Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 minutes ago, The Spirit said:

Καλησπέρα, έχω το north face himalayan και μου σκίστηκε σε ένα σημείο στο χέρι (μικρή τρύπα) αλλά βγαίνουν πούπουλα. Ξέρει κανείς πως μπορώ να το επιδιορθώσω ή που να το στείλω γιατί εδώ Σπάρτη δεν αναλαμβάνει κανείς.

https://www.mytheresa.com/euro_en/the-north-face-m-himalayan-down-parka-1673865.html?departmentgroup=MENSWEAR&catref=category

εξαρτατε ποσο σε νοιαζει αν θα φαινεται η επισκευη. μπορει να κολληθει patch απεξω η απο μεσα ή να ραφτει κανονικα.εξαρτατε αν σε νοιαζει πως θα φαινεται.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

εξαρτατε ποσο σε νοιαζει αν θα φαινεται η επισκευη. μπορει να κολληθει patch απεξω η απο μεσα ή να ραφτει κανονικα.εξαρτατε αν σε νοιαζει πως θα φαινεται.

δεν με ενδιαφερει αν μπει κατι διακριτικο ακομα και αν φαινεται, να μην χαλασει εντελως θελω να αποφυγω

Δημοσ.
7 hours ago, sakisaudi said:

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά επειδή θελουν καποια ατομα να αγορασουν μπουφαν εχω μια αγγελια στο site εδω :

North face gotham jacket https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2039848-north-face-gotham-jacket/

Κανεις λαθος φιλε μου στο θεμα που λες για το οτι δεν υπαρχουν 100 % αδιαβροχα μπουφαν και διαπνέον. Στο δικο μου το north face εχω περπατησει σε ταξιδι που πηγα 2 ωρες μεσα στην βροχη και δεν πηρε σταγονα νερου.. το ιδιο επισης και στο canada goose

Unless it's made of a non-porous material like rubber, no jacket is 100% waterproof. 

και δευτερο αρθρο

https://www.snowandrock.com/expert-advice-and-inspiration/buying-guides/Waterproof-ratings-and-breathability-explained.html

οτι δεν πηρε σε δυο ωρες δεν σημαινει οτι θα αντεξει πχ 20 ωρες. 

υπαρχει μια να το πω αντιστοιχια αναμεσα στο warerproof και στο διαπνεον. στο τελος θα χασεις το ενα απο τα δυο.δεν βαζω μεσα συνθηκες πολης διοτι καποιος δυσκολα να ειναι πολλες ωρες κατω απο βροχη. για αυτο και οι σκηνες οπως και πολλα jacket αναφερουν mm στο rating.

Although fabrics can be fully waterproof, such as rubber and wax, outwear for active sports will usually be varying degrees of water-resistant, as with enough water, wear, and pressure, it will eventually leak. 

οποτε σε xtreme συνθηκες μπορει να σου μπασει.δεν θα γινεις παπι αλλα θα περασει.επισης σε βουνο με ψιλοβροχο ευτυχως για πολλες ωρες δεν βραχηκα απο μεσα .βεβαια απο μεσα ειχα και αλλα layers οποτε ειχα προστασια.

ειναι ας μου επιτραπει να το πω οτι γινεται με τα κινητα. τa samsung ειναι αδιαβροχα αλλα το rating  ειναι ip68 στα ψιλα γραμματα. ασχετα που λενε αδιαβροχα. για 100 τις 100 αδιαβροχο θες κατι χωρις πορους. 

επισης θελει προσοχη με τις μεμβρανες διοτι υπαρχει και φθορα πχ απο βρωμιες κτλ.

παλι δεν σημαινει οτι το goretex θα βαλει ευκολα.θα αντεξει παρα πολυυυυυθ που συνηθως θα ψαξεις γισ προστασια στο ενδιαμεσο ειδικα σε βουνο

16 minutes ago, The Spirit said:

δεν με ενδιαφερει αν μπει κατι διακριτικο ακομα και αν φαινεται, να μην χαλασει εντελως θελω να αποφυγω

μπορεις  να παρεις κατι σσν αυτο

https://www.gearaid.com/products/tenacious-tape-patch-gear?variant=718816280593

ρωτα σε  alpamayo ή polo μηπως φερνουν

• Like 3
Δημοσ.

Ψάχνω τον τελευταίο καιρό να αντικαταστήσω το Wolfskin με πούπουλα που έχω. Μου λένε ότι έχουν καταργηθεί τα κανονικά πούπουλα και υπάρχουν μόνο είτε με ανακυκλωμένα (;;;) είτε με άλλο υλικό.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

Δημοσ.
18 hours ago, hurin said:

Ψάχνω τον τελευταίο καιρό να αντικαταστήσω το Wolfskin με πούπουλα που έχω. Μου λένε ότι έχουν καταργηθεί τα κανονικά πούπουλα και υπάρχουν μόνο είτε με ανακυκλωμένα (;;;) είτε με άλλο υλικό.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

το συγκεκριμενο που εχεις παρει οπως αναφερει στο site ειναι down jacket 700ari ( η ποιοτητα) που ειναι αρκετα καλη. αν θες κατι καλο μπορεις να δεις κατι με 800,850αρι που θα ειναι αρκετα πιο ακριβο βεβαια αλλα και πιο compact. τα απλα απλα συνηθως ειναι 550αρια. πολλες φορες θα δεις κατι eco κτλ που δεν σε ενδιαφερουν.εσυ βρες το down που θα κανει για την δουλεια που θες.καλο θα ειναι να εχει και κουκουλα και εφοσον ειχες 700 μην πας πχ σε 550.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/1/2023 στις 11:09 ΜΜ, poulinos είπε

δεν εχω καποιο θεμα.απλα επειδη κανω βουνα δεν ανηκω ακριβως στην πλειοψηφια των χρηστων.

τι εννοω.

λογω βουνων εχω αρκετα μεγαλη γκαμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να ανταπεξελθω σε χειμερινο βουνο  αλλα και αντιθετα σε καλο καιρο κτλ. Επισης δεν εχω καθολου κανονικα ρουχα.Δεν ειμαι απο τα ατομα που λεει θα παρω αυτο το μπουφαν διοτι ειναι casual και το χρειαζομαι για την δουλεια. φοραω ορειβατικα ρουχα που επισης ειναι casual βεβαια αλλα ναι δεν ειναι κοστουμι ουτε παντελονι jean.

απο εκει και περα λογω μεγαλης γκαμας μπορω να παιξω με πολλους διαφορετικους τροπους.

παμε ενα ενα τα layer. αυτο που ακουμπαει στο σωμα μου τις περισσοτερες φορες θα ειναι ενα βαμβακερο t-shirt καλοκαιρινο.τιποτα το extreme δηλαδη. αν κανει κρυο τοτε θα φορεσω ενα λεπτο θερμοεσωρουχο.σκοπος ειναι να κολλαει στο σωμα μου ωστε ναμην εχω σημεια που θα ακουμπαει ο αερας και να παγιδευει ας το πουμε την θερμοτητα.σε θερμοεσωρουχα εχω και λεπτο σαν φανελακι αλλα και πιο χοντρο  για βουνο.

το επομενο layer μου ειναι παντα ενα fleece εφοσον μιλαμε για κρυο καιρο. μπορεις να βαλεις και powerstretch αλλα προτιμω το Fleece και μαλιστα με φερμουαρ μεχρι κατω γιατι απλα το βαζεις βγαζεις για πλακα.εχω και fleece που το φερμουαρ ειναι λιγο πανω αλλα δεν βολευει.σε fleece επισης εχω λεπτο εχω μετριο και εχω και χοντρο Fleece παλι αναλογως το κρυο.το fleece θα σε ζεστανει αλλα δεν ειναι αντιανεμικο. ο αερας το περναει σχεδον σαν χαρτι. και μετα παμε στο τελευταιο layer που ας το ονομασουμε μπουφαν. (hard shell)

το μπουφαν  :

εδω παλι διαλεγω αναλογως τον καιρο.εχω αδιαβροχη μεμβρανη σε περιπτωση που βρεχει.ειναι απλα μια φλιδα που ειναι για βροχη.

εχω ενα αντιανεμικο που απλα σε προσταυτει απο τον αερα.αυτα δεν εχουν θερμομονωση απλα σε προφυλασουν απο αερα και νερο.

μετα εχω αντιανεμικο με μικρη θερμομονωση απομεσα οποτε να μου δωσει λιγο παραπανω ζεστασια.

εχω ενα down jacket για τα μεγαλα κρυα . θα αντεξει καμποσο νερο αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

εχω jacket to north face plasma εδω και 15 χρονια που εχει συνθετικη θερμομονωση. η κουκουλα συνηθως ειναι Must γιατι το κεφαλι κρυωνει για πλακα και το κρυο θα το φας απο εκει.

σε μεγαλα κρυα ΣΕ ΒΟΥΝΑ εχει τυχει να εχω βαλει και δυο θερμοεσωρουχα και αδιαβροχο πανω απο down jacket και παει λεγοντας.πλεον δεν χρειαζεται γιατι βρηκα ενα πολυ χοντρο down jacket σε τιμη χωμα σε group στο fb.

facts. τι πστευει ο κοσμος και τι ισχυει.

το fleece ειναι για να ζεσταθεις και οχι να γλυτωσεις τον αερα.αν το φορεσεις με αερα θα παγωσεις

δεν υπαρχει αδιαβροχο 100 τις 100 και διαπνεον. ακομα και τα goretex αν βρεχει κουβαδες θα βαλει νερο.αν θες αδιαβροχο 100 τις 100 πας σε πλαστικουρα το οποιο δεν θα ειναι διαπνεον. ολα μαζι δεν γινονται.

ο κοσμος φοραει 100 ρουχα απο πανω αλλα δεν φοραει θερμοεσωρουχο.μιση δουλεια γιατι δεν κρατας την ζεστη στο σωμα συν αμα φυσαει ολο απο καπου θα περασει ο αερας και θα σε παγωσει.

οσο αντιαισθητικη ειναι η κουκουλα τοσο χρησιμη ειναι.σε καποια jacket βγαινει.το κεφαλι παγωνει για πλακα.και αμα παγωσει σε πιανει πονοκεφαλος και πονας λιγακι. το ιδιο και για ατομα που εχουν ευαισθησια στα παγωμενα αυτια.

στα καλα μπουφαν οι μασχαλες ανοιγουν με φερμουαρ.ωστε να μην ιδρωσεις και να μπει αερας χωρις ομως να βγαλεις το jacket.

ισχυει σε αρκετα μεγαλο σημειο οτι οτι πληρωνεις παιρνεις. απλα η διαφορα δεν θα φανει τοσο στην πολη αλλα στο βουνο που σε νοιαζουν το βαρος κτλ κτλ. δεν ειναι ξαφνικα εξυπνος αυτος που πηρε jacket απο το μοναστηρακι με 30 ευρω και εσυ πηρες με 200 εστω και αν τα δυο ειναι εξισου ζεστα. πληρωνεις πολλα πανω στα ορειβατικα.

το να φορεσεις λαθος ρουχα στην πολη δεν χαθηκε ο κοσμος.σε 20 λεπτα εισαι σπιτι και αλλαζεις.το να φορεσεις λαθος ρουχα στα βουνα σημαινει οτι μπορει να μην ξαναγυρισεις απο το βουνο.

ελα μωρε το δικο μου jacket ειναι 1400 γραμμαρια ενω το δικο σου ειναι 600.για 800 γραμμαρια κανεις ετσι? στην πολη ναι δεν σε νοιαζει.οταν θα πας στο βουνο και θα περπατας για μερες και 10 ωρες την ημερα ναι τα 800 γραμμαρια θα κανουν την διαφορα. για αυτα τα 800 γραμμαρια θα σκασεις αρκετα λεφτα παραπανω.

η north face μπορει να ειναι η πιο γνωστη εταιρεια αλλα δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη.μαλιστα εχει αρχισει να κανει συνεργασιες με supreme και gucci και εχει πεσει στα ματια μου. υπαρχουν εταιρειες καλυτερες απο αυτην  που βγαζουν 99,9 ορειβατικα ρουχα ενω η north face σε λιγο παιζει να βγαλει και καμια κονσολα.

εταιρειες ορειβατικες . rab,arcteryx,colubia,north face,mammut, mammot, lowe alpine,salewa και ενας τεραστιος καταλογος.

στην ελλαδα εχουμε φτηνες τιμες γιατι παιζουν stockatzidika σε mc arthur και factory outlet.οποτε πολλες φορες συμφερει να το παρεις απο ελλαδα παρα απεξω.

υπαρχουν μαιμου north face και ειδικα στην north face. οπως και πολλα καταστηματα fake. θελει προσοχη.

τα γαντια που ειναι χουφτες δηλαδη ολα τα δαχτυλα ενωμενα μπροστα( mittens) ειναι πολυ πιο ζεστα απο τα κανονικα γαντια παροτο ειναι πιο δυσχρηστα.

αν καποιος δεν εχει κουκουλα ενα σκουφακι ή ενα "μαντηλι" had /buff μπορει να βοηθησει την κατασταση για να μεινει ο λαιμος ή τα αυτια ζεστα.

με ενα ρουχο δεν μπορεις να βγαλεις ολες τις καιρικες συνθηκες.δυστυχως δεν εχει εφευρεθει ακομα οποτε δυστυχως για εμας θα πρεπει να αγορασουμε παραπανω ρουχα

πολλοι βγαινουν και λενε.μα θα παω να δωσω 300 ευρω για μπουφαν. εδω κανεις την επιλογη σου.

υπαρχουν ατομα που καθε χρονο αγοραζουν ενα μπουφαν των 80 ευρω. εγω το πρωτο μπουφαν north face πλασμα εκανε 340 ευρω. το εχω εδω και σχεδον15 -17-20 χρονια δεν θυμαμαι.ακομα παιζει μια χαρα με μικρες φθορες.οτι εχω πληρωσει σε ορεβατικο το εχω ακομα.εχω Fleece απο τα 18 μου.ειμαι 42. οποτε δεν θεωρω οτι εδωσα πολλα λεφτα.πηρα χ πραγματα και τα εχω ακομα. παιζουν πολλα σε stock και παιζουν πολλα και σε facebook groups απο ατομα που παρατησαν την ορειβασια και δινουν πραγματα.εχω παρει πολλα διαμαντακα  απο εκει μεσα και σε πολυ καλες τιμες.μεχρι και με καρτελακια πανω.

αυτα τα λιγα

οποιος θελει σηκωνω και φωτο με ρουχα δεν εχω προβλημα.

Ανέβασε photo! Γιατί καλά τα λες αλλά δεν ξέρω τι είναι το καθένα :P

Δημοσ.
3 minutes ago, Ola150 said:

Ανέβασε photo! Γιατί καλά τα λες αλλά δεν ξέρω τι είναι το καθένα :P

οπου βρεις σοβαρο down jacket ανεξαρτητως αν ειναι north face,marmot,mammut,millet κτλ στα χαρακτηριστικα του θα γραφει τι ποιοτητα down ειναι. πχ 550,700,800,850. οποτε το ενα που σε νοιαζει ειναι η ποιοτητα.οσο πιο μεγαλη τιμη τοσο πιο ζεστο τοσο πιο ακριβο τοσο πιο μικρο σε ογκο. αυτο ειναι το ενα χαρακτηριστικο.το αλλο ειναι ποσα γραμμαρια απο down εχει.οσο περισσοτερο τοσο πιο ζεστο και ταυτοχρονα πιο ογκωδες. καλο ειναι να τα βλεπεις απο κοντα βεβαια για να εχεις μια αποψη. αν θα παρεις λεπτο ή αν θα παρεις πιο χοντρο κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, hurin said:

Κάνε μου καμια πρόταση για 800αρι αν μπορείς.

πρεπει να δεις μετα και την ποσοτητα.πχ εγω πηρα απο mc arthur ενα 800αρι  (100 ευρω απο 180 north face) αλλα ειναι λεπτο.ζεστο μεν αλλα οχι για να πας στους μειον 20. αλλα ειναι compact τελειως και χωραει παντου.δεν ηθελα αλλωστε με πιο πολυ ποσοτητα down διοτι απο μεσα φοραω fleece.

οποτε για μενα θα εκανα πρωτα μια βολτα πχ σε κανα alpamayo ή σε factory outlet για να δω τι παιζει απο stock. δεν αξιζει να παρεις απεξω.στο mc arthur παιζει και stock north face και οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλες συγκριτικα με τα διαφορα καταστηματα σε ελλαδα και εξωτερικο.οποτε μπορεις να δεις εκει τι παιζει παρα να δεις τι μπορεις να παρεις και μετα να το ψαχνεις.επισης αυτο που εχεις γιατι το αλλαζεις?δεν σε καλυπτει σε κρυα?το βαρεθηκες?

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

πρεπει να δεις μετα και την ποσοτητα.πχ εγω πηρα απο mc arthur ενα 800αρι  (100 ευρω απο 180 north face) αλλα ειναι λεπτο.ζεστο μεν αλλα οχι για να πας στους μειον 20. αλλα ειναι compact τελειως και χωραει παντου.δεν ηθελα αλλωστε με πιο πολυ ποσοτητα down διοτι απο μεσα φοραω fleece.

οποτε για μενα θα εκανα πρωτα μια βολτα πχ σε κανα alpamayo ή σε factory outlet για να δω τι παιζει απο stock. δεν αξιζει να παρεις απεξω.στο mc arthur παιζει και stock north face και οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλες συγκριτικα με τα διαφορα καταστηματα σε ελλαδα και εξωτερικο.οποτε μπορεις να δεις εκει τι παιζει παρα να δεις τι μπορεις να παρεις και μετα να το ψαχνεις.επισης αυτο που εχεις γιατι το αλλαζεις?δεν σε καλυπτει σε κρυα?το βαρεθηκες?

Το ζητάς αυτό ή το διαβάζεις στο ταμπελάκι; Γιατί θα πάω το Σάββατο από Mc Arthur, για να ξέρω :P 

Δημοσ.
56 minutes ago, Ola150 said:

Το ζητάς αυτό ή το διαβάζεις στο ταμπελάκι; Γιατί θα πάω το Σάββατο από Mc Arthur, για να ξέρω :P 

καποια το γραφουν σε ταμπελακι καποια το εχουν ραμενο πανω.αλλιως google is ur friend. το καταστημα ειναι κοντα στην nike. ειναι goodys μετα nike και λιγο πιο κατω αυτο

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα ήμουν όλη μέρα στο Mcarthur. Είδα north face, Columbia, barbour, polo, boss. Πουθενά δεν γράφουν fill rate, αποφεύγουν να γράψουν ότι δεν είναι από  αληθινά πούπουλα. 

Μου άρεσε ένα polo al cap, πολύ ελαφρύ και με πούπουλα, αλλά δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες. 

Δημοσ.
5 hours ago, hurin said:

Σήμερα ήμουν όλη μέρα στο Mcarthur. Είδα north face, Columbia, barbour, polo, boss. Πουθενά δεν γράφουν fill rate, αποφεύγουν να γράψουν ότι δεν είναι από  αληθινά πούπουλα. 

Μου άρεσε ένα polo al cap, πολύ ελαφρύ και με πούπουλα, αλλά δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες. 

το north face που πηρα εγω απο το mc arthur πανω στο μανικι εγραφε οτι ειναι 800 down. δεν γραφει ποσα γραμμαρια και λογικο.δεν θυμαμαι αν εγραφε κατι αλλο στο ταμπελακι. αλλιως βλεπεις το μοντελο που συνηθως το γραφουν και μετα googlareis. αλλα πολλα north face γραφουν πανω οτι ειναι πχ 800 ή ειναι 550.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα θελω να αγορασω ενα καλο αδιαβροχο πουπουλενιο μπουφάν για χειμερινη  κολυμβιση σε Βορεια Ελλαδα γιατι το τελευταίο Columbia Powder Lite πλέον δεν με καλύπτει σε θερμοκρασίες κατω απο 8 c , εχω μπατζετ 250 ευρώ περίπου και σκεφτομαι κατι σε The North Face Diablo  η σε The North Face 1996 Retro Nuptse , και θελω να μην εχει μεσα αφαιρουμενη επενδυση γιατί θελω να μπορώ να το φοράω ευκολα και γρήγορα και να ειναι και ανετο γενικα ειμαι 1,81 σε υψος και 70 κιλα , εχετε να προτείνετε κατι στην περίπτωση μου  ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...