Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@poulinos Thanks φίλε για τις πληροφορίες στο thread. 

Θα ποστάρω αύριο που θα έχω καλύτερο φως, μερικές φωτογραφίες από το μπουφάν για να δείτε όσοι ενδιαφέρεστε για κάτι αντίστοιχο

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παίδες ορισμένα από τα μπουφάν που ανέβηκαν φαίνονται αρκετά όμορφα...

Αυτό εδώ πχ https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-rainwear/mens-venture-jacket-3?variationId=LFP θα το φοράγατε έξω για καφέ με τζην κ πουκάμισο για παραδειγμα;

προσωπικα ναι θα το.φοραγα.απλα δεν φοραω jean πλεον αλλα ορειβατικα παντελονια.πουκαμισα οκ φοραω αλλα παλι απο ορειβατικες εταιρειες.γενικως πολυς κοσμος θα πει οτι δεν ειναι κυριλλε για να το φορεσει εξω για καπως πιο σοβαρες καταστασεις.στην ελλαδα επειδη δεν εχουμε πολυ κρυο συν οτι δεν το εχουμε με τα outdoor activities κτλ πιστευουμε οτι αυτα ειναι μονο για βουνο και για τους τρελλους που πανε στα βουνα.συνηθως αρεσει στον κοσμο να φοραει μαρκες που ειναι πιο μοδατες ασχετα που μπορει να μην κανουν δουλεια.και κλασσικα οι μισοι νιαζονται τι θα πει ο αλλος για το ρουχο που φοραω.στο εξωτερικο ειναι πιο open minded

@poulinos Thanks φίλε για τις πληροφορίες στο thread.

Θα ποστάρω αύριο που θα έχω καλύτερο φως, μερικές φωτογραφίες από το μπουφάν για να δείτε όσοι ενδιαφέρεστε για κάτι αντίστοιχο

οτι αλλο μπορουμε να βοηθησουμε εδω ειμαστε.
  • Like 1
Δημοσ.

Λίγο περίεργα τα λες για το παλιό σου το μπουφάν. Και λεπτό και ζεστό που το περιγράφεις είναι λίγο ασυμβίβαστα πράγματα γιατί λεπτό σημαίνει συνήθως λίγο έως καθόλου μόνωση. Και όταν μιλάμε για O'neil με αδιαβροχοποίηση 5000 mm (χαμηλό νούμερο και φτηνή σειρά), δύσκολα να συνδύαζε τα πάντα.

Στο θέμα σου τώρα, πρέπει να διαχωρήσεις τα αδιάβροχα μπουφάν με τα ζεστά. Τα αδιάβροχα είναι για χειμερινά σπορ και να προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης και όχι για να σε κρατάνε ζεστό. Νούμερα όπως waterproofness και breathability δεν έχουν σχέση με το πόσο ζεστό είναι ένα μπουφάν. Ναι, πολλά έχουν και μόνωση αλλά όχι παντού και όχι τόσο χοντρή. Η λογική είναι να ντύνεσαι σε layers και ο,τι βάλεις από μέσα (π.χ. φλις) δίνει κυρίως τη ζεστασιά.

Όταν μιλάμε για ζεστό μπουφάν, εννοούμε κάτι με μόνωση, είτε φυσική (πχ πούπουλα χήνας) ή συνθετική (πχ Primaloft) και θα δεις να αναφέρεται σαν insulation και να μετριέται σε γραμμάρια. Γενικά μπουφάν με φυσική μόνωση θα είναι ακριβότερο και έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά αν βραχεί χάνει τις ιδιότητες του. Τα συνθετικά είναι καλύτερα σε αυτό αλλά και πάλι μη φανταστείς κάτι που να συγκρίνεται με πολύ τεχνικές μεμβράνες.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δεις τι χρήση θα κάνεις και αναλόγως να πράξεις. Καλές μάρκες είναι Arc'teryx, Patagonia, North Face, Icebreaker και άλλες.

Να σαι καλα γι'αυτο το ποστ, εμαθα πολλα!

ναι υπαρχει 100 ,200,300 που ειναι τα πιο συνηθισμενα.

• Lightest Fleece is Excellent as a Warm Single Layering Piece
  • Midweight Fleece Layers for Optimal Warmth and Versatility
  • Heavyweight Fleece Layers for Thermal Insulation During Very Cold Weather

δεν εχω δει να το γραφουν καπου. αν ειναι υπαλληλος σε καταστημα με ορειβατικα σιγουρα θα στο πει σωστα.

δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις ειδικα αν στα δειξει καποιος μια φορα.τωρα σε φωτο δεν θα φανει ευκολα.

το 100 αρι ειναι σαν ενα ζακετακι λεπτο.αυτο που θα λεγες το ριχνω απο πανω μου ετσι τυπικα.ειναι λεπτουλι δεν σε εμποδιζει καθολου σε κινησεις ουτε το νιωθεις πανω σου βαρυ.

το 200 αρι εχει λιγο παραπανω ογκο και θα ειναι σαν να φορας ενα καπως χοντρο φουτερ η μια ζακετα.

300 αρι δεν εχω πετυχει διοτι αντι για 300 αρι πηρα αυτο που ηταν καλυτερο.

http://i.stpost.com/product~p~1586P_06~1500.1.jpg

απεξω ειναι σαν μαλλιαρη αρκουδα :P λιγακι.σε παχος ειναι σαν 200 αρι και κατι.

στην ουσια τα μετρανε σαν fleece 100gram 200gram κτλ.

πχ αυτο που εβαλα στο Link για σενα που κρυωνεις θα σε καλυψει.υπαρχει και σε αλλα χρωματα πχ μαυρο κτλ γιατι αυτο που σου βαλα ειναι λιγο εντονο.

επισης τα fleece με φερμουαρ τα βρισκω πολυ πιο ανετα απο τα fleece που ειναι σαν μπλουζα και εχω μονο ενα που δεν εχει φερμουαρ.

ΓΕΝΙΚΑ

επισης το βασικο με τα Fleece που μπερδευονται πολλα ατομα.το fleece για να λειτουργησει προυποθετει οτι απο πανω φορας κατι που θα κοψει τον αερα.το fleece απο μονο του ειναι διαπερατο απο τον αερα στην κανονικη του μορφη οποτε και 300 fleece να βαλεις αμα φυσαει δυνατα θα κρυωνεις.σκοπος ειναι πανω απο αυτο να μπει εστω και μια λεπτη αντιανεμικη μεμβρανη οποτε να μην χανεις την θερμοκρασια που θα σου δωσει το fleece.

καλο ειναι καποιος να εχει μια γκαμα απο 2-3 fleece διαφορων γραμμαριων ωστε να μπορει να ανταπεξελθει σε ολους τους καιρους.προσωπικα που γενικα μαρεσει το κρυο αντιθετα με την ζεστη συνηθως φοραω 100αρι fleece ειδικα αμα εχω να περπατησω.αμα εχει τρελο αερα εκει τυπικα μια μεμβρανη απο πανω που δεν ειναι ουτε 2 χιλιοστο σε παχος και αποθηκευεται και σε τσεπη.θερμοκολλημενες ραφες οποτε No problem.

επισης τα θερμοεσωρουχα κανουν τρελη δουλεια μια που δεν αφηνουν ακαλυπτα σημεια στο σωμα σου για να μπει αερας.αν ειναι να μπαζεις απο 2-3 σημεια δεν θα ζεσταθεις ποτε και θα λες τι φταιει.

καλες τιμες και προσφορες σε παλιοτερα κομματια παιζουν παρα πολυ στο τμημα πχ north face/columbia στο factory outlet στο αεροδρομιο.εχει stock απο προηγουμενες χρονιες οποτε παιζουν καλες προσφορες.λιγο δυσευρετα καποια νουμερα αλλα ολο και κατι βρισκεις συνηθως.

Οταν αγοραζω οτιδηποτε εχε fleece, που μπορω να δω με στοιχεια ποσο χοντρο fleece ειναι;

Το γραφουν στην ετικετα;

Οσον αφορα την ζεστασια του σωματος, γενικα το fleece μπορει να πει κανεις οτι αντικαθιστα επαξια τα μάλλινα ρουχα;

Επισης πειτε και τιποτε οικονομικο σε μπουφαν, γιατι οπως ειδα, ολες οι προτασεις ηταν 200 και ανω.

Δημοσ.

Αυτό εδώ πχ https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-rainwear/mens-venture-jacket-3?variationId=LFP θα το φοράγατε έξω για καφέ  με τζην κ πουκάμισο για παραδειγμα;

Ανετότατα φίλε μου. Σαν στυλ θεωρώ πως μπορούν άνετα τέτοια μπουφάν να ταιριάξουν στο "casual" και σίγουρα στο πιο σπορ ντύσιμο, να πας τον καφέ σου ή την βόλτα σου. Βέβαια θεωρώ πως το χρώμα παίζει ένα ρόλο σε όλο αυτό. Διότι με το πράσινο της σαλαβρίχας ξεχωρίζεις και στο χιόνι και στην καφετέρια, αλλά στο δεύτερο μάλλον δεν θες τέτοια προσοχή πάνω σου :)

[.........]

Επισης πειτε και τιποτε οικονομικο σε μπουφαν, γιατι οπως ειδα, ολες οι προτασεις ηταν 200 και ανω.

Κοίτα, δεν έχω να σου πω κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά θεωρώ οτι σε εκπτωτικά καταστήματα, κάτι μπορείς να βρεις. Σήμερα για παράδειγμα εκεί που πήγα εγώ είδα ένα Helly Hansen, παρόμοιο με αυτό που είχε με την έκπτωση 100-110 ευρώ αν θυμάμαι καλά

Δημοσ.

Αυτό εδώ πχ https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-rainwear/mens-venture-jacket-3?variationId=LFP θα το φοράγατε έξω για καφέ  με τζην κ πουκάμισο για παραδειγμα;

Μια χαρά φοριέται χωρίς να είσαι too much η να χρειάζεται να πάρεις κάτι  "καλό" για εξόδους.

Προσωπικά φοράω παπούτσια σπορ ιδανικά για περπάτημα/τρέξιμο αλλά δεν τα χρησιμοποιώ στο τρέξιμο...

Είναι άνετα και μου αρέσουν αρκετά και έτσι τα εχω μονο για εξοδους η στη δουλειαarrow-10x10.png καθημερινά... 

Δλδ θα τα φόραγα και σε meeting της δουλειάς ακόμα άνετα. 

Επίσης μου λένε και κοπλιμέντα ότι είναι όμορφα, πόσο τα πηρα κλπ. 

Προσοχή μόνο στα χρώματα... Δλδ ανarrow-10x10.png έδειχνες αυτό το μπουφάν σε κίτρινο ή σε λαχανί θα σου έλεγα να το κάνεις μόνο ανarrow-10x10.png θες να γελάνε οι γύρω σου...

προσωπικα ναι θα το.φοραγα.απλα δεν φοραω jean πλεον αλλα ορειβατικα παντελονια.πουκαμισα οκ φοραω αλλα παλι απο ορειβατικες εταιρειες.γενικως πολυς κοσμος θα πει οτι δεν ειναι κυριλλε για να το φορεσει εξω για καπως πιο σοβαρες καταστασεις.στην ελλαδα επειδη δεν εχουμε πολυ κρυο συν οτι δεν το εχουμε με τα outdoor activitiesarrow-10x10.png κτλ πιστευουμε οτι αυτα ειναι μονο για βουνο και για τους τρελλους που πανε στα βουνα.συνηθως αρεσει στον κοσμο να φοραει μαρκες που ειναι πιο μοδατες ασχετα που μπορει να μην κανουν δουλειαarrow-10x10.png.και κλασσικα οι μισοι νιαζονται τι θα πει ο αλλος για το ρουχο που φοραω.στο εξωτερικο ειναι πιο open minded

Πιστεύω εξαρτάται με την περίσταση.

Δλδ άνετα το μπουφαν αυτό το φοράς  το πρωί στη δουλειά αλλά και σε μια ταβερνούλα/κλαμπακι το βραδι η  φυσικά και στο βουνό που θα πας με παρέα .

Σε κάτι επίσημο δλδ στο γάμο των αδερφών σου για παράδειγμα δεν θα το βάλεις.

Όπως και αντίστροφα δεν φοράς κουστούμι για νυχτερινή έξοδο στο μπαράκι της γειτονιάς...

Μπορεί στα μπουζούκια να βάλεις ή σε κάνα επίσημο γεύμα (όσοι κάνουν) ή σε γάμο φίλου αλλά μέχρι εκεί.

Εγώ τουλάχιστον...

Δημοσ.

Να σαι καλα γι'αυτο το ποστ, εμαθα πολλα!

Οταν αγοραζω οτιδηποτε εχε fleece, που μπορω να δω με στοιχεια ποσο χοντρο fleece ειναι;

Το γραφουν στην ετικετα;

Οσον αφορα την ζεστασια του σωματος, γενικα το fleece μπορει να πει κανεις οτι αντικαθιστα επαξια τα μάλλινα ρουχα;

δεν εχω δει να γραφει καπου πχ polartec 200 ή Polartec 100 σε ενα 2 fleece δικα μου που ειδα.στην αρχη θα ρωτησεις μετα θα το μαθεις εσυ αφου αν τα δεις θα καταλαβεις την διαφορα οπως εγραψα.

ναι θεωρω οτι αντικαθιστα επαξια τα μαλλινα ρουχα χωρις να εχεις την φαγουρα και τον ιδρωτα που μπορει να σου κανει ενα μαλλινο ρουχο.συν οτι ειναι πιο ελαφρυ.οχι οτι δεν υπαρχουν και ρουχα που ειναι μαλλινα πχ καλτσες αλλα ναι ειναι ποιοτικο μαλλι που δεν  θα το βαλεις και θα σε πιασει φαγουρα και δεν ξερω τι.

για μπουφαν σε εκπτωση για να βρεις πιο χαμηλες τιμες.εχω πετυχει και στο factory προιον στο 1/3 της αρχικης τιμης .

Μια χαρά φοριέται χωρίς να είσαι too much η να χρειάζεται να πάρεις κάτι  "καλό" για εξόδους.

Προσωπικά φοράω παπούτσια σπορ ιδανικά για περπάτημα/τρέξιμο αλλά δεν τα χρησιμοποιώ στο τρέξιμο...

Είναι άνετα και μου αρέσουν αρκετά και έτσι τα εχω μονο για εξοδους η στη δουλειαarrow-10x10.png καθημερινά... 

Δλδ θα τα φόραγα και σε meeting της δουλειάς ακόμα άνετα. 

Επίσης μου λένε και κοπλιμέντα ότι είναι όμορφα, πόσο τα πηρα κλπ. 

Προσοχή μόνο στα χρώματα... Δλδ ανarrow-10x10.png έδειχνες αυτό το μπουφάν σε κίτρινο ή σε λαχανί θα σου έλεγα να το κάνεις μόνο ανarrow-10x10.png θες να γελάνε οι γύρω σου...

Πιστεύω εξαρτάται με την περίσταση.

Δλδ άνετα το μπουφαν αυτό το φοράς  το πρωί στη δουλειά αλλά και σε μια ταβερνούλα/κλαμπακι το βραδι η  φυσικά και στο βουνό που θα πας με παρέα .

Σε κάτι επίσημο δλδ στο γάμο των αδερφών σου για παράδειγμα δεν θα το βάλεις.

Όπως και αντίστροφα δεν φοράς κουστούμι για νυχτερινή έξοδο στο μπαράκι της γειτονιάς...

Μπορεί στα μπουζούκια να βάλεις ή σε κάνα επίσημο γεύμα (όσοι κάνουν) ή σε γάμο φίλου αλλά μέχρι εκεί.

Εγώ τουλάχιστον...

ναι ενταξει σε πολυ επισημες καταστασεις  δεν μπορεις να το φορεσεις απλα εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε τετοια επισημη κατασταση .γενικως δεν εχει χρειαστει να φορεσω ποτε γραβατα ,κοστουμι,σκαρπινι,παντελονι κοτλε ή παντελονι απο κοστομου(δεν θυμαμαι πως τα λενε).δεν ειχα ποτε τετοια ρουχα και δεν εχει χρειαστει για την ωρα να φορεσω ποτε.

Δημοσ.

columbia με omni heat δοκιμασμένο σε χιόνια και σε νεροποντές και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέχρι -7°C ) με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για το ντύσιμο σε τρία στρώματα. Όμως στην περίπτωση αλλεργιών στα συνθετικά υλικά, τι γίνεται; Αποκλειστικά βαμβακερά με ό,τι αυτό σημαίνει σε περίπτωση ιδρώτα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Φαινεται τρομερο!

Τιμη, μαρκα, λινκ;

Μια σελίδα πριν...

Κατέληξα παίδες και πήρα το North Face Pibba από στοκάδικο. Θεωρώ οτι θα μείνω ικανοποιημένος. Επίσης μου άρεσε η πληθώρα σε τσέπες που είχε. Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας. Θα ανατρέχω σ'αυτό το θέμα και για μελλοντικές απορίες.

Από το Factory Outlet στα 200 από 310

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε και τα φουσκωτά της Moncler στα 700 ευρώ που τα φτιάχνουν με 30 ευρώ κόστος στη Ρουμανία.Και τα δερμάτινα της parajumpers.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...