Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 hours ago, kid said:

Για ζεστό μπουφάν (όχι παρκα) Columbia  ή North face μέχρι 200 ευρώ τώρα που έχει εκπτώσεις τι θα προτείνατε; 

Για αυτό έχει κάποιος άποψη https://www.salomon.com/en-int/shop-emea/product/stormstrong-jkt-m.html#color=19283 ; 

και οι δυο εταιρειες μια χαρα ειναι.και to salomon ειναι μια χαρα.ειναι αδιαβροχο αντιανεμικο με συνθετικη θερμομονωση. αν θες κατι καλυτερο μετα πας σε πουπουλο.(down)

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, επειδη με το που βλεπω 'σταμπα'/logo σε μπουφαν, αρχιζω και παθαινω 'αλλεργία',

θελω να προτεινετε μαρκες που ΔΕΝ βαζουν φορα παρτιδα το logo τους, μπρος, πισω, στο πλαι, στο σβερκο, και οπου αλλου,

για να κυκλοφορει ο καθενας σε στυλ κλαρινογαμπρου με τη σταμπα στο κουτελο, με ταυτοχρονη τσαμπα διαφημιση της εταιριας βεβαιως βεβαιως...

Αναμενω μαρκες μπουφαν, ασταμπαριστες!

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
43 minutes ago, mindreader said:

Λοιπον, επειδη με το που βλεπω 'σταμπα'/logo σε μπουφαν, αρχιζω και παθαινω 'αλλεργία',

θελω να προτεινετε μαρκες που ΔΕΝ βαζουν φορα παρτιδα το logo τους, μπρος, πισω, στο πλαι, στο σβερκο, και οπου αλλου,

για να κυκλοφορει ο καθενας σε στυλ κλαρινογαμπρου με τη σταμπα στο κουτελο, με ταυτοχρονη τσαμπα διαφημιση της εταιριας βεβαιως βεβαιως...

Αναμενω μαρκες μπουφαν, ασταμπαριστες!

εχω north face οπως και αλλες εταιρειες και εχουν μονο ενα μικρο logo μονο.αν δεν σαρεσει τωρα η ξυλωσε το η παρε μια μαρκα που δεν την ξερει ο κοσμος.παρε marmot παρε mammut παρε millet ,arc teryx κτλ που το 90 τις 100 δεν τις ξερει αφου ειναι καθαρα ορειβατικες.απο εκει και περα ξεπερασε το θεμα το πως δειχνεις ή τι λενε οι αλλοι. και ναι ολα σε αυτον τον κοσμο εχουν το ονομα της εταιρειας εκτος απο κατι κινεζικα. και το αμαξι εχει σημα και το βουτηρο και ολα

• Like 2
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω πολλά και πολλές απόψεις εδώ, κι οι περισσότερες είναι αρκετά σωστές. Σ αυτό που διαφωνώ είναι πως οι περισσότεροι ψάχνουν ένα μπουφάν για όλα. Κατά την άποψη μου αυτό είναι λάθος. Σίγουρα δν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα για παραπάνω από ένα μπουφάν. Όμως από τους πρωτόγονους ακόμα τα τρία βασικά πράγματα για την επιβίωση ήταν το που θα κοιμηθούν, το τι θα φάνε και το πως θα ζεσταθούν. Άρα καταλαβαίνουμε πως ένα μπουφάν (στο σύνολο του ρουχισμού) είναι απαραίτητο για τη διαβίωση μας. 
θα ήθελα να τονίσω πως δεν αρκεί βέβαια ένα μπουφάν για να μην κρυώνουμε, πρέπει να υπάρχει και συνδυασμός του κάτω μέρους και των υποδημάτων, όμως επειδή τα κυριότερα βιωτικα μας όργανα βρίσκομαι το άνω μέρος δίνουμε μεγαλύτερη βάση στο μπουφάν. 
Το layering που λέει και ξαναλέει ο φίλος είναι η οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση, το οποίο το διέδωσαν οι Ρώσοι κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και βασίζεται στην μόνωση που προσφέρουν τα πολλά λεπτά ρούχα και σε συνδυασμό με την άνεση γιατί δεν είναι βαριά. 
Όμως δεν είναι στάνταρ και για όλους το ίδιο. 
Ειδα προτείνεται ορειβατικά, λεπτά για βόλτα κλπ. 
Το κυριότερο για την αγορά ενός τζάκετ ειδικά στους δύσκολους σημερινούς καιρούς είναι η χρηστικότητα και οι συνθήκες. Σε συνθήκες γραφείου και εργασίας, προσωπικά πιστεύω πως η λύση του ορειβατικού είναι άκυρη. Δεν μπορεί κάποιος να βάλει το ορειβατικό του και να πάει στο γραφείο ειδικά όταν συνδιαλέγεται με κόσμο. Η λύση εκεί είναι τα λεγόμενα πιο κυριλέ(δεν μου αρέσει η έκφραση) αναγκαστικά. Παλτό, Χαρινκτον κλπ παρόμοια. Όπως και τα κερωμένα που αναφέρει ο φίλος Barbour κλπ, τα οποία είναι πολύ ποιοτικά (οι τρεις γραμμές βέβαια Beaufort, Bedale και Ashby, που κατασκευάζονται στην Αγγλία), αλλά μπορούν να φορεθούν και σε καταστάσεις γραφείου ακόμα και με κοστούμι και για περισσότερη αντοχή από κρύο παίρνουν και insulated vest που κουμπώνει εσωτερικά.
τωρα για τον κόσμο, ένα ορειβατικό τζάκετ ναι μεν είναι χρηστικό αλλά δεν είναι fashionable (δυστυχώς ή ευτυχώς οι απόλυτες ανάγκες μας άλλαξαν απ τους προγόνους μας). 
βλεπω κάποιους να λένε υπερεκτιμημένα τα Canada goose. Απλά δεν έχουν και δεν έχουν φορέσει. Ναι είναι ακριβά αλλά είναι το καλύτερο μπουφάν τέτοιου τύπου (βγάζουν και πάρκα για καλύτερο ντύσιμο) που μπορεί να αγοράσει κάποιος, και με τεράστιο συν το ότι κυκλοφορούν για διαφορετικούς τύπους κλιμάτων, κανένα συνθετικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το πούπουλο, και όταν με τεχνολογία το κανεις waterproof τότε έχεις την τελειότητα. Όποτε νομίζω ότι όταν η επιλογή στα north face να κάνει 400-450 ευρώ, τα 700 ενος βασικού goose δεν είναι υπερβολή (δν χρειαζόμαστε μπουφάν για -30 βαθμούς). Αν χρειάζονται όλοι τόσο ακριβό μπουφάν; Σαφως και όχι, απλά μιλάμε για το καλύτερο που μπορείς να πάρεις. Για τα μονκλερ που διάβασα, με διαφορά τα πιο όμορφα μπουφάν, απίστευτη αίσθηση, αλλά δεν είναι για συνθήκες σκι και ορειβασίας (εκτός των Grenoble που κάνουν πάνω από 1200).
Προσωπικά και για να κλείσω το μεγάλο ποστ, ο καλύτερος συνδυασμός προσωπικά αν δεν έχετε την δυνατότητα για περισσότερα διαφορετικά μπουφάν, και πάντα για όχι συνθήκες γραφείου, είναι ένα πουπουλενιο μπουφάν διακριτικό (παράδειγμα ένα nuptse) για την καθημερινότητα σας και ένα δεύτερο για εξόδους (δερμάτινο, Harrington, μάλλινο κλπ). Και όλα αυτά αν χρειαστεί, layering. 

Επεξ/σία από john_dinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω στις αγγελιες 200 ευρω το north face Gotham jacket για οποιον ενδιαφέρεται για καλο μπουφαν.αρχικη τιμη 450 ευρω..Το μπουφαν ειναι καινούργιο απλα μου γυαλισε ενα canada goose που φορεσα τελευταία. 

Επεξ/σία από sakisaudi
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι φάση με τα Canada goose? Δεν τα γνωρίζω να πω την αλήθεια. Λίγο που έψαξα όντως πολύ ακριβά. Πέρα από ποιότητα πληρώνεις και μάρκα; 

Ψάχνω εδώ και καιρό για μπουφάν με στόχο να αγοράσω του χρόνου (πιθανόν με τη λήξη του χειμώνα ώστε να πετύχω και καλύτερη τιμή. Έχω εδώ και 15 περίπου χρόνια ένα ορειβατικό της Nitro και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά έχει αρχίσει και φθείρεται. 

Πάντως βλέπω από σοβαρές εταιρίες να μην έχουν προστασία/κάλυμμα στο κλείσιμο του φερμουάρ και να έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Δηλαδή να προσπαθούμε να ζεσταθούμε το χειμώνα και ένα παγωμένο μέρος να ακουμπάει το λαιμό και το πιγούνι μας. Είναι κριτήριο για μένα αυτό. Επίσης στο λαιμό να έχει μια επένδυση για να το νιώθεις πιο άνετο και ζεστό. Στο Nitro που έχω έχει ένα τύπου μαλακού μάλλινου (να όπως σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/15840056/Volcom-Παρκά-Γκρι-Lidward-Αδιάβροχο-Με-Επένδυση-Κουκούλα.html#reviews) και το νιώθω πολύ άνετο και ζεστό. 

Για πείτε καμία πρόταση. Επειδή δεν αγοράζω συχνά μπουφάν. Θέλω αυτό που θα πάρω να μου κρατήσει ακόμη μια 10ετία τουλάχιστον. Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 500€. Αν κάνω την υπέρβαση θα είναι για κάτι πολύ special. 

Επεξ/σία από broxopios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, broxopios είπε

Τι φάση με τα Canada goose? Δεν τα γνωρίζω να πω την αλήθεια. Λίγο που έψαξα όντως πολύ ακριβά. Πέρα από ποιότητα πληρώνεις και μάρκα; 

Ψάχνω εδώ και καιρό για μπουφάν με στόχο να αγοράσω του χρόνου (πιθανόν με τη λήξη του χειμώνα ώστε να πετύχω και καλύτερη τιμή. Έχω εδώ και 15 περίπου χρόνια ένα ορειβατικό της Nitro και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά έχει αρχίσει και φθείρεται. 

Πάντως βλέπω από σοβαρές εταιρίες να μην έχουν προστασία/κάλυμμα στο κλείσιμο του φερμουάρ και να έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Δηλαδή να προσπαθούμε να ζεσταθούμε το χειμώνα και ένα παγωμένο μέρος να ακουμπάει το λαιμό και το πιγούνι μας. Είναι κριτήριο για μένα αυτό. Επίσης στο λαιμό να έχει μια επένδυση για να το νιώθεις πιο άνετο και ζεστό. Στο Nitro που έχω έχει ένα τύπου μαλακού μάλλινου (να όπως σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/15840056/Volcom-Παρκά-Γκρι-Lidward-Αδιάβροχο-Με-Επένδυση-Κουκούλα.html#reviews) και το νιώθω πολύ άνετο και ζεστό. 

Για πείτε καμία πρόταση. Επειδή δεν αγοράζω συχνά μπουφάν. Θέλω αυτό που θα πάρω να μου κρατήσει ακόμη μια 10ετία τουλάχιστον. Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 500€. Αν κάνω την υπέρβαση θα είναι για κάτι πολύ special. 

Δεν έχω Canada goose, αλλα εχω Woolrich (ελαφρως πιο φτηνο, βασικα ιδια αρχικη αλλα ειχε εκπτωση, και δεν εχει το σημα του Canada goose που θεωρει οτι το κανει πολυ κασουαλ). Ειναι τελειως αλλη φαση. Φορας ενα κοντομανικο απο μεσα, και βγαινω στους -5 και πραγματικά δεν καταλαβαίνω κρύο. Ούτε layering, ουτε φοραω 3 μπλουζες πουλουβερ και 2 μπουφαν ουτε τιποτα. Βεβαια ειναι για μαξ +5 και κατω, σε μεγαλυτερες θερμοκασιες ειναι απλα υπερβολικα ζεστο.

Είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί και δεν θέλει ο καθένας να δώσει 600-700 ευρώ για ένα μπουφάν. North face προσφερουν πολυ καλες επιλογες για οποιον ψαχνει κατι ζεστο και φτηνοτερο. Eνα MCMURDO με εκπτωση στα 200 + ευρω. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Δεν έχω Canada goose, αλλα εχω Woolrich

Ποιο αν επιτρέπεται; Για να δω σε τι φάση είναι για το ζεστό που λες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, broxopios είπε

Ποιο αν επιτρέπεται; Για να δω σε τι φάση είναι για το ζεστό που λες. 

Το Πόλαρ έχω. Το αρκτικ είναι ακόμη πιο ζεστό, αλλά είναι περισσότερο αποσο χρειάζεται, και είναι μάλλον και λιγότερο άνετο. 
Θερμοκρασίες -10 με -20 λέει. Μέχρι -10 το έχω φορέσει, απλά καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχω φορέσει. Το αίσθημα να είσαι σε ψοφοκρυο, με μια ελαφριά μπλούζα από μέσα η απλά πουκάμισο και να είσαι ζεστός είναι απολαυστικότατο.

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δε ξέρω πόσο εύκολα είναι να τα βρει κανεις, αλλά για parka προτείνω τη Σουηδική μάρκα Didrikson. Καλές τιμές, άριστη ποιότητα, αδιάβροχα με πολλές τσέπες και δυνατά φερμουάρ. Έβγαλα χειμώνα περισυ Σουηδία μόνο με κοντομάνικο απο κατω. 

Αλλα όπως είπαν κ πιο πάνω το layering είναι σημαντικό. Προσωπικά ακόμα στο Οσλο (-2 με 2 βαθμούς) είμαι με το δερματινο ( απο dermatina100), μια φλις μπλούζα και κοντομάνικο. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, broxopios είπε

Μια ερώτηση. Λέγοντας layering εννοούμε επιπλέον ρούχα μέσα από το μπουφάν; 

Στα εγγλεζικα, γιατι τα εξηγει ωραια: 

Layered clothing is a term describing a way of dressing using many garments that are worn on top of each other. Some of the layers have different, largely non-overlapping, functions. Using more or fewer layers, or replacing one layer but not others, allows for flexible clothing to match the needs of each situation. Two thin layers can be warmer yet lighter than one thick layer, because the air trapped between layers serves as thermal insulation. Layered clothing is particularly relevant in cold climates, where clothing must at the same time transfer moisture, provide warmth, and protect from wind and rain.

• Thanks 1
Δημοσ.

και εγω ψηνομαι για καμια ποιοτικη μπουφαναρα αυτες τις μερες, απο north face κανενα Ευρωπαικο καταστημα με ποικιλια να στελνει Ελλαδα ξερουμε? Το ιδιο το site της north face νομιζω δεν στελνει Ελλαδα ε?

Δημοσ.
2 hours ago, Metaksas said:

και εγω ψηνομαι για καμια ποιοτικη μπουφαναρα αυτες τις μερες, απο north face κανενα Ευρωπαικο καταστημα με ποικιλια να στελνει Ελλαδα ξερουμε? Το ιδιο το site της north face νομιζω δεν στελνει Ελλαδα ε?

bergfreunde.eu γερμανικο.

• Like 1
Δημοσ.

My 0,02 ευρω, με μερικές σκόρπιες σκέψεις, ισως να βοηθήσουν κάποιον.

Οσα περισσότερα έχεις δώσει σε ορειβατικά ρουχα, τοσο λιγότερα δινεις στα καθημερινα jacket, κυριως γιατί καταλαβαίνεις πλεον καλυτερα που τελειώνουν οι ανάγκες σου και που ξεκινά η υπερβολή. Κανείς συμπεριλαμβανομένου και εσένα δεν πρόκειται να δει διαφορά ανάμεσα σε ένα 800ρι πουπουλενιο jacket των 400 ευρώ και των 250 γραμμαρίων από ένα 650ρι των 200ευρώ και του μισού κιλού για να κοβει βόλτες στην πόλη.

Layering is king. Ναι, το απίστευτο βαρυ jacket σου στις ελληνικές συνθήκες θα σε κρατήσει ζεστό με ένα κοντομάνικο από μέσα, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν στην παραμικρή φυσική προσπάθεια ή μολις βρεθείς σε ένα περιβάλλον που θα ειναι πολυ ζεστό για να φοράς το jacket και πολύ κρύο για να μην το φοράς. Been there, done that, το καμαρωνει η ντουλαπα τωρα. Layering = ευελιξια

Fleece. Ενα η 2-3 ευπαρουσίαστα fleece (προτιμότερα τα 200ρια) χωρίς τεράστιες στάμπες και πολυχρωμίες θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις και τα πιο ελαφριά jacket σου μέχρι τους 10 βαθμούς που δεν ειναι ασυνήθιστες συνθήκες για τον χειμώνα απο μέση Ελλάδα και κάτω, ή να κάνεις σωστό layering και με περισσότερο κρύο σε συνδυασμό με κάτι πιο βαρύ. Αν τα βρίσκετε πολύ tech, κατι σε μαλλινο ειναι εξίσου ζεστή λύση.

xlarge_20200427100055_emerson_zaketa_fle

Buff. Δεν ειναι άνετο και αποτελεσματικό να έχεις το jacket κλειστό να προστατευει το λαιμό σου και το κασκόλ ειναι ακόμη πιο άβολο. 1-2 merino buff σε κλασσικό χρώμα και καθάρισες. Δεν τα περνάει τίποτα (δοκιμασμένα), δεν μυρίζουν με τιποτα ως merino και οταν δεν το χρειάζεσαι (σε εσωτερικους χώρους) μπαινει στην τσεπη. Τα καλύτερα χρηματα που έχω δώσει ever.

Μονο merino, οχι συνθετικά !

Τελος ως πρόταση εταιρείας, δειτε και τα fjahl raven, εξαιρετικά ποιοτικά και πολυ δημοφιλή έξω, ακόμη και σε outdoor χρήση. Βάσει του τι βλεπω στα δικά μου, με μια στοιχειώδη φροντίδα θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια χρήσης.

Κατ' εμέ, καλύτερα πολλά mid level παρά ένα και ultra ακριβό ρουχο. Αν μη τι άλλο θα το βαρεθείτε ή ακόμη χειρότερα δεν θα επιζήσει τυχόν αλλαγής βάρους...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...