Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Πιο πιθανο ειναι να το εχεις εσυ το συγκεκριμενο και να το εκανες εσυ το review παρα εγω με οσα λες.:P

Μεσα στην gore-tex το ειδα προχθες το minimalist και μετα που το εψαξα ειδα και τα review.

Οποτε κακο ειναι για την gore-tex που διαφημιζει ενα προιον το οποιο εχει την τεχνολογια της και δεν κανει αυτο που πρεπει και λεει.Να ειναι αδιαβροχο δηλαδη.Ισως να ετυχε κιολας μεμτο συγκεκριμενο.Δεν εχω ψαξει και κανενα αλλο να σου πω την αληθεια γιατι δεν ειχα και ποτε.Τωρα μπηκα λιγο στο τρυπακι να το ψαξω κι αν εβρισκα καποιο καλο ισως να επαιρνα.

H Gore παράγει τη μεμβράνη. Το αν αυτή η μεμβράνη θα τοποθετηθεί σωστά σε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο jacket είναι ευθύνη της εταιρίας που παραγγέλνει τη μεμβράνη από τη Gore (και την κάθε "Gore" - "Pertex" κλπ).

Δεν νομίζω ένα Norrona πχ να μπάζει νερά όπως αυτό που είδα στα review του Marmot. Και εγώ έχω δύο Gore-Tex τζάκετ της Gore που έχουν φάει "ξύλο" απο αντίξοες  καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο και δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ειδικά το ένα με ShakeDry τεχνολογία είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ, στα όρια του εφικτού στο θεμα "αδιάβροχο που αναπνέει".

4 λεπτά πριν, Rpanagos είπε

Οταν ομως αγοραζεις κατι πως θα ξερεις τα γραμμάρια?

Κάποιες "σοβαρές" εταιρίες τα αναφέρουν. Εναλλακτικά mail στην εξυπηρέτηση πελατών, αν είναι high-end/ακριβό κομμάτι οφείλουν να απαντήσουν (το έχω κάνει).

3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Το McMurdo το εψαχνα να το δοκιμασω παλιοτερα απο περιεργεια αλλα δεν το βρηκα πουθενα.Ειναι οντως τοσο καλο οσο λενε?Το εχεις η το εχεις δοκιμασει μηπως?

Ναι είναι πολύ καλό για κομμάτι πόλης. Για Αθήνα ίσως και λίγο overkill αλλά στην τελική "κρυόμετρο" δεν υπάρχει...

• Like 2
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

H Gore παράγει τη μεμβράνη. Το αν αυτή η μεμβράνη θα τοποθετηθεί σωστά σε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο jacket είναι ευθύνη της εταιρίας που παραγγέλνει τη μεμβράνη από τη Gore (και την κάθε "Gore" - "Pertex" κλπ).

Δεν νομίζω ένα Norrona πχ να μπάζει νερά όπως αυτό που είδα στα review του Marmot. Και εγώ έχω δύο Gore-Tex τζάκετ της Gore που έχουν φάει "ξύλο" απο αντίξοες  καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο και δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ειδικά το ένα με ShakeDry τεχνολογία είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ, στα όρια του εφικτού στο θεμα "αδιάβροχο που αναπνέει".

Το ShakeDry το ειδα σημερα(πρωτη φορα εννοειται) σε ενα Mounten Equipment jacket.Και το Pertex το ειδα νομιζω σ'ενα σ'ενα Rab.

Oυτε που τις ηξερα αυτες τις εταιριες κι ολα αυτα.Σημερα και χθες βραδυ λιγο τα εψαξα.Ετσι απο ενδιαφερον κι απο περιεργεια περισσοτερο κι οχι οτι ψαχνω κατι πολυ εξειδικευμενο.

Οταν ημουν πιτσιρικας Salewa και Salomon και δεν θυμαμαι ποιες αλλες ξεραμε και τιποτε αλλο.Τωρα ποιο πολυ Columbia αγοραζω μιας και τα θεωρω τα πιο VFM.Fleece και jacket δηλαδη οχι τιποτα το τρελο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Λίγο-πολύ η ίδια παρανόηση υπάρχει εσκεμμένα και στα τζάκετ μόνωσης.

Τόσο το υλικό που χρησιμοποιείται για τη μόνωση όσο και η κατανομή αλλά και η ποσότητα του έχουν την ίδια αξία για το αν θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κρύο.

Πχ το 800αρι πούπουλο (που αναφέρεται συχνά στο συγκεκριμένο thread) έχει πολύ υψηλό λόγο μόνωσης προς βάρος (warmth to weight ratio), αλλά 100 γραμμαρια μόνωσης απο 800 down θα είναι σίγουρα λιγότερο ζεστά απο 200 γραμμάρια 550 down  και ακόμα λιγότερο απο πχ 500 γραμμαρια Primaloft Silver με την προϋπόθεση οτι το υλικό είναι σωστά κατανεμημένο και ο σχεδιασμός του μπουφάν δεν επιτρέπει στο ψύχος να περάσει στο εσωτερικό. Αυτά τα υλικά έχουν νόημα όταν χρειαζόμαστε χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα πολύ καλή μόνωση, σε μπουφάν πόλης το πολύ χαμηλό βάρος δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και το κόστος αποτελεί σημαντικό κριτήριο. Το παραπάνω όμως μπορεί να είναι και παγίδα για τον υποψήφιο αγοραστή: βλέπει ένα πουπουλένιο μπουφάν με 750 πούπουλο και σκέφτεται οτι θα είναι πολύ πιο ζεστό απο ένα άλλο μπουφάν, άν όμως έχει 80 γραμμάρια απο το 750 πούπουλο μέσα μπορεί να είναι και πιο κρύο απο ένα φθηνότερο μπουφάν με άφθονη "ταπεινή" συνθετική μόνωση και καλή κάλυψη που να "σφραγίζει" τη θερμότητα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα specs δουλεύουν σαν "κράχτης" για να πληρώσεις περισσότερα. 

Ένας από τους λόγους που το McMurdo παρκά της North Face που αναφέρεται συχνά στο θέμα είναι τόσο ζεστό: μπορεί να έχει πούπουλο 550 αλλά έχει πολλή ποσότητα απο αυτό και λόγω κάλυψης μεγάλης επιφάνειας του κορμού καταφέρνει να μας κρατήσει ζεστούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς με 850 fill power πούπουλο ίδιου βάρους θα είχε το τριπλάσιο κόστος και θα ήταν αισθητά πιο ζεστό.

Πώ πώ ρε φίλε, πρέπει να έχει phd κάποιος για να αγοράσει ρούχα τελικά. :D :D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι που έχει αναφερθεί παλιότερα: σχεδόν όλα τα αδιάβροχα υλικά χρειάζονται συντήρηση για να συνεχίσουν να είναι αδιάβροχα. Η επίστρωση DWR ξεπλένεται με τον καιρό και θέλει εκ νέου εφαρμογή (πχ με waterproofing spray ή NikWax).

Επίσης η διαπνοή μιας μεμβράνης μειώνεται αν οι πόροι του υλικού φράξουν με τη χρήση από πχ ιδρώτα. Άρα θέλει και πλύσιμο και συντήρηση  το αδιάβροχο, ειδικά ένα high-end κομμάτι.

Εξαίρεση το ShakeDry. Δεν χρειάζεται DWR-είναι μονοκόμματο αδιάβροχο ("permanent beading") και γι'αυτό αποδίδει πάντα όπως την πρώτη μέρα που το αγοράζεις. Βέβαια έχει το μειονέκτημα του κόστους και είναι λίγο πιο ευαίσθητο αν πιαστεί σε κανένα κλαδί. Αλλά για αερόβιες δραστηριότητες σε πολύ αντίξοες συνθήκες δεν έχει αντίπαλο...ίσως το Futurelight της North Face...

9 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν έχεις σκάσει μια πεντακοσάρα για τζάκετ και βρεθείς μούσκεμα να κρυώνεις σε καμία πλαγιά μετά το ψάχνεις και σε επίπεδο post-doc 😄

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

.................

Κάποιες "σοβαρές" εταιρίες τα αναφέρουν. Εναλλακτικά mail στην εξυπηρέτηση πελατών, αν είναι high-end/ακριβό κομμάτι οφείλουν να απαντήσουν (το έχω κάνει).

...

Άντε η μία το αναφέρει, η άλλη όχι.  Πώς θα τις συγκρίνεις?  Γιατί στην τελική περί σύγκρισης πρόκειται.  Οι περισσότεροι θα συγκρίνουν τις πυκνότητες και θα βγάλουν - ανακριβή - συμπεράσματα. 

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον παράγοντα αέρα γιατί ακόμα και η καλύτερη μόνωση καθίσταται άχρηστη αν ο κρύος αέρας διαπερνάει το ρούχο.

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

........

Ναι είναι πολύ καλό για κομμάτι πόλης. Για Αθήνα ίσως και λίγο overkill αλλά στην τελική "κρυόμετρο" δεν υπάρχει...

Για τη Φλώρινα?   

Και για ποια McMurdo μιλάμε ακριβώς?  Γιατί στο site έχει διάφορες εκδοχές:  McMurdo Parka II, Mc Murdo Jacket, Μc Murdo Parka Expedition κλπ.  Aν μπορείτε δώστε link για το ακριβές ΜcMurdo για το οποίο μιλάμε.

Edit:  τώρα βλέπω στα χαρακτηριστικά της ότι την έχει σαν water repellent και όχι σαν waterproof, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Επεξ/σία από idefixius
Δημοσ.

Εχει καποιος μπουφαν pentagon να μου πει αν το L με το XL εχουν μεγαλες διαφορες?
Επειδη ακριβως προκειται για μπουφαν δεν το θελω πολυ στενο αλλα ουτε και πολυ φαρδυ, μιας και απο μεσα θελω να φοραω και κανενα φουτερ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, idefixius είπε

Άντε η μία το αναφέρει, η άλλη όχι.  Πώς θα τις συγκρίνεις?  Γιατί στην τελική περί σύγκρισης πρόκειται.  Οι περισσότεροι θα συγκρίνουν τις πυκνότητες και θα βγάλουν - ανακριβή - συμπεράσματα. 

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον παράγοντα αέρα γιατί ακόμα και η καλύτερη μόνωση καθίσταται άχρηστη αν ο κρύος αέρας διαπερνάει το ρούχο.

Για τη Φλώρινα?   

Και για ποια McMurdo μιλάμε ακριβώς?  Γιατί στο site έχει διάφορες εκδοχές:  McMurdo Parka II, Mc Murdo Jacket, Μc Murdo Parka Expedition κλπ.  Aν μπορείτε δώστε link για το ακριβές ΜcMurdo για το οποίο μιλάμε.

Αν δεν έχεις άλλο τρόπο να βγάλεις συμπέρασμα τότε μόνο δοκιμή και/ή reviews.

Αν μιλάμε για  μπουφάν πόλης όλα αυτά έχουν μικρότερη σημασία-στην τελική βάζεις ένα πιο ζεστό ρούχο από μέσα και το πρόβλημα λύνεται. 

Το McMurdo II το έχω φορέσει στο Σικάγο Γενάρη μήνα και με κάλυψε. Ντυμένος καλά από μέσα φυσικά αλλά ήμουν ΟΚ. Και στις 'Άλπεις (βόλτα) κανένα πρόβλημα. Είπαμε βέβαια περί "κρυόμετρου".

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Αν έχεις σκάσει μια πεντακοσάρα για τζάκετ και βρεθείς μούσκεμα να κρυώνεις σε καμία πλαγιά μετά το ψάχνεις και σε επίπεδο post-doc 😄

Καλά, εννοείτε ότι όσοι βρίσκονται σε δύσκολες, αντίξοες και εννίοτε επικίνδυνες καιρικέςς συνθήκες είτε λόγο δουλειάς, είτε λόγο χόμπυ πρέπει να είναι ψαγμένοι.

Απλά δεν φανταζόμουν ότι κουβαλάνε τόση «τεχνολογία» από πίσω τα τεχνικά ρούχα. :)

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dpolal είπε

Καλά, εννοείτε ότι όσοι βρίσκονται σε δύσκολες, αντίξοες και εννίοτε επικίνδυνες καιρικέςς συνθήκες είτε λόγο δουλειάς, είτε λόγο χόμπυ πρέπει να είναι ψαγμένοι.

Απλά δεν φανταζόμουν ότι κουβαλάνε τόση «τεχνολογία» από πίσω τα τεχνικά ρούχα. :)

Πίστεψέ με, μόνο τα τεχνικά ρούχα κουβαλάνε σοβαρή τεχνολογία από πίσω. Επειδή είμαι στον κλάδο, όχι τόσο σε τεχνικά, αλλά έχω χαμπάρι, δεν μπορείς να φανταστείς τι R&D πέφτει.. Και τεχνικά δεν είναι μόνο τα jackets, βάλε πυροσβεστικες, βαλλιστικά υφάσματα κλπ.

Τα υπόλοιπα είναι σχεδόν 99% marketing και rebranding τεχνολογιών στα απλά ρούχα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Ένας από τους λόγους που το McMurdo παρκά της North Face που αναφέρεται συχνά στο θέμα είναι τόσο ζεστό: μπορεί να έχει πούπουλο 550 αλλά έχει πολλή ποσότητα απο αυτό και λόγω κάλυψης μεγάλης επιφάνειας του κορμού καταφέρνει να μας κρατήσει ζεστούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς με 850 fill power πούπουλο ίδιου βάρους θα είχε το τριπλάσιο κόστος και θα ήταν αισθητά πιο ζεστό.

Μ'εκανες να το ψαξω.....υπαρχει McMurdo 700αρι expendition.:)

https://www.thenorthface.com/shop/mens-expedition-mcmurdo-parka-nf0a5gfa?variationId=JK3

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, HERTHAN said:

Δοκιμασα και μου κανει σε ολα το ιδιο.

Εβγαλα και adblock και το ξανατσεκαρα.

Δες εδω στα reviews για το Minimalist.To εχουν για αδιαβροχο και μονο αδιαβροχο δεν ειναι.

https://www.marmot.com/sale/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-minimalist-jacket/AFS_889169314506.html

ολα εχουν ενα όριο στην αδιαβροχοποιηση.δεν γινεται να εχεις κατι φτηνο κατι διαπνεον και κατι 100 τις 100 waterproof ακομα και σε τρελη βροχη και ταυτοχρονα πολυ ελαφρυ. ακομα και οταν πηγα πυρηναια που ειχα την precip παλι σε περιπτωση τρελης βροχης ειχαμε μαζι ΠΛΑΣΤΙΚΟ για να μπουμε απο κατω μεχρι να ηρεμησει η βροχη. υπαρχουν και μεμβρανες που ειναι πιο αδιαβροχες αλλα χανεις το διαπνεον.

5 hours ago, HERTHAN said:

To Marmot Minimalist οπου εβαλα παραπανω link με review γιατι να μπαζει νερα απο παντου οταν βρεχει αφου εχει gore-rex?

Μου κανει φοβερη εντυπωση και τυχαια το ειδα οταν εψαχνα review.Δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλια παντως.

επισης απο τα σχολια που διαβαζεις κρατα τα μισα. οι μισοι το εχουν 10 χρονια και δεν εχουν ξαναπερασει κατι για την αδιαβροχοποιηση και οι αλλοι μισοι παιζει να το εχουν πλυνει στους 90. επισης θελει προσοχη στις ραφες που ειναι θερμοκολλημενες.ειναι ευαισθητα ρουχα. ακομα και το πως το τυλιγεις παιζει ρολο για να μην κανουν τσακισεις.τα τυλιγεις σαν ρολο και οχι οπως τα κανονικα ρουχα. επισης μερικοι νομιζουν οτι επειδη θα παρουν goretex θα κατσουν 10 ωρες κατω απο καταρακτωδης βροχη.ουτε στα ονειρα.

3 hours ago, MAFAKA said:

Λίγο-πολύ η ίδια παρανόηση υπάρχει εσκεμμένα και στα τζάκετ μόνωσης.

Τόσο το υλικό που χρησιμοποιείται για τη μόνωση όσο και η κατανομή αλλά και η ποσότητα του έχουν την ίδια αξία για το αν θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κρύο.

Πχ το 800αρι πούπουλο (που αναφέρεται συχνά στο συγκεκριμένο thread) έχει πολύ υψηλό λόγο μόνωσης προς βάρος (warmth to weight ratio), αλλά 100 γραμμαρια μόνωσης απο 800 down θα είναι σίγουρα λιγότερο ζεστά απο 200 γραμμάρια 550 down  και ακόμα λιγότερο απο πχ 500 γραμμαρια Primaloft Silver με την προϋπόθεση οτι το υλικό είναι σωστά κατανεμημένο και ο σχεδιασμός του μπουφάν δεν επιτρέπει στο ψύχος να περάσει στο εσωτερικό. Αυτά τα υλικά έχουν νόημα όταν χρειαζόμαστε χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα πολύ καλή μόνωση, σε μπουφάν πόλης το πολύ χαμηλό βάρος δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και το κόστος αποτελεί σημαντικό κριτήριο. Το παραπάνω όμως μπορεί να είναι και παγίδα για τον υποψήφιο αγοραστή: βλέπει ένα πουπουλένιο μπουφάν με 750 πούπουλο και σκέφτεται οτι θα είναι πολύ πιο ζεστό απο ένα άλλο μπουφάν, άν όμως έχει 80 γραμμάρια απο το 750 πούπουλο μέσα μπορεί να είναι και πιο κρύο απο ένα φθηνότερο μπουφάν με άφθονη "ταπεινή" συνθετική μόνωση και καλή κάλυψη που να "σφραγίζει" τη θερμότητα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα specs δουλεύουν σαν "κράχτης" για να πληρώσεις περισσότερα. 

για αυτο και εγραψα σε καποιο σημειο οτι μπορεις να βρεις 800αρι quin και να ειναι λεπτο (λιγοτερα γραμμαρια) αλλα μπορεις να βρεις 800 αρι quin που να ειναι χοντρο πχ expedition. πχ αυτο που εβαλα φωτο και ειναι expedition νομιζω ειναι κοντα στα 700 αλλα  επειδη ειναι expedition εχει πολλα γραμμαρια.

και για να δωσουμε και ενα ωραιο παραδειγμα ας δουμε σε sleeping bags με down

https://cumulus.equipment/eu_en/sleeping-bags/down.html

κατα κατω ειναι η σειρα lite line. ειναι 3 sleeping bag με την ιδια ακριβως ποιοτητα down αλλα το καθενα εχει διαφορετικα γραμμαρια γεμιση απο το αλλο με αποτελεσμα να εχει διαφορετικο comfort/extreme  limit.

απο εκει και περα το τι θα παρει καποιος εχει να κανει με τα λεφτα που θελει να δωσει και το ποσο χοντρο το θελει. πχ το trevail ειναι 800 αρι και ειναι λεπτο σχετικα.

αν καποιος θελει κατι φτηνο μπορει να παει σε συνθετικο απλα θα ειναι πιο ογκωδες.το πρωτο μου jacket ηταν primaloft.ωραιο ζεστο αλλα πιο puffy απο down.

το ιδιο και για τα fleece.ολα ειναι συνθετικα αλλα καποια ειναι λεπτα αλλα ειναι πιο χοντρα.και εκει βεβαια υπαρχουν προσθετα που  διαφημιζει η καθε εταιρεια. πχ polartec

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

επισης μερικοι νομιζουν οτι επειδη θα παρουν goretex θα κατσουν 10 ωρες κατω απο καταρακτωδης βροχη.ουτε στα ονειρα.

Καλα μην νομιζεις κι εγω αυτο νομιζα αρχικα.Ειδικα για μερικα που βλεπω στο 300αρι και 400αρι θεωρησα οτι η βροχη θα περναει απο διπλα και δεν θα το ακουμπαει.:-D

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Καλα μην νομιζεις κι εγω αυτο νομιζα αρχικα.Ειδικα για μερικα που βλεπω στο 300αρι και 400αρι θεωρησα οτι η βροχη θα περναει απο διπλα και δεν θα το ακουμπαει.:-D

Σε τρελή βροχή μόνο αν έχεις ένα κομμάτι πολυκαρβονικο μαζί σου σώζεσαι 😂

Δημοσ.
2 hours ago, dpolal said:

το βασικο ειναι να καταλαβει καποιος δυο τρια βασικα πραγματα.

α.οτι κατι ειναι ακριβο εχει καποιο λογο.δεν ειναι μονο η μαρκα που πληρωνεις.

β.ολα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.το down ειναι ζεστο ελαφρυ αλλα ακριβο και αμα βραχει δεν σε προστατευει καθολου. το συνθετικο ειναι βαρυ φτηνο αλλα και να βραχει λειτουργει αρκετα.

γ.δεν υπαρχει ενα ρουχο για ολα.το βασικο ειναι να εχεις πολλα και να φτιαχνεις layers αναλογως το που θα πας.αν κανεις βουνα εκει θα μαζεψεις πολλα ρουχα.κανω βουνα αρκετα χρονια και καθε φορα που θα παω σε ενα ολο και κατι θα χρειαστω επιπλεον.

δ.δεν υπαρχει μετρο συγκρισης για το κρυο.εγω στους 0 μπορει να ειμαι καλα και αλλος στους 0 μπορει να πεθαινει. οποτε το τι ειναι καλο για μενα δεν σημαινει οτι κανει για σενα. σε βουνο εγω ημουν με καλοκαιρινο και μια κοπελα ειχε βαλει γαντια σκουφο και down.

ε.πολλα πραγματα δεν εχουν νοημα σε συνθηκες πολης.δηλαδη ειτε το jacket ειναι 1000 γραμμαρια ειτε 1500 στην πολη λιγο σε νοιαζει εκτος αν πραγματι κοιτας  και αυτο.καποιος κοιταει το φτηνο καποιος το καλο κτλ.

4 minutes ago, HERTHAN said:

απλα ποτε.αν θες να φας foul βροχη θα παρεις ενα πλαστικο ποντσο και να κατσεις εκει που εισαι ή θα περπατας αργα για να μην ιδρωσεις.  οσο πιο αδιαβροχο τοσο λιγοτερο διαπνεον αρα παραπανω ιδρωτας αρα μετα κρυωνεις περισσοτερο. αν σε βουνο βρεις μεγαλη βροχη προσπαθησε να  καλυφτεις καπου μεχρι να σταματησει. πολωνια οταν εκανα το rysy για 10 ωρες ψιλοριχνε βροχουλα.φορουσα το precip.μια χαρα.αλλα ψιχαλιζε πολυ ελαφρια οποτε κρατησε.

5 minutes ago, vins said:

Σε τρελή βροχή μόνο αν έχεις ένα κομμάτι πολυκαρβονικο μαζί σου σώζεσαι 😂

πλαστικα οπως οι delivery με 10 ευρω και γαλοτσα αλλα 5 ευρω:P

1 hour ago, HERTHAN said:

Μ'εκανες να το ψαξω.....υπαρχει McMurdo 700αρι expendition.:)

https://www.thenorthface.com/shop/mens-expedition-mcmurdo-parka-nf0a5gfa?variationId=JK3

και ανεβαινει και η τιμη οπως ειδες. τωρα το αν το λιγο πιο ζεστο και το λιγο πιο ελαφρυ δικαιολογει για σενα τα παραπανω λεφτα εσυ το ξερεις.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...