Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποια πρόταση για καλό layer μέσα από μπουφάν triclimate north face ; Κάτι σε ζακέτα fleece ή άλλο υλικό , ή ελαφρυ down ή αμάνικο down που να μην φουσκώνει και να κάνει για θερμοκρασίες από -5 εως +5C ; 

budget 100€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 minutes ago, kid said:

Κάποια πρόταση για καλό layer μέσα από μπουφάν triclimate north face ; Κάτι σε ζακέτα fleece ή άλλο υλικό , ή ελαφρυ down ή αμάνικο down που να μην φουσκώνει και να κάνει για θερμοκρασίες από -5 εως +5C ; 

budget 100€

θερμοεσωρουχο πρωτη λυση.μετα πας σε λεπτο fleece.down με 100 ευρω δεν παιζει ειδικα αμα δεν θες να ειναι puffy.εναλλακτικα για μενα το πιο σωστο ειναι ή βαζεις θερμοεσωρουχο ή κρατας το  shell απο το triclimate και απο κατω χοντρο fleece(ογκος) ειτε down jacket

• Like 1

Λεπτή fleece ζακέτα (columbia) έχω αλλά ψάχνω κάτι πιο ζεστό. Κάποια πρόταση για ποιο χοντρό fleece με νορμαλ ογκο;

Το down με 100 ευρω προφανώς δε θα το βρω όπως σωστά λες. Αλλά αν αξίζει τόσο ίσως τα κάνω 200 ή ψάξω σε outlet

Koίταξα και τα αμάνικα columbia, northface αλλά δε ξέρω κατα πόσο κάνουν όντως δουλειά. Έχει νόημα κατα τη γνώμη σου το αμάνικο μπουφάν σαν layer; Κάποιο που να έχει κάποιος χρησιμοποιήσει;

9 minutes ago, kid said:

Λεπτή fleece ζακέτα (columbia) έχω αλλά ψάχνω κάτι πιο ζεστό. Κάποια πρόταση για ποιο χοντρό fleece με νορμαλ ογκο;

Το down με 100 ευρω προφανώς δε θα το βρω όπως σωστά λες. Αλλά αν αξίζει τόσο ίσως τα κάνω 200 ή ψάξω σε outlet

Koίταξα και τα αμάνικα columbia, northface αλλά δε ξέρω κατα πόσο κάνουν όντως δουλειά. Έχει νόημα κατα τη γνώμη σου το αμάνικο μπουφάν σαν layer; Κάποιο που να έχει κάποιος χρησιμοποιήσει;

το fleece εχει αρκετο ογκο δυστυχως.down εβαλα πιο πανω το trevail που τα σπαει και ειναι λεπτο.το ειχα παρει 100 απο 180 στο mc arthur. το σωμα κρυωνει στο σωμα κυριως οποτε και το αμανικο κανει αλλα προσωπικα δεν εχω παρει ουτε θα παρω ποτε. απλα σε μεγαλο κρυο δεν εχει νοημα.ειναι λιγο για spring φαση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το trevail δεν υπάρχει πουθενά το κέρατο μέσα.

Τα mont-bell που έβαλα τα ξέρει κανένας; Επίσης, σε αυτό το στυλ βλέπω ένα Salewa, ένα Patagonia και ένα Rab για έως δύο κατοστάρικα..ακριβά τρομάρα τους τα down..

Επεξ/σία από Dante80

Είμαι μεταξύ της Didriksons Marco και της Patagonia City Storm Parka

spacer.png

https://www.didriksons.com/en/men/jackets/autumn-winter-jackets/marco-men-s-parka-503820-060

spacer.png

https://www.patagonia.com/product/mens-city-storm-down-parka/27895.html?dwvar_27895_color=BLK&cgid=mens-jackets-vests-insulated

Kαι συγκριτικό από το bergfreunde:

https://www.bergfreunde.eu/index.php?cl=compare&am=1&removecompare=1&fnc=tocomparelist&aid=6df7627d660cdbd7318488792dcdc3d9&anid=6df7627d660cdbd7318488792dcdc3d9&pgNr=-1

Θυμίζω πως κατά προτεραιότητα με ενδιαφέρει η αντιανεμικότητα ---> ζέστη (μόνωση) ---> αδιαβροχοποίηση ---> διαπνοή

Οπότε θέλω να ρωτήσω:

1. αξίζει η Patagonia τη διαφορά τιμής από τη Didriksons για μια παρκά πόλης (και περιχώρων) σε θερμοκρασίες Φλώρινας?
  2. είναι έμπιστα τα site mοdivo.gr και exxpozed.eu - αν και εφόσον τα γνωρίζετε?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το χαλάς, μην ανησυχείς :)

Επί της ουσίας εξαρτάται:  αν αγοράσεις ένα μπουφάν των πχ. €500 και το κρατήσεις 10 χρόνια, το ευχαριστηθείς και γουστάρεις τρελά (όχι να το έχεις στη ντουλάπα σου), βγαίνει σου κοστίζει ουσιαστικά ένα πενηντάρικο το χρόνο.

Αν τώρα δώσεις πχ. €200 ευρώ και σε 2 χρόνια θέλεις γιατί κόπηκε/φθάρηκε/δε σου κάνει τη δουλειά, βγαίνει πιο ακριβό και στην ουσία δε θα έχεις μπουφάν.

Το columbia titianium που έχω τώρα το πλήρωσα προ-3ετίας €350 και σε 2 χρόνια ξεκόλλησαν όλες οι θερμοκολλητικές ραφές.  Οπότε μάπα ο καφές.  Και πάλι ξανά στο ψάξιμο γιατί όταν βγαίνω στον αέρα το μπουφάν μπάζει από παντού.  

spacer.png

spacer.png spacer.png

spacer.png  spacer.png

Οπότε όλα σχετικά είναι νομίζω, γιαυτό και ρωτάω εάν αξίζει το παραπάνω με την έννοια να αντέχει και στο χρόνο φυσικά

Επεξ/σία από idefixius

2 ώρες πριν, chemkyr είπε

συγγνώμη αν το χαλάω, αλλά.....500 ευρώ για μπουφάν? Δεν είναι υπερβολικά ακριβό?

Με 500€, κανείς παίρνει ένα καλό μπουφάν για κρύο (κάτω από 0 C). Το μπουφάν στα 500€ είναι στα κάτω όρια του «μπουφανάρα για γερά γούστα» και οι μάρκες που έχουν παίξει σε αυτό το thread δεν είναι καμία στο «μπουφανάρα για γερά γούστα». 

Γιατί ο τίτλος του thread δεν είναι «καλές προτάσεις για μπουφάν» ούτε «value for money μπουφάν» ούτε τίποτα παρόμοιο. Ο τίτλος είναι «μπουφανάρα για γερά γούστα». 

2 hours ago, chemkyr said:

συγγνώμη αν το χαλάω, αλλά.....500 ευρώ για μπουφάν? Δεν είναι υπερβολικά ακριβό?

Αλλοι δινουν τοσα για κινητο. Αλλοι τα δινουν για μια τσαντα. Αλλοι για ενα ρολόι. Αλλοι για ενα μπουφαν. Αυτο που εμάς μας φαινεται ακριβο και εξωφρενικό σαν αγορα, για αλλους μπορει να ειναι ψιχουλα ή να το βλεπουν σαν επενδυση ή κατι αλλο. 

• Like 1

2 hours ago, Dante80 said:

Το trevail δεν υπάρχει πουθενά το κέρατο μέσα.

Τα mont-bell που έβαλα τα ξέρει κανένας; Επίσης, σε αυτό το στυλ βλέπω ένα Salewa, ένα Patagonia και ένα Rab για έως δύο κατοστάρικα..ακριβά τρομάρα τους τα down..

ναι ειναι ακριβα.τα Rab ειναι δυνατη εταιρεια. se Rab παιζει το microlight. βεβαια και η salewa ,patagonia ειναι μια χαρα εταιρειες.το down ειναι ακριβο και το trevail ειναι και 800αρι

2 hours ago, chemkyr said:

καποια πραγματα τα πληρωνεις καλως ή κακως και δεν ειναι μονο στο μπουφαν/θα πληρωσεις την εταιρεια θα πληρωσεις τα υλικα.αν ειναι για βουνο τα πραγματα που θες εκει απλα δεν παιζεις εκτος αν καποιος κοστολογει την ζωη του πιο φτηνη απο το χ ποσο. καποια για πολη μπορει να ειναι πιο υπερβολικα αλλα εχει να κανει με την πολη που ζεις και β.αν θες να εισαι σαν κρεμμυδι ή οχι. οπως οταν ημουν μικρος φοραγα φανελακι καλοκαιρινο φανελακι αμανικο πουκαμισο μπλουζα μπουφαν.ολα αυτα παιζει να τα εχω αντικαταστησει τωρα με ενα καλοκαιρινο και ενα down jacket.

6 minutes ago, *nenya* said:

Αλλοι δινουν τοσα για κινητο. Αλλοι τα δινουν για μια τσαντα. Αλλοι για ενα ρολόι. Αλλοι για ενα μπουφαν. Αυτο που εμάς μας φαινεται ακριβο και εξωφρενικό σαν αγορα, για αλλους μπορει να ειναι ψιχουλα ή να το βλεπουν σαν επενδυση ή κατι αλλο. 

οπως  το ειπες.οτι ισχυει και με το κινητο.αλλος βολευεται με κινητο των 100 και αλλος με των 1000

2 hours ago, idefixius said:

Δεν το χαλάς, μην ανησυχείς :)

Επί της ουσίας εξαρτάται:  αν αγοράσεις ένα μπουφάν των πχ. €500 και το κρατήσεις 10 χρόνια, το ευχαριστηθείς και γουστάρεις τρελά (όχι να το έχεις στη ντουλάπα σου), βγαίνει σου κοστίζει ουσιαστικά ένα πενηντάρικο το χρόνο.

Αν τώρα δώσεις πχ. €200 ευρώ και σε 2 χρόνια θέλεις γιατί κόπηκε/φθάρηκε/δε σου κάνει τη δουλειά, βγαίνει πιο ακριβό και στην ουσία δε θα έχεις μπουφάν.

Το columbia titianium που έχω τώρα το πλήρωσα προ-3ετίας €350 και σε 2 χρόνια ξεκόλλησαν όλες οι θερμοκολλητικές ραφές.  Οπότε μάπα ο καφές.  Και πάλι ξανά στο ψάξιμο γιατί όταν βγαίνω στον αέρα το μπουφάν μπάζει από παντού.   

Οπότε όλα σχετικά είναι νομίζω, γιαυτό και ρωτάω εάν αξίζει το παραπάνω με την έννοια να αντέχει και στο χρόνο φυσικά

a.ρωτα καπου αν μπορεις να τις φτιαξεις καπως. βλακεια που εγινε αυτο.το north face plasma το πηρα καπου 350 πριν 10 plus χρονια και το εχω λιωσει στην χρηση.μετα απο τοσα χρονια και πολλα βουνα και στην πολη βεβαια τα μονα προβληματα ειναι. αποπολυμεριστηκε και κοπηκε το σκρατς που σου κλεινει το μανικι γυρω απο το χερι. το ενα απο τα δυο.το αλλο για καποιο λογο δεν εχει παθει τιποτα.β.καποιες θερμοκολλησεις στα φερμουαρ εχουν ανοιξει λιγο.αλλα του εχω πιει το αιμα.μεχρι και στο elbrus με αυτο ανεβηκα. σιγουρα ειναι ευαισθητα ρουχα αλλα αν τα χρησιμοποιεις τα βγαζουν τα λεφτα τους.και βεβαια οπως σωστα ειπες εχει να κανει ποσο τα κρατας.φοραω σημερα ενα fleece το οποιο το αγορασα οταν ημουν 18 και τωρα ειμαι 40.ακομα ζει και εχει πλυθει δεν ξερω ποσες εκατονταδες φορες. μου χαλασε γρηγορα μια μπλουζα salewa dryfit που ηταν οτι χειροτερο εχω παρει.ετυχε δεν πειραζει.  προτιμω να παρω ενα μπουφαν 400 ευρω για 10 χρονια παρα οπως κανουν αλλοι shopping therapy με 20 μπουφαν στην ντουλαπα να καθονται.

14 minutes ago, DrKo said:

Με 500€, κανείς παίρνει ένα καλό μπουφάν για κρύο (κάτω από 0 C). Το μπουφάν στα 500€ είναι στα κάτω όρια του «μπουφανάρα για γερά γούστα» και οι μάρκες που έχουν παίξει σε αυτό το thread δεν είναι καμία στο «μπουφανάρα για γερά γούστα». 

Γιατί ο τίτλος του thread δεν είναι «καλές προτάσεις για μπουφάν» ούτε «value for money μπουφάν» ούτε τίποτα παρόμοιο. Ο τίτλος είναι «μπουφανάρα για γερά γούστα». 

επειδη εχει γινει generic θεμα δεν ειναι κακο να αναφερθουν και vfm μπουφαν ή φτηνα μπουφαν. το θεμα πιο πολυ παει στο ορειβατικα μπουφαν και μπουφαν που να αντεξουν κρυο .οι περισσοτερες εταιρειες που αναφερθηκαν ειναι ορειβατικες κατα κυριο λογο. σιγουρα υπαρχουν και casual μπουφαν με 1000 ευρω που πληρωνεις μαρκα.

• Thanks 2

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

ναι ειναι ακριβα.τα Rab ειναι δυνατη εταιρεια. se Rab παιζει το microlight. βεβαια και η salewa ,patagonia ειναι μια χαρα εταιρειες.το down ειναι ακριβο και το trevail ειναι και 800αρι

Οπότε αν καταλαβαίνω καλά έχω τέσσερις επιλογές σε αυτά τα λεφτά (αφού δεν υπάρχει το trevail)

1. Salewa Brenta στα 150€ (550αρι)

bXRlCpHm.jpg

2. Mont-Bell Superior Down Jacket στα 200€ (800αρι)

iD0ZVg7m.jpg

3. Patagonia Down Sweater - Down jacket στα 180€ (800αρι αλλά μουσταρδί)

1miFQrjm.jpg

4. Rab - Microlight Jacket στα 200€ (700αρι)

5TUAPqRm.jpg

Από τα 4, πάμε στα δύο 800αρια ή στο Rab?

1 minute ago, Dante80 said:

Οπότε αν καταλαβαίνω καλά έχω τέσσερις επιλογές σε αυτά τα λεφτά (αφού δεν υπάρχει το trevail)

1. Salewa Brenta στα 150€ (550αρι)

bXRlCpHm.jpg

2. Mont-Bell Superior Down Jacket στα 200€ (800αρι)

iD0ZVg7m.jpg

3. Patagonia Down Sweater - Down jacket στα 180€ (800αρι αλλά μουσταρδί)

1miFQrjm.jpg

4. Rab - Microlight Jacket στα 200€ (700αρι)

5TUAPqRm.jpg

Από τα 4, πάμε στα δύο 800αρια ή στο Rab?

προσωπικα θα πηγαινα patagonia ή rab. την mont bell δεν την ξερω ενω το salewa δεν θα πηγαινα σε 550. τα Rab δεν ειναι φτηνα γενικα για αυτο βλεπεις οτι κανει περισσοτερο απο οτι το patagonia που ειναι 800αρι.

σε stock δεν ξερω αν θα βρεις καποιο πιο παλιο μοντελο οπως βρηκα εγω το trevail.>δεν θυμαμαι απο που ειπες οτι εισαι.αν εισαι δηλαδη απο αθηνα ή οχι.μπερδευτηκα με τοσα ατομα

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

προσωπικα θα πηγαινα patagonia ή rab. την mont bell δεν την ξερω ενω το salewa δεν θα πηγαινα σε 550. τα Rab δεν ειναι φτηνα γενικα για αυτο βλεπεις οτι κανει περισσοτερο απο οτι το patagonia που ειναι 800αρι.

σε stock δεν ξερω αν θα βρεις καποιο πιο παλιο μοντελο οπως βρηκα εγω το trevail.>δεν θυμαμαι απο που ειπες οτι εισαι.αν εισαι δηλαδη απο αθηνα ή οχι.μπερδευτηκα με τοσα ατομα

Αθήνα. Που να πήγαινα να ρίξω μια ματιά σε down?

19 λεπτά πριν, poulinos είπε

επειδη εχει γινει generic θεμα δεν ειναι κακο να αναφερθουν και vfm μπουφαν ή φτηνα μπουφαν. το θεμα πιο πολυ παει στο ορειβατικα μπουφαν και μπουφαν που να αντεξουν κρυο .οι περισσοτερες εταιρειες που αναφερθηκαν ειναι ορειβατικες κατα κυριο λογο. σιγουρα υπαρχουν και casual μπουφαν με 1000 ευρω που πληρωνεις μαρκα.

Δεν διαφωνώ για τα generic, αλλά εγώ αναφερόμουν σε ορειβατικά επίσης. Ό,τι έχει προταθεί εδώ μέσα απέχει από το «μπουφανάρα για γερά γούστα».

Υπάρχουν μάρκες που πληρώνεις παραπάνω από 500 και δεν είναι μόνο «μάρκα». Το ότι δεν είναι γνωστές στην Ελλάδα ή, κάποιες από αυτές, δεν έρχονται καν Ελλάδα ή νότια Ευρώπη, είναι άλλο θέμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...