Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι ζεστο και θα σε προφυλαξει απο το κρυο για να σε ζεστανει αλλα δεν ειναι αντιανεμικο οποτε αν φυσηξει την εκατσες.εκτος αν το συνδυασεις με καποιο αντιανεμικο απο πανω.επισης με τα Fleece να ξερεις οτι υπαρχουν σε 100αρια,200αρια ,300αρια αναλογως το παχος. τα patagonia ειναι λιγο ακριβο.με 100 ευρω πηρα κατι σαν 300fleece απο την Marmot. χοντρο Fleece. βεβαια και το χοντρο να τονισω οπως ειπα οτι δεν ειναι αντιανεμικα. σε καποια fleece θα βρεις και προσμιξεις ή καποιες χ τεχνολογιες αλλα συνηθως δεν κρατανε τον αερα εξω.το φορας ως layer για να σε ζεστανει πανω απο θερμοεσωρουχο και κατω από αντιανεμικο.

δεν ειναι ασχημο απλα δεν αναφερει ουτε τι ποιοτητα πουπουλο εχουν βαλει ουτε κατι αλλο.λιγο χυμα στο κυμα.βεβαια για parka η τιμη ειναι φυσιολογικη ενω στα πιο ορειβατικα ειναι πιο ακριβο. απλα προσωπικα προτιμω ορειβατικες εταιρειες με μεγαλυτερο ονομα απο την superdry χωρις να σημαινει οτι ειναι κακο.

επισης οπως ανεφερα και πιο πανω οι επιλογες ειναι αμετρητες αναλογως τι θελεις όπως και το στυλ σου. επισης και το πως νιωθει ο καθενας το κρυο.αλλες αντοχες ενας αντρας αλλες μια γυναικα. οτι εχουν βαλει πουπουλο ειναι καλο διοτι το κανει ζεστο και πιο ελαφρυ απο ενα συνθετικο. και ειναι και waterproof με καποια μεμβρανη που εχουν βαλει και δεν λενε:P (εκτος αν εννοουν το Nylon )

Με κάλυψες 120 % , εγώ το πήρα και θα σου πω τη γνώμη μου σύντομα...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, Skandalf said:

Με κάλυψες 120 % , εγώ το πήρα και θα σου πω τη γνώμη μου σύντομα...

επισης να το πω ετσι με απλα λογια πολλες ατελειες  σε τετοια Jacket δεν θα φανουν ευκολα σε συνθηκες πολης. για παραδειγμα αν ενα down jacket ειναι 800 αρι ενω το αλλο ειναι 650 η διαφορα στο βαρος σε συνθηκες πολης ειναι αμελητεα.στο βουνο ομως που καθε γραμμαριο μετραει εκει ολα ειναι διαφορετικα.  ή πχ στην πολη αμα φορεσεις Fleece και αντιανεμικο αντι για Down και αντιανεμικο η διαφορα στο αποτελεσμα μπορει να μην ειναι μεγαλη.απλα στο βαρος ειναι αρκετα μεγαλη.

• Thanks 1
Δημοσ.

To element blocker II της columbia θεωρειται αρκετα τιμια επιλογη για χρηση και σε μηχανακι αλλα και για εκδρομουλες αραια και που ;

Το λεω ωστε να μην μπλεκει κανεις με διαφορα φλις,αδιαβροχα κλπ...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

To element blocker II της columbia θεωρειται αρκετα τιμια επιλογη για χρηση και σε μηχανακι αλλα και για εκδρομουλες αραια και που ;

Εγώ είχα πάρει όπως και πολλοί άλλοι πριν δύο χρόνια ένα κολουμπια από αμαζον Ισπανίας 62€, έχει σαν αλουμινόχαρτο μέσα και είναι ότι καλύτερο και ελαφρύ.γράφει  omniheat omnishield.έχει γέμισμα Όχι πολύ χοντρό δε ξέρω τι είναι αλλά από κάτω κοντομάνικο φοράω πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι μαλλον απο τους λιγους, που με ενοχλουν οι σταμπες. Τα εμφανη λογοτυπα.

Εχει γινει της μοδας βλεπω.

Ευτυχως βεβαια, υπαρχουν και καποιες μαρκες που ακομη 'σεβονται' τους πελατες τους, που δεν θελουν να το παιζουν 'κινητη διαφημιση'.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ευτυχως βεβαια, υπαρχουν και καποιες μαρκες που ακομη 'σεβονται' τους πελατες τους, που δεν θελουν να το παιζουν 'κινητη διαφημιση'.

Ε δεν νομίζω ότι είναι λογότυπο της εταιρίας στο μανίκι ας πούμε είναι κάτι το μεμπτό. Λίγο branding ειναι, δεν σημαινει οτι δεν σεβεται τους πελατες της. 

Δημοσ.
4 hours ago, Menelaos83 said:

στην ουσια ειναι ενα αδιαβροχο,αντιανεμικο που εχει φερμουαρ για να ενωνεται με το Fleece Που εχει μεσα.ειναι 3 σε 1 δηλαδη.απλα ενωνεται με φερμουαρ.αν θες κατι πιο αναλαφρο πας 3 σε 1 αλλα με πουπουλο απο μεσα.πιο ζεστο πιο ακριβο πιο ελαφρυ.

4 hours ago, vrwmiar1Z said:

Εγώ είχα πάρει όπως και πολλοί άλλοι πριν δύο χρόνια ένα κολουμπια από αμαζον Ισπανίας 62€, έχει σαν αλουμινόχαρτο μέσα και είναι ότι καλύτερο και ελαφρύ.γράφει  omniheat omnishield.έχει γέμισμα Όχι πολύ χοντρό δε ξέρω τι είναι αλλά από κάτω κοντομάνικο φοράω πάντα.

το omni heat ειναι ανακλα την θερμοκρασια του σωματος πισω σε σενα. σαν αλουμινοκουβερτα αλλα σε μπουφαν. το γεμισμα μπορει να ειναι συνθετικο Most of the times.

https://www.columbia.com/c/technology-omniheatinfinity/

https://www.columbia.com/c/technology-omniheatreflective/

2 hours ago, mindreader said:

ειναι τελειως προσωπικο γουστο.θα βρεις και με μεγαλα λογοτυπα θα βρεις και με μικρα λογοτυπα.εχω north face που πχ ολη η πλατη ειναι ενα μεγαλο λογοτυπο. προσωπικα δεν με ενοχλει. ισως επειδη ειμαι απο τα ατομα που δεν επηρεαζομαι απο τις διαφημισεις για να παρω κατι και θα παρω κατι που θα το χρειαστω και οχι να στοιβαζω πραγματα.

1 hour ago, Papakaliati said:

Ε δεν νομίζω ότι είναι λογότυπο της εταιρίας στο μανίκι ας πούμε είναι κάτι το μεμπτό. Λίγο branding ειναι, δεν σημαινει οτι δεν σεβεται τους πελατες της. 

σε καποια ρουχα βαζουν μικρα σε αλλα μπορει να ειναι μεγαλο.

• Like 1
Δημοσ.

Έχουμε αναγάγει τον @poulinos σε πωλητή καταστήματος ορειβατικών ειδών. 😅 

Είμαι κι εγώ σε φάση που ταμπουρώνομαι για το κρύο. Από το κρεβάτι (αναμένω παπλωματάρα άλλο πράμα) μέχρι τα ρούχα μου. Τώρα μου μένει ένα ωραίο, αποδοτικό πανωφόρι. Και θα χρειαστώ την βοήθεια ποιου άλλου; Πουλίνε, βάλε κι εδώ ένα χεράκι, πληζ. Έχω ξεχωρίσει αυτό, απ' το link που έδωσες στην Νένυ παραπάνω. Απ' τα χαρακτηριστικά, το βλέπω ως πολύ καλή επιλογή. Και μ' αρέσει η εμφάνιση και το cut που έχει. Μπορεί να φορεθεί τόσο casual, όσο και λίγο πιο καλά. Υπάρχει και καμιά άλλη αντίστοιχη πρόταση, να δω σε εμφάνιση; Θα μου άρεσε και κάτι σαν αυτό, αλλά θα το ήθελα σε μεσάτη γραμμή, αν δεν ζητάω πολλά. Εσύ που 'χεις δει τόσα brands, λογικά, θα πηγαίνει κάπου το μυαλό σου.

-Επίσης, δεν έχω καταλάβει εάν υπερτερεί το down ή αυτά με το αλουμινόχαρτο μέσα. Ή μήπως σε συνθήκες πόλης δεν κάνει τόση διαφορά;

Δημοσ.
On 15/11/2021 at 18:08, Menelaos83 said:

To element blocker II της columbia θεωρειται αρκετα τιμια επιλογη για χρηση και σε μηχανακι

Για χρήση σε μηχανάκι θες μπουφάν μηχανής με προστασία. 

Από τη στιγμή που δεν το λες και τόσο φθηνό αυτό δεν βλέπω το λόγο να μην προτιμήσεις κάτι που θα σε προστατέψει από κάποιο χτύπημα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Άσχετο σχετικά με το θέμα με προτάσεις με μεμβράνες και συνθετικά υλικά,  αλλά ψάχνω δερμάτινο bomber jacket. Το κλασικό με την γούνα μέσα και στο γιακά.  Ξέρετε που υπάρχουν τέτοια?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Για χρήση σε μηχανάκι θες μπουφάν μηχανής με προστασία. 

Από τη στιγμή που δεν το λες και τόσο φθηνό αυτό δεν βλέπω το λόγο να μην προτιμήσεις κάτι που θα σε προστατέψει από κάποιο χτύπημα. 

Συμφωνω απλα οσα εχω δει δεν ειναι ανετα οποτε γιαυτο εψαξα σε αλλη κατηγορια.Θα μου πεις πρωτα η ασφαλεια...

Δημοσ.
25 minutes ago, Menelaos83 said:

Συμφωνω απλα οσα εχω δει δεν ειναι ανετα οποτε γιαυτο εψαξα σε αλλη κατηγορια.Θα μου πεις πρωτα η ασφαλεια...

Εγώ πάντως θα έριχνα πάλι μια ματιά περνώντας από διάφορα μαγαζιά και δοκιμάζοντας όσα περισσότερα γίνεται.

Πχ. αυτό θεωρώ θα είναι αντίστοιχα άνετο με απλό μπουφάν:

https://www.adventurejunkies.gr/προϊόν/μπουφάν-χειμερινό-πόλης-seventy-degrees-sd-jc57-μαύρο/

Προσωπικά έχω ένα Rev'it Ronson και είναι σαν να φοράω απλό μπουφάν.

Δημοσ.
12 hours ago, Mrs. Hyde said:

Έχουμε αναγάγει τον @poulinos σε πωλητή καταστήματος ορειβατικών ειδών. 😅 

Είμαι κι εγώ σε φάση που ταμπουρώνομαι για το κρύο. Από το κρεβάτι (αναμένω παπλωματάρα άλλο πράμα) μέχρι τα ρούχα μου. Τώρα μου μένει ένα ωραίο, αποδοτικό πανωφόρι. Και θα χρειαστώ την βοήθεια ποιου άλλου; Πουλίνε, βάλε κι εδώ ένα χεράκι, πληζ. Έχω ξεχωρίσει αυτό, απ' το link που έδωσες στην Νένυ παραπάνω. Απ' τα χαρακτηριστικά, το βλέπω ως πολύ καλή επιλογή. Και μ' αρέσει η εμφάνιση και το cut που έχει. Μπορεί να φορεθεί τόσο casual, όσο και λίγο πιο καλά. Υπάρχει και καμιά άλλη αντίστοιχη πρόταση, να δω σε εμφάνιση; Θα μου άρεσε και κάτι σαν αυτό, αλλά θα το ήθελα σε μεσάτη γραμμή, αν δεν ζητάω πολλά. Εσύ που 'χεις δει τόσα brands, λογικά, θα πηγαίνει κάπου το μυαλό σου.

-Επίσης, δεν έχω καταλάβει εάν υπερτερεί το down ή αυτά με το αλουμινόχαρτο μέσα. Ή μήπως σε συνθήκες πόλης δεν κάνει τόση διαφορά;

το ενα ειναι down 600+feather (νορμαλ ποιοτητα) το δευτερο συνθετικο.για πολη ισχυει οτι δεν θα δεις τρελη διαφορα ουτε θα σε πειραξει η διαφορα βαρους. το πουπουλο το μονο μειονεκτημα  που εχει ειναι οτι αμα βραχει παρα πολυ χανει τα χαρακτηριστικα του αντιθετα με το συνθετικο. και τα δυο εχουν κουκουλα απλα το πρωτο πιο ακριβο λογω down. και τα δυο will keep u warm και πανω κατω ειναι ιδιο στυλ οποτε εσυ αποφασιζεις.προτιμω πουπουλο σαν πιο packable σε ταξιδι και σαν πιο ελαφρυ.τι εννοεις μεσατο; εχω και συνθετικα και το elbrus το βγαλα με συνθετικο αλλα πιο βαρυ λιγοτερο ζεστο.το ιδιο και στα sleeping bag.τα down ειναι παναλαφρα και πανακριβα ειδικα οσο ανεβαινεις σε ποιοτητα.

Δημοσ.
3 hours ago, Menelaos83 said:

ισχυει.και εγω τα ορειβατικα στο βουνο και στην μηχανη της μηχανης οσο και να μην τα συμπαθω.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, poulinos είπε

το ενα ειναι down 600+feather (νορμαλ ποιοτητα) το δευτερο συνθετικο.για πολη ισχυει οτι δεν θα δεις τρελη διαφορα ουτε θα σε πειραξει η διαφορα βαρους. το πουπουλο το μονο μειονεκτημα  που εχει ειναι οτι αμα βραχει παρα πολυ χανει τα χαρακτηριστικα του αντιθετα με το συνθετικο. και τα δυο εχουν κουκουλα απλα το πρωτο πιο ακριβο λογω down. και τα δυο will keep u warm και πανω κατω ειναι ιδιο στυλ οποτε εσυ αποφασιζεις.προτιμω πουπουλο σαν πιο packable σε ταξιδι και σαν πιο ελαφρυ.τι εννοεις μεσατο; εχω και συνθετικα και το elbrus το βγαλα με συνθετικο αλλα πιο βαρυ λιγοτερο ζεστο.το ιδιο και στα sleeping bag.τα down ειναι παναλαφρα και πανακριβα ειδικα οσο ανεβαινεις σε ποιοτητα.

Nice. Thanks for the info. 

Οπότε, αφού είναι το ίδιο για τις δικές μου ανάγκες, δεν θα αποκλείσω κι αυτά που είναι σαν το δεύτερο. Ως μεσάτο εννοώ αυτά που μαζεύουν κάπως στη μέση (ως κοψιά), όπως είναι το πρώτο, ή έχουν κορδονάκι που το τραβάς, το προσαρμόζεις και το δένεις εσύ. Δίνουν έναν τύπο και κολακεύουν. Δεν είναι σαν "σακί" πάνω σου. Όχι ότι θεωρώ άσχημα όσα δεν είναι μεσάτα, απλά, επειδή εγώ το θέλω λίγο πασπαρτού, ας είναι και λίγο πιο αβανταδόρικο. Αν το έβαζα μόνο με τζιν, κάργκο κλπ λίγο θα μ' ένοιαζε. Το θέλω, όμως, και με λίγο πιο καλά ρούχα. 

Αν έχεις υπόψη σου και κάποιο άλλο site, που να 'χει διάφορες μάρκες, μου το δίνεις και το χαζεύω εγώ. Μην μπαίνεις να ψάχνεις εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...