Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

κατοχος 2 north face.+1. Για ορειβατικο μπουφαν αντιθετα απο quicksilver και αλλα τετοια υπαρχουν σοβαρες ορειβατικεςεταιρειες με οτι ψαχνεις.απο εκει και περα ο κοσμος πρεπει να μαθει το 3layer dressing γιατι εξακολουθει να ειναι αγνωστη λεξη και μετα βλεπεις ο καθενας να φοραει δεκα ρουχα και να κρυωνει ακομα.με απλα λογια το πρωτο layer ειναι θερμοεσωρουχο να κολλαει με το δερμα το δευτερο layer ειναι κατι που σε ζεστενει πχ fleece και το τριτο layer ειναι το αντιανεμικο ,αδιαβροχο για προστασια απο αερα κ νερο.αναλογως τον καιρο μπορεις να καταργησεις πχ το τριτο layer η να αλλαξεις το παχος του δευτερου layer αφου τα fleece βγαινουν σε διαφορετικο παχος.τωρα για τα quicksilver onneil οπως γραφετε και τελευταια την superdry εταιρειες που προσπαθουν να ταιριαξουν την μοδα και το ειμαι μοδατος με οτι ναι βγαλαμε και ενα ζεστο μπουφαν.

επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα αν ενα μπουφαν το θες για να σε κραταει ζεστο σε ακινησια απο οτι το να σε κραταει ζεστο και να μην γινεσαι μουσκεμα στον ιδρωτα οταν περπατας

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο περίεργα τα λες για το παλιό σου το μπουφάν. Και λεπτό και ζεστό που το περιγράφεις είναι λίγο ασυμβίβαστα πράγματα γιατί λεπτό σημαίνει συνήθως λίγο έως καθόλου μόνωση. Και όταν μιλάμε για O'neil με αδιαβροχοποίηση 5000 mm (χαμηλό νούμερο και φτηνή σειρά), δύσκολα να συνδύαζε τα πάντα.

Στο θέμα σου τώρα, πρέπει να διαχωρήσεις τα αδιάβροχα μπουφάν με τα ζεστά. Τα αδιάβροχα είναι για χειμερινά σπορ και να προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης και όχι για να σε κρατάνε ζεστό. Νούμερα όπως waterproofness και breathability δεν έχουν σχέση με το πόσο ζεστό είναι ένα μπουφάν. Ναι, πολλά έχουν και μόνωση αλλά όχι παντού και όχι τόσο χοντρή. Η λογική είναι να ντύνεσαι σε layers και ο,τι βάλεις από μέσα (π.χ. φλις) δίνει κυρίως τη ζεστασιά.

Όταν μιλάμε για ζεστό μπουφάν, εννοούμε κάτι με μόνωση, είτε φυσική (πχ πούπουλα χήνας) ή συνθετική (πχ Primaloft) και θα δεις να αναφέρεται σαν insulation και να μετριέται σε γραμμάρια. Γενικά μπουφάν με φυσική μόνωση θα είναι ακριβότερο και έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά αν βραχεί χάνει τις ιδιότητες του. Τα συνθετικά είναι καλύτερα σε αυτό αλλά και πάλι μη φανταστείς κάτι που να συγκρίνεται με πολύ τεχνικές μεμβράνες.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δεις τι χρήση θα κάνεις και αναλόγως να πράξεις. Καλές μάρκες είναι Arc'teryx, Patagonia, North Face, Icebreaker και άλλες.

Φίλε, τα λέω περίεργα, έχεις δίκιο. Εντάξει, υπερβάλλω λίγο στο πρώτο ποστ, κάνω και λίγο χιούμορ. Δεν μιλάμε για κανένα αντικειμενικά φοβερό μπουφάν, απλώς εμένα με βόλεψε αφάνταστα σε όλες τις κατηγορίες: να κρατάει ζέστη, να έχει ικανοποιητική αδιαβροχοποίηση, να μην περνάει αέρας μέσα (να μην νιώθω ρίγη όταν φυσούσε), να είναι ποιοτικά τα φερμουάρ τα βέλκρο κλπ, να μην κάνει μπούγιο στο σώμα και να έχει πληθώρα από τσέπες εσωτερικές, εξωτερικές κλπ.

Σ'ευχαριστώ πολύ για το post σου πάντως, είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και επεξηγηματικό και θα το έχω σαν οδηγό στην αναζήτηση

Αν το αντέχει η τσέπη σου, Canada goose...

Δεν την είχα υπ'όψιν. Αν χρησιμοποιήσω τσέπες απ΄ολη την γειτονιά, μάλλον το αντέχουν :). Ευχαριστώ πάντως!

• Like 1

Για κάποιον που δε θέλει τεχνικό μπουφάν μια χαρά ειναι η superdry. Προφανώς και δε βγάζει ρούχα γι αυτούς που θα κάνουν ορειβασία, ομως έχει τζάκετς και λεπτά αντιανεμικά και πιο χοντρά. Ο φίλος εδώ δε ψάχνεται για τέτοιες δραστηριότητες όποτε και η superdry του κάνει.

Τωρα σχετικά με τα layers, νομίζω οτι ειναι πως έχεις συνηθίσει. Εγώ έχω helly Hansen & Columbia για πρωτο layer και επισης έχω fleece Columbia & north face. Το μπουφάν μου ομως δε μπορω να ειναι λεπτό, απλά αδιάβροχο γιατί τότε κρυώνω. Θέλω να έχει και "γέμιση".

Βέβαια αναφέρομαι σε μπουφάν βόλτας , γιατί όταν εκανα snowboard ειχα το κατάλληλο north face.

Είναι δυνατον να εισαι ακινητος για αρκετη/πολυ ωρα σε χαμηλη θερμοκρασια (π.χ 0 βαθμους ή και πιο κατω)

και να μην σε διαπεράσει το κρύο; Δηλαδη υπαρχουν μπουφαν που το επιτυγχάνουν αυτο;

οτι πληρωνεις παιρνεις και οτι πληρωνεις βρισκεις δυστυχως σε αυτο τον τομεα
  • Like 1

@abudi βλέπεις πόσοι ασχολούνται, κανόνισε να εξαφανιστείς και να μη μας πεις τι πήρες :P

Χτες ήμουν golden hall napapijri και χάζευα. Έχει ακόμα νούμερα σε skidoo αν ενδιαφέρεσαι, υπάρχει το κλασικό και το open που ειναι με φερμουάρ. Εγώ έχω το κλασικό αλλα αυτο το βάλε βγάλε απ το κεφάλι αν είσαι γυναίκα και βάφεται ειναι πρόβλημα :P Παντως ειναι τρομερό δε περνάει τίποτα.

Δοκίμασα και rainforest αλλα αυτο ειναι πιο ελαφρύ , όπως τα λες εσυ θα κρυώνεις.

Παρεπιπτόντως τσίμπησα αυτο image.jpg το οποίο δεν ειναι φουσκωτό , και θα το φοράω απο μέσα αντί ζακέτας :D

• Like 1

Για κάποιον που δε θέλει τεχνικό μπουφάν μια χαρά ειναι η superdry. Προφανώς και δε βγάζει ρούχα γι αυτούς που θα κάνουν ορειβασία, ομως έχει τζάκετς και λεπτά αντιανεμικά και πιο χοντρά. Ο φίλος εδώ δε ψάχνεται για τέτοιες δραστηριότητες όποτε και η superdry του κάνει.

Τωρα σχετικά με τα layers, νομίζω οτι ειναι πως έχεις συνηθίσει. Εγώ έχω helly Hansen & Columbia για πρωτο layer και επισης έχω fleece Columbia & north face. Το μπουφάν μου ομως δε μπορω να ειναι λεπτό, απλά αδιάβροχο γιατί τότε κρυώνω. Θέλω να έχει και "γέμιση".

Βέβαια αναφέρομαι σε μπουφάν βόλτας , γιατί όταν εκανα snowboard ειχα το κατάλληλο north face.

εχεις δοκιμασει να βαλεις απο μεσα πιο χοντρο fleece πχ 300 η σου φαινεται too much?υπαρχουν και πιο ζεστα απο τα 300 αρια που ειναι ομως πιο λεπτα απο τα 300αρια.

αν κρυωνεις παρα πολυ τοτε δεν υπαρχει λογος να βαλεις μονο μεμβρανη απεξω αλλα μπορεις να βαλεις καποιο αδιαβροχο/αντιανεμικο που εχει και "γεμιση" πχ primaloft.

εξαρτατε ποσο κρυωνει βεβαια ο καθενας.αλλα πχ με ενα τετοιο jacket πχ north face plasma και ενα καλο fleece το θεωρω δυσκολο να κρυωσεις.

• Like 1

Δε ξερω αυτά που έχω τι νούμερο ειναι, ποτέ δε το κοίταζα έτσι, μονο ποςο χοντρό το αισθανόμουν.

Το γράφουν και πανω στο καρτελάκι; Γιατί να εμπιστευτώ υπάλληλο δυσκολο... Να δω αν ειναι σε κατάστημα , για να καταλάβω και τα δικά μου ποςο χοντρά θεωρούνται.

@margaritagr εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ένα θέμα που περίμενα να θαφτεί στο χτρονοντούλαπο του Insomnia, να γραφτεί σε πάπυρο και να φυλαχτεί στα κρυφά αρχεία του Βατικανού, βλέπω να μαζεύει κόσμο. Μάλλον υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν και αρκετοί που ξέρουν κάτι πέρα από τα Zara. Οπότε παρακολουθώ με προσοχή!

• Like 2

Δε ξερω αυτά που έχω τι νούμερο ειναι, ποτέ δε το κοίταζα έτσι, μονο ποςο χοντρό το αισθανόμουν.

Το γράφουν και πανω στο καρτελάκι; Γιατί να εμπιστευτώ υπάλληλο δυσκολο... Να δω αν ειναι σε κατάστημα , για να καταλάβω και τα δικά μου ποςο χοντρά θεωρούνται.

ναι υπαρχει 100 ,200,300 που ειναι τα πιο συνηθισμενα.

• Lightest Fleece is Excellent as a Warm Single Layering Piece
  • Midweight Fleece Layers for Optimal Warmth and Versatility
  • Heavyweight Fleece Layers for Thermal Insulation During Very Cold Weather

δεν εχω δει να το γραφουν καπου. αν ειναι υπαλληλος σε καταστημα με ορειβατικα σιγουρα θα στο πει σωστα.

δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις ειδικα αν στα δειξει καποιος μια φορα.τωρα σε φωτο δεν θα φανει ευκολα.

το 100 αρι ειναι σαν ενα ζακετακι λεπτο.αυτο που θα λεγες το ριχνω απο πανω μου ετσι τυπικα.ειναι λεπτουλι δεν σε εμποδιζει καθολου σε κινησεις ουτε το νιωθεις πανω σου βαρυ.

το 200 αρι εχει λιγο παραπανω ογκο και θα ειναι σαν να φορας ενα καπως χοντρο φουτερ η μια ζακετα.

300 αρι δεν εχω πετυχει διοτι αντι για 300 αρι πηρα αυτο που ηταν καλυτερο.

http://i.stpost.com/product~p~1586P_06~1500.1.jpg

απεξω ειναι σαν μαλλιαρη αρκουδα :P λιγακι.σε παχος ειναι σαν 200 αρι και κατι.

στην ουσια τα μετρανε σαν fleece 100gram 200gram κτλ.

πχ αυτο που εβαλα στο Link για σενα που κρυωνεις θα σε καλυψει.υπαρχει και σε αλλα χρωματα πχ μαυρο κτλ γιατι αυτο που σου βαλα ειναι λιγο εντονο.

επισης τα fleece με φερμουαρ τα βρισκω πολυ πιο ανετα απο τα fleece που ειναι σαν μπλουζα και εχω μονο ενα που δεν εχει φερμουαρ.

ΓΕΝΙΚΑ

επισης το βασικο με τα Fleece που μπερδευονται πολλα ατομα.το fleece για να λειτουργησει προυποθετει οτι απο πανω φορας κατι που θα κοψει τον αερα.το fleece απο μονο του ειναι διαπερατο απο τον αερα στην κανονικη του μορφη οποτε και 300 fleece να βαλεις αμα φυσαει δυνατα θα κρυωνεις.σκοπος ειναι πανω απο αυτο να μπει εστω και μια λεπτη αντιανεμικη μεμβρανη οποτε να μην χανεις την θερμοκρασια που θα σου δωσει το fleece.

καλο ειναι καποιος να εχει μια γκαμα απο 2-3 fleece διαφορων γραμμαριων ωστε να μπορει να ανταπεξελθει σε ολους τους καιρους.προσωπικα που γενικα μαρεσει το κρυο αντιθετα με την ζεστη συνηθως φοραω 100αρι fleece ειδικα αμα εχω να περπατησω.αμα εχει τρελο αερα εκει τυπικα μια μεμβρανη απο πανω που δεν ειναι ουτε 2 χιλιοστο σε παχος και αποθηκευεται και σε τσεπη.θερμοκολλημενες ραφες οποτε No problem.

επισης τα θερμοεσωρουχα κανουν τρελη δουλεια μια που δεν αφηνουν ακαλυπτα σημεια στο σωμα σου για να μπει αερας.αν ειναι να μπαζεις απο 2-3 σημεια δεν θα ζεσταθεις ποτε και θα λες τι φταιει.

καλες τιμες και προσφορες σε παλιοτερα κομματια παιζουν παρα πολυ στο τμημα πχ north face/columbia στο factory outlet στο αεροδρομιο.εχει stock απο προηγουμενες χρονιες οποτε παιζουν καλες προσφορες.λιγο δυσευρετα καποια νουμερα αλλα ολο και κατι βρισκεις συνηθως.

• Like 4
  • Thanks 1

Μεγάλες αποστάσεις με μοτοσυκλέτα ακόμη και με πανάκριβο μπουφάν μοτοσικλέτας το δάγκωνα άγρια.

Μια μαλακιούλα των 15 ευρώ τα αλλάζει όλα .

Ισοθερμικά rules :)

https://toofast.gr/isothermiki-mployza-termal-271

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

jack wolfskin

Columbia

Canada goose

Northface

Patagonia

Αν εισαι για χιονια..

Αν εισαι αθηνα τοτε ειναι υπερβολη αλλα βλεπω εχουν και πιο λεπτα ψιλονορμαλ..

Τωρα ναπαπιρι και moncler με τοσο μαιμου που παιζει δυσκολα θα τα αγοραζα

Επεξ/σία από kage
  • Like 2

επισης για τα χερια γαντια που δεν εχουν ξεχωριστα τα δαχτυλα αλλα ειναι ολα τα δαχτυλα μαζι ενωμενα.ειναι οτι πιο ζεστο υπαρχει εφοσον δεν σε πειραζει που τα δαχτιλα ειναι ενωμενα σε αυτο που θες να κανεις.εχεις λιγοτερη επιφανεια για να χασεις θερμοτητα απο το χερι.

https://www.thenorthface.com/shop/mens-accessories-gloves/mens-montana-mitt-ctg9?variationId=H2G

ειτε τετοια που ειναι λιγο xtreme ειτε πιο απλα που το μπροστα κομματι μπορει να βγει ωστε να χρησιμοποιησεις τα δαχτυλα σου και μετα να τα ξανακαλυψεις.

επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα αν ενα μπουφαν το θες για να σε κραταει ζεστο σε ακινησια απο οτι το να σε κραταει ζεστο και να μην γινεσαι μουσκεμα στον ιδρωτα οταν περπατας

Μηπως θα μπορουσες να το αναλύσεις περισσότερο; Αν υπαρχει και καποιο παραδειγμα μπουφαν ακομη καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...