Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, dpolal said:

Καλά, εννοείτε ότι όσοι βρίσκονται σε δύσκολες, αντίξοες και εννίοτε επικίνδυνες καιρικέςς συνθήκες είτε λόγο δουλειάς, είτε λόγο χόμπυ πρέπει να είναι ψαγμένοι.

Απλά δεν φανταζόμουν ότι κουβαλάνε τόση «τεχνολογία» από πίσω τα τεχνικά ρούχα. :)

η καθε μια εταιρεια συναγωνιζεται την αλλη και ολες προσπαθουν να φτιαξουν το καλυτερο .και σε πολλα βουνα οι συνθηκες ειναι εξωπραγματικες οποτε θες οτι καλυτερο ενω στην πολη δεν σε νοιαζει.

εδω ενα video απο το elbrus 5642 οταν ειχα παει και το πετυχα με χαλια καιρο.  καποια ατομα το εχουν πετυχει με ωραιο ηλιο και εγω το πετυχα σε μαυρα χαλια. ο λαθος εξοπλισμος σημαινει οτι απλα θα πεθανεις εκει πανω οπως και πριν λιγους μηνες πεθαναν μερικα ατομα απο το κρυο .

https://www.theguardian.com/world/2021/sep/24/five-climbers-die-after-blizzards-on-russias-mount-elbrus

φορουσα οτι ειχα και δεν ειχα διοτι δεν ειχα παρει ακομα down jacket. και οι αντοχες μου στο κρυο ειναι πολυ μεγαλες.

precip μεμβρανη και απο κατω north face πλασμα. fleece χοντρο, θερμοεσωρουχα κτλ. ο αερας οπως φαινεται και στο video δεν χαριζε.

πχ αυτοι που πηγαν στο k2 χειμωνα μαζι και ενας ελληνας αν δεις το video ειχε custom sleeping bag και τριπλη boot (la sportiva cube)

12 minutes ago, vins said:

Και μπολικη sudocrem 😅

αναγκαια μετα 😛

4 hours ago, idefixius said:

Ωραία κουβέντα όμως. Όλα μου τα παπούτσια έχουν μεμβράνη GTX - έτσι από βίτσιο.  Από τα αθλητικά μου Νew Balance μέχρι τα μποτάκια χιονιού της Hanwag. Ε δεν είναι όλα το ίδιο αδιάβροχα, έτσι?  ΟΚ τα αθλητικά σε λίγη βροχή αλλά αν βουτήξω σε λακκούβα θα γίνω μούσκεμα.  Γιατί θα πει κάποιος, αφού είναι GTX.  E γιατί προφανώς παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η σόλα, οι ραφές και πολλά άλλα.  

spacer.png

Το ίδιο λογικά ισχύει και στα μπουφάν αλλά και παντού. 

(οπότε θα μου πει κάποιος, πάρε και μία παρκά με GTX να τελειώνουμε, χαχαχα)  

αν δεν ειναι θερμοκολλημενες πχ οι ραφες θα εχεις θεμα.αν το παπουτσι ειναι χαμηλο θα μπει νερο αμα πεσεις σε τρυπα οχι απο την μεμβρανη αλλα απο πανω.

3 hours ago, HERTHAN said:

Πιο πιθανο ειναι να το εχεις εσυ το συγκεκριμενο και να το εκανες εσυ το review παρα εγω με οσα λες.:P

Μεσα στην gore-tex το ειδα προχθες το minimalist και μετα που το εψαξα ειδα και τα review.

Οποτε κακο ειναι για την gore-tex που διαφημιζει ενα προιον το οποιο εχει την τεχνολογια της και δεν κανει αυτο που πρεπει και λεει.Να ειναι αδιαβροχο δηλαδη.Ισως να ετυχε κιολας μεμτο συγκεκριμενο.Δεν εχω ψαξει και κανενα αλλο να σου πω την αληθεια γιατι δεν ειχα και ποτε.Τωρα μπηκα λιγο στο τρυπακι να το ψαξω κι αν εβρισκα καποιο καλο ισως να επαιρνα.

Σωστο συμφωνω.

Λιγο που τα διαβαζα χθες αυτο ακριβως διαβαζα κι επειδη νομιζα οτι δεν τα καταλαβα καλα εισαι ωραιος που τα επιβεβαιωνεις.

Δεν τα ξερω ακομη τοσο καλα μιας και δεν το ειχα ψαξει ποτε στο παρελθον.Ακομη και τωρα δηλαδη δεν τα ξερω αλλα διαβαζα χθες κι ενα excel που λεει αναλυτικα για καποια down και τα χαρακτηριστικα τους τα οποια βοηθανε αρκετα.

η goretex δινει την μεμβρανη.το υπολοιπο ρουχο ειναι της εταιρειας. επισης ειναι αδιαβροχο με καποια ορια και καποια συντηρηση.

και οπως ειπαμε δεν ειναι η ποιοτητα μονο αλλα και η ποσοτητα. το πιο απλο παρε το trevail που ειναι 800 αρι αλλα λιγα γραμμαρια μονωση και παρε και ενα expedition που ειναι 800 αρι αλλα με τεραστια ποσοτητα. απλα με το 800αρι εφοσον δεν εχεις οικονομικο θεμα κερδιζεις σε ογκο. για αυτο και στο excel σου μετραει ratio πχ warmth vs weight κτλ. και για αυτο δεν θυμαμαι σε ποιανου το ποστ του ειχα γραψει οτι πχ το ταδε ειναι πιο βαρυ.και τα fleece ειναι ζεστα απλα μικρο ratio warmth vs weight vs ογκου.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/12/2021 στις 9:37 ΜΜ, idefixius είπε

χωρίς όμως να δίνει πληροφορίες για το βάρος της μόνωσης.  Αδιαβροχοποίηση στα 20.000 mm και με γούνινη κουκούλα (που δίνει extra ζέστη δημιουργώντας ένα μικροκλίμα γύρω από το πρόσωπο)  

spacer.png

https://www.exxpozed.eu/schoffel-m-down-parka-kiew#!?variant=1448705

- Haglofs Morkret GTX Down Parka στα ίδια χρήματα.  Πουπουλένια και αυτή με 700ρα μόνωση και Goretex αδιαβροχοποίηση, χωρίς γούνα στην κουκούλα όμως

Και συγκριτικό bergfreunde με Didriksons και Pagagonia μαζί :)

https://www.bergfreunde.eu/my-product-comparison/?loggedout=true

Έχω ενα παλιότερο version του Didriksons Marco, αν σε βοηθάει. Το ψάρεψα αψεγάδιαστο σε second hand store στη Σουηδία για 40ε. Μακράν η καλύτερη αγορά σε ρουχικό. 

Έχει πολύ καλή κατασκευή, δυνατά φερμουάρ και ΠΟΛΛΕΣ τσεπες (σημαντικό προσόν για μενα). Επειδή έχει ψηλό λαιμο και πολύ ζεστή κουκούλα δε χρειάζεται κασκόλ και σκούφο. Δεν θυμάμαι να ειχα ποτέ θεμα σε βροχή. Είναι πολύ ζεστό και μάλλον βαρύ. Σουηδία το φορούσα μονο με ενα κοντομάνικο απο κατω και δεν ένιωθα τιποτα. Τώρα που είμαι Νορβηγία και πλεον έχουμε -10 -  0 δε το έχω φορέσει καν, γιατί κυκλοφορώ ακόμα φθινοπωρινό. Θα το έβαζα μόνο αν ήξερα οτι θα είμαι έξω και στάσιμος για πολύ ωρα. 

@poulinos Κάνω λίγο hijack το θέμα. Έχω αυτά τα salomon παπούτσια με quick lace. Αν και βολικό το σύστημα, μου έφαγε το ύφασμα και στα δύο παπούτσια και επεκτείνεται. Πιστεύεις ραβεται ή έχεις καμιά καλύτερη πρόταση; Screenshot_20211220_015827.jpg.8f98be9216df5c3c385f64d29ff4e3e9.jpg

Επεξ/σία από fmarulezkd
  • Thanks 1

OK, ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας και μη ων ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα επιλογές μου ανακάλυψα και παρήγγειλα την Superior Down Parka από τo γερμανικό site της Eddie Bower:

spacer.png

https://www.eddiebauer.de/herren/jacken/daunenjacken/superior-daunenparka-herren.html

Συμπαθέστατη παρκά και σε άκρως ενδιαφέρουσα τιμή :)

Εν αναμονή λοιπόν για την παραλαβή και τις πρώτες εντυπώσεις

• Like 1

On 18/12/2021 at 13:01, Dante80 said:

Το trevail δεν υπάρχει πουθενά το κέρατο μέσα.

Τα mont-bell που έβαλα τα ξέρει κανένας; Επίσης, σε αυτό το στυλ βλέπω ένα Salewa, ένα Patagonia και ένα Rab για έως δύο κατοστάρικα..ακριβά τρομάρα τους τα down..

τα mont bell δεν τα ξερω.και τα τρια που ανεφερες ειναι πολυ μια χαρα με τα rab να ειναι λιγο τοπ αλλα και πιο ακριβα.

On 18/12/2021 at 13:34, idefixius said:

Είμαι μεταξύ της Didriksons Marco και της Patagonia City Storm Parka

spacer.png

https://www.didriksons.com/en/men/jackets/autumn-winter-jackets/marco-men-s-parka-503820-060

spacer.png

https://www.patagonia.com/product/mens-city-storm-down-parka/27895.html?dwvar_27895_color=BLK&cgid=mens-jackets-vests-insulated

Kαι συγκριτικό από το bergfreunde:

https://www.bergfreunde.eu/index.php?cl=compare&am=1&removecompare=1&fnc=tocomparelist&aid=6df7627d660cdbd7318488792dcdc3d9&anid=6df7627d660cdbd7318488792dcdc3d9&pgNr=-1

Θυμίζω πως κατά προτεραιότητα με ενδιαφέρει η αντιανεμικότητα ---> ζέστη (μόνωση) ---> αδιαβροχοποίηση ---> διαπνοή

Οπότε θέλω να ρωτήσω:

1. αξίζει η Patagonia τη διαφορά τιμής από τη Didriksons για μια παρκά πόλης (και περιχώρων) σε θερμοκρασίες Φλώρινας?
  2. είναι έμπιστα τα site mοdivo.gr και exxpozed.eu - αν και εφόσον τα γνωρίζετε?  

το patagonia ειναι Down jacket οποτε και για αυτο και η τιμη που εχει. και ειναι 700αρι quin.οχι το τοπ αλλα ουτε και χαμηλο. δεν εχει τυχει να εχω παραγγελει απο καποιο απο τα 2 αυτα sites.

On 18/12/2021 at 13:37, chemkyr said:

συγγνώμη αν το χαλάω, αλλά.....500 ευρώ για μπουφάν? Δεν είναι υπερβολικά ακριβό?

οτι πληρωνεις παιρνεις.οπως ειπαμε και πιο πριν εξαρτατε την χρηση του και που σκοπευεις να το παρεις.αν πας σε κανα xtreme βουνο κοστολογεις την ζωη σου και βλεπεις ποσα λεφτα θα δωσεις.ειναι το ιδιο ακριβως που εχω πει σε ατομο που με ρωτησε γιατι εδωσα 640 ευρω για κρανος. και του λεω τα λεφτα που δινεις ειναι ποσο κοστολογεις το κεφαλι σου.απο εκει και περα ναι μπορει για πολη να ειναι οverkill καποια απο αυτα απο την αλλη εχω μπουφαν 10 και 15 χρονια που το ειχα παρει καπου 350 ευρω.τα εχει βγαλει τα λεφτα του.εννοειται το εχω ακομα.

On 18/12/2021 at 13:44, idefixius said:

Δεν το χαλάς, μην ανησυχείς :)

Επί της ουσίας εξαρτάται:  αν αγοράσεις ένα μπουφάν των πχ. €500 και το κρατήσεις 10 χρόνια, το ευχαριστηθείς και γουστάρεις τρελά (όχι να το έχεις στη ντουλάπα σου), βγαίνει σου κοστίζει ουσιαστικά ένα πενηντάρικο το χρόνο.

Αν τώρα δώσεις πχ. €200 ευρώ και σε 2 χρόνια θέλεις γιατί κόπηκε/φθάρηκε/δε σου κάνει τη δουλειά, βγαίνει πιο ακριβό και στην ουσία δε θα έχεις μπουφάν.

Το columbia titianium που έχω τώρα το πλήρωσα προ-3ετίας €350 και σε 2 χρόνια ξεκόλλησαν όλες οι θερμοκολλητικές ραφές.  Οπότε μάπα ο καφές.  Και πάλι ξανά στο ψάξιμο γιατί όταν βγαίνω στον αέρα το μπουφάν μπάζει από παντού. 

Οπότε όλα σχετικά είναι νομίζω, γιαυτό και ρωτάω εάν αξίζει το παραπάνω με την έννοια να αντέχει και στο χρόνο φυσικά

ολο και κατι μπορει να υπαρχει για να ξανακολλησεις τις ραφες(tape seals) και οσο αντεξει.

On 19/12/2021 at 12:51, Mp@mp1s said:

Εμένα δυστυχώς τα columbia δεν μου κάνουν , εννοώ ότι και το small μου είναι μεγάλο (αγοράζω το XL παιδικό, μην γελάς ). Σε αυτά τα μουφάν του decathlon πολλά μοντέλα έχουν και XS που με βολεύει πολύ , εξαρτάται πως θέλεις το μπουφάν εγώ επειδή είμαι σχετικά αδύνατος το θέλω εφαρμοστό άλλοι το προτιμούν άνετο, αν καταλήξεις σ ένα μοντέλο μπορώ να πάω να το μετρήσω ακριβώς , και αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα να στο φέρω κιόλας. Σήμερα πήγα και δοκίμασα το συγκεκριμένο το οποίο είναι καταπληκτικό https://www.decathlon.it/p/giacca-montagna-uomo-sh500-ultra-warm/_/R-p-176633?mc=8510106   για πολύ κρύο όμως και το δοκίμασα σε XS. 

Οτιδήποτε χρειαστείς και μπορώ να σε βοηθήσω εδώ είμαι. 

και εχει να κανει και με το τι layers θα βαλεις αποκατω.

On 19/12/2021 at 12:54, HERTHAN said:

Τοτε καλυτερα θα ειναι ενα νουμερο μεγαλυτερο(να εχει λιγο αερα και να μην ειναι κολλητο) για να βαλεις κι ενα fleece π.χ. κατω απο το down αν χρειαστει.

Το κακο ειναι οτι στο site(decathlon) οτι και να πας να βαλεις στο καλαθι κανει loading και φυσικα δεν μπαινει ποτε στο καλαθι.

Μου ειναι λιγο δυσκολο να το παραγγειλω χωρις να ειμαι 100% σιγουρος.Θα πρεπει δηλαδη να τα βρω καπου να το δοκιμασω.Με τα Columbia παραδειγμα πρωτα δοκιμασα ενα και μετα προχωρησα σε παραγελια.

Επειδη δεν εχω ξαναπαρει down αλλη φορα(μιας και κοιταω για ενα συγκεκριμενο οπως ανεφερα σε προηγουμενο post) θα ηταν προτιμοτερο να το δοκιμασω πρωτα και μετα να το παραγγειλω.Αν ποτε τα πετυχω θα το κανω αλλα το βλεπω λιγο δυσκολο μιας και στην επαρχια δεν υπαρχουν τα συγκεκριμενα.

Θα κοιταξω μηπως βρω πουθενα.

το δοκιμασα με Firexox last εκδοση και παιζει μια χαρα.γενικως οπως σου ειπα στο Medium ειμαι συνηθως και σε αυτα και σε ολα. το trevail το πηρα σε Large και ειναι λιγο μεγαλο.εν γνωση μου αφου ηταν τελευταιο κομματι και το ηθελα.

On 19/12/2021 at 13:00, Mp@mp1s said:

Γιατί δεν μπαίνει ? Σ εμένα μπαίνει κανονικά στο Ελληνικό 1983844301_Screenshot2021-12-19at12_00_02PM.png.0f113201a91c5184c5de565123ce5d81.png

και εγω μια χαρα.

On 19/12/2021 at 13:03, HERTHAN said:

Δεν ξερω ειναι συνεχεια στο loading εδω και μια ωρα.

222222222222222222222222222222222222222.PNG.170b537af984c6f690f1a024dfbd3aab.PNG

clear cookies κτλ δοκιμασε κανα Mozilla

On 19/12/2021 at 13:05, Mp@mp1s said:

Για δοκίμασε κανένα άλλο browser μήπως το εμποδίζει κάνενα pop up block 

εναλλακτικα κανα Portable mozilla.

On 19/12/2021 at 16:27, Mp@mp1s said:

Απλά να έχεις υπόψιν σου ότι πλέον υπάρχουν καλύτερες μεμβράνες απ το gore tex όπως η HELLY TECH (Helly Hensen) η omni heat (columbia) και άλλες πολλές 

η goretex ειναι μαλλον οτι καλυτερο υπαρχει και οτι πιο ακριβο. to omni heat Θεωρειται Insulation

On 19/12/2021 at 13:21, HERTHAN said:

Δοκιμασα και μου κανει σε ολα το ιδιο.

Εβγαλα και adblock και το ξανατσεκαρα.

Δες εδω στα reviews για το Minimalist.To εχουν για αδιαβροχο και μονο αδιαβροχο δεν ειναι.

https://www.marmot.com/sale/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-minimalist-jacket/AFS_889169314506.html

δοκιμασε portable mozilla firefox ή κανε clear cache ,cookies

• Like 1

On 19/12/2021 at 19:19, MAFAKA said:

Ούτε καν.

Το Omni-Heat της Columbia μάλιστα δεν είναι καν "μεμβράνη". Τεχνολογία μόνωσης είναι (αυτό το ανακλαστικό υλικό σαν "αλουμινόχαρτο" που αναφέρουν πολλοί και εδω μέσα. Omni-Shield λέγεται η τεχνολογία αδιαβροχοποίησης που έχει αναπτύξει η Columbia (όπως ορθά ανέφερες την  HELLY-TECH) και είναι  -εκ πείρας-  και οι δύο ο...φτωχός συγγενής του Gore-Tex.

Να μιλήσουμε για τη FutureLight ίσως αν θέλουμε άξιο ανταγωνιστή της Gore-Tex. Υπάρχει λόγος ωστόσο που σε όλα τα είδη εξοπλισμού (από οποιαδήποτε εταιρία) που απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι εμπιστεύονται τη ζωή τους σε αυτά φοράνε τις ακριβές μεμβράνες της Gore: πολλοί έχουν καταφέρει να πετύχουν υψηλή διαπνοή ή αδιαβροχοποίηση αλλά κανένας δεν έχει συνδυάσει αυτές τις δύο ιδιότητες μαζί με απόλυτη αξιοπιστία σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αντοχή στο χρόνο.

ειναι αυτο που λενε.οταν μεγαλωσω θελω να γινω goretex:P είπαν οι αλλες μεμβρανες.

On 19/12/2021 at 20:12, dpolal said:

Τελικά πήρα σήμερα το Mc Kinley Terang 3:1 II Ux 280782 στο Royal Blue χρώμα που είναι ποιό έντονο χρώμα και φαίνεται καλύτερα στο δρόμο. 

Δεν ακολούθησα την συμβουλή σου @poulinos διότι προσπάθησα να συνδυάσω κάτι που θα με κάλυπτε και για το ποδήλατο αλλά και για να το φοράω κανονικά μέσα στην πόλη και το συγκεκριμένο εκτός από αρκετά ελαφρύ μου φάνηκε ποιό εύκολο σε συνδυασμούς αφού όλα προσθαφαιρούνται.

Στην τελική κόστισε «μόνο» 69,90, στα Intersport, οπότε ακόμα και αν τελικά αποδειχθεί κακή αγορά για την κύρια δουλειά που το θέλω δεν θα τα κλαίω τα λεφτά. :)

Θα δείξει.
Καλές γιορτές. :)

πανταυπαρχουν πολλες λυσεις και μετα ειναι και προσωπικη επιλογη συν ποσο κρυωνει καποιος κτλ.πχ αυτο που πηρες ειναι 3 σε 1.υπαρχει 3 σε ενα με πουπουλο απο μεσα που ειναι πιο ζεστο πιο ακριβο αλλα μπορεις απλα να παρεις και μια μεμβρανη αδιαβροχη,αντιανεμικη αναλογως τι θες και απο μεσα να βαλεις εσυ fleece.και παλι ειναι σαν 3 σε ενα χωρις ομως το εσωτερικο φερμουαρ. απλα η αδιαβροχη θα σε κανει να γλυτωσεις βροχες αλλα θα ειναι λιγο περιττη ισως και λιγοτερο διαπνεον οταν θα εχεις μονο αερα που εκει ενα windstopper θα ηταν καλυτερη λυση.

On 19/12/2021 at 20:20, MAFAKA said:

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο Marmot (φαντάζομαι οτι το πρόσφατο 1-star review στο site τους είναι δικό σου; 😛).

Από την άλλη συντηρείται (εσκεμμένα απο τις εταιρίες  κατα τη γνώμη μου) μια τεράστια παρεξήγηση σχετικά με το θέμα "αδιάβροχο-διαπνέον". 

Η αιδαβροχοποίηση εξαρτάται από το υλικό και την δομή του κελύφους, την ύπαρξη ή όχι θερμοκολλημένων ραφών και την επίστρωση DWR. 

Όλα αυτά μαζί αποτελούν μια αλυσίδα που είναι τόσο ανθεκτική όσο ο πιο αδύναμος κρίκος.

Στην περίπτωση που η εκάστοτε εταιρία κάνει οικονομία σε κάποιο τομέα τότε το υλικό ενδέχεται να είναι κατώτερο των απαιτήσεων και το τζάκετ θα αποτύχει να μας κρατήσει στεγνούς. Στο εν λόγω Marmot υποψιάζομαι (και από τις φωτογραφίες) ότι "πέταξαν" πάνω το κατώτερων προδιαγραφών Paclite για να μπορούν να τυπώσουν το λογότυπο "Gore-Tex" στο μανίκι και να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή να ξοδέψει τα λεφτά του, αλλά τσιγκουνεύτηκαν στην επίστρωση DWR (εξ'ου και το "seeping" που παρατηρώ στις φωτό).

Όταν τα Gore-Tex για critical εφαρμογές κοστίζουν τα τετραπλά ευρώ το Marmot μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό δυστυχώς (το φάουλ είναι τη εταιρίας, όχι δικό σου φίλε μου που βρέθηκες με ένα τζάκετ που δεν κάνει αυτό που υπόσχεται). Γι'αυτό και "πονηρά" οι ίδιοι στο site τους δίνουν ένα waterproofness rating 3/5 στο MInimalist χωρίς άλλα specs.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε...

ισα που ειναι ειλικρινια το μονος σου να δινεις 3/5 σε εναπροιον. γιατι αν καποιος το διαβασει το 3/5 και δει και ενα 5/5 θα καταλαβει οτι το 5/5 μπορει να εχει την διπλη τιμη.ειναι οι λεπτομερειες που συνηθως κανεις δεν διαβαζει.οπως και στο down.ναι υπαρχει down 900 και υπαρχει και 550. και επισης ο κοσμος δεν εχει καταλαβει οτι goretex ξε goretex αμα γινει θεομηνια ή αμα δεν το εχεις συντηρησει καλα καποια στιγμη θα τον φας.

On 19/12/2021 at 20:37, idefixius said:

Ωραία κουβέντα όμως. Όλα μου τα παπούτσια έχουν μεμβράνη GTX - έτσι από βίτσιο.  Από τα αθλητικά μου Νew Balance μέχρι τα μποτάκια χιονιού της Hanwag. Ε δεν είναι όλα το ίδιο αδιάβροχα, έτσι?  ΟΚ τα αθλητικά σε λίγη βροχή αλλά αν βουτήξω σε λακκούβα θα γίνω μούσκεμα.  Γιατί θα πει κάποιος, αφού είναι GTX.  E γιατί προφανώς παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η σόλα, οι ραφές και πολλά άλλα.  

spacer.png

Το ίδιο λογικά ισχύει και στα μπουφάν αλλά και παντού. 

(οπότε θα μου πει κάποιος, πάρε και μία παρκά με GTX να τελειώνουμε, χαχαχα)  

kai sto gore-tex υπαρχουν ποιοτητες.οπως οπως ειπες αν δεν ειναι θερμοκολλημενες οι ραφες τι να κανει το goretex αφου θα περασει.

On 19/12/2021 at 22:02, Rpanagos said:

Οταν ομως αγοραζεις κατι πως θα ξερεις τα γραμμάρια?

oi σωστες εταιρειες γραφουν τα παντα.αν μπεις πχ στην Cumulus για sleeping bag σου λεει συνολικο βαρος και βαρος πουπουλου και τι ποιοτητα ειναι κτλ.

On 19/12/2021 at 22:04, HERTHAN said:

Το McMurdo το εψαχνα να το δοκιμασω παλιοτερα απο περιεργεια αλλα δεν το βρηκα πουθενα.Ειναι οντως τοσο καλο οσο λενε?Το εχεις η το εχεις δοκιμασει μηπως?

το καλο ειναι σχετικο με βαση τι το θες.για σενα μπορει να ειναι καλο επειδη ειναι ζεστο.για μενα μπορει να ειναι κακο επειδη ειναι μεν ζεστο αλλα βαρυ. για τον αλλον μπορει να ειναι καλο επειδη ειναι φτηνο.

On 19/12/2021 at 22:05, MAFAKA said:

H Gore παράγει τη μεμβράνη. Το αν αυτή η μεμβράνη θα τοποθετηθεί σωστά σε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο jacket είναι ευθύνη της εταιρίας που παραγγέλνει τη μεμβράνη από τη Gore (και την κάθε "Gore" - "Pertex" κλπ).

Δεν νομίζω ένα Norrona πχ να μπάζει νερά όπως αυτό που είδα στα review του Marmot. Και εγώ έχω δύο Gore-Tex τζάκετ της Gore που έχουν φάει "ξύλο" απο αντίξοες  καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο και δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ειδικά το ένα με ShakeDry τεχνολογία είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ, στα όρια του εφικτού στο θεμα "αδιάβροχο που αναπνέει".

και επισης αυτο που ειπε οτι μπαζει νερα μπορει να το εχει 10 χρονια μπορει να μην το εχει συντηρησει.μερικοι τα παιρνουν και τα κακομεταχειριζονται.εδω σου λενε οτι μην το διπλωνεις παρα μονο σαν ρολο για να μην γινονται τσακισεις.ποσοι το κανουν?αλλοι τα πλενουν χυμα στο κυμα σε οτι θερμοκρασια να ειναι.και μετα σου λενε δεν λειτουργει.

On 19/12/2021 at 22:35, MAFAKA said:

Κάτι που έχει αναφερθεί παλιότερα: σχεδόν όλα τα αδιάβροχα υλικά χρειάζονται συντήρηση για να συνεχίσουν να είναι αδιάβροχα. Η επίστρωση DWR ξεπλένεται με τον καιρό και θέλει εκ νέου εφαρμογή (πχ με waterproofing spray ή NikWax).

Επίσης η διαπνοή μιας μεμβράνης μειώνεται αν οι πόροι του υλικού φράξουν με τη χρήση από πχ ιδρώτα. Άρα θέλει και πλύσιμο και συντήρηση  το αδιάβροχο, ειδικά ένα high-end κομμάτι.

Εξαίρεση το ShakeDry. Δεν χρειάζεται DWR-είναι μονοκόμματο αδιάβροχο ("permanent beading") και γι'αυτό αποδίδει πάντα όπως την πρώτη μέρα που το αγοράζεις. Βέβαια έχει το μειονέκτημα του κόστους και είναι λίγο πιο ευαίσθητο αν πιαστεί σε κανένα κλαδί. Αλλά για αερόβιες δραστηριότητες σε πολύ αντίξοες συνθήκες δεν έχει αντίπαλο...ίσως το Futurelight της North Face...

Αν έχεις σκάσει μια πεντακοσάρα για τζάκετ και βρεθείς μούσκεμα να κρυώνεις σε καμία πλαγιά μετά το ψάχνεις και σε επίπεδο post-doc 😄

το χειροτερο ισως απο ολα ειναι να βλεπεις κοσμο να πηγαινει σε δυσκολα βουνα με εξοπλισμο της πλακας και μολις γινει η στραβη απλα μενουν εκει ενθυμιο στο βουνο. εδω βλεπω ατομα να κανονιζουν βουνο και η προετοιμασια μηδεν οχι μονο για τα ρουχα αλλα για τα παντα.χωρις gps. πριν λιγο καιρο πετυχα εναν στον zugspitze και του ειχαν ξεκολλησει και οι 2 σολες απο τα παπουτσια.η μια 100 μετρα πιο πισω και η αλλη λιγο μετα.

On 19/12/2021 at 22:46, idefixius said:

Άντε η μία το αναφέρει, η άλλη όχι.  Πώς θα τις συγκρίνεις?  Γιατί στην τελική περί σύγκρισης πρόκειται.  Οι περισσότεροι θα συγκρίνουν τις πυκνότητες και θα βγάλουν - ανακριβή - συμπεράσματα. 

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον παράγοντα αέρα γιατί ακόμα και η καλύτερη μόνωση καθίσταται άχρηστη αν ο κρύος αέρας διαπερνάει το ρούχο.

Για τη Φλώρινα?   

Και για ποια McMurdo μιλάμε ακριβώς?  Γιατί στο site έχει διάφορες εκδοχές:  McMurdo Parka II, Mc Murdo Jacket, Μc Murdo Parka Expedition κλπ.  Aν μπορείτε δώστε link για το ακριβές ΜcMurdo για το οποίο μιλάμε.

Edit:  τώρα βλέπω στα χαρακτηριστικά της ότι την έχει σαν water repellent και όχι σαν waterproof, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

to water repellent σημαινει οτι δεν αφηνει το νερο να κατσει πανω.δεν σημαινει οτι δεν θα ποτισει καποια στιγμη.και τα καλυτερα review να διαβασεις καποια στιγμη θα αναγκαστεις ναπαρεις πραγματα και να κανεις test. επισηςς δεν γινεται να θες ναπαρεις ενα ρουχο ,ενα μπουφαν για ολες τις εποχες.κανω βουνα τοσα χρονια και καθε φορα ολο και κατι καινουριο θα παρω.επισης και να σου πω οτι το trevail ειναι πχ ζεστο για 0 βαθμους αυτο δεν σημαινει οτι στους 0 βαθμους εσενα θα σε καλυψει.

On 19/12/2021 at 22:52, MAFAKA said:

Αν δεν έχεις άλλο τρόπο να βγάλεις συμπέρασμα τότε μόνο δοκιμή και/ή reviews.

Αν μιλάμε για  μπουφάν πόλης όλα αυτά έχουν μικρότερη σημασία-στην τελική βάζεις ένα πιο ζεστό ρούχο από μέσα και το πρόβλημα λύνεται. 

Το McMurdo II το έχω φορέσει στο Σικάγο Γενάρη μήνα και με κάλυψε. Ντυμένος καλά από μέσα φυσικά αλλά ήμουν ΟΚ. Και στις 'Άλπεις (βόλτα) κανένα πρόβλημα. Είπαμε βέβαια περί "κρυόμετρου".

επισης φορας θερμοεσωρουχο απο μεσα?πας για περπατημα?πας σε βουνο?θα εισαι στασιμος?

On 20/12/2021 at 01:18, cbol said:

Μπορώ να βρω κάτι αρκετά καλό γύρω στα 130 ευρώ για snowboard? ή θα πρέπει να ανέβω αρκετά; 

Αν υπάρχει κάποια καλή πρόταση θα το εκτιμούσα 

σε τετοιο budget κοιτα σε decathlon ειδικα αμα εισαι αθηνα

On 28/12/2021 at 01:01, idefixius said:

OK, ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας και μη ων ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα επιλογές μου ανακάλυψα και παρήγγειλα την Superior Down Parka από τo γερμανικό site της Eddie Bower:

spacer.png

https://www.eddiebauer.de/herren/jacken/daunenjacken/superior-daunenparka-herren.html

Συμπαθέστατη παρκά και σε άκρως ενδιαφέρουσα τιμή :)

Εν αναμονή λοιπόν για την παραλαβή και τις πρώτες εντυπώσεις

και βλεπω οτι λεει 650 Fill Power

On 20/12/2021 at 02:57, fmarulezkd said:

Έχω ενα παλιότερο version του Didriksons Marco, αν σε βοηθάει. Το ψάρεψα αψεγάδιαστο σε second hand store στη Σουηδία για 40ε. Μακράν η καλύτερη αγορά σε ρουχικό. 

Έχει πολύ καλή κατασκευή, δυνατά φερμουάρ και ΠΟΛΛΕΣ τσεπες (σημαντικό προσόν για μενα). Επειδή έχει ψηλό λαιμο και πολύ ζεστή κουκούλα δε χρειάζεται κασκόλ και σκούφο. Δεν θυμάμαι να ειχα ποτέ θεμα σε βροχή. Είναι πολύ ζεστό και μάλλον βαρύ. Σουηδία το φορούσα μονο με ενα κοντομάνικο απο κατω και δεν ένιωθα τιποτα. Τώρα που είμαι Νορβηγία και πλεον έχουμε -10 -  0 δε το έχω φορέσει καν, γιατί κυκλοφορώ ακόμα φθινοπωρινό. Θα το έβαζα μόνο αν ήξερα οτι θα είμαι έξω και στάσιμος για πολύ ωρα. 

@poulinos Κάνω λίγο hijack το θέμα. Έχω αυτά τα salomon παπούτσια με quick lace. Αν και βολικό το σύστημα, μου έφαγε το ύφασμα και στα δύο παπούτσια και επεκτείνεται. Πιστεύεις ραβεται ή έχεις καμιά καλύτερη πρόταση; Screenshot_20211220_015827.jpg.8f98be9216df5c3c385f64d29ff4e3e9.jpg

η μια λυση να το ραψεις διακριτικα.λογικα θα εισαι οκ αν δεν εχει σκιστει τιποτα απο κατω.η αλλη λυση να κολλαγεςκαποιο Patch αλλα θα φαινεται αρκετα πιο εντονο.gtx δεν ειναι αυτα? σωστα δεν βλεπω? το ιδιο εχω παθει και εγω σε trail running goretex>ευτυχως εχω φαει μονο το υφασμα απο πανω και οχι τα υπολοιπα απο κατω οποτε πρεπει να κραταει λογικα η αδιαβροχοποιηση ακομα

• Like 1

1 ώρα πριν, poulinos είπε

πανταυπαρχουν πολλες λυσεις και μετα ειναι και προσωπικη επιλογη συν ποσο κρυωνει καποιος κτλ.πχ αυτο που πηρες ειναι 3 σε 1.υπαρχει 3 σε ενα με πουπουλο απο μεσα που ειναι πιο ζεστο πιο ακριβο αλλα μπορεις απλα να παρεις και μια μεμβρανη αδιαβροχη,αντιανεμικη αναλογως τι θες και απο μεσα να βαλεις εσυ fleece.και παλι ειναι σαν 3 σε ενα χωρις ομως το εσωτερικο φερμουαρ. απλα η αδιαβροχη θα σε κανει να γλυτωσεις βροχες αλλα θα ειναι λιγο περιττη ισως και λιγοτερο διαπνεον οταν θα εχεις μονο αερα που εκει ενα windstopper θα ηταν καλυτερη λυση.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανταπόκριση.

Δοκίμασα το Mc Kinley τόσο στο ποδήλατο όσο και σε περπάτημα για δουλειά, βόλτα, ψώνια,κλπ. και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ σαν σύνολο, αρκετά μαλακό και δεν δυσκολεύει στις κινήσεις ενώ προστατεύει μια χαρά στις Αθηναϊκές συνθήκες καθώς το δοκίμασα την περίοδο με το έντονο κρύο.

Η παλιά λύση που είχα ήταν ένα φθηνό πουπουλένιο αμάνικο σε συνδυασμό με ένα αδιάβροχο από Simpatex που το είχα πάρει 15 ευρώ σε clearance στην Γερμανία πριν από 10φεύγα χρόνια και έχει αποδειχθεί σκυλί αλλά το μαύρο χρώμα του σε συνδυασμό με το γλιστερό αμάνικο από μέσα δεν ήταν ότι καλύτερο για ποδήλατο και ίδρωνα υπερβολικά.
Όπως είπα και στην αρχή, 70 ευρώ έδωσα, αν με βγάλει 3-4 χρόνια θα είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Καλή χρονιά να έχουμε.

11 minutes ago, dpolal said:

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανταπόκριση.

Δοκίμασα το Mc Kinley τόσο στο ποδήλατο όσο και σε περπάτημα για δουλειά, βόλτα, ψώνια,κλπ. και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ σαν σύνολο, αρκετά μαλακό και δεν δυσκολεύει στις κινήσεις ενώ προστατεύει μια χαρά στις Αθηναϊκές συνθήκες καθώς το δοκίμασα την περίοδο με το έντονο κρύο.

Η παλιά λύση που είχα ήταν ένα φθηνό πουπουλένιο αμάνικο σε συνδυασμό με ένα αδιάβροχο από Simpatex που το είχα πάρει 15 ευρώ σε clearance στην Γερμανία πριν από 10φεύγα χρόνια και έχει αποδειχθεί σκυλί αλλά το μαύρο χρώμα του σε συνδυασμό με το γλιστερό αμάνικο από μέσα δεν ήταν ότι καλύτερο για ποδήλατο και ίδρωνα υπερβολικά.
Όπως είπα και στην αρχή, 70 ευρώ έδωσα, αν με βγάλει 3-4 χρόνια θα είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Καλή χρονιά να έχουμε.

το fleece δεν θα παθει τιποτα ουτε σε 20 χρονια.οτι fleece εχω απλα ειναι σκυλι.η μεμβρανη οκ ειναι πιο ευκολο να παθει κατι . ελπιζω να εχει φερμουαρ κατω απο τις μασχαλες.ειδικα στο ποδηλατο θα βοηθησουν.

καλη χρονια να εχουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω τσιμπησα το παρακατω για την πεζοπορια στο βουνο με την σκεψη  οταν εχει παραπανω κρυο να εχω και ενα φλισακι καλο  εξτρα να το φορεσω(αφαιρωντας αυτο που εχει γτ θα ιδροκοπισω μαλλον) σε περιπτωση που κανει πιο πολυ κρυο.

https://www.columbiasportswear.gr/el/andrika/boufan-gileka/3-se-1/andriko-boufan-element-blocker-ii-interchange-jacket_137020/

Επεξ/σία από Menelaos83

1 hour ago, Menelaos83 said:

Εγω τσιμπησα το παρακατω για την πεζοπορια στο βουνο με την σκεψη  οταν εχει παραπανω κρυο να εχω και ενα φλισακι καλο  εξτρα να το φορεσω(αφαιρωντας αυτο που εχει γτ θα ιδροκοπισω μαλλον) σε περιπτωση που κανει πιο πολυ κρυο.

https://www.columbiasportswear.gr/el/andrika/boufan-gileka/3-se-1/andriko-boufan-element-blocker-ii-interchange-jacket_137020/

τα 3 σε ενα ειναι μια καλη λυση και νορμαλ σε τιμη ειδικα για συνθηκες πολης

• Like 1

4 ώρες πριν, poulinos είπε

........

και βλεπω οτι λεει 650 Fill Power

Ναι το ξέρω.  Και για 164 € που μου κόστισε με τα μεταφορικά (με τη χρήση κουπονιού) μια χαρά μου κάνει.  

Μένει να τη δούμε και να τη δοκιμάσουμε στα κρύα :)  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το μπουφάν είναι η απόλυτη τάση για φέτος. Δυστυχώς έχει μείνει σε πολύ μεγάλα νούμερα. Υπάρχουν βέβαια και οι εναλλακτικές 1, 2, 3 με διαφορά εκατοντάδων ευρώ. Ελπίζω να κρατηθώ μέχρι το τέλος του χειμώνα. 😅

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε για μόδα τώρα; Γιατί ειδάλλως, γιατί να πάρεις μπουφάν που γυαλίζει(!?), σαν σακούλα σκουπιδιών είναι βρε παιδιά..

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...