση? Αν οχι, τι 3 in 1 μου προτεινετε?

Αυτα που κοιτουσα ειναι π.χ

https://www.skroutz.gr/s/15805561/Columbia-Element-Blocker-II-3-se-1-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-Mayro-WO1229-010.html#qna
και μετα triclimate απο NF που εχουν ομως διαφορες εκδοσεις

https://www.skroutz.gr/s/32017258/The-North-Face-Carto-Triclimate-3-se-1-Andriko-CHeimoniatiko-Mpoufan-Adiavrocho-kai-Antianemiko-Mayro-NF0A5IWIJK3.html#reviews

https://www.georgiadis-store.gr/shop/ano-endysi/boufan/the-north-face-north-table-down-triclimate-3-in-1-jacket-andriko-boufan-nf0a84igkx71/

στους μειον 5 συνηθως θα φορεσω fleece 100ari και απο πανω θα φορεσω down jacket (λεπτο). το να παρεις 3 σε 1 δεν ξερω αν εχει νοημα διοτι το απεξω θα ειναι αδιαβροχο, αντιανεμικο που δεν σε νοιαζει διοτι στους μειον 5 δεν θα βρεχει. το down ειναι και αντιανεμικο. αυτο ειναι κατι που το αποφασιζεις εσυ.αν το θες και σαν μεμβρανη για οταν βρεχει τοτε πας σε 3 σε 1.

σε 3 σε 1 θα εβρισκα καποιο με down απο μεσα για να ειναι πιο ζεστο οπως το 3 που εβαλες .εχει να κανει βεβαια και ποσο κρυωνεις οποτε αυτο το ξερεις εσυ.για καποιον το μειον 5 ειναι κρυο για αλλον ειναι φυσιολογικο. εχει να κανει με το αν θα περπατας ή αν θα εισαι και στασιμος επισης.

το δευτερο Link εχει και primaloft οποτε ειναι ενα κλικ καλυτερο απο τα απλα 3 σε 1.

το τριτο ειναι τα καλα 3 σε 1 που εχει down 

Οταν ψαχνεις για jacket θα βλεπεις μεσα στο official site τι αναφερει γιατι στο skroutz και στο καθε καταστημα δεν λεει παρα πολλα.ενω πχ στην north face σου λεει αναλυτικα οτι ειναι πχ down,εχει primaloft,ειναι απλα συνθετικο κτλ. εχει πιο πολλα στοιχεια.

αν το εσωτερικο δεν ειναι down απλα θα ειναι πιο βαρυ το μπουφαν πανω σου και το πλεονεκτημα με το down ειναι οτι συμπιεζεται και χωραει παντου.πχ σε ενα backpack οταν πας ταξιδι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/2/2024 στις 10:50 ΠΜ, poulinos είπε

στους μειον 5 συνηθως θα φορεσω fleece 100ari και απο πανω θα φορεσω down jacket (λεπτο). το να παρεις 3 σε 1 δεν ξερω αν εχει νοημα διοτι το απεξω θα ειναι αδιαβροχο, αντιανεμικο που δεν σε νοιαζει διοτι στους μειον 5 δεν θα βρεχει. το down ειναι και αντιανεμικο. αυτο ειναι κατι που το αποφασιζεις εσυ.αν το θες και σαν μεμβρανη για οταν βρεχει τοτε πας σε 3 σε 1.

σε 3 σε 1 θα εβρισκα καποιο με down απο μεσα για να ειναι πιο ζεστο οπως το 3 που εβαλες .εχει να κανει βεβαια και ποσο κρυωνεις οποτε αυτο το ξερεις εσυ.για καποιον το μειον 5 ειναι κρυο για αλλον ειναι φυσιολογικο. εχει να κανει με το αν θα περπατας ή αν θα εισαι και στασιμος επισης.

το δευτερο Link εχει και primaloft οποτε ειναι ενα κλικ καλυτερο απο τα απλα 3 σε 1.

το τριτο ειναι τα καλα 3 σε 1 που εχει down 

Οταν ψαχνεις για jacket θα βλεπεις μεσα στο official site τι αναφερει γιατι στο skroutz και στο καθε καταστημα δεν λεει παρα πολλα.ενω πχ στην north face σου λεει αναλυτικα οτι ειναι πχ down,εχει primaloft,ειναι απλα συνθετικο κτλ. εχει πιο πολλα στοιχεια.

αν το εσωτερικο δεν ειναι down απλα θα ειναι πιο βαρυ το μπουφαν πανω σου και το πλεονεκτημα με το down ειναι οτι συμπιεζεται και χωραει παντου.πχ σε ενα backpack οταν πας ταξιδι.

Σε ευχαριστω!
Θα παω σε 3 σε 1 γιατι το θελω και αδιαβροχο και αντιανεμικο. Αν καταλαβα σωστα
3>2>1 . Το 3 μου αρεσει, ειδα στην northface οτι το down ειναι 600αρι (600-Fill 100% Recycled Waterfowl Down) Οποτε κλεινω προς τα εκει. Αντι για αυτο, εχεις καποιες εναλλακτικες να προτεινεις? (Περιπου σε αυτο το budget)

Δημοσ.
21 hours ago, Turbani said:

Σε ευχαριστω!
Θα παω σε 3 σε 1 γιατι το θελω και αδιαβροχο και αντιανεμικο. Αν καταλαβα σωστα
3>2>1 . Το 3 μου αρεσει, ειδα στην northface οτι το down ειναι 600αρι (600-Fill 100% Recycled Waterfowl Down) Οποτε κλεινω προς τα εκει. Αντι για αυτο, εχεις καποιες εναλλακτικες να προτεινεις? (Περιπου σε αυτο το budget)

μετα αν για καποιο λογο θες να πας σε ξεχωριστο down και ξεχωριστο αδιαβροχο αλλα δεν βρισκω καποιο λογο εκτος αν θες να κανεις κατι πολυ εξειδικευμενο. επισης θα μπορουσες να πας και σε ενα αντι 3 σε 1 αλλα ουτε αυτο το θεωρω το καλυτερο γιατι σε περιοριζει το που μπορεις να το βαλεις. το να μην παρεις down και να παρεις Fleece απλα το κανει λιγοτερο ζεστο και συνηθως πιο ογκωδες και βαρυ πανω σου αλλα κερδιζεις λιγο στο στυλ οτι το Fleece δειχνει πιο ουδετερο απο οτι το down.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

μετα αν για καποιο λογο θες να πας σε ξεχωριστο down και ξεχωριστο αδιαβροχο αλλα δεν βρισκω καποιο λογο εκτος αν θες να κανεις κατι πολυ εξειδικευμενο. επισης θα μπορουσες να πας και σε ενα αντι 3 σε 1 αλλα ουτε αυτο το θεωρω το καλυτερο γιατι σε περιοριζει το που μπορεις να το βαλεις. το να μην παρεις down και να παρεις Fleece απλα το κανει λιγοτερο ζεστο και συνηθως πιο ογκωδες και βαρυ πανω σου αλλα κερδιζεις λιγο στο στυλ οτι το Fleece δειχνει πιο ουδετερο απο οτι το down.

Στελνω παραγγελια για το παραπανω λοιπον, ευχαριστω και παλι!

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, Turbani said:

Στελνω παραγγελια για το παραπανω λοιπον, ευχαριστω και παλι!

Καλη αγορα και να το ευχαριστηθεις .

• Like 2
Δημοσ.

χρειάζομαι ένα μπουφάν ελαφρύ, αντιανεμικό και αδιάβροχο, όχι τόσο για πεζοπορίες (και για αυτές αλλά όχι συχνά) αλλά περισσότερο για την εποχή που δέν χρειάζεσαι μπουφάν για να βολτάρεις αλλά χρειάζεσαι για να ανέβεις στην μηχανή (μικρή μηχανή, μικρές διαδρομές). Μάτιαξα το marmot precip που προτάθηκε κάπου καναδυό σελίδες πιο πρίν από τον poulinos, είναι καλή ιδέα;

Ξέρει κανένας αν μπορώ να το βρω σε φυσικό κατάστημα στην θεσσαλονίκη; Είμαι λίγο φοβιτσιάρης στο να παραγγέλνω τέτοια πράγματα χωρίς να τα έχω φορέσει...

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, leftermann said:

χρειάζομαι ένα μπουφάν ελαφρύ, αντιανεμικό και αδιάβροχο, όχι τόσο για πεζοπορίες (και για αυτές αλλά όχι συχνά) αλλά περισσότερο για την εποχή που δέν χρειάζεσαι μπουφάν για να βολτάρεις αλλά χρειάζεσαι για να ανέβεις στην μηχανή (μικρή μηχανή, μικρές διαδρομές). Μάτιαξα το marmot precip που προτάθηκε κάπου καναδυό σελίδες πιο πρίν από τον poulinos, είναι καλή ιδέα;

Ξέρει κανένας αν μπορώ να το βρω σε φυσικό κατάστημα στην θεσσαλονίκη; Είμαι λίγο φοβιτσιάρης στο να παραγγέλνω τέτοια πράγματα χωρίς να τα έχω φορέσει...

to precip ειναι αδιαβροχο και αντιανεμικο με φερμουαρ κατω απο τις μασχαλες.δεν προσφερει θερμομονωση.ειναι compact, εχει κουκουλα. δεν ειναι μπουφαν μηχανης με προστατευτικα.μεγεθος εγω φοραω medium πανω κατω.80 kg 1.80  υψος

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

to precip ειναι αδιαβροχο και αντιανεμικο με φερμουαρ κατω απο τις μασχαλες.δεν προσφερει θερμομονωση.ειναι compact, εχει κουκουλα. δεν ειναι μπουφαν μηχανης με προστατευτικα.μεγεθος εγω φοραω medium πανω κατω.80 kg 1.80  υψος

Ευχαριστώ πολύ, τέλεια, αυτό χρειάζομαι! Δεν θέλω μπουφάν μηχανής με προστατευτικά. 1.75 και 85 κιλά να τολμήσω το Μ ή να πάω σε L για να χωράει άνετα και κάνα φλισάκι άμα χρειαστεί;

Δημοσ.
30 minutes ago, leftermann said:

Ευχαριστώ πολύ, τέλεια, αυτό χρειάζομαι! Δεν θέλω μπουφάν μηχανής με προστατευτικά. 1.75 και 85 κιλά να τολμήσω το Μ ή να πάω σε L για να χωράει άνετα και κάνα φλισάκι άμα χρειαστεί;

χωρας στο m. το εχω βαλει και με χοντρο fleece αλλα και με μπουφαν.το L  θα σου ειναι μακρυ μετα αλλα και μεγαλο

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vjshadow είπε

Την μάρκα Pentagon την γνωρίζετε; 

Είναι αξιόπιστη; 

Αυτό που σας ανέβασα είναι down; Λέει 700αρι αλλά ισχύει; 

Δε τη γνωρίζω, αλλά δε θα κοιτούσα για πουπουλένιο μπουφάν που δεν αναφέρει αναλογία πουπουλα/φτερα και βάρος γέμισης. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, fmarulezkd said:

Δε τη γνωρίζω, αλλά δε θα κοιτούσα για πουπουλένιο μπουφάν που δεν αναφέρει αναλογία πουπουλα/φτερα και βάρος γέμισης. 

δεν θα παιρνα απο εταιρεια που βαζει μεσα την λεξη  tactical οταν μπορω να βρω απο ορειβατικη εταιρεια.

9 hours ago, vjshadow said:

Την μάρκα Pentagon την γνωρίζετε; 

Είναι αξιόπιστη; 

Αυτό που σας ανέβασα είναι down; Λέει 700αρι αλλά ισχύει; 

θα ισχυει αλλα γιατι να μην παρεις απο ορειβατικη εταιρεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...