Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, ερώτημα αν μπορεί κάποιος να απαντήσει, με base/mid και παλτό θα την παλέψω ή να κοιτάξω για κάτι άλλο σε outer shell για τουριστικού ρυθμού περπάτημα σε 0-3 βαθμούς, 3-4 μποφώρ, ριπές μέχρι 30χ/ω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, poulinos είπε

Δηλαδη η απαντηση δεν ειναι μονολεκτικη; Όπως λεμε πχ οτι συνηθως μαλλινα δεν τα βαζουμε ποτε πλυντηριο;

Δεν βλεπω να λεει το αρθρο κατι για μπουφαν ειδικα με πουπουλα.

Επεξ/σία από mindreader

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης μπουφάν για χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και για μηχανάκι μέχρι 250 ευρώ (μόνο εαν αξίζει θα φτάσω σε αυτό το ποσό).

Θέλω να είναι αντιανεμικό, αδιάβροχο, μαύρο και εμφανίσιμο θα προτιμούσα να είναι μηχανής αλλα δεν βρίσκω εύκολα κάποιο που να είναι τόσο όμορφο

Για να μην το κουράζω θα ήθελα μία πρόταση σε κάθε μια κατηγορία από τις παρακάτω (φυσικά οποιαδήποτε αντιπρόταση καλοδεχούμενη)

3 Climate:

The North Face Carto Triclimate (αξίζει να κάνω την υπέρβαση στο budget?)

The North Face Evolve II Triclimate (αυτό δεν υπάρχει και από ότι διαβάζω δεν κάνει για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πόσο μάλλον να είσαι πάνω στο μηχανάκι)

Columbia Bugaboo II ( διαβάζω ότι δεν κάνει σε χαμηλές θερμοκρασίες)

Columbia Element Blocker II (διαβάζω καλές κριτικές αλλά δεν ξέρω σε σύγκριση με τα παραπάνω)

Μηχανής (θα το προτιμούσα αλλα δεν βρίσκω κάτι που να με ενθουσιάζει σε εμφάνιση):

Nordcap Monza II (πολύ καλές κριτικές αλλα λίγο φτηνιάρικο?)

Nordcap Citizen Pro (σχετικά όμορφο αλλά δεν βλεπω να έχει καλη αδιαβροχοποιηση)

Nordcap Horizon (δεν με ενθουσιάζει το σχέδιο)

Επεξ/σία από MySql

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δηλαδη η απαντηση δεν ειναι μονολεκτικη; Όπως λεμε πχ οτι συνηθως μαλλινα δεν τα βαζουμε ποτε πλυντηριο;

down fill ειναι τα πουπουλα... 

• Like 1

Στις 7/12/2022 στις 9:41 ΜΜ, vs_skg είπε

down fill ειναι τα πουπουλα... 

Ευχαριστω για τη διευκρινηση!

Φαινεται οτι εχει βαση λοιπον οτι ειναι δυσκολο εγχειρημα το πλυσιμο ενος μπουφαν με πουπουλα.

Σε καμια περιπτωση οπως τα περισσοτερα συνηθισμενα μπουφαν με πολυεστερα-υαλοβαμβακα που τα πετας στο πλυντηριο διχως πολλες σκεψεις...

Παιδιά έχετε να προτείνεται μπουφάν για καθημερινή χρήση (Casual); Δεν με ενδιαφέρει η αδιάβροχοποίηση αλλά το θέλω ζεστό, τουλάχιστον σε χειμερινές θερμοκρασίες Αθήνας. Το ποσό που διαθέτω είναι, μέχρι 100€. Ίσως να ανέβω λίγο παραπάνω αν αξίζει κάτι. 

Στις 7/12/2022 στις 8:54 ΜΜ, MySql είπε

Καλησπέρα, έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης μπουφάν για χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και για μηχανάκι μέχρι 250 ευρώ (μόνο εαν αξίζει θα φτάσω σε αυτό το ποσό).

Θέλω να είναι αντιανεμικό, αδιάβροχο, μαύρο και εμφανίσιμο θα προτιμούσα να είναι μηχανής αλλα δεν βρίσκω εύκολα κάποιο που να είναι τόσο όμορφο

Για να μην το κουράζω θα ήθελα μία πρόταση σε κάθε μια κατηγορία από τις παρακάτω (φυσικά οποιαδήποτε αντιπρόταση καλοδεχούμενη)

3 Climate:

The North Face Carto Triclimate (αξίζει να κάνω την υπέρβαση στο budget?)

The North Face Evolve II Triclimate (αυτό δεν υπάρχει και από ότι διαβάζω δεν κάνει για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πόσο μάλλον να είσαι πάνω στο μηχανάκι)

Columbia Bugaboo II ( διαβάζω ότι δεν κάνει σε χαμηλές θερμοκρασίες)

Columbia Element Blocker II (διαβάζω καλές κριτικές αλλά δεν ξέρω σε σύγκριση με τα παραπάνω)

Μηχανής (θα το προτιμούσα αλλα δεν βρίσκω κάτι που να με ενθουσιάζει σε εμφάνιση):

Nordcap Monza II (πολύ καλές κριτικές αλλα λίγο φτηνιάρικο?)

Nordcap Citizen Pro (σχετικά όμορφο αλλά δεν βλεπω να έχει καλη αδιαβροχοποιηση)

Nordcap Horizon (δεν με ενθουσιάζει το σχέδιο)

το element blocker II το έχω, αρκετά καλό μπουφανάκι αλλά δεν το λες για χαμιλές θερμοκρασίες... ακόμη και με τα πόδια, μέχρι 10c είσαι άνετος. για μηχανάκι θέλει και γάντι πάνω απο τον καρπό γιατι θα περνά αέρας. και ψηλή ζελατίνα σίγουρα..

γιατί δεν κοιτάς σε μηχανης, αλλά style πόλης;

ΜΠΟΥΦΑΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ WILLIAMSBURG 2 JACKET BLACK FJT284| REV'IT | motokinisi.gr

Rev'IT Manhattan H2O Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Αδιάβροχο Μαύρο REVFJT301-010 | Skroutz.gr

Rev'IT Afterburn H2O Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Softshell Αδιάβροχο Μαύρο FJT2820010 | Skroutz.gr

άν είσαι στο XL (μετράς στίθος φορόντας ένα φούτερ) 

Rev'IT Fulton Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Αδιάβροχο Μαύρο | Skroutz.gr

απο revit και dainese είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά τα dainese ξεφευγουν αρκετά 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, madnifestah είπε

το element blocker II το έχω, αρκετά καλό μπουφανάκι αλλά δεν το λες για χαμιλές θερμοκρασίες... ακόμη και με τα πόδια, μέχρι 10c είσαι άνετος. για μηχανάκι θέλει και γάντι πάνω απο τον καρπό γιατι θα περνά αέρας. και ψηλή ζελατίνα σίγουρα..

γιατί δεν κοιτάς σε μηχανης, αλλά style πόλης;

ΜΠΟΥΦΑΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ WILLIAMSBURG 2 JACKET BLACK FJT284| REV'IT | motokinisi.gr

Rev'IT Manhattan H2O Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Αδιάβροχο Μαύρο REVFJT301-010 | Skroutz.gr

Rev'IT Afterburn H2O Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Softshell Αδιάβροχο Μαύρο FJT2820010 | Skroutz.gr

άν είσαι στο XL (μετράς στίθος φορόντας ένα φούτερ) 

Rev'IT Fulton Χειμερινό Ανδρικό Μπουφάν Μηχανής Αδιάβροχο Μαύρο | Skroutz.gr

απο revit και dainese είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά τα dainese ξεφευγουν αρκετά 

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και τις προτασεις 

Αυτή την απορία ειχα γιατι το φορεσα σε μαγαζι το ειδα πολυ λεπτο και μου ειπε ο μαγαζατορας οτι το φοράει στο βουνο στα χιόνια και δεν καταλαβαίνει τιποτα

Μου ειπε οτι δεν μου γεμιζει το μάτι επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιειτε στα μπουφαν πλεον είναι πολυ καλυτερη απο το παρελθον και αυτός είναι ο λογος που είναι τοσο λεπτά

Οπότε κρατάω το ότι μέχρι 10 βαθμους ακομα και στο μηχανακι με γάντι και ζελατίνα είμαι οκ ή κατάλαβα λάθος;

Συμφωνω ότι θεωρητικά ειναι καλύτερο να πάρω μπουφαν μηχανής αλλά σχεδόν όλα είναι μακριά απο τα γούστα μου

Ενα απο αυτά που μου πρότεινες μου άρεσε και ειναι αυτο το Rev'it εκτός από την  ασφάλεια που δίνει και είναι σημαντική τι περισσοτερο θα μου προσφέρει σε σχέση με το element blocker II;

Επεξ/σία από MySql

On 07/12/2022 at 10:52, Αντώνης Τ. said:

Καλημέρα, ερώτημα αν μπορεί κάποιος να απαντήσει, με base/mid και παλτό θα την παλέψω ή να κοιτάξω για κάτι άλλο σε outer shell για τουριστικού ρυθμού περπάτημα σε 0-3 βαθμούς, 3-4 μποφώρ, ριπές μέχρι 30χ/ω.

αυτο που λες δεν βοηθαει.υπαρχει χοντρο κ λεπτο base layer. υπαρχει λεπτο και χοντρο fleece υπαρχει συνθετικο αλλα και down fill  jacket. αλλα αν δεν εισαι ακινητος ναι δεν θες κατι το πολυ xtreme

• Thanks 1

1 ώρα πριν, MySql είπε

Αυτή την απορία ειχα γιατι το φορεσα σε μαγαζι το ειδα πολυ λεπτο και μου ειπε ο μαγαζατορας οτι το φοράει στο βουνο στα χιόνια και δεν καταλαβαίνει τιποτα

Μου ειπε οτι δεν μου γεμιζει το μάτι επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιειτε στα μπουφαν πλεον είναι πολυ καλυτερη απο το παρελθον και αυτός είναι ο λογος που είναι τοσο λεπτά

Οπότε κρατάω το ότι μέχρι 10 βαθμους ακομα και στο μηχανακι με γάντι και ζελατίνα είμαι οκ ή κατάλαβα λάθος;

Συμφωνω ότι θεωρητικά ειναι καλύτερο να πάρω μπουφαν μηχανής αλλά σχεδόν όλα είναι μακριά απο τα γούστα μου

Ενα απο αυτά που μου πρότεινες μου άρεσε και ειναι αυτο το Rev'it εκτός από την  ασφάλεια που δίνει και είναι σημαντική τι περισσοτερο θα μου προσφέρει σε σχέση με το element blocker II;

εκτός από την προστασία σε ώμους και αγκώνα (στην πλατη ειναι προαιρετική) έχουν υλικά που αντέχουν την τριβή, οπότε σε περίπτωση πτώσης δεν θα γίνει κουρέλι όπως το columbia. επίσης έχει αδιάβροχη μεμβρανη εσωτερικά και υδροαποθητικο ύφασμα και όχι απλά αδιαβροχο ύφασμα. πράγμα που το κάνει και ποιο ζεστό 

• Like 1

On 11/12/2022 at 18:44, MySql said:

α.το ποσο κρυωνεις ειναι σχετικο.πας και σε χιονια με αυτο αλλα το βασικο ειναι τι φοραγε ο αλλος απο κατω.αν φορουσε καλα θερμοεσωρουχα τοτε τον καλυπτει το element blocker. επισης στα βουνα αν περπατας με σακιδιο και σε κληση τοτε ζεστενεσαι για πλακαααα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, MySql said:

μου ειπε ο μαγαζατορας οτι το φοράει στο βουνο στα χιόνια και δεν καταλαβαίνει τιποτα

Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά πράγματα.

Εδώ είμαι εγώ:

10801878_700691303378661_471816161256834

Στα χιόνια. 

Αυτό που φαίνεται μέσα από τη ζακέτα είναι κοντομάνικο. Ε δεν θα προτείνω σε κόσμο να πάει σε χιόνια ντυμένος έτσι. 

Δεν το ξέρω το μπουφάν, απλά ένα παράδειγμα δίνω. 

9 hours ago, MySql said:

Μα η ασφάλεια είναι το κύριο που θες να διαφέρει από ένα απλό μπουφάν. 

Με τόσα διαφορετικά σχέδια δεν ξέρω πως γίνεται κάποιος να μη βρει κάτι που να του αρέσει. Έχω 4 μπουφάν για τη και κανένα δεν μοιάζει καν με το άλλο. 

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

https://www.xlmoto.eu/mc-gear/motorcycle-clothing_c11/motorcycle-jackets_c20

Απλά πρέπει να είσαι σίγουρος για το νούμερο. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 2

On 11/12/2022 at 18:44, poulinos said:

αυτο που λες δεν βοηθαει.υπαρχει χοντρο κ λεπτο base layer. υπαρχει λεπτο και χοντρο fleece υπαρχει συνθετικο αλλα και down fill  jacket. αλλα αν δεν εισαι ακινητος ναι δεν θες κατι το πολυ xtreme

Τελικά φόρεσα ένα lifa HH επάνω και μάλλινο πουλόβερ ή λεπτή επένδυση μηχανής (nordcap insider) και ημουν καλά. Tελευταίο layer μπουφάν Μannetti (τίποτε ιδιαίτερο τεχνολογικά) και συχνά βρισκόμουν σε φάση να ανοίγω φερμουάρ για εξαερισμό. Από θέμα άνεσης νομιζω με το πουλόβερ ειχα καλύτερη, ίδρωνα λιγότερο (υπερβαρος γαρ οπότε δεν βοηθάει).

Στα πόδια με ισοθερμικό (από lidl) και ένα απλό υφασμάτινο χοντρό παντελόνι καταλάβαινα ότι το παντελώνει παγώνει αλλά δεν κρυωσα σε βαθμό να με ανησυχήσει. 

Παπούτσι απλό casual δερμάτινο με στρατιωτικές μάλλινες κάλτσες δεν κατάλαβα ποτέ τίποτε και ήταν πάντοτε ζεστό και στεγνό το πόδι.

0 έως -3 οι θερμοκρασίες όμως με πολλή υγρασία άνω του 65% μόνιμα. Τουριστικό περπάτημα σε ευρωπαική πρωτεύουσα.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

13 hours ago, Αντώνης Τ. said:

Τελικά φόρεσα ένα lifa HH επάνω και μάλλινο πουλόβερ ή λεπτή επένδυση μηχανής (nordcap insider) και ημουν καλά. Tελευταίο layer μπουφάν Μannetti (τίποτε ιδιαίτερο τεχνολογικά) και συχνά βρισκόμουν σε φάση να ανοίγω φερμουάρ για εξαερισμό. Από θέμα άνεσης νομιζω με το πουλόβερ ειχα καλύτερη, ίδρωνα λιγότερο (υπερβαρος γαρ οπότε δεν βοηθάει).

Στα πόδια με ισοθερμικό (από lidl) και ένα απλό υφασμάτινο χοντρό παντελόνι καταλάβαινα ότι το παντελώνει παγώνει αλλά δεν κρυωσα σε βαθμό να με ανησυχήσει. 

Παπούτσι απλό casual δερμάτινο με στρατιωτικές μάλλινες κάλτσες δεν κατάλαβα ποτέ τίποτε και ήταν πάντοτε ζεστό και στεγνό το πόδι.

0 έως -3 οι θερμοκρασίες όμως με πολλή υγρασία άνω του 65% μόνιμα. Τουριστικό περπάτημα σε ευρωπαική πρωτεύουσα.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

το θερμοεσώρουχο ειναι πολυ βασικο Layer διοτι δεν θα αφησει κανενα μερος του σωματος σου να το χτυπησει ο αερας απευθειας οποτε κανει καλη δουλεια. μετα παει το επομενο Layer πχ ενα fleece για να σε ζεστενει και απο πανω μετα παει το αντιανεμικο,αδιαβροχο ή αναλογως το κρυο κατι πιο βαρυ.

καλτσες μπορεις να βρεις πολυ καλυτερες απο μαλλινες του κιλού ή απο βαμβακερες. πχ κοιτα την Horizon socks.

kai βεβαια μεγαλη διαφορα θα κανει αν εκει που περπατας ξαφνικα σταματησεις πχ για να περιμενεις ενα λεωφορειο 20 λεπτα.αν με το περπατημα ησουν οκ τοτε αν σταματησεις θα παγωσεις κανονικοτατα

On 11/12/2022 at 12:39, Nnoutas said:

Παιδιά έχετε να προτείνεται μπουφάν για καθημερινή χρήση (Casual); Δεν με ενδιαφέρει η αδιάβροχοποίηση αλλά το θέλω ζεστό, τουλάχιστον σε χειμερινές θερμοκρασίες Αθήνας. Το ποσό που διαθέτω είναι, μέχρι 100€. Ίσως να ανέβω λίγο παραπάνω αν αξίζει κάτι. 

μπορεις να παρεις και ενα καλο Fleece το οποιο θα ειναι ζεστο μεν αλλα δεν ειναι αντιανεμικο.

On 07/12/2022 at 20:21, mindreader said:

down jacket ειναι τα πουπουλα απλα ειναι απο συγκεκριμενο μερος.δεν ειναι δηλαδη το απλο feather.αλλα ο τροπος πλυσιματος κτλ ειναι ο ιδιος.

On 12/12/2022 at 11:15, kalyteros said:

Καλησπέρα σας, ποια είναι η γνώμη σας για τα Wellensteyn στο μπατζετ γυρω στα 300 για casual χειμερινη χρήση;

Έχω ένα ήδη 8 χρόνια και είναι άθικτο.

image.png

prepei να δεις τα χαρακτηριστικα του.μια φωτο δεν λεει κατι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...