Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, poulinos είπε

forclaz δεν εχω.σε ολα τα αλλα ειμαι medium.large ειναι μονο το trevail που δεν το ειχε medium και καποια dryfit που δεν τα ηθελα κολλητα.wedge επισης medium.το ενα νουμερο παραπανω εχει λογικη.πχ στοtrevail αμα χωσω σπο κατω χοντρο fleece το large ειναι καλυτερο.εξαρτατε ποσα layers θες απο κατω.και εδω ενα down με @@ και ενσωματωμενη balaclava

Τοτε καλυτερα θα ειναι ενα νουμερο μεγαλυτερο(να εχει λιγο αερα και να μην ειναι κολλητο) για να βαλεις κι ενα fleece π.χ. κατω απο το down αν χρειαστει.

Το κακο ειναι οτι στο site(decathlon) οτι και να πας να βαλεις στο καλαθι κανει loading και φυσικα δεν μπαινει ποτε στο καλαθι.

4 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε

Εμένα δυστυχώς τα columbia δεν μου κάνουν , εννοώ ότι και το small μου είναι μεγάλο (αγοράζω το XL παιδικό, μην γελάς ). Σε αυτά τα μουφάν του decathlon πολλά μοντέλα έχουν και XS που με βολεύει πολύ , εξαρτάται πως θέλεις το μπουφάν εγώ επειδή είμαι σχετικά αδύνατος το θέλω εφαρμοστό άλλοι το προτιμούν άνετο, αν καταλήξεις σ ένα μοντέλο μπορώ να πάω να το μετρήσω ακριβώς , και αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα να στο φέρω κιόλας. Σήμερα πήγα και δοκίμασα το συγκεκριμένο το οποίο είναι καταπληκτικό https://www.decathlon.it/p/giacca-montagna-uomo-sh500-ultra-warm/_/R-p-176633?mc=8510106   για πολύ κρύο όμως και το δοκίμασα σε XS. 

Οτιδήποτε χρειαστείς και μπορώ να σε βοηθήσω εδώ είμαι. 

Μου ειναι λιγο δυσκολο να το παραγγειλω χωρις να ειμαι 100% σιγουρος.Θα πρεπει δηλαδη να τα βρω καπου να το δοκιμασω.Με τα Columbia παραδειγμα πρωτα δοκιμασα ενα και μετα προχωρησα σε παραγελια.

Επειδη δεν εχω ξαναπαρει down αλλη φορα(μιας και κοιταω για ενα συγκεκριμενο οπως ανεφερα σε προηγουμενο post) θα ηταν προτιμοτερο να το δοκιμασω πρωτα και μετα να το παραγγειλω.Αν ποτε τα πετυχω θα το κανω αλλα το βλεπω λιγο δυσκολο μιας και στην επαρχια δεν υπαρχουν τα συγκεκριμενα.

Θα κοιταξω μηπως βρω πουθενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Τοτε καλυτερα θα ειναι ενα νουμερο μεγαλυτερο(να εχει λιγο αερα και να μην ειναι κολλητο) για να βαλεις κι ενα fleece π.χ. κατω απο το down αν χρειαστει.

Το κακο ειναι οτι στο site(decathlon) οτι και να πας να βαλεις στο καλαθι κανει loading και φυσικα δεν μπαινει ποτε στο καλαθι.

Γιατί δεν μπαίνει ? Σ εμένα μπαίνει κανονικά στο Ελληνικό 1983844301_Screenshot2021-12-19at12_00_02PM.png.0f113201a91c5184c5de565123ce5d81.png

15 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε

Για δοκίμασε κανένα άλλο browser μήπως το εμποδίζει κάνενα pop up block 

Δοκιμασα και μου κανει σε ολα το ιδιο.

Εβγαλα και adblock και το ξανατσεκαρα.

17 ώρες πριν, poulinos είπε

ειναι μεμβρανη οπως το Precip αλλα goretex οποτε και διπλη τιμη

Δες εδω στα reviews για το Minimalist.To εχουν για αδιαβροχο και μονο αδιαβροχο δεν ειναι.

https://www.marmot.com/sale/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-minimalist-jacket/AFS_889169314506.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mp@mp1s είπε

Απλά να έχεις υπόψιν σου ότι πλέον υπάρχουν καλύτερες μεμβράνες απ το gore tex όπως η HELLY TECH (Helly Hensen) η omni heat (columbia) και άλλες πολλές 

Ούτε καν.

Το Omni-Heat της Columbia μάλιστα δεν είναι καν "μεμβράνη". Τεχνολογία μόνωσης είναι (αυτό το ανακλαστικό υλικό σαν "αλουμινόχαρτο" που αναφέρουν πολλοί και εδω μέσα. Omni-Shield λέγεται η τεχνολογία αδιαβροχοποίησης που έχει αναπτύξει η Columbia (όπως ορθά ανέφερες την  HELLY-TECH) και είναι  -εκ πείρας-  και οι δύο ο...φτωχός συγγενής του Gore-Tex.

Να μιλήσουμε για τη FutureLight ίσως αν θέλουμε άξιο ανταγωνιστή της Gore-Tex. Υπάρχει λόγος ωστόσο που σε όλα τα είδη εξοπλισμού (από οποιαδήποτε εταιρία) που απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι εμπιστεύονται τη ζωή τους σε αυτά φοράνε τις ακριβές μεμβράνες της Gore: πολλοί έχουν καταφέρει να πετύχουν υψηλή διαπνοή ή αδιαβροχοποίηση αλλά κανένας δεν έχει συνδυάσει αυτές τις δύο ιδιότητες μαζί με απόλυτη αξιοπιστία σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αντοχή στο χρόνο.

Επεξ/σία από MAFAKA

22 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Ούτε καν.

Το Omni-Heat της Columbia μάλιστα δεν είναι καν "μεμβράνη". Τεχνολογία μόνωσης είναι (αυτό το ανακλαστικό υλικό σαν "αλουμινόχαρτο" που αναφέρουν πολλοί και εδω μέσα. Omni-Shield λέγεται η τεχνολογία αδιαβροχοποίησης που έχει αναπτύξει η Columbia (όπως ορθά ανέφερες την  HELLY-TECH) και είναι  -εκ πείρας-  και οι δύο ο...φτωχός συγγενής του Gore-Tex.

Να μιλήσουμε για τη FutureLight ίσως αν θέλουμε άξιο ανταγωνιστή της Gore-Tex. Υπάρχει λόγος ωστόσο που σε όλα τα είδη εξοπλισμού (από οποιαδήποτε εταιρία) που απευθύνονται σε επαγγελματίες οι οποίοι εμπιστεύονται τη ζωή τους σε αυτά φοράνε τις ακριβές μεμβράνες της Gore: πολλοί έχουν καταφέρει να πετύχουν υψηλή διαπνοή ή αδιαβροχοποίηση αλλά κανένας δεν έχει συνδυάσει αυτές τις δύο ιδιότητες μαζί με απόλυτη αξιοπιστία σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αντοχή στο χρόνο.

To Marmot Minimalist οπου εβαλα παραπανω link με review γιατι να μπαζει νερα απο παντου οταν βρεχει αφου εχει gore-rex?

Μου κανει φοβερη εντυπωση και τυχαια το ειδα οταν εψαχνα review.Δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλια παντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα σήμερα το Mc Kinley Terang 3:1 II Ux 280782 στο Royal Blue χρώμα που είναι ποιό έντονο χρώμα και φαίνεται καλύτερα στο δρόμο. 

Δεν ακολούθησα την συμβουλή σου @poulinos διότι προσπάθησα να συνδυάσω κάτι που θα με κάλυπτε και για το ποδήλατο αλλά και για να το φοράω κανονικά μέσα στην πόλη και το συγκεκριμένο εκτός από αρκετά ελαφρύ μου φάνηκε ποιό εύκολο σε συνδυασμούς αφού όλα προσθαφαιρούνται.

Στην τελική κόστισε «μόνο» 69,90, στα Intersport, οπότε ακόμα και αν τελικά αποδειχθεί κακή αγορά για την κύρια δουλειά που το θέλω δεν θα τα κλαίω τα λεφτά. :)

Θα δείξει.
Καλές γιορτές. :)

280782-542-huge.jpg

image-huge.jpg

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

To Marmot Minimalist οπου εβαλα παραπανω link με review γιατι να μπαζει νερα απο παντου οταν βρεχει αφου εχει gore-rex?

Μου κανει φοβερη εντυπωση και τυχαια το ειδα οταν εψαχνα review.Δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλια παντως.

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο Marmot (φαντάζομαι οτι το πρόσφατο 1-star review στο site τους είναι δικό σου; 😛).

Από την άλλη συντηρείται (εσκεμμένα απο τις εταιρίες  κατα τη γνώμη μου) μια τεράστια παρεξήγηση σχετικά με το θέμα "αδιάβροχο-διαπνέον". 

Η αιδαβροχοποίηση εξαρτάται από το υλικό και την δομή του κελύφους, την ύπαρξη ή όχι θερμοκολλημένων ραφών και την επίστρωση DWR. 

Όλα αυτά μαζί αποτελούν μια αλυσίδα που είναι τόσο ανθεκτική όσο ο πιο αδύναμος κρίκος.

Στην περίπτωση που η εκάστοτε εταιρία κάνει οικονομία σε κάποιο τομέα τότε το υλικό ενδέχεται να είναι κατώτερο των απαιτήσεων και το τζάκετ θα αποτύχει να μας κρατήσει στεγνούς. Στο εν λόγω Marmot υποψιάζομαι (και από τις φωτογραφίες) ότι "πέταξαν" πάνω το κατώτερων προδιαγραφών Paclite για να μπορούν να τυπώσουν το λογότυπο "Gore-Tex" στο μανίκι και να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή να ξοδέψει τα λεφτά του, αλλά τσιγκουνεύτηκαν στην επίστρωση DWR (εξ'ου και το "seeping" που παρατηρώ στις φωτό).

Όταν τα Gore-Tex για critical εφαρμογές κοστίζουν τα τετραπλά ευρώ το Marmot μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό δυστυχώς (το φάουλ είναι τη εταιρίας, όχι δικό σου φίλε μου που βρέθηκες με ένα τζάκετ που δεν κάνει αυτό που υπόσχεται). Γι'αυτό και "πονηρά" οι ίδιοι στο site τους δίνουν ένα waterproofness rating 3/5 στο MInimalist χωρίς άλλα specs.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε...

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 1

Ωραία κουβέντα όμως. Όλα μου τα παπούτσια έχουν μεμβράνη GTX - έτσι από βίτσιο.  Από τα αθλητικά μου Νew Balance μέχρι τα μποτάκια χιονιού της Hanwag. Ε δεν είναι όλα το ίδιο αδιάβροχα, έτσι?  ΟΚ τα αθλητικά σε λίγη βροχή αλλά αν βουτήξω σε λακκούβα θα γίνω μούσκεμα.  Γιατί θα πει κάποιος, αφού είναι GTX.  E γιατί προφανώς παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η σόλα, οι ραφές και πολλά άλλα.  

spacer.png

Το ίδιο λογικά ισχύει και στα μπουφάν αλλά και παντού. 

(οπότε θα μου πει κάποιος, πάρε και μία παρκά με GTX να τελειώνουμε, χαχαχα)  

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο-πολύ η ίδια παρανόηση υπάρχει εσκεμμένα και στα τζάκετ μόνωσης.

Τόσο το υλικό που χρησιμοποιείται για τη μόνωση όσο και η κατανομή αλλά και η ποσότητα του έχουν την ίδια αξία για το αν θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κρύο.

Πχ το 800αρι πούπουλο (που αναφέρεται συχνά στο συγκεκριμένο thread) έχει πολύ υψηλό λόγο μόνωσης προς βάρος (warmth to weight ratio), αλλά 100 γραμμαρια μόνωσης απο 800 down θα είναι σίγουρα λιγότερο ζεστά απο 200 γραμμάρια 550 down  και ακόμα λιγότερο απο πχ 500 γραμμαρια Primaloft Silver με την προϋπόθεση οτι το υλικό είναι σωστά κατανεμημένο και ο σχεδιασμός του μπουφάν δεν επιτρέπει στο ψύχος να περάσει στο εσωτερικό. Αυτά τα υλικά έχουν νόημα όταν χρειαζόμαστε χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα πολύ καλή μόνωση, σε μπουφάν πόλης το πολύ χαμηλό βάρος δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και το κόστος αποτελεί σημαντικό κριτήριο. Το παραπάνω όμως μπορεί να είναι και παγίδα για τον υποψήφιο αγοραστή: βλέπει ένα πουπουλένιο μπουφάν με 750 πούπουλο και σκέφτεται οτι θα είναι πολύ πιο ζεστό απο ένα άλλο μπουφάν, άν όμως έχει 80 γραμμάρια απο το 750 πούπουλο μέσα μπορεί να είναι και πιο κρύο απο ένα φθηνότερο μπουφάν με άφθονη "ταπεινή" συνθετική μόνωση και καλή κάλυψη που να "σφραγίζει" τη θερμότητα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα specs δουλεύουν σαν "κράχτης" για να πληρώσεις περισσότερα. 

Ένας από τους λόγους που το McMurdo παρκά της North Face που αναφέρεται συχνά στο θέμα είναι τόσο ζεστό: μπορεί να έχει πούπουλο 550 αλλά έχει πολλή ποσότητα απο αυτό και λόγω κάλυψης μεγάλης επιφάνειας του κορμού καταφέρνει να μας κρατήσει ζεστούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς με 850 fill power πούπουλο ίδιου βάρους θα είχε το τριπλάσιο κόστος και θα ήταν αισθητά πιο ζεστό.

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 3

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο Marmot (φαντάζομαι οτι το πρόσφατο 1-star review στο site τους είναι δικό σου; 😛).

Από την άλλη συντηρείται (εσκεμμένα απο τις εταιρίες  κατα τη γνώμη μου) μια τεράστια παρεξήγηση σχετικά με το θέμα "αδιάβροχο-διαπνέον". 

Η αιδαβροχοποίηση εξαρτάται από το υλικό και την δομή του κελύφους, την ύπαρξη ή όχι θερμοκολλημένων ραφών και την επίστρωση DWR. 

Όλα αυτά μαζί αποτελούν μια αλυσίδα που είναι τόσο ανθεκτική όσο ο πιο αδύναμος κρίκος.

Στην περίπτωση που η εκάστοτε εταιρία κάνει οικονομία σε κάποιο τομέα τότε το υλικό ενδέχεται να είναι κατώτερο των απαιτήσεων και το τζάκετ θα αποτύχει να μας κρατήσει στεγνούς. Στο εν λόγω Marmot υποψιάζομαι (και από τις φωτογραφίες) ότι "πέταξαν" πάνω το κατώτερων προδιαγραφών Paclite για να μπορούν να τυπώσουν το λογότυπο "Gore-Tex" στο μανίκι και να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή να ξοδέψει τα λεφτά του, αλλά τσιγκουνεύτηκαν στην επίστρωση DWR (εξ'ου και το "seeping" που παρατηρώ στις φωτό).

Όταν τα Gore-Tex για critical εφαρμογές κοστίζουν τα τετραπλά ευρώ το Marmot μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό δυστυχώς (το φάουλ είναι τη εταιρίας, όχι δικό σου φίλε μου που βρέθηκες με ένα τζάκετ που δεν κάνει αυτό που υπόσχεται). Γι'αυτό και "πονηρά" οι ίδιοι στο site τους δίνουν ένα waterproofness rating 3/5 στο MInimalist χωρίς άλλα specs.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε...

Πιο πιθανο ειναι να το εχεις εσυ το συγκεκριμενο και να το εκανες εσυ το review παρα εγω με οσα λες.:P

Μεσα στην gore-tex το ειδα προχθες το minimalist και μετα που το εψαξα ειδα και τα review.

Οποτε κακο ειναι για την gore-tex που διαφημιζει ενα προιον το οποιο εχει την τεχνολογια της και δεν κανει αυτο που πρεπει και λεει.Να ειναι αδιαβροχο δηλαδη.Ισως να ετυχε κιολας μεμτο συγκεκριμενο.Δεν εχω ψαξει και κανενα αλλο να σου πω την αληθεια γιατι δεν ειχα και ποτε.Τωρα μπηκα λιγο στο τρυπακι να το ψαξω κι αν εβρισκα καποιο καλο ισως να επαιρνα.

37 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Τόσο το υλικό που χρησιμοποιείται για τη μόνωση όσο και η κατανομή αλλά και η ποσότητα του έχουν την ίδια αξία για το αν θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κρύο.

Πχ το 800αρι πούπουλο (που αναφέρεται συχνά στο συγκεκριμένο thread) έχει πολύ υψηλό λόγο μόνωσης προς βάρος (warmth to weight ratio), αλλά 100 γραμμαρια μόνωσης απο 800 down θα είναι σίγουρα λιγότερο ζεστά απο 200 γραμμάρια 550 down  και ακόμα λιγότερο απο πχ 500 γραμμαρια Primaloft Silver με την προϋπόθεση οτι το υλικό είναι σωστά κατανεμημένο και ο σχεδιασμός του μπουφάν δεν επιτρέπει στο ψύχος να περάσει στο εσωτερικό. Αυτά τα υλικά έχουν νόημα όταν χρειαζόμαστε χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα πολύ καλή μόνωση, σε μπουφάν πόλης το πολύ χαμηλό βάρος δεν είναι πρώτη προτεραιότητα και το κόστος αποτελεί σημαντικό κριτήριο. Το παραπάνω όμως μπορεί να είναι και παγίδα για τον υποψήφιο αγοραστή: βλέπει ένα πουπουλένιο μπουφάν με 750 πούπουλο και σκέφτεται οτι θα είναι πολύ πιο ζεστό απο ένα άλλο μπουφάν, άν όμως έχει 80 γραμμάρια απο το 750 πούπουλο μέσα μπορεί να είναι και πιο κρύο απο ένα φθηνότερο μπουφάν με άφθονη "ταπεινή" συνθετική μόνωση και καλή κάλυψη που να "σφραγίζει" τη θερμότητα.. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα specs δουλεύουν σαν "κράχτης" για να πληρώσεις περισσότερα. 

Σωστο συμφωνω.

Λιγο που τα διαβαζα χθες αυτο ακριβως διαβαζα κι επειδη νομιζα οτι δεν τα καταλαβα καλα εισαι ωραιος που τα επιβεβαιωνεις.

Δεν τα ξερω ακομη τοσο καλα μιας και δεν το ειχα ψαξει ποτε στο παρελθον.Ακομη και τωρα δηλαδη δεν τα ξερω αλλα διαβαζα χθες κι ενα excel που λεει αναλυτικα για καποια down και τα χαρακτηριστικα τους τα οποια βοηθανε αρκετα.

• Like 1

41 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Ένας από τους λόγους που το McMurdo παρκά της North Face που αναφέρεται συχνά στο θέμα είναι τόσο ζεστό: μπορεί να έχει πούπουλο 550 αλλά έχει πολλή ποσότητα απο αυτό και λόγω κάλυψης μεγάλης επιφάνειας του κορμού καταφέρνει να μας κρατήσει ζεστούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ήταν το ίδιο ακριβώς με 850 fill power πούπουλο ίδιου βάρους θα είχε το τριπλάσιο κόστος και θα ήταν αισθητά πιο ζεστό.

Οταν ομως αγοραζεις κατι πως θα ξερεις τα γραμμάρια?

41 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Το McMurdo το εψαχνα να το δοκιμασω παλιοτερα απο περιεργεια αλλα δεν το βρηκα πουθενα.Ειναι οντως τοσο καλο οσο λενε?Το εχεις η το εχεις δοκιμασει μηπως?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...