Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 02/12/2020 at 18:59, broxopios said:

Τι φάση με τα Canada goose? Δεν τα γνωρίζω να πω την αλήθεια. Λίγο που έψαξα όντως πολύ ακριβά. Πέρα από ποιότητα πληρώνεις και μάρκα; 

Ψάχνω εδώ και καιρό για μπουφάν με στόχο να αγοράσω του χρόνου (πιθανόν με τη λήξη του χειμώνα ώστε να πετύχω και καλύτερη τιμή. Έχω εδώ και 15 περίπου χρόνια ένα ορειβατικό της Nitro και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά έχει αρχίσει και φθείρεται. 

Πάντως βλέπω από σοβαρές εταιρίες να μην έχουν προστασία/κάλυμμα στο κλείσιμο του φερμουάρ και να έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Δηλαδή να προσπαθούμε να ζεσταθούμε το χειμώνα και ένα παγωμένο μέρος να ακουμπάει το λαιμό και το πιγούνι μας. Είναι κριτήριο για μένα αυτό. Επίσης στο λαιμό να έχει μια επένδυση για να το νιώθεις πιο άνετο και ζεστό. Στο Nitro που έχω έχει ένα τύπου μαλακού μάλλινου (να όπως σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/15840056/Volcom-Παρκά-Γκρι-Lidward-Αδιάβροχο-Με-Επένδυση-Κουκούλα.html#reviews) και το νιώθω πολύ άνετο και ζεστό. 

Για πείτε καμία πρόταση. Επειδή δεν αγοράζω συχνά μπουφάν. Θέλω αυτό που θα πάρω να μου κρατήσει ακόμη μια 10ετία τουλάχιστον. Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 500€. Αν κάνω την υπέρβαση θα είναι για κάτι πολύ special. 

kai ποιοτητα και μαρκα. δεν θυμαμαι αν εχει προστασια πισω απο το φερμουαρ αλλα σε πολλες ειναι πλαστικο ετσι και αλλιως.επειδη θα ειναι δυσκολο να βρεις κατι με εξτρα προστασια στο λαιμο απλα φορας ενα buff στο λαιμο ή ενα neck warmer.υπαρχουν λυσεις.το buff προσωπικα με εχει σωσει αφου εχει αμετρητες χρησεις..με 500 ευρω παιρνεις πολυ καλο μπουφαν αλλα εξαρτατε τι θες να παρεις. 500 ευρω κανει ενα που εχω παρει για expedition και ειναι πουπουλο αλλα ειναι για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.προσωπικα με τα λεφτα αυτα εγω θα επαιρνα.α. ενα θερμοεσωρουχο,ενα fleece και ενα down jacket που να ειναι και αδιαβροχο. μπορεις να δεις και τα triclimate της North face που η μια εκδοση εχει και πουπουλο και απο πανω αδιαβροχη μεμβρανη

On 08/11/2020 at 22:18, john_dinos said:

Διαβάζω πολλά και πολλές απόψεις εδώ, κι οι περισσότερες είναι αρκετά σωστές. Σ αυτό που διαφωνώ είναι πως οι περισσότεροι ψάχνουν ένα μπουφάν για όλα. Κατά την άποψη μου αυτό είναι λάθος. Σίγουρα δν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα για παραπάνω από ένα μπουφάν. Όμως από τους πρωτόγονους ακόμα τα τρία βασικά πράγματα για την επιβίωση ήταν το που θα κοιμηθούν, το τι θα φάνε και το πως θα ζεσταθούν. Άρα καταλαβαίνουμε πως ένα μπουφάν (στο σύνολο του ρουχισμού) είναι απαραίτητο για τη διαβίωση μας. 
θα ήθελα να τονίσω πως δεν αρκεί βέβαια ένα μπουφάν για να μην κρυώνουμε, πρέπει να υπάρχει και συνδυασμός του κάτω μέρους και των υποδημάτων, όμως επειδή τα κυριότερα βιωτικα μας όργανα βρίσκομαι το άνω μέρος δίνουμε μεγαλύτερη βάση στο μπουφάν. 
Το layering που λέει και ξαναλέει ο φίλος είναι η οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση, το οποίο το διέδωσαν οι Ρώσοι κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και βασίζεται στην μόνωση που προσφέρουν τα πολλά λεπτά ρούχα και σε συνδυασμό με την άνεση γιατί δεν είναι βαριά. 
Όμως δεν είναι στάνταρ και για όλους το ίδιο. 
Ειδα προτείνεται ορειβατικά, λεπτά για βόλτα κλπ. 
Το κυριότερο για την αγορά ενός τζάκετ ειδικά στους δύσκολους σημερινούς καιρούς είναι η χρηστικότητα και οι συνθήκες. Σε συνθήκες γραφείου και εργασίας, προσωπικά πιστεύω πως η λύση του ορειβατικού είναι άκυρη. Δεν μπορεί κάποιος να βάλει το ορειβατικό του και να πάει στο γραφείο ειδικά όταν συνδιαλέγεται με κόσμο. Η λύση εκεί είναι τα λεγόμενα πιο κυριλέ(δεν μου αρέσει η έκφραση) αναγκαστικά. Παλτό, Χαρινκτον κλπ παρόμοια. Όπως και τα κερωμένα που αναφέρει ο φίλος Barbour κλπ, τα οποία είναι πολύ ποιοτικά (οι τρεις γραμμές βέβαια Beaufort, Bedale και Ashby, που κατασκευάζονται στην Αγγλία), αλλά μπορούν να φορεθούν και σε καταστάσεις γραφείου ακόμα και με κοστούμι και για περισσότερη αντοχή από κρύο παίρνουν και insulated vest που κουμπώνει εσωτερικά.
τωρα για τον κόσμο, ένα ορειβατικό τζάκετ ναι μεν είναι χρηστικό αλλά δεν είναι fashionable (δυστυχώς ή ευτυχώς οι απόλυτες ανάγκες μας άλλαξαν απ τους προγόνους μας). 
βλεπω κάποιους να λένε υπερεκτιμημένα τα Canada goose. Απλά δεν έχουν και δεν έχουν φορέσει. Ναι είναι ακριβά αλλά είναι το καλύτερο μπουφάν τέτοιου τύπου (βγάζουν και πάρκα για καλύτερο ντύσιμο) που μπορεί να αγοράσει κάποιος, και με τεράστιο συν το ότι κυκλοφορούν για διαφορετικούς τύπους κλιμάτων, κανένα συνθετικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το πούπουλο, και όταν με τεχνολογία το κανεις waterproof τότε έχεις την τελειότητα. Όποτε νομίζω ότι όταν η επιλογή στα north face να κάνει 400-450 ευρώ, τα 700 ενος βασικού goose δεν είναι υπερβολή (δν χρειαζόμαστε μπουφάν για -30 βαθμούς). Αν χρειάζονται όλοι τόσο ακριβό μπουφάν; Σαφως και όχι, απλά μιλάμε για το καλύτερο που μπορείς να πάρεις. Για τα μονκλερ που διάβασα, με διαφορά τα πιο όμορφα μπουφάν, απίστευτη αίσθηση, αλλά δεν είναι για συνθήκες σκι και ορειβασίας (εκτός των Grenoble που κάνουν πάνω από 1200).
Προσωπικά και για να κλείσω το μεγάλο ποστ, ο καλύτερος συνδυασμός προσωπικά αν δεν έχετε την δυνατότητα για περισσότερα διαφορετικά μπουφάν, και πάντα για όχι συνθήκες γραφείου, είναι ένα πουπουλενιο μπουφάν διακριτικό (παράδειγμα ένα nuptse) για την καθημερινότητα σας και ένα δεύτερο για εξόδους (δερμάτινο, Harrington, μάλλινο κλπ). Και όλα αυτά αν χρειαστεί, layering. 

δυστυχως πολυς κοσμος δεν γνωριζει για το Layering.

On 02/12/2020 at 20:40, Papakaliati said:

Δεν έχω Canada goose, αλλα εχω Woolrich (ελαφρως πιο φτηνο, βασικα ιδια αρχικη αλλα ειχε εκπτωση, και δεν εχει το σημα του Canada goose που θεωρει οτι το κανει πολυ κασουαλ). Ειναι τελειως αλλη φαση. Φορας ενα κοντομανικο απο μεσα, και βγαινω στους -5 και πραγματικά δεν καταλαβαίνω κρύο. Ούτε layering, ουτε φοραω 3 μπλουζες πουλουβερ και 2 μπουφαν ουτε τιποτα. Βεβαια ειναι για μαξ +5 και κατω, σε μεγαλυτερες θερμοκασιες ειναι απλα υπερβολικα ζεστο.

Είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί και δεν θέλει ο καθένας να δώσει 600-700 ευρώ για ένα μπουφάν. North face προσφερουν πολυ καλες επιλογες για οποιον ψαχνει κατι ζεστο και φτηνοτερο. Eνα MCMURDO με εκπτωση στα 200 + ευρω. 

μπουφαν πολλα αλλα το κακο ειναι οτι αμα παρεις κατι down jacket που ειναι για μειον 10 μετα αμα τα φορεσεις με 0 βαθμους θα σκασεις.για αυτο το layering ειναι καλυτερη φαση.

On 02/12/2020 at 22:51, broxopios said:

Ποιο αν επιτρέπεται; Για να δω σε τι φάση είναι για το ζεστό που λες. 

γενικως τα Down jacket ειναι οτι πιο ζεστο

14 hours ago, broxopios said:

Μια ερώτηση. Λέγοντας layering εννοούμε επιπλέον ρούχα μέσα από το μπουφάν; 

αμα ψαξεις για Layering system κτλ θα βρεις.στην ουσια θερμοεσωρουχο κολλητα με το σωμα σου.fleece για να σε ζεστενει και απο πανω κατι αντιανεμικο/αδιαβροχο για να μην περναει ο αερας.ειναι η πιο απλη λογικη για 3 layer. αναλογως τις συνθηκες αλλαζουν τα πραγματα.

8 hours ago, jakis13 said:

My 0,02 ευρω, με μερικές σκόρπιες σκέψεις, ισως να βοηθήσουν κάποιον.

Οσα περισσότερα έχεις δώσει σε ορειβατικά ρουχα, τοσο λιγότερα δινεις στα καθημερινα jacket, κυριως γιατί καταλαβαίνεις πλεον καλυτερα που τελειώνουν οι ανάγκες σου και που ξεκινά η υπερβολή. Κανείς συμπεριλαμβανομένου και εσένα δεν πρόκειται να δει διαφορά ανάμεσα σε ένα 800ρι πουπουλενιο jacket των 400 ευρώ και των 250 γραμμαρίων από ένα 650ρι των 200ευρώ και του μισού κιλού για να κοβει βόλτες στην πόλη.

Layering is king. Ναι, το απίστευτο βαρυ jacket σου στις ελληνικές συνθήκες θα σε κρατήσει ζεστό με ένα κοντομάνικο από μέσα, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν στην παραμικρή φυσική προσπάθεια ή μολις βρεθείς σε ένα περιβάλλον που θα ειναι πολυ ζεστό για να φοράς το jacket και πολύ κρύο για να μην το φοράς. Been there, done that, το καμαρωνει η ντουλαπα τωρα. Layering = ευελιξια

Fleece. Ενα η 2-3 ευπαρουσίαστα fleece (προτιμότερα τα 200ρια) χωρίς τεράστιες στάμπες και πολυχρωμίες θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις και τα πιο ελαφριά jacket σου μέχρι τους 10 βαθμούς που δεν ειναι ασυνήθιστες συνθήκες για τον χειμώνα απο μέση Ελλάδα και κάτω, ή να κάνεις σωστό layering και με περισσότερο κρύο σε συνδυασμό με κάτι πιο βαρύ. Αν τα βρίσκετε πολύ tech, κατι σε μαλλινο ειναι εξίσου ζεστή λύση.

Buff. Δεν ειναι άνετο και αποτελεσματικό να έχεις το jacket κλειστό να προστατευει το λαιμό σου και το κασκόλ ειναι ακόμη πιο άβολο. 1-2 merino buff σε κλασσικό χρώμα και καθάρισες. Δεν τα περνάει τίποτα (δοκιμασμένα), δεν μυρίζουν με τιποτα ως merino και οταν δεν το χρειάζεσαι (σε εσωτερικους χώρους) μπαινει στην τσεπη. Τα καλύτερα χρηματα που έχω δώσει ever.

Μονο merino, οχι συνθετικά !

Τελος ως πρόταση εταιρείας, δειτε και τα fjahl raven, εξαιρετικά ποιοτικά και πολυ δημοφιλή έξω, ακόμη και σε outdoor χρήση. Βάσει του τι βλεπω στα δικά μου, με μια στοιχειώδη φροντίδα θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια χρήσης.

Κατ' εμέ, καλύτερα πολλά mid level παρά ένα και ultra ακριβό ρουχο. Αν μη τι άλλο θα το βαρεθείτε ή ακόμη χειρότερα δεν θα επιζήσει τυχόν αλλαγής βάρους...

:) :) :)
Πραγματι ο κοσμος προσπαθει να παρει ενα για ολα και δεν κανει Layering οποτε οταν αλλαξει κατι
απλα τον πινουν.

fleece προσωπικα πηρα και 100 και 200 και κατι σαν 300 αλλα σε βαρος /ογκο 200αρι σχεδον.
buff οπως ειπες τα καλυτερα λεφτα.αυτο το πραγμα κανει θαυματα.
κατα τα αλλα οτι ρουχα εχω παρει εδω και 20 χρονια ακομα τα εχω.

για οποιον κανει βουνα(Including you) με εσωσε και το παρακατω
millet powder mask

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπουφαν πολλα αλλα το κακο ειναι οτι αμα παρεις κατι down jacket που ειναι για μειον 10 μετα αμα τα φορεσεις με 0 βαθμους θα σκασεις.για αυτο το layering ειναι καλυτερη φαση.

Ε καλά δεν σκας στους 0 βαθμούς με ανοιχτό το μπουφάν, ούτε καν στους 5. Προφανώς το layering κάνει την ίδια δουλειά στο να σε κρατάει ζεστό, αλλά μαρεσει ότι με το down jacket να φοράω πουκάμισο η λεπτή μπλούζα η ακόμη και κοντομανικο από μέσα και να μην κρυώνω.

1 minute ago, Papakaliati said:

Ε καλά δεν σκας στους 0 βαθμούς με ανοιχτό το μπουφάν, ούτε καν στους 5. Προφανώς το layering κάνει την ίδια δουλειά στο να σε κρατάει ζεστό, αλλά μαρεσει ότι με το down jacket να φοράω πουκάμισο η λεπτή μπλούζα η ακόμη και κοντομανικο από μέσα και να μην κρυώνω.

καλα ναι μπροεις να ανοιξεις μπουφαν σε μασχαλες και το μπροστινο.απλα θελει λιγο προσοχη ωστε να μπορεις πχ το πρωι που εχει 0 να εισαι καλα αλλα και το μεσημερι που μπορει να εχει 10 να εισαι καλα.ειδικα σε χωρες οπως ελλαδα  που η θερμοκρασια πρωι με μεσημερι εχει μεγαλη διαφορα.

Από τότε που ξεκίνησα την ποδηλασία έμαθα και εκτίμησα την αξία του layering και πλέον με τα κρύα προτιμώ στην καθημερινότητα μου να φοράω αρκετά ελαφριά ρούχα που από μόνα τους είναι ακατάλληλα αλλά σε συνδυασμό λειτουργούν μια χαρά.

Φέτος χρειάστηκε να πάω για μία εβδομάδα στην Ιρλανδία τον Φλεβάρη, προ covid, σε περιοχή που την χτύπαγε ο Ατλαντικός.
Την έβγαλα μια χαρά με τα ίδια λεπτά ρούχα που φορούσα και στην Ελλάδα απλά φορώντας τα με έξυπνο συνδυασμό.

Σε άλλες εποχές, πριν την αναχώρηση θα είχα σπεύσει να αγοράσω κάποιο πολύ καλό ζεστό μπουφάν που θα μου ήταν πρακτικά άχρηστο μετά στην Ελλάδα.

6 minutes ago, dpolal said:

Από τότε που ξεκίνησα την ποδηλασία έμαθα και εκτίμησα την αξία του layering και πλέον με τα κρύα προτιμώ στην καθημερινότητα μου να φοράω αρκετά ελαφριά ρούχα που από μόνα τους είναι ακατάλληλα αλλά σε συνδυασμό λειτουργούν μια χαρά.

Φέτος χρειάστηκε να πάω για μία εβδομάδα στην Ιρλανδία τον Φλεβάρη, προ covid, σε περιοχή που την χτύπαγε ο Ατλαντικός.
Την έβγαλα μια χαρά με τα ίδια λεπτά ρούχα που φορούσα και στην Ελλάδα απλά φορώντας τα με έξυπνο συνδυασμό.

Σε άλλες εποχές, πριν την αναχώρηση θα είχα σπεύσει να αγοράσω κάποιο πολύ καλό ζεστό μπουφάν που θα μου ήταν πρακτικά άχρηστο μετά στην Ελλάδα.

to basiko ειναι να κλεινεις και τυχον κενα που μπορει να μπει ο αερας.γιατι οσο καλα ρουχα και αν ειναι αν βαζεις αερα απο κατω απο μανικια κτλ δεν κανεις τιποτα.

8 λεπτά πριν, poulinos είπε

to basiko ειναι να κλεινεις και τυχον κενα που μπορει να μπει ο αερας.γιατι οσο καλα ρουχα και αν ειναι αν βαζεις αερα απο κατω απο μανικια κτλ δεν κανεις τιποτα.

Για αυτό το λόγο το πρώτο layer πρέπει να είναι ένα σωστό ισοθερμικό, όχι απαραίτητα ακριβό, που αγκαλιάζει κορμό και χέρια.
Είχα πάρει από τα Lidl ένα πριν από 2 χρόνια, μια χαρά κάνει την δουλειά του μέχρι τώρα.

3 minutes ago, dpolal said:

Για αυτό το λόγο το πρώτο layer πρέπει να είναι ένα σωστό ισοθερμικό, όχι απαραίτητα ακριβό, που αγκαλιάζει κορμό και χέρια.
Είχα πάρει από τα Lidl ένα πριν από 2 χρόνια, μια χαρά κάνει την δουλειά του μέχρι τώρα.

σωστα.το βασικο ειναι να κολλαει στο σωμα για να μην αφηνει κενα και κρυωνεις.

4 minutes ago, HERTHAN said:

poulinos σε ποιο triclimate της North face αναφερεσαι συγκεκριμενα?

Παραδειγμα

https://www.thenorthface.com/shop/mens-altier-down-triclimate-jacket-nf0a33pq

• Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά κάποιος που να έχει το north face gotham να μ πει εντυπώσεις κ μαγαζί με καλές τιμές,  το έιδα σε ένα ευρωπαϊκό μαγαζί π μ έστειλε ο poulinos ψαχνω να δω μήπως το βρω σε καμία καλύτερη τιμή σε μαύρο η χακί έστω.

4 minutes ago, Metaksas said:

Παιδιά κάποιος που να έχει το north face gotham να μ πει εντυπώσεις κ μαγαζί με καλές τιμές,  το έιδα σε ένα ευρωπαϊκό μαγαζί π μ έστειλε ο poulinos ψαχνω να δω μήπως το βρω σε καμία καλύτερη τιμή σε μαύρο η χακί έστω.

α.ψαχνεις skroutz.

β.stock north face θα βρεις ειτε στο Mc arthur glenn (εκτπωτικο χωριό ) ειτε στο Factory outlet. Για οταν ανοιξουν.

το bergfreunde για την ωρα δεν στελνει ελλαδα λογω των delay.μας εχουν bannarei προσωρινα μαζι με 3-4 αλλες χωρες.

Ναι αλλά είμαι από Κρήτη και σε outlet δεν θα μπορέσω να πάω,  και το Σκρουτζ έχει μόνο ένα μαγαζί για το gotham θα δω μήπως βρω κάτι εκτός Σκρουτζ σε μαγαζιά με ορειβατικά.

15 minutes ago, Metaksas said:

Ναι αλλά είμαι από Κρήτη και σε outlet δεν θα μπορέσω να πάω,  και το Σκρουτζ έχει μόνο ένα μαγαζί για το gotham θα δω μήπως βρω κάτι εκτός Σκρουτζ σε μαγαζιά με ορειβατικά.

polo.gr   alpamayopro.gr  dimitriadis ,action stores(νομιζω)

Στις 4/12/2020 στις 12:01 ΜΜ, poulinos είπε

σωστα.το βασικο ειναι να κολλαει στο σωμα για να μην αφηνει κενα και κρυωνεις.

Παραδειγμα

https://www.thenorthface.com/shop/mens-altier-down-triclimate-jacket-nf0a33pq

Αυτό έχει 1 η 2 επενδύσεις εσωτερικά που είναι αποσπώμενες;Πχ 1 fleece και 1 αντιανεμικό;Το εξωτερικό μέρος είναι αδιάβροχο η αντιανεμικό;

On 17/12/2020 at 01:16, AntiCambeR said:

Αυτό έχει 1 η 2 επενδύσεις εσωτερικά που είναι αποσπώμενες;Πχ 1 fleece και 1 αντιανεμικό;Το εξωτερικό μέρος είναι αδιάβροχο η αντιανεμικό;

that combines a durable, waterproof outer shell with a removable, 550 fill down insulated inner jacket. 

στο συγκεκριμενο δεν ειναι fleece polyester αλλα down(πουπουλο)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα  παίδες

Καλη χρονιά με υγεια σε ολο τον κόσμο και υπομονή.

1)Λοιπον θα ηθελα τα φωτα σας, κοιταζω για μπουφανακι 3-1,ζω Κρήτη, συνεπώς δεν παμε και για μπουφάν χιονιου ,θα ηθελα ομως ενα μπουφάν το οποίο θα μπορει να με κρατάει ζεστό χωρις να ντυθω κρεμμύδι,στις (νορμαλ) μίνιμουμ θερμοκρασίες που παιζουν εδω δηλαδη γυρω στους 4-5°C ,σε συνδυασμό με την υγρασία που εχουμε,προσανατολιζομαι σε στο παρακάτω μπουφανακι,θα ηθελα γνώμες αν με καλύπτει γι'αυτό που θέλω!

https://www.skroutz.gr/products/show/50209840

2)Το πρόβλημα ειναι οτι οσο το ψαχνω τόσο μπερδευομαι!! Ποια η διαφορα μεταξύ των evovle ΙΙ triclimate που δικαιολογεί  διαφορες τιμής περι τα 50€ 

Για την evolution σειρα διαβασα οτι η διαφορα είναι στο φερμουάρ!

Επίσης δεν ξέρω αν χρειάζομαι εσωτερικη επένδυση primaloft να παω δηλαδή πχ σε αυτό:

https://www.skroutz.gr/products/show/68250058

3) Αλλη ερώτηση εαν καταλήξω στο πρωτο μπουφαν και δεν με καλύπτει στις θερμοκρασίες,μπορω να "κούμπωσω" πιο βαρύ fleece,βλεπω οτι υπαρχουν fleece 100 ,200 & 300.Ή ακομα και primaloft?

4) Το ποσο που διαθέτω ειναι μαξ μεχρι 230€

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...