Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 10/1/2023 στις 8:07 ΜΜ, poulinos είπε

παμε ενα ενα.ναι στελνει ελλαδα.εχω παρει. και ειναι και αλλα sites εκτος απο αυτο.ακριβως η σελιδα ειναι πχ Northface.com και οι μουφες το κανουν northfacegreece για νανομιζει ο αλλος οτι ειναι το καταστημα ελλαδας . και πλεον οι τιμες δεν ειναι στα ταρταρα για να μην τραβαει την υποψια.ειναι απλα ελαφρως καλυτερες απο το official site.βεβαια παιζει να ζητησεις 20000 μπουφαν και να μην σου βγαλει error και να σου τα βαλει στο καλαθι :P  το official θα μπορουσε να ειναι northface.com/gr ή να ειναι κανονικα northface.com με καποιο αλλο μετα. δεν βρισκω λογο για απλη χρηση να πας σε goretex.εχω κανει διαφορα βουνα και ναι δεν εχω μπουφαν goretex και ουτε θα δωσω τα χρηματα που θελουν. dryvent αν θυμαμαι σωστα ειναι το north face plasma που εχω και το αδιαβροχο που εχω απο marmot παλι δεν ειναι goretex. σιγουρα η goretex ειναι σε αλλο επιπεδο τεχνολογικα αλλα και οικονομικα.και δεν μου εχει χρειαστει να παω σε κατι τοσο extreme παροτι εχω κανει κορυφες μεχρι 5895 μετρα.αλλωστε μετα απο καποιο σημειο χιονι παγος χιονι παγος :P

to down θα ειναι πιο ελαφρυ θα ειναι πιο ζεστο πιο ανετο και στα αρνητικα το πιο ακριβο.

το synthetic θα ειναι πιο βαρυ λιγοτερο ζεστο λιγοτερο ανετο και στα θετικα οτι ειναι πιο φτηνο και οχι αν βραχει θα κρατησει παραπανω ζεστη απο οτι το down που θα ειναι σαν να μην το φορας. βεβαια και στα down jacket υπαρχει πλεον ειδικη επιστρωση για αδιαβροχοποιηση μεχρι ενα σημειο βεβαια. αν ειναι να ριξει κουβαδες και δεν παρεις αδιαβροχο τοτε εχουμε θεμα ειδικα αμα εισαι στο βουνο.ψηφιζω down jacket αν εχεις παντα τα χρηματα.ειχα βρει down jacket north face απλα χωρις κουκουλα το συγκεκριμενο στα 100 ευρω απο κοντα στα 200 ευρω στο Mc arthur .και ηταν και 800 ¨η 850 down.και αξιζει καθε ευρω που εδωσα.

δαγκωτο αλλα εδω δεν λεμε για ac

νομιζω καλυτερα αδιαβροχο.

Πρωτη φορα τους ακουω να πω την αληθεια.γενικως ως τωρα ηξερα τα κλασικα official καταστηματα,

polo,alpamayo,δημητριαδης action πως λεγεται,factory outlet και αυτο στο Mc arthur.

μαλλον εχεις βαλει λαθος Link ή εγω δεν βλεπω κατι καλα γιατι το Thermoball eco δεν ειναι down αλλα συνθετικο.

https://www.thenorthface.com/en-us/mens/mens-featured/mens-best-sellers-c226103/mens-thermoball-eco-triclimate-jacket-pnf0a7ul5

14 g/ft² ThermoBall™ Eco 100% post-consumer recycled polyester

παρολα αυτα ναι το συνθετικο ειναι πιο διαπνεον γιατι το down εγκλωβιζει τον αερα.οποτε αν παρεις down επειδη ειναι ζεστοοοοοοοοοοοοοο πρεπει να προσεξεις τι θα φορεσεις απο μεσα.γιατι φαινονται λεπτα αλλα ειναι πολυ ζεσταααααααααααα και ας ειναι πιο μικρα σε ογκο απο το συνθετικο. και με fleece μπορεις να ιδρωσεις αν δεν κανει κρυο εννοειται. εχει τυχει να φοραω λεπτο fleece και να κανω λιγο ασκηση και παροτι δεν ιδρωνω ευκολα επειδη δεν εκανε τοσο κρυο ενιωσα λιγο υγρασια στην πλατη.οποτε θελει προσοχη γενικοτερα τι θα φορας για να μην ιδρωσεις οτι και αν παρεις.αλλο τοσο αν περπατας που ο οργανισμος σου θα ζεστενεται.

αλλα ναι το synthetic ειναι πιο breathable.

Our ThermoBall™ Eco is a sustainably-conscious synthetic alternative to down. The small, round synthetic fiber clusters closely mimic the way down insulates: trapping heat within small air pockets for warmth retention

μιμειται το down και λειτουργει με τον ιδιο τροπο που λειτουργει το down. για αυτο και πιο ακριβο απο synthetic και λιγο πιο φτηνο ισως απο down.

οσο θυμαμαι υπαρχει και triclimate με down

Κανονικα για το μηχανακι θες κατι που να εχει και προστασια. αλλα με 50 ευρω σε ορειβατικα δεν παιζει να βρεις δυστυχως. που απο την αλλη δεν θες κατι σε ορειβατικο για το λογο οτι δεν σε νοιαζει να ειναι διαπνεον κτλ.εσυ θες κατι ζεστο απλα. σιγουρα βεβαια μπορεις να βρεις και ορειβατικο μεταχειρισμενο αφου σε πολλα group για ορειβατικους εξοπλισμους στο fb πουλανε πολυ πραγμα. εγω καποτε επαιζα με το μηχανακι ( πριν παρω μπουφαν μηχανης) με ενα north face plasma αλλα ηταν ακριβο και δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να το βρεις μεταχειρισμενο. σιγουρα μπορεις να παρεις ενα μπουφαν μηχανης και απο μεσα καποιο χοντρο fleece.

κατέληξα και αγόρασα αυτό https://www.thenorthface.com/en-us/shop-all/jackets-c701295/mens-aconcagua-2-hoodie-pNF0A4R26?color=JK3

ελπίζω να έκανα καλή επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, haris013 είπε

κατέληξα και αγόρασα αυτό https://www.thenorthface.com/en-us/shop-all/jackets-c701295/mens-aconcagua-2-hoodie-pNF0A4R26?color=JK3

ωραιο μπουφανακι, με γεια, απο αυτο το site το πηρες αν επιτρεπεται;

3 λεπτά πριν, Titos301 είπε

οχι το πήρα από ένα τοπικό μαγαζί με εξοπλισμό ορειβασίας κλπ όπου φέρνει από τον επίσημο εισαγωγέα north face, columbia κλπ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haris013 είπε

ωραιο . απο το site το συγκεκριμένο το πήρες?

Επεξ/σία από Dangor

4 hours ago, haris013 said:

down ειναι οποτε μην ανησυχεις.απλα ειναι 550 αρι οποτε μπορει να σου φανει πιο bulky  απο ενα πχ 800αρι

3 hours ago, Titos301 said:

δες και οπως εγραψα σε εκπτωτικο χωριο και factory outlet για προσφορες λογω stock

2 hours ago, Dangor said:

ωραιο . απο το site το συγκεκριμένο το πήρες?

απλα το down ειναι ακριβο

• Like 1

Γράφω εδώ γιατί σίγουρα θα ξέρει κάποιος καλύτερα από το αντίστοιχο νήμα, έχω ενα μαύρο Parajumpers Gobi Core σε Large καινούργιο με ταμπελάκι κλπ που θέλω να πουλήσω, πόσο πιστεύετε πρέπει να το βάλω; 

Έχουν certilogo τα PJ οπότε εύκολα αποδεικνύεται ότι είναι αυθεντικό, αλλά πόσο θα πιάσει λέτε; 

8 minutes ago, vs_skg said:

Γράφω εδώ γιατί σίγουρα θα ξέρει κάποιος καλύτερα από το αντίστοιχο νήμα, έχω ενα μαύρο Parajumpers Gobi Core σε Large καινούργιο με ταμπελάκι κλπ που θέλω να πουλήσω, πόσο πιστεύετε πρέπει να το βάλω; 

Έχουν certilogo τα PJ οπότε εύκολα αποδεικνύεται ότι είναι αυθεντικό, αλλά πόσο θα πιάσει λέτε; 

ξεκινας με την τιμη που πιστευεις πχ σε facebook marketplace και αν δεν φυγει αρχιζεις να την ριχνεις. αλλα ναι γενικοτερα περιμενε παζαρι κτλ.

Έχει κανένας το napapijri skidoo open 3? Μου άρεσε αρκετά που το φόρεσα το βρήκα και σε σχετικά καλή τιμή αλλά επειδή η napapijri δεν χρησιμοποιεί down αναρωτιόμουν αν θα ειναι αρκετά ζεστό. 

https://www.thelittlegreenbag.co.uk/clothing/jackets/napapijri/skidoo-op-long-3/129601 

Just now, Metamesonixtios said:

Έχει κανένας το napapijri skidoo open 3? Μου άρεσε αρκετά που το φόρεσα το βρήκα και σε σχετικά καλή τιμή αλλά επειδή η napapijri δεν χρησιμοποιεί down αναρωτιόμουν αν θα ειναι αρκετά ζεστό. 

https://www.thelittlegreenbag.co.uk/clothing/jackets/napapijri/skidoo-op-long-3/129601 

γενικοτερα δεν σημαινει οτι αν δεν εειναι down δεν ειναι ζεστο.και το συνθετικο μπορει να ειναι ζεστο.απλα το down ειναι πολυ πιο ελαφρυ και γινεται compress πολυ περισσοτερο με αποτελεσμα ειδικα σε βουνο να μην πιανει χωρο. γιατι στο βουνο δεν θες να κουβαλας 100 πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

το θέλω για καθημερινό μπουφάν όχι για ορειβατικό-αθλητικό. Θεωρείς θα κάνει δουλειά από άποψη ζέστης? Μου φάνηκε πολύ ποιοτικό όταν το φόρεσα αλλά το μόνο που με φοβίζει ειναι πως δεν αναφέρει καθόλου τιμές σχετικά με την επένδυση του  κ το ποσο ζεστό θα ειναι.

Επεξ/σία από Metamesonixtios

31 minutes ago, Metamesonixtios said:

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

το θέλω για καθημερινό μπουφάν όχι για ορειβατικό-αθλητικό. Θεωρείς θα κάνει δουλειά από άποψη ζέστης? Μου φάνηκε πολύ ποιοτικό όταν το φόρεσα αλλά το μόνο που με φοβίζει ειναι πως δεν αναφέρει καθόλου τιμές σχετικά με την επένδυση του  κ το ποσο ζεστό θα ειναι.

δεν υπαρχουν τιμες .

ας το πω λιγο πιο γενικα.

ο κοσμος παραπονιεται οτι δεν γραφουν μεχρι τη θερμοκρασια προφυλασει ενα μπουφαν. πχ στα sleeping bags υπαρχουν καποιες θερμοκρασιες που ειναι με καποιο standard .πχ θερμοκρασια comfort,limit,extreme. στα μπουφαν δεν υπαρχει αυτο και γενικα δεν υπαρχει σε κανενα ρουχο ορειβατικο. οι λογοι ειναι οτι ειναι πολυ σχετικο να αναφερεις θερμοκρασιες. ας μην το αναλυσουμε.

παμε στο δευτερο κομματι. στα ορειβατικα ρουχα οταν ειναι down θα αναφερει ποσα γραμμαρια down εχει και τι ποιοτητα ειναι πχ 550. δυσκολο να ξερεις βεβαια ακριβως ποσο ζεστο ειναι αλλα αν εχεις φορεσει down υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης. προσοχη αλλο το down αλλο το feather.

Παμε στα συνθετικα.οι ορειβατικες εταιρειες θα σου πουν τι συνθετικο ειναι. αν ειναι thermoball  ,omnishield και δεν ξερω τι αλλο. οπως και στα fleece αν εχει προσμιξη ή ειναι κατι διαφορετικο απο απλο συνθετικο θα το αναφερουν. πχ Polartec

σε απλες εταιρειες δεν αναφερουν τιποτα για αυτο και συνηθως δεν ειναι τιποτα παραπανω απο τα καθιερωμενα φτηνα υλικα.

δεν υπαρχει καποιος golden rule.εγω μπορει στους 10 βαθμους να ειμαι με σορτσακι και εσυ με μαλλινο. οποτε αν δεν το φορεσεις δεν μπορεις να ξερεις. σιγουρα προσπαθουμε παντα να ντυθουμε σε layers ωστε να ειναι ευκολη η προσθαφαιρεση.

πχ αυτον τον καιρο εγω φοραω 3 layers. ενα καλοκαιρινο που το φοραω μεσα στο αμαξι όπως και στην δουλεια. ενα Fleece αν ειναι να βγω για λιγο εξω πχ το μεσημερι κτλ και το βραδυ που πεφτει η θερμοκρασια πανω απο αυτα τα δυο θα βαλω ενα αντιανεμικο αν φυσαει. οποτε προσαρμοζομαι σε ολο το ευρος θερμοκρασιας οπως και σε εξωτερικους και εσωτερικους χωρους. ειδικα ελλαδα το βραδυ μπορει να εχει 5 και το πρωι 15 ενω σε αλλες χωρεις ειναι πιο σταθερα τα πραγματα. γενικως δεν μπορεις με ενα ρουχο να καλυψεις ολες τις εποχες.πρεπει να εχεις καμποσα.και μετα προσαρμοζεις τα layers. αν δηλαδη κανει πιο κρυο θα βγαλω το αντιανεμικο και θα βαλω ενα down jacket.ή θα φορεσω πιο χοντρο fleece. το ιδιο και απο κατω.προς ωρας φοραω πολυ λεπτο ορειβατικο παντελονι αφου εχουμε 8-9 βαθμους ακομα και το βραδυ.οταν θα παει στους 2-3 θα μπει κατι πιο χοντρο απο κατω και οχι καλοκαιρινο trekking παντελονι.

επισης οι κοπελες/γυναικες κρυωνουν συνηθως πιο ευκολα.

εγω οπως το βλεπω απλα μου φαινεται βαρυ jacket .οκ για πολη το θες μεν απλα το αναφερω.ενω αντιθετα ενα down jacket θα ειναι πιο ελαφρυ και ανα πασα στιγμη κυριολεκτικα το πεταω μεσα στην τσαντα ωμου. ειναι τοσο compressible που δεν πιανει τιποτα σε χωρο.και το πηρα 100 ευρω απο mc arthur ενω αυτο που λες εσυ εχει σχεδον 300 ευρω.με 300 ευρω σιγουρα θα πηγαινα σε ορειβατικη εταιρεια. προσωπικη αποψη.

• Like 3

5 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν υπαρχουν τιμες .

ας το πω λιγο πιο γενικα.

ο κοσμος παραπονιεται οτι δεν γραφουν μεχρι τη θερμοκρασια προφυλασει  σιγουρα προσπαθουμε παντα να ντυθουμε σε layers ωστε να ειναι ευκολη η προσθαφαιρεση.

πχ αυτον τον καιρο εγω φοραω 3 layers. ενα καλοκαιρινο που το φοραω μεσα στο αμαξι όπως και στην δουλεια. ενα Fleece αν ειναι να βγω για λιγο εξω πχ το μεσημερι κτλ και το βραδυ που πεφτει η θερμοκρασια πανω απο αυτα τα δυο θα βαλω ενα αντιανεμικο αν φυσαει. οποτε προσαρμοζομαι σε ολο το ευρος θερμοκρασιας οπως και σε εξωτερικους και εσωτερικους χωρους. ειδικα ελλαδα το βραδυ μπορει να εχει 5 και το πρωι 15 ενω σε αλλες χωρεις ειναι πιο σταθερα τα πραγματα. 

Μεγαλες αληθειες, θα μπορουσες να προτεινεις καποια συγκεκρειμενα εδω ρουχα για καθε layer? Ισως και αυτα που εχεις τωρα αν δεν εχεις προβλημα

Just now, Titos301 said:

Μεγαλες αληθειες, θα μπορουσες να προτεινεις καποια συγκεκρειμενα εδω ρουχα για καθε layer? Ισως και αυτα που εχεις τωρα αν δεν εχεις προβλημα

δεν εχω καποιο θεμα.απλα επειδη κανω βουνα δεν ανηκω ακριβως στην πλειοψηφια των χρηστων.

τι εννοω.

λογω βουνων εχω αρκετα μεγαλη γκαμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να ανταπεξελθω σε χειμερινο βουνο  αλλα και αντιθετα σε καλο καιρο κτλ. Επισης δεν εχω καθολου κανονικα ρουχα.Δεν ειμαι απο τα ατομα που λεει θα παρω αυτο το μπουφαν διοτι ειναι casual και το χρειαζομαι για την δουλεια. φοραω ορειβατικα ρουχα που επισης ειναι casual βεβαια αλλα ναι δεν ειναι κοστουμι ουτε παντελονι jean.

απο εκει και περα λογω μεγαλης γκαμας μπορω να παιξω με πολλους διαφορετικους τροπους.

παμε ενα ενα τα layer. αυτο που ακουμπαει στο σωμα μου τις περισσοτερες φορες θα ειναι ενα βαμβακερο t-shirt καλοκαιρινο.τιποτα το extreme δηλαδη. αν κανει κρυο τοτε θα φορεσω ενα λεπτο θερμοεσωρουχο.σκοπος ειναι να κολλαει στο σωμα μου ωστε ναμην εχω σημεια που θα ακουμπαει ο αερας και να παγιδευει ας το πουμε την θερμοτητα.σε θερμοεσωρουχα εχω και λεπτο σαν φανελακι αλλα και πιο χοντρο  για βουνο.

το επομενο layer μου ειναι παντα ενα fleece εφοσον μιλαμε για κρυο καιρο. μπορεις να βαλεις και powerstretch αλλα προτιμω το Fleece και μαλιστα με φερμουαρ μεχρι κατω γιατι απλα το βαζεις βγαζεις για πλακα.εχω και fleece που το φερμουαρ ειναι λιγο πανω αλλα δεν βολευει.σε fleece επισης εχω λεπτο εχω μετριο και εχω και χοντρο Fleece παλι αναλογως το κρυο.το fleece θα σε ζεστανει αλλα δεν ειναι αντιανεμικο. ο αερας το περναει σχεδον σαν χαρτι. και μετα παμε στο τελευταιο layer που ας το ονομασουμε μπουφαν. (hard shell)

το μπουφαν  :

εδω παλι διαλεγω αναλογως τον καιρο.εχω αδιαβροχη μεμβρανη σε περιπτωση που βρεχει.ειναι απλα μια φλιδα που ειναι για βροχη.

εχω ενα αντιανεμικο που απλα σε προσταυτει απο τον αερα.αυτα δεν εχουν θερμομονωση απλα σε προφυλασουν απο αερα και νερο.

μετα εχω αντιανεμικο με μικρη θερμομονωση απομεσα οποτε να μου δωσει λιγο παραπανω ζεστασια.

εχω ενα down jacket για τα μεγαλα κρυα . θα αντεξει καμποσο νερο αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

εχω jacket to north face plasma εδω και 15 χρονια που εχει συνθετικη θερμομονωση. η κουκουλα συνηθως ειναι Must γιατι το κεφαλι κρυωνει για πλακα και το κρυο θα το φας απο εκει.

σε μεγαλα κρυα ΣΕ ΒΟΥΝΑ εχει τυχει να εχω βαλει και δυο θερμοεσωρουχα και αδιαβροχο πανω απο down jacket και παει λεγοντας.πλεον δεν χρειαζεται γιατι βρηκα ενα πολυ χοντρο down jacket σε τιμη χωμα σε group στο fb.

facts. τι πστευει ο κοσμος και τι ισχυει.

το fleece ειναι για να ζεσταθεις και οχι να γλυτωσεις τον αερα.αν το φορεσεις με αερα θα παγωσεις

δεν υπαρχει αδιαβροχο 100 τις 100 και διαπνεον. ακομα και τα goretex αν βρεχει κουβαδες θα βαλει νερο.αν θες αδιαβροχο 100 τις 100 πας σε πλαστικουρα το οποιο δεν θα ειναι διαπνεον. ολα μαζι δεν γινονται.

ο κοσμος φοραει 100 ρουχα απο πανω αλλα δεν φοραει θερμοεσωρουχο.μιση δουλεια γιατι δεν κρατας την ζεστη στο σωμα συν αμα φυσαει ολο απο καπου θα περασει ο αερας και θα σε παγωσει.

οσο αντιαισθητικη ειναι η κουκουλα τοσο χρησιμη ειναι.σε καποια jacket βγαινει.το κεφαλι παγωνει για πλακα.και αμα παγωσει σε πιανει πονοκεφαλος και πονας λιγακι. το ιδιο και για ατομα που εχουν ευαισθησια στα παγωμενα αυτια.

στα καλα μπουφαν οι μασχαλες ανοιγουν με φερμουαρ.ωστε να μην ιδρωσεις και να μπει αερας χωρις ομως να βγαλεις το jacket.

ισχυει σε αρκετα μεγαλο σημειο οτι οτι πληρωνεις παιρνεις. απλα η διαφορα δεν θα φανει τοσο στην πολη αλλα στο βουνο που σε νοιαζουν το βαρος κτλ κτλ. δεν ειναι ξαφνικα εξυπνος αυτος που πηρε jacket απο το μοναστηρακι με 30 ευρω και εσυ πηρες με 200 εστω και αν τα δυο ειναι εξισου ζεστα. πληρωνεις πολλα πανω στα ορειβατικα.

το να φορεσεις λαθος ρουχα στην πολη δεν χαθηκε ο κοσμος.σε 20 λεπτα εισαι σπιτι και αλλαζεις.το να φορεσεις λαθος ρουχα στα βουνα σημαινει οτι μπορει να μην ξαναγυρισεις απο το βουνο.

ελα μωρε το δικο μου jacket ειναι 1400 γραμμαρια ενω το δικο σου ειναι 600.για 800 γραμμαρια κανεις ετσι? στην πολη ναι δεν σε νοιαζει.οταν θα πας στο βουνο και θα περπατας για μερες και 10 ωρες την ημερα ναι τα 800 γραμμαρια θα κανουν την διαφορα. για αυτα τα 800 γραμμαρια θα σκασεις αρκετα λεφτα παραπανω.

η north face μπορει να ειναι η πιο γνωστη εταιρεια αλλα δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη.μαλιστα εχει αρχισει να κανει συνεργασιες με supreme και gucci και εχει πεσει στα ματια μου. υπαρχουν εταιρειες καλυτερες απο αυτην  που βγαζουν 99,9 ορειβατικα ρουχα ενω η north face σε λιγο παιζει να βγαλει και καμια κονσολα.

εταιρειες ορειβατικες . rab,arcteryx,colubia,north face,mammut, mammot, lowe alpine,salewa και ενας τεραστιος καταλογος.

στην ελλαδα εχουμε φτηνες τιμες γιατι παιζουν stockatzidika σε mc arthur και factory outlet.οποτε πολλες φορες συμφερει να το παρεις απο ελλαδα παρα απεξω.

υπαρχουν μαιμου north face και ειδικα στην north face. οπως και πολλα καταστηματα fake. θελει προσοχη.

τα γαντια που ειναι χουφτες δηλαδη ολα τα δαχτυλα ενωμενα μπροστα( mittens) ειναι πολυ πιο ζεστα απο τα κανονικα γαντια παροτο ειναι πιο δυσχρηστα.

αν καποιος δεν εχει κουκουλα ενα σκουφακι ή ενα "μαντηλι" had /buff μπορει να βοηθησει την κατασταση για να μεινει ο λαιμος ή τα αυτια ζεστα.

με ενα ρουχο δεν μπορεις να βγαλεις ολες τις καιρικες συνθηκες.δυστυχως δεν εχει εφευρεθει ακομα οποτε δυστυχως για εμας θα πρεπει να αγορασουμε παραπανω ρουχα

πολλοι βγαινουν και λενε.μα θα παω να δωσω 300 ευρω για μπουφαν. εδω κανεις την επιλογη σου.

υπαρχουν ατομα που καθε χρονο αγοραζουν ενα μπουφαν των 80 ευρω. εγω το πρωτο μπουφαν north face πλασμα εκανε 340 ευρω. το εχω εδω και σχεδον15 -17-20 χρονια δεν θυμαμαι.ακομα παιζει μια χαρα με μικρες φθορες.οτι εχω πληρωσει σε ορεβατικο το εχω ακομα.εχω Fleece απο τα 18 μου.ειμαι 42. οποτε δεν θεωρω οτι εδωσα πολλα λεφτα.πηρα χ πραγματα και τα εχω ακομα. παιζουν πολλα σε stock και παιζουν πολλα και σε facebook groups απο ατομα που παρατησαν την ορειβασια και δινουν πραγματα.εχω παρει πολλα διαμαντακα  απο εκει μεσα και σε πολυ καλες τιμες.μεχρι και με καρτελακια πανω.

αυτα τα λιγα

οποιος θελει σηκωνω και φωτο με ρουχα δεν εχω προβλημα.

• Like 8
  • Thanks 1

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά επειδή θελουν καποια ατομα να αγορασουν μπουφαν εχω μια αγγελια στο site εδω :

North face gotham jacket https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2039848-north-face-gotham-jacket/

13 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν εχω καποιο θεμα.απλα επειδη κανω βουνα δεν ανηκω ακριβως στην πλειοψηφια των χρηστων.

τι εννοω.

λογω βουνων εχω αρκετα μεγαλη γκαμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να ανταπεξελθω σε χειμερινο βουνο  αλλα και αντιθετα σε καλο καιρο κτλ. Επισης δεν εχω καθολου κανονικα ρουχα.Δεν ειμαι απο τα ατομα που λεει θα παρω αυτο το μπουφαν διοτι ειναι casual και το χρειαζομαι για την δουλεια. φοραω ορειβατικα ρουχα που επισης ειναι casual βεβαια αλλα ναι δεν ειναι κοστουμι ουτε παντελονι jean.

απο εκει και περα λογω μεγαλης γκαμας μπορω να παιξω με πολλους διαφορετικους τροπους.

παμε ενα ενα τα layer. αυτο που ακουμπαει στο σωμα μου τις περισσοτερες φορες θα ειναι ενα βαμβακερο t-shirt καλοκαιρινο.τιποτα το extreme δηλαδη. αν κανει κρυο τοτε θα φορεσω ενα λεπτο θερμοεσωρουχο.σκοπος ειναι να κολλαει στο σωμα μου ωστε ναμην εχω σημεια που θα ακουμπαει ο αερας και να παγιδευει ας το πουμε την θερμοτητα.σε θερμοεσωρουχα εχω και λεπτο σαν φανελακι αλλα και πιο χοντρο  για βουνο.

το επομενο layer μου ειναι παντα ενα fleece εφοσον μιλαμε για κρυο καιρο. μπορεις να βαλεις και powerstretch αλλα προτιμω το Fleece και μαλιστα με φερμουαρ μεχρι κατω γιατι απλα το βαζεις βγαζεις για πλακα.εχω και fleece που το φερμουαρ ειναι λιγο πανω αλλα δεν βολευει.σε fleece επισης εχω λεπτο εχω μετριο και εχω και χοντρο Fleece παλι αναλογως το κρυο.το fleece θα σε ζεστανει αλλα δεν ειναι αντιανεμικο. ο αερας το περναει σχεδον σαν χαρτι. και μετα παμε στο τελευταιο layer που ας το ονομασουμε μπουφαν. (hard shell)

το μπουφαν  :

εδω παλι διαλεγω αναλογως τον καιρο.εχω αδιαβροχη μεμβρανη σε περιπτωση που βρεχει.ειναι απλα μια φλιδα που ειναι για βροχη.

εχω ενα αντιανεμικο που απλα σε προσταυτει απο τον αερα.αυτα δεν εχουν θερμομονωση απλα σε προφυλασουν απο αερα και νερο.

μετα εχω αντιανεμικο με μικρη θερμομονωση απομεσα οποτε να μου δωσει λιγο παραπανω ζεστασια.

εχω ενα down jacket για τα μεγαλα κρυα . θα αντεξει καμποσο νερο αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

εχω jacket to north face plasma εδω και 15 χρονια που εχει συνθετικη θερμομονωση. η κουκουλα συνηθως ειναι Must γιατι το κεφαλι κρυωνει για πλακα και το κρυο θα το φας απο εκει.

σε μεγαλα κρυα ΣΕ ΒΟΥΝΑ εχει τυχει να εχω βαλει και δυο θερμοεσωρουχα και αδιαβροχο πανω απο down jacket και παει λεγοντας.πλεον δεν χρειαζεται γιατι βρηκα ενα πολυ χοντρο down jacket σε τιμη χωμα σε group στο fb.

facts. τι πστευει ο κοσμος και τι ισχυει.

το fleece ειναι για να ζεσταθεις και οχι να γλυτωσεις τον αερα.αν το φορεσεις με αερα θα παγωσεις

δεν υπαρχει αδιαβροχο 100 τις 100 και διαπνεον. ακομα και τα goretex αν βρεχει κουβαδες θα βαλει νερο.αν θες αδιαβροχο 100 τις 100 πας σε πλαστικουρα το οποιο δεν θα ειναι διαπνεον. ολα μαζι δεν γινονται.

ο κοσμος φοραει 100 ρουχα απο πανω αλλα δεν φοραει θερμοεσωρουχο.μιση δουλεια γιατι δεν κρατας την ζεστη στο σωμα συν αμα φυσαει ολο απο καπου θα περασει ο αερας και θα σε παγωσει.

οσο αντιαισθητικη ειναι η κουκουλα τοσο χρησιμη ειναι.σε καποια jacket βγαινει.το κεφαλι παγωνει για πλακα.και αμα παγωσει σε πιανει πονοκεφαλος και πονας λιγακι. το ιδιο και για ατομα που εχουν ευαισθησια στα παγωμενα αυτια.

στα καλα μπουφαν οι μασχαλες ανοιγουν με φερμουαρ.ωστε να μην ιδρωσεις και να μπει αερας χωρις ομως να βγαλεις το jacket.

ισχυει σε αρκετα μεγαλο σημειο οτι οτι πληρωνεις παιρνεις. απλα η διαφορα δεν θα φανει τοσο στην πολη αλλα στο βουνο που σε νοιαζουν το βαρος κτλ κτλ. δεν ειναι ξαφνικα εξυπνος αυτος που πηρε jacket απο το μοναστηρακι με 30 ευρω και εσυ πηρες με 200 εστω και αν τα δυο ειναι εξισου ζεστα. πληρωνεις πολλα πανω στα ορειβατικα.

το να φορεσεις λαθος ρουχα στην πολη δεν χαθηκε ο κοσμος.σε 20 λεπτα εισαι σπιτι και αλλαζεις.το να φορεσεις λαθος ρουχα στα βουνα σημαινει οτι μπορει να μην ξαναγυρισεις απο το βουνο.

ελα μωρε το δικο μου jacket ειναι 1400 γραμμαρια ενω το δικο σου ειναι 600.για 800 γραμμαρια κανεις ετσι? στην πολη ναι δεν σε νοιαζει.οταν θα πας στο βουνο και θα περπατας για μερες και 10 ωρες την ημερα ναι τα 800 γραμμαρια θα κανουν την διαφορα. για αυτα τα 800 γραμμαρια θα σκασεις αρκετα λεφτα παραπανω.

η north face μπορει να ειναι η πιο γνωστη εταιρεια αλλα δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη.μαλιστα εχει αρχισει να κανει συνεργασιες με supreme και gucci και εχει πεσει στα ματια μου. υπαρχουν εταιρειες καλυτερες απο αυτην  που βγαζουν 99,9 ορειβατικα ρουχα ενω η north face σε λιγο παιζει να βγαλει και καμια κονσολα.

εταιρειες ορειβατικες . rab,arcteryx,colubia,north face,mammut, mammot, lowe alpine,salewa και ενας τεραστιος καταλογος.

στην ελλαδα εχουμε φτηνες τιμες γιατι παιζουν stockatzidika σε mc arthur και factory outlet.οποτε πολλες φορες συμφερει να το παρεις απο ελλαδα παρα απεξω.

υπαρχουν μαιμου north face και ειδικα στην north face. οπως και πολλα καταστηματα fake. θελει προσοχη.

τα γαντια που ειναι χουφτες δηλαδη ολα τα δαχτυλα ενωμενα μπροστα( mittens) ειναι πολυ πιο ζεστα απο τα κανονικα γαντια παροτο ειναι πιο δυσχρηστα.

αν καποιος δεν εχει κουκουλα ενα σκουφακι ή ενα "μαντηλι" had /buff μπορει να βοηθησει την κατασταση για να μεινει ο λαιμος ή τα αυτια ζεστα.

με ενα ρουχο δεν μπορεις να βγαλεις ολες τις καιρικες συνθηκες.δυστυχως δεν εχει εφευρεθει ακομα οποτε δυστυχως για εμας θα πρεπει να αγορασουμε παραπανω ρουχα

πολλοι βγαινουν και λενε.μα θα παω να δωσω 300 ευρω για μπουφαν. εδω κανεις την επιλογη σου.

υπαρχουν ατομα που καθε χρονο αγοραζουν ενα μπουφαν των 80 ευρω. εγω το πρωτο μπουφαν north face πλασμα εκανε 340 ευρω. το εχω εδω και σχεδον15 -17-20 χρονια δεν θυμαμαι.ακομα παιζει μια χαρα με μικρες φθορες.οτι εχω πληρωσει σε ορεβατικο το εχω ακομα.εχω Fleece απο τα 18 μου.ειμαι 42. οποτε δεν θεωρω οτι εδωσα πολλα λεφτα.πηρα χ πραγματα και τα εχω ακομα. παιζουν πολλα σε stock και παιζουν πολλα και σε facebook groups απο ατομα που παρατησαν την ορειβασια και δινουν πραγματα.εχω παρει πολλα διαμαντακα  απο εκει μεσα και σε πολυ καλες τιμες.μεχρι και με καρτελακια πανω.

αυτα τα λιγα

οποιος θελει σηκωνω και φωτο με ρουχα δεν εχω προβλημα.

Κανεις λαθος φιλε μου στο θεμα που λες για το οτι δεν υπαρχουν 100 % αδιαβροχα μπουφαν και διαπνέον. Στο δικο μου το north face εχω περπατησει σε ταξιδι που πηγα 2 ωρες μεσα στην βροχη και δεν πηρε σταγονα νερου.. το ιδιο επισης και στο canada goose

Καλησπέρα, έχω το north face himalayan και μου σκίστηκε σε ένα σημείο στο χέρι (μικρή τρύπα) αλλά βγαίνουν πούπουλα. Ξέρει κανείς πως μπορώ να το επιδιορθώσω ή που να το στείλω γιατί εδώ Σπάρτη δεν αναλαμβάνει κανείς.

https://www.mytheresa.com/euro_en/the-north-face-m-himalayan-down-parka-1673865.html?departmentgroup=MENSWEAR&catref=category

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...