DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδια, Αρχικα εχω εναν HDD σε dual boot, Windows 7 και Windows XP. Θελω να αγοράσω εναν SSD εχοντας τον σαν main δισκο και να περασω τα Windows 10, και να χρησιμοποιησω τον HDD σαν backup δισκο κανοντας τον φορματ και αυτον. Με λιγα λογια να "καθαρισω" τα παντα. Η μητρικη μου ειναι η ASUS P8H67-M PRO και οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: Υποστηρίζει SATA3, AHCI για τον SSD? Τι βηματα πρεπει να ακολουθησω και με ποια σειρα? Πως κανω φορματ μετα τον HDD αφου εχω περασει τα 10 στον SSD και λειτουργει το pc με αυτον? Αξιζει να περασω windows 7 σπασμενα και μετα να κανω αυτο το upgrade? https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade Η κατευθειαν σπασμενα Windows 10? Καπου διαβασα πως αμα κανεις upgrade απο 7 σπασμενα παλι σου βγαζει μήνυμα πως δεν ειναι αυθεντικα. (EDIT: Ειναι πιο γρηγορα τα 10 απο τα 7? Υπαρχει θεμα με συμβατοτητα προγραμματων? Αξιζει να τα βαλω γενικως?) Ευχαριστω! Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2016 από DexterWhite
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα. 1)Ναι, τοποθέτησε τον ssd σε μία απο τις δύο (λευκές είναι ή γκρί δεν μπορώ να καταλάβω, πάντως όχι στις τέσσερις μπλέ) θύρες sata 6gb/s 2)Ένας τρόπος είναι, αφαιρείς τον-τους παλιό-ούς δίσκους τοποθετείς ssd περνάς win. Στη συνέχεια βάζεις hdd και κάνεις διαμόρφωση μέσα απο τα win. 3)α Θα πρότεινα 10άρια (μην συζητάς για σπασμένα) με 13 ευρώ αγοράζεις κλειδί περνάς σε στικάκι το iso και είσαι κύριος. Άν θες να τα περάσεις και στο επόμενο build παίρνεις retail με 25€ 3)β http://www.howtogeek.com/219782/is-windows-10-backwards-compatible-with-your-existing-software/
DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα. 1)Ναι, τοποθέτησε τον ssd σε μία απο τις δύο (λευκές είναι ή γκρί δεν μπορώ να καταλάβω, πάντως όχι στις τέσσερις μπλέ) θύρες sata 6gb/s 2)Ένας τρόπος είναι, αφαιρείς τον-τους παλιό-ούς δίσκους τοποθετείς ssd περνάς win. Στη συνέχεια βάζεις hdd και κάνεις διαμόρφωση μέσα απο τα win. 3)α Θα πρότεινα 10άρια (μην συζητάς για σπασμένα) με 13 ευρώ αγοράζεις κλειδί περνάς σε στικάκι το iso και είσαι κύριος. Άν θες να τα περάσεις και στο επόμενο build παίρνεις retail με 25€ 3)β http://www.howtogeek.com/219782/is-windows-10-backwards-compatible-with-your-existing-software/ ευχαριστω πολυ! Για το μονο που δνε ειμαι σιγουρος ακομη ειναι τα 10... Εκτος του οτι εχω συνηθίσει τα 7 και τα εχω ευκαιρα και δοκιμασμενα (if you know what i mean ), δεν ξερω αν αξιζει η ολη βαβουρα αλλαγης λειτουργικου.
thepoint Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Πάρε κλειδί μη κατεβάζεις σπασμένο λειτουργικό γιατί δεν ξέρεις τι υπάρχει μέσα ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι κάτι τόσο απλό. Η συνήθεια είναι πάντα ένα αγκυροβόλιο για τα πάντα γρήγορα συνηθίζεις και άλλο τόπο. ...don't panic go on... ahead
DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Πάρε κλειδί μη κατεβάζεις σπασμένο λειτουργικό γιατί δεν ξέρεις τι υπάρχει μέσα ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι κάτι τόσο απλό. Η συνήθεια είναι πάντα ένα αγκυροβόλιο για τα πάντα γρήγορα συνηθίζεις και άλλο τόπο. ...don't panic go on... ahead Με "προβληματιζει" λιγο το οτι πουλανε τοσο φθηνα κλειδια, ενω αμα αγορασεις κανονικα απο microsoft πουλανε το λειτουργικο χρυσαφι. Γιατι ετσι?
Theos_Gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Και γω 13 ευρο τα ειχα αγορασει από κυπριακο σιτε τελεια ηταν χωρις προβλήματα ακομα τα εχω χωρις κανενα πρόβλημα.
DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Τι φαση... τωρα το μαθαινω εγω αυτο με τα κλειδια πως γινεται να τα πουλανε τοσο φθηνα που τα βρισκουν? με λιγα λογια ειναι κοροιδα οσοι αγοραζουν κανονικα με κατοσταρικα?
dpolal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Τι φαση... τωρα το μαθαινω εγω αυτο με τα κλειδια πως γινεται να τα πουλανε τοσο φθηνα που τα βρισκουν? με λιγα λογια ειναι κοροιδα οσοι αγοραζουν κανονικα με κατοσταρικα? Αν τα εν λόγο κλειδιά είναι μόνο «ηλεκτρονικά», δηλαδή δεν συνοδεύονται από αυτοκόλλητο στικεράκι τότε κατά 90% πρόκειτε για κλειδιά από Win7, Win8. Από την στιγμή που η MS δέχεται ακόμα ενεργοποιήσεις των 10 με τέτοια κλειδιά είναι πανεύκολο να βγείς και να πουλάς αν έχεις πρόσβαση σε πολλά από δαύτα. Κάποιος που δουλεύει τεχνικός σε κατάστημα με παλιά refurbish ή σε επισκευές laptop ή από διάφορα παλιά χαλασμένα είναι εύκολο να το κάνει. Ένα κινητό με φωτογραφική χρειάζεται.
DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Αν τα εν λόγο κλειδιά είναι μόνο «ηλεκτρονικά», δηλαδή δεν συνοδεύονται από αυτοκόλλητο στικεράκι τότε κατά 99% πρόκειτε για κλειδιά από Win7, Win8. Από την στιγμή που η MS δέχεται ακόμα ενεργοποιήσεις των 10 με τέτοια κλειδιά είναι πανεύκολο να βγείς και να πουλάς αν έχεις πρόσβαση σε πολλά από δαύτα. Κάποιος που δουλεύει τεχνικός σε κατάστημα με παλιά refurbish ή σε επισκευές laptop ή από διάφορα παλιά χαλασμένα είναι εύκολο να το κάνει. Ένα κινητό με φωτογραφική χρειάζεται. ειναι εμπιστα ομως? η μπορει να μου κλειδωσουν το λειτουργικο αν δουν πως ειναι τετοια "free" κλειδια? ξερεις κανενα εμπιστο site?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 ειναι εμπιστα ομως? η μπορει να μου κλειδωσουν το λειτουργικο αν δουν πως ειναι τετοια "free" κλειδια? ξερεις κανενα εμπιστο site? Έχω βάλει συγκεκριμένα απο το site που σου έβαλα. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και μπορείς να δείς αξιολογήσεις εδώ http://www.shopperapproved.com/reviews/psngames.org/ Άν σε προβληματίζει πλέρω 130 και κορνίζαρε το στικάκι
DexterWhite Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Έχω βάλει συγκεκριμένα απο το site που σου έβαλα. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και μπορείς να δείς αξιολογήσεις εδώ http://www.shopperapproved.com/reviews/psngames.org/ Άν σε προβληματίζει πλέρω 130 και κορνίζαρε το στικάκι Mωρε δεν εχω θεμα με τα λεφτα, δηλαδη μην χασω 15 ευρω... απλα μην γινει καμια μ****ια και μου πλοκαρει γενικως το λειτουργικο και δεν μπορω να δουλεψω
DexterWhite Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Σχετικα με το φορματ του δισκου μεσα απο τα windows... Επειδη εχω κανει τον HDD dual boot, παιζει να μου τον βγαζει σαν 2 δισκους ακομα και αν βαλω σαν main τον SSD? λογικα ναι, οπως και τωρα.. Πως θα τον κανω διαμορφωση λοιπον για να γυρισει σε ενα κομματι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα