Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, bill_viper said:

@Dante80 @poulinos

Σας ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας! Σήμερα-αύριο θα βγω στην αγορά για αμάνικο μπουφάν για τους χειμερινούς μήνες. Αν κι εδώ στην επαρχία έχουμε μόνο 1 κατάστημα που πουλάει Columbia/North Face που ψάχνω πλέον θα ξέρω τι να ζητήσω.

Ο μόνος μου ενδοιασμός τώρα είναι για το αδιάβροχο της υπόθεσης. Θα ήθελα να είναι και αδιάβροχο χωρίς όμως να είναι προτεραιότητα μου. Απλά είναι ένα συν. 

Θα τα δω από κοντά και θα αποφασίσω, ελπίζω να έχουν down για να δοκιμάσω..

Μεταξύ Columbia Down 650 και North Face Down 700 ποιο θα προτιμούσατε; Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάποια από αυτές τις εταιρίες. Το North Face είναι και 30€ φθηνότερο.

EDIT: Το site αυτό της North Face είναι legit; Στην επικοινωνία δε βλέπω κάτι άλλο πέρα από αποστολή mail, στο about us ένα γενικό κείμενο, και το συγκεκριμένο προϊόν που με ενδιαφέρει είναι κατά 130€ απ' ότι το βρίσκω στο skroutz..!!

to 700 σαν Down ειναι καλυτερο.το site ειναι Fake. ολα τα fakes πλεον ειναι σε φαση nortfacegreece αντι για www.northface.com/gr για παραδειγμα.

επισης ολα λαθος γραμμενα

Μπορει Να Σε Ενδιαφερει Επισησ

Αξιολογησεισ

γιλεκο The North

Γιλεκο The North Face Diablo Down

https://www.fifthelement.gr/el-the-north-face-diablo-down-gilet-nf0a4m9kkx7

εδω ειναι ενα σωστο Link. και τα 2 παραπλησια ειναι με το tnf να εχει 700 αντι για  650.μετα ειναι και ποιο σου αρεσει στο ματι.το columbia ειναι λιγο πιο ομορφο θα ελεγα λογω οτι εχει περισσοτερα chambers για το πουπουλο. ετσι θα εχει και μικροτερη μετακινηση του down μεσα στο μπουφαν.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 09/01/2024 at 12:10, Dante80 said:

Μούφα, μακριά. Δεν υπάρχει επίσημο διαδικτυακό μαγαζί που να στέλνει Ελλάδα για την εταιρία. Για να δεις τα προϊόντα, ρίξε μια ματιά εδώ ή εδώ.

δεν λενε μουφα.λενε τρωει μπανανες :P .xaxa.

Σας ευχαριστώ παίδες για τη βοήθεια. Τελικά το Columbia δε μου άρεσε πάνω μου, το Medium μου ήταν στενό, το Large μεγάλο και μακρύ.

Κατέληξα και πήρα το Gant Down σε μαύρο χρώμα.

• Like 1

Αφού ανακάλυψα αυτό το θέμα και διαβάζοντας 62 σελίδες ( όντας άσχετος επι του θέματος ) χρειάζομαι κάποιες συμβουλές.

Ψάχνωντας μπουφάν για την γυναίκα καταλήξαμε σ αυτό , σωστό - λάθος πλέον δεν έχει σημασία γιατί η αγορά έγινε, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όσο ζεστό θέλει, ισοθερμικά υπάρχουν οπότε πρέπει να καλύψουμε το mid layer. Ιδανική λύση μ αυτά που διάβασα είναι ένα fleece, απλά εγώ σκεφτόμουν και την λύση ενός αμάνικου πχ αυτό, κάτω από το μπουφάν έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα φαγούρας από την fleece μπλούζα - ζακέτα.

οι επιλογές μου είναι και οι 2 με down 600, πιστεύετε θα κάνουμε δουλειά ή να κοιτάξω για μεγαλύτερο down στο αμάνικο;

Αν έχει κανείς να προτείνει κάτι σε καλύτερο αμάνικο ή άλλη λύση γύρω στα 100€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tsak4 said:

έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα φαγούρας από την fleece μπλούζα - ζακέτα.

Εξαιρετικά δύσκολο να προκαλέσει φαγούρα το fleece (υπό κανονικές συνθήκες, δεν μιλάμε για περίεργες αλλεργίες).

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2

1 hour ago, tsak4 said:

Αφού ανακάλυψα αυτό το θέμα και διαβάζοντας 62 σελίδες ( όντας άσχετος επι του θέματος ) χρειάζομαι κάποιες συμβουλές.

Ψάχνωντας μπουφάν για την γυναίκα καταλήξαμε σ αυτό , σωστό - λάθος πλέον δεν έχει σημασία γιατί η αγορά έγινε, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όσο ζεστό θέλει, ισοθερμικά υπάρχουν οπότε πρέπει να καλύψουμε το mid layer. Ιδανική λύση μ αυτά που διάβασα είναι ένα fleece, απλά εγώ σκεφτόμουν και την λύση ενός αμάνικου πχ αυτό, κάτω από το μπουφάν έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα φαγούρας από την fleece μπλούζα - ζακέτα.

οι επιλογές μου είναι και οι 2 με down 600, πιστεύετε θα κάνουμε δουλειά ή να κοιτάξω για μεγαλύτερο down στο αμάνικο;

Αν έχει κανείς να προτείνει κάτι σε καλύτερο αμάνικο ή άλλη λύση γύρω στα 100€. 

φτηνη λυση fleece. ακριβη λυση down αν δεν εχει θεμα να βαλει τετοιο layer απο μεσα.εννοω απο αισθητικη αποψη.εναλλακτικα καλα θερμοεσωρουχα.

• Like 1

2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Εξαιρετικά δύσκολο να προκαλέσει φαγούρα το fleece (υπό κανονικές συνθήκες, δεν μιλάμε για περίεργες αλλεργίες).

Υπάρχουν αλλεργίες και λέω καλύτερα να τα αποφύγω.

2 ώρες πριν, poulinos είπε

φτηνη λυση fleece. ακριβη λυση down αν δεν εχει θεμα να βαλει τετοιο layer απο μεσα.εννοω απο αισθητικη αποψη.εναλλακτικα καλα θερμοεσωρουχα.

Από αισθητική άποψη το σκέφτηκα ότι θα βγαίνει μαζί με το μπουφάν σε ένα καφέ πχ. 
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν πρέπει ψάξω κάτι με μεγαλύτερο down από 600.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Θερμοεσωρουχα υπάρχουν ήδη. 

• Like 1

16 minutes ago, tsak4 said:

Υπάρχουν αλλεργίες και λέω καλύτερα να τα αποφύγω.

Από αισθητική άποψη το σκέφτηκα ότι θα βγαίνει μαζί με το μπουφάν σε ένα καφέ πχ. 
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν πρέπει ψάξω κάτι με μεγαλύτερο down από 600.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Θερμοεσωρουχα υπάρχουν ήδη. 

και 600 αρι να πας  μια χαρα θα ειναι.σιγουρα πιο πανω πιο καλα αλλα πιο ακριβο.δυσκολο να βγαλεις αλλεργια ή φαγουρα με fleece.δεν ειναι itchy. ολο το χειμωνα ειμαι με fleece και απο μεσα t shirt. τα θερμοεσωρουχσ τι υλικο ειναι?βαμβακι δυσκολο

• Like 1

49 λεπτά πριν, poulinos είπε

και 600 αρι να πας  μια χαρα θα ειναι.σιγουρα πιο πανω πιο καλα αλλα πιο ακριβο.δυσκολο να βγαλεις αλλεργια ή φαγουρα με fleece.δεν ειναι itchy. ολο το χειμωνα ειμαι με fleece και απο μεσα t shirt. τα θερμοεσωρουχσ τι υλικο ειναι?βαμβακι δυσκολο

Όχι δεν έχουν βαμβάκι, είναι από αυτά από  Uniqlo .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να αναφέρω πως είναι εξαιρετικά πιο πιθανό να πέσεις σε αλλεργία στο down παρά στο fleece. Όλα τα down θεωρητικά δεν "χάνουν" πολλά πούπουλα για να την προκαλέσουν, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που δεν βγάζει ένα-δύο κάποια στιγμή. Επίσης, το εξωτερικό υλικό που κρατάει το down μέσα είναι από...πολυέστερα.

Αν η φίλη σου ήταν αλλεργική σε αυτό θα το ήξερες ήδη, είναι κυριολεκτικά παντού στην ζωή μας ως υλικό, όχι μόνο σε ρούχα. Ιδιοπαθής δερματίτιδα και να μην το έχει πάρει χαμπάρι, απίθανο.

Μήπως έχεις στο μυαλό τα μάλλινα που φαγουρίζουν κάποια είδη, και στα συγχέεις με τα fleece;

6 hours ago, tsak4 said:

Όχι δεν έχουν βαμβάκι, είναι από αυτά από  Uniqlo .

Ωπ, τώρα το είδα. Από πολυέστερα είναι αυτά!

Άρα προχώρα σε fleece άφοβα κατά την γνώμη μου, έχει το πιο ουσιώδες heat/$ για middle layer κάτω από μπουφάν, ενώ είναι σαφώς πιο ευέλικτο ως ρούχο για να βγάλεις το μπουφάν να κάτσεις σε μια καφετέρια, για παράδειγμα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2

6 ώρες πριν, Dante80 είπε

Απλά να αναφέρω πως είναι εξαιρετικά πιο πιθανό να πέσεις σε αλλεργία στο down παρά στο fleece. Όλα τα down θεωρητικά δεν "χάνουν" πολλά πούπουλα για να την προκαλέσουν, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που δεν βγάζει ένα-δύο κάποια στιγμή. Επίσης, το εξωτερικό υλικό που κρατάει το down μέσα είναι από...πολυέστερα.

Αν η φίλη σου ήταν αλλεργική σε αυτό θα το ήξερες ήδη, είναι κυριολεκτικά παντού στην ζωή μας ως υλικό, όχι μόνο σε ρούχα. Ιδιοπαθής δερματίτιδα και να μην το έχει πάρει χαμπάρι, απίθανο.

Μήπως έχεις στο μυαλό τα μάλλινα που φαγουρίζουν κάποια είδη, και στα συγχέεις με τα fleece;

Ωπ, τώρα το είδα. Από πολυέστερα είναι αυτά!

Άρα προχώρα σε fleece άφοβα κατά την γνώμη μου, έχει το πιο ουσιώδες heat/$ για middle layer κάτω από μπουφάν, ενώ είναι σαφώς πιο ευέλικτο ως ρούχο για να βγάλεις το μπουφάν να κάτσεις σε μια καφετέρια, για παράδειγμα.

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

Το πρόβλημα με την φαγούρα είναι κατα βάση λόγω άγχους, έχει ρούχο που το φορούσε μια χαρά και σε περιόδους με πολύ άγχος αισθανόταν φαγούρα, τεσπα είναι περίπλοκη περίπτωση. Θα πάμε να δοκιμάσει fleece και να δούμε.

Επομενο στάδιο είναι παντελόνι και παπούτσια. Όπως καταλαβαίνετε πάμε για ένα ολόκληρο χειμερινό συνολακι. Έχει δοκιμάσει κανείς τα northface που της γυαλίσαν ; Αν είναι ζεστά ή είναι για μόστρα πιο πολύ;, γιατί στη περιοχή μου δεν τα βρήκα πουθενά να τα δοκιμάσει, εγώ βέβαια της πρότεινα τα Columbia τα οποία είναι πολύ ζεστά.

οποιες προτάσεις για παπούτσια - παντελόνι ευπρόσδεκτες!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, tsak4 said:

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

Το πρόβλημα με την φαγούρα είναι κατα βάση λόγω άγχους, έχει ρούχο που το φορούσε μια χαρά και σε περιόδους με πολύ άγχος αισθανόταν φαγούρα, τεσπα είναι περίπλοκη περίπτωση. Θα πάμε να δοκιμάσει fleece και να δούμε.

Επομενο στάδιο είναι παντελόνι και παπούτσια. Όπως καταλαβαίνετε πάμε για ένα ολόκληρο χειμερινό συνολακι. Έχει δοκιμάσει κανείς τα northface που της γυαλίσαν ; Αν είναι ζεστά ή είναι για μόστρα πιο πολύ;, γιατί στη περιοχή μου δεν τα βρήκα πουθενά να τα δοκιμάσει, εγώ βέβαια της πρότεινα τα Columbia τα οποία είναι πολύ ζεστά.

οποιες προτάσεις για παπούτσια - παντελόνι ευπρόσδεκτες!

δεν ειναι ασχημα τα north face γιατι απο οτι καταλαβα θελει κατι που να μην δειχνει ορειβατικο

σε καθε περιπτωση  πρεπει να παρει και καλες καλτσες αλλιως ειναι χαζομαρα να τα παρει αν ειναι να φοραει καλτσα αλλα jumbo

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

Στις 19/1/2024 στις 8:41 ΜΜ, poulinos είπε

δεν ειναι ασχημα τα north face γιατι απο οτι καταλαβα θελει κατι που να μην δειχνει ορειβατικο

σε καθε περιπτωση  πρεπει να παρει και καλες καλτσες αλλιως ειναι χαζομαρα να τα παρει αν ειναι να φοραει καλτσα αλλα jumbo

Τελικά καταλήξαμε στα Columbia γιατί πιστεύω ειναι για λίγο πιο δύσκολες καταστάσεις, για κάτι για μέσα στην πόλη έχει διάφορα μποτάκια. 

Οι κάλτσες ήταν οι πρώτες που αγοράστηκαν hi-tec και Elbrus 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...