Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα έχω την Gtx1070 Msi gaming 8gb και ενώ δούλευε στο auto (δηλαδή τα fans άνοιγαν μετά τους 60 βαθμούς)τις τελευταίες μέρες μου παρουσιάζει υψηλές θερμοκρασίες. 

Ενδεικτικά οτι η κάρτα ενώ δούλευε με max 62 βαθμούς(μετά απο 2 ώρες bf1 πχ) σήμερα την είδα μέχρι 70 μέσα σε 20 λεπτά στο wow.

Tα idle της πριν λίγες μέρες ήταν στους 52-55 βαθμούς και τώρα δουλεύει σταθερά 60-61.

Αυτή τη στιγμή ενεργοποίησα απο MSI afterburner το "user define" για τo fan speed (με το user define στο auto δουλεύει σε idle 42 βαθμούς αυτή τη στιγμή με fanspeed στο 46%).

Καμιά ιδέα τι μπορεί να προκάλεσε την τόση αύξηση της θερμοκρασίας στην gpu? 

Η κάρτα φοράει τα τελευταία drivers.

Θα πρέπει επίσης αν αλλάξω και κάτι στα settings για το fanspeed? Δεν με πειράζει ο ήχος απο τα fans μιας και φοράω μόνιμα headset.

post-302047-0-47439300-1480551718_thumb.png

post-302047-0-95791700-1480551718_thumb.png

Δημοσ.

μηπως περασες κανεναν driver και σου κανε αυτη την δουλεια?
Παντως μπορεις να βαλεις τα φανακια μετα τους 60-70 βαθμους να πηγαινουν 100% και οχι οταν φτανει 90...γτ ειναι αρκετα μεγαλη θερμοκρασια

Δημοσ.

Δες σε idle την χρήση της κάρτας. Αν δεν είναι 0% λογικά υπάρχει κάποιος mining ιός που την χρησιμοποιεί. Απλα οι θερμοκρασίες σου δεν είναι και κακες, αν εξαιρέσεις σε idle που αφού χειμωνιάζει θα έπρεπε να πέφτουν :)

• Like 1
Δημοσ.

Να πω και τώρα κάτι που ξέχασα για κάποιο λόγο να λάβω υπόψιν μου :P. Σύνδεσα πρόσφατα και δεύτερη οθόνη στην κάρτα πάνω,γνωρίζω οτι θα μου ανέβαζε τις θερμοκρασίες (σε idle ειδικά) αλλά και 10 βαθμούς πάνω στα games? το 2ο monitor δεν χρησιμοποιείται καθόλου στα παιχνίδια. Λογικά αυτό θα είναι και ο λόγος που μου ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες?

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα επηρεάζει , αν θες δοκίμασε να δεις μόνο σου ότι όταν έχεις δύο οθόνες η gpu δουλεύει σε μεγαλύτερη συχνότητα ακόμα και σε idle. 

Δημοσ.

Το έχω αφήσει με τα 2 στοκ ανεμιστηράκια nzxt s340(1 πάνω και 1 πίσω 120άρια και τα δύο είναι νομίζω). Έχω και άλλα 2 Corsair sp120 ή 140 απο το προηγούμενο κουτί (δεν δούλεψαν πάνω απο χρόνο) αλλά δεν έχω κάτσει να τα βάλω (λογικα θα μπουν μπροστά για να βάζουν αέρα?) :P

Δημοσ.

Το έχω αφήσει με τα 2 στοκ ανεμιστηράκια nzxt s340(1 πάνω και 1 πίσω 120άρια και τα δύο είναι νομίζω). Έχω και άλλα 2 Corsair sp120 ή 140 απο το προηγούμενο κουτί (δεν δούλεψαν πάνω απο χρόνο) αλλά δεν έχω κάτσει να τα βάλω (λογικα θα μπουν μπροστά για να βάζουν αέρα?) :P

Δηλαδή δεν έχεις εισαγωγή αέρα ( intake ). Βάλε τα 2 φανάκια που έχεις περίσσεια μπροστά να βάζουν και δες ξανά τις θερμοκρασίες. 

Δημοσ.

Ρε αδελφε την λυση ισως την ειπες ηδη μονος σου! Αποσυνδεσε το 2ο μονιτορ που εβαλες και ξανα κοιτα να δεις αν επεσαν οι θερμοκρασιες στα παλια καλα επιπεδα. Αν οχι τοτε συνεχιζεις το ψαξιμο...

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη δεν είδα καθόλου το θέμα :P Ναι χωρίς την δεύτερη οθόνη η θερμοκρασίες στο idle πέσανε στα προηγούμενα επίπεδα.

Στα παιχνίδια (στα βαριά) είναι γύρω στους 65-70 που νομίζω οκ είναι. 

Δημοσ.

Ακου τωρα να δεις τι γινεται(μαλλον διαβασε αλλα λεμε τωρα).  Οταν εχω μονο την οθονη μου συνδεμενη στο pc με vga η καρτα μου δουλευει στα ελαχιστα ρολογια της. Οταν ειναι και η tv συνδεμενη χωρις καν να ειναι ανοιχτη(ειναι στην αναμονη δηλαδη), το hdmi το βλεπει κανονικα η καρτα οτι ειναι ενεργο και η καρτα μου δουλευει στα μισα της περιπου ρολογια μονιμα και σε παρα πανω θερμοκρασιες. Βεβαια εμενα ειναι HD5750 δηλαδη 8ετιας κι εσενα ειναι τουμπανακι και καινουργια αλλα απ οτι φαινεται συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες... :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...