Προς το περιεχόμενο

Μπουφανάρα για γερά γούστα

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 minutes ago, ma3stros said:

Προχωρησα στην αγορα του COLUMBIA Cascade Ridge™ III Softshell. Φαινεται ιδανικο για εμενα στον καιρο που εχουμε αυτη τη περιοδο στην αθηνα (θεωρω οτι ετσι θα ειναι για το μεγαλυτερο διαστημα του εκτος περιοδο καλοκαιριου).

Το μονο κακο που δν ειναι προβλημα του μπουφαν... ειναι τα παραπανω κιλα μου (1,78 /92κιλα)... κανονικα επρεπε να φοραω/αγορασω το μιντιουμ οπου μου καθοταν ιδανικα σε μανικια κ μηκος κατω στη μεση αλλα ηταν λιγο τσιτα και πηγα σε large για να αναπνεω ελευθερα χαχα 

ειμαι 1.80 και 83 kg και πραγματι ειμαι medium. αντε ευκαιρια να ριξεις και λιγο τα κιλα και να ερθει λουκουμι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγειά!

Όπως έγραψα, το συγκεκριμένο έχει μακριά μανίκια καθώς φοριέται από ποδηλάτες. 

Έγω που είμαι και ζουμπάς τα στένεψα και ησύχασα (χωρίς να χαλάσουν οι πιέτες φυσικά)...😅

Επεξ/σία από Dante80
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Μεγειά!

Όπως έγραψα, το συγκεκριμένο έχει μακριά μανίκια καθώς φοριέται από ποδηλάτες. 

Έγω που είμαι και ζουμπάς τα στένεψα και ησύχασα (χωρίς να χαλάσουν οι πιέτες φυσικά)...😅

Πως το στενεψες? Εννοω ειναι εφικτο κατι τετοιο? Που πηγες?

Επεξ/σία από ma3stros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, ma3stros said:

Πως το στενεψες? Εννοω ειναι εφικτο κατι τετοιο? Που πηγες?

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, στην μοδίστρα μου πήγα. Κρατάει τα δύο αυτιά velcro και ανεβάζει το μανίκι ψηλότερα. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1

12 hours ago, Dante80 said:

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, στην μοδίστρα μου πήγα. Κρατάει τα δύο αυτιά velcro και ανεβάζει το μανίκι ψηλότερα. 

σε καποια μπουφαν σαν ενα αντιανεμικο που εχω τα μανικια ειναι ενα κλικ πιο μεγαλα και περνας απο μεσα τον αντιχειρα  αν θες

20241026_130830.jpg

• Like 1

2 hours ago, poulinos said:

σε καποια μπουφαν σαν ενα αντιανεμικο που εχω τα μανικια ειναι ενα κλικ πιο μεγαλα και περνας απο μεσα τον αντιχειρα  αν θες

20241026_130830.jpg

Ναι το έχω αυτό το σύστημα σε ένα superdry. Δεν με βόλεψε, σαν νιντζα ένοιωθα λολ

9 minutes ago, Dante80 said:

Ναι το έχω αυτό το σύστημα σε ένα superdry. Δεν με βόλεψε, σαν νιντζα ένοιωθα λολ

σε βουνο κτλ καποιες φορες βοηθαει παντως

• Like 1

Εμένα αυτό το σύστημα με είχε βολέψει στο προηγούμενο μπουφάν που είχα. Βέβαια δεν ήταν πιο μακρύ το μανίκι, αλλά ήταν εσωτερικό οπότε αν ήθελες δεν το χρησιμοποιούσες. Στο τωρινό μπουφάν μου δεν υπάρχει. Σίγουρα θα το αναζητήσω στο επόμενο.

8 minutes ago, broxopios said:

Εμένα αυτό το σύστημα με είχε βολέψει στο προηγούμενο μπουφάν που είχα. Βέβαια δεν ήταν πιο μακρύ το μανίκι, αλλά ήταν εσωτερικό οπότε αν ήθελες δεν το χρησιμοποιούσες. Στο τωρινό μπουφάν μου δεν υπάρχει. Σίγουρα θα το αναζητήσω στο επόμενο.

σε αυτο που εδειξαν στην φωτογραφία δεν εμποδίζει.αν θες το βάζεις κανονικα το αντιανεμικό ή αν θες περνας τον αντίχειρα από μεσα.δεν ενοχλει σε κατι ειτε το χρησιμοποιησεις ειτε οχι.

Ας ρωτησω εδω, ισως καποιος γνωριζει.

Εχει αλλαξει κατι, αναφορικα, με το ποιο ύφασμα ή υλικο θεωρειται ή μπορει να επιγραφεται ως waterproof;

Γιατι, και παλιοτερα εψαχνα για οικονομικα jackets και εβρισκα, ενω τωρα πολυ λιγοτερα και δυσκολοτερα.

Και ψαχνω στη low end κατηγορια, αρα δεν θελω τιποτε 'πιστοποιηση' τυπου IP, αρκει να ξερω οτι το υλικο του μπουφαν, δεν θα λειτουργησει ως 'σφουγγαρι' τραβοντας και την παραμικρη σταγονα βροχης. Αρα, μια καλη συμπεριφορα ακομη και ως water repellent, διχως πολλα πολλα, εμενα παντα μου αρκουσε. Δεν θα παω ουτε στα χιονια ουτε θα δουλεψω τακτικα υπο βροχη. Θελω μονο, αν με πιασει βροχη καπου απροετοιμαστα, να μην γινω ....παπι, οπως με τα κλασικα μπουφαν. Ακομη και τα μπουφαν για σκι του lidl, που ειναι waterproof/windproof, ειναι υπερ του δεοντος αρκετα για εμενα, και το λεω για να καταλαβετε οτι ψαχνω κατι απλο και οχι τιποτε εξεζητημενο.

Παλιοτερα εβρισκα και φτηνα και πολλα διαφορετικα, ποικιλια. Τωρα πιο δυσκολα. Και λεω κατσε να ρωτησω εδω μηπως αλλαξε κατι.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Έψαχνα από πέρυσι την άνοιξη αυτό το μπουφάν δυστυχώς δεν το είχα βρει σε Ευρώπη γενικά.

https://www.thenorthface.com/en-us/mens/mens-jackets-and-vests/mens-parkas-c300775/mens-mcmurdo-bomber-pNF0A5GD9?color=JK3

Ψάχνω κάτι αντίστοιχο προτιμώ τα Bomber δηλαδή. Με λίγα λόγια θέλω ένα χοντρό μπουφάν. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Layer μου αρέσει να έχω πολύ λεπτό μέτριο και χοντρό μπουφάν και να το φοράω ανάλογα τον καιρό. budget κάπου γύρω στα 300

Ευχαριστώ.

On 30/10/2024 at 12:14, mindreader said:

Ας ρωτησω εδω, ισως καποιος γνωριζει.

Εχει αλλαξει κατι, αναφορικα, με το ποιο ύφασμα ή υλικο θεωρειται ή μπορει να επιγραφεται ως waterproof;

Γιατι, και παλιοτερα εψαχνα για οικονομικα jackets και εβρισκα, ενω τωρα πολυ λιγοτερα και δυσκολοτερα.

Και ψαχνω στη low end κατηγορια, αρα δεν θελω τιποτε 'πιστοποιηση' τυπου IP, αρκει να ξερω οτι το υλικο του μπουφαν, δεν θα λειτουργησει ως 'σφουγγαρι' τραβοντας και την παραμικρη σταγονα βροχης. Αρα, μια καλη συμπεριφορα ακομη και ως water repellent, διχως πολλα πολλα, εμενα παντα μου αρκουσε. Δεν θα παω ουτε στα χιονια ουτε θα δουλεψω τακτικα υπο βροχη. Θελω μονο, αν με πιασει βροχη καπου απροετοιμαστα, να μην γινω ....παπι, οπως με τα κλασικα μπουφαν. Ακομη και τα μπουφαν για σκι του lidl, που ειναι waterproof/windproof, ειναι υπερ του δεοντος αρκετα για εμενα, και το λεω για να καταλαβετε οτι ψαχνω κατι απλο και οχι τιποτε εξεζητημενο.

Παλιοτερα εβρισκα και φτηνα και πολλα διαφορετικα, ποικιλια. Τωρα πιο δυσκολα. Και λεω κατσε να ρωτησω εδω μηπως αλλαξε κατι.

waterproof ειναι πολλα υλικα.απο εκει και περα τα ακριβα ειναι waterproof αλλα ταυτοχρονα εχουν και διαπνοη ειτε μικρη ειτε πιο μεγαλη(αναλογα και την τιμη). μετα εχει να κανει και με το μεγεθος.μια μεμβρανη ας πουμε χωραει παντου.

21 hours ago, armagedwnn said:

Καλησπέρα στην ομάδα.

Έψαχνα από πέρυσι την άνοιξη αυτό το μπουφάν δυστυχώς δεν το είχα βρει σε Ευρώπη γενικά.

https://www.thenorthface.com/en-us/mens/mens-jackets-and-vests/mens-parkas-c300775/mens-mcmurdo-bomber-pNF0A5GD9?color=JK3

Ψάχνω κάτι αντίστοιχο προτιμώ τα Bomber δηλαδή. Με λίγα λόγια θέλω ένα χοντρό μπουφάν. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Layer μου αρέσει να έχω πολύ λεπτό μέτριο και χοντρό μπουφάν και να το φοράω ανάλογα τον καιρό. budget κάπου γύρω στα 300

Ευχαριστώ.

αν θες κατι ζεστο αλλα οχι υποχρεωτικα χοντρο τοτε πας σε down jacket. αλλιως κοιτας για parka αν θες κατι χοντρο 

• Like 1

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα. Μένω Καλαμάτα όπου έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο καλοκαίρι..

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο (ζακέτα & μπουφάν), τι θα μου προτείνατε;

1) Columbia Fleece Rugged Ridge III Full Zip Sherpa

2) Columbia Cascade Ridge III Softshell

Καλημέρα ,  θέλω ένα ωραίο μπουφάν άνετο για ταξίδια πχ φέτος πάω Αυστρία . Έχω πραγματικά μπερδευτεί και από την άλλη δεν θέλω να δώσω και 1200 που μπορεί να έχει ένα Canada goose .  Ψάχνω ψάχνω βλέπω πολύ κοροϊδία από κάτι μάρκες όπως πχ boss  που έχουν 450-500 και δεν είναι με down δηλαδή πούπουλου .  Κοιτάω και προς mackage  αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας , τα north face δεν μαρεσουν τα βρίσκω πρόχειρα αλλά γνωρίζω οτι είναι σχετικά καλά μπουφάν,  έχετε κάτι άλλο στο νου σας; Που μπορώ να κοιτάξω; Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα με καλά μπουφάν να τα δω από κοντά ;  online μια βδομάδα κοιτάω παντού αλλά στα μόνα που κλείνω είναι κάτι Canada goose των 1200€ που  τα θεωρώ μια υπερβολή. Καθε άποψη απάντηση ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ! Αν θέλετε και απόψεις για το μπουφάν που έχω βάλει στο λινκ -

κάτι τελευταίο το 800αρι 500αρι 900αρι που λέτε σημαίνουν 80down-20feather 

50down 50feather

Και 90down 10feather?  Σωστά; Αρα ας πούμε το 900αρι είναι το πιο ζεστό και ταυτόχρονα λεπτό αλλά δεν ξέρω αν πχ με 900αρι πας ένα ταξίδι και πεθάνεις στην ζέστη , ωστόσο θεωρώ πως θα θελα κάτι ζεστό αλλά κάπου ενδιάμεσα στο 700η στο 800 αν δεν λέω κάτι καλά διορθώστε με

1)https://www.mackage.eu/products/jack?variant=39843941285986&&tw_source=google&tw_adid=&tw_campaign=18830488043&gad_source=1&gbraid=0AAAAADoxygXH7cU_cS9YeQsyfOO-FrxeT&gclid=Cj0KCQiA_qG5BhDTARIsAA0UHSLlys0JjZj8Lq9EvC6-ukqmcjRpSW_lWUzu1CxeCLK0gXwZNS1NF54aAt7lEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Επεξ/σία από Stelaras1993

4 hours ago, bill_viper said:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα. Μένω Καλαμάτα όπου έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο καλοκαίρι..

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο (ζακέτα & μπουφάν), τι θα μου προτείνατε;

1) Columbia Fleece Rugged Ridge III Full Zip Sherpa

2) Columbia Cascade Ridge III Softshell

Το πρώτο είναι χοντρούλι fleece, για ζεστασία. Δεν προστατεύει από αέρα ή βροχή.

Το δεύτερο είναι softshell. Έχει μια εξωτερική μεμβράνη που προστατεύει κάπως από αέρα και βροχή, και επένδυση fleece εσωτερικά.

Το πρώτο είναι πιο ζεστό, το δεύτερο πιο all weather. Θα σου πρότεινα το δεύτερο, το έχω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...