Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Πριν απο εναν χρονο(ισως και λιγοτερο) αγορασα την 5870 μου απο μελος εδω στο φορουμ. Για αρκετο καιρο, ειχα ολο το pc μεσα σε ενα case, αλλα εδω και λιγους μηνες το εχω εξω, ανοιχτο(γυφτικο wall mount).

Οσο καιρο ειχα το case, δεν ειχα κανενα θεμα. Απο τοτε που το ''εβγαλα εξω'', παρατηρω πως η 5870 καμια φορα κανει εναν θορυβο. Φυσικα και δεν εννοω under load(68c max εχω παιζοντας GTA V, οποτε απο θερμοκρασιες ειμαι κομπλε).

Αμα σταματησω το fan με το δαχτυλο, ή εστω του κοψω την ταχυτητα ο ηχος σταματαει. 

Πριν λιγες μερες εκατσα και το εβγαλα και το λαδωσα. Επισης λαδωσα αυτον του τροφοδοτικου μου.

Μετα το λαδωμα το fan του τροφοδοτικου σταματησε να κανει θορυβους, αλλα δεν αλλαξε τιποτα στην καρτα γραφικων. Να τονισω πως ηταν η πρωτη φορα που λαδωνα fan, και δεν ειμουν σιγουρος ποσο λαδι να βαλω. Εβαλα μια-δυο σταγονες λαδι μηχανης 10-40(motul απο περισσευμα σε σερβις στη μηχανη).

Επρεπε να βαλω κιαλο λαδι? Ή απλα το fan ετοιμαζεται να με αφησει?

Δεν ειναι κατι τρομερο, καθως ακουγεται μονο μετα απο πολλες ωρες idle, και δεν ακουγεται πολυ δυνατα. 

Ευχαριστω!

Δημοσ.

σε βλεπω Χρησταρα για πατεντα με tie wrap και αλλον ανεμιστηρα.

κοιταξε,αμα εχει αρπαξει ο ανεμιστηρας το λαδι δεν σωζει την κατασταση.

ειναι και ποσο χρονων καρτα.

ασε που παιζει να εχεις βαλει χοντρο λαδι,λαδακι ραπτομηχανης θελουν οι ανεμιστηρες οχι μηχανης εσωτερικης καυσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε βλεπω Χρησταρα για πατεντα με tie wrap και αλλον ανεμιστηρα.

κοιταξε,αμα εχει αρπαξει ο ανεμιστηρας το λαδι δεν σωζει την κατασταση.

ειναι και ποσο χρονων καρτα.

ασε που παιζει να εχεις βαλει χοντρο λαδι,λαδακι ραπτομηχανης θελουν οι ανεμιστηρες οχι μηχανης εσωτερικης καυσης.

χαχα Θανο αφου ξερεις. αμα πιασω να κανω κατι, θα κανω μαλακια χαχαχα.

10-40 εβαλα μετα απο googlαρισμα. παντως στο fan του psu που εβαλα το ιδιο λαδι, και ιδια ποσοτητα(ισως λιγο παραπανω) εστρωσε. ειναι σαν καινουργιο.

ε νταξ. tie wrap. τι να κανω :P

ποιο μοντελο ειναι ?

Vapor-X, με το μπλε PCB της sapphire!

Θα δοκιμάσω να την ξαναλαδωσω όταν γυρίσω από την σχολή, και βλέπουμε.

Επεξ/σία από driftingcris
Δημοσ.

3.jpg

αυτην εχεις ? οπως και να εχει το λαδι πρεπει να μπει μεσα στον αξονα, αμα εχεις προσπαθησει να βαλεις λιγο απο το κενο απο την ακρη δεν θα κανει δουλεια.

bearings_091.jpg.

Πρεπει να το σηκωσεις και να βαλεις το λαδι απευθειας στον αξονα απο την πισω μερια.

b1162b06_Oiling_a_sleeve_bearing_fan_-04

εαν το εκανες ετσι τοτε με συγχωρεις.

Δημοσ.

Αυτο εκανα και εγω φιλε μου. Απλα λεω μηπως εβαλα πολυ λιγο και δεν εκανε δουλεια, μιας και ηταν η πρωτη μου φορα και δεν ειμουν σιγουρος ποσο να βαλω. Στο psu μου που εβαλα παραπανω ειναι αθορυβος, σαν καινουργιος.

Δημοσ.

συνηθως μια σταγονα φτανει... εαν δεν βελτιωθηκε ο θορυβος μηπως εχει θεμα ο αξονας που εαν ειανι αυτο οσο λαδι και εαν βαλεις δεν θα βελτιωθει ο θορυβος....

Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο ποστ, το ανεμιστηρακι που εχω στη δικη μου καρτα γραφικων (XFX 6950 2gb DD) ειναι ενα Everflow το οποιο ομως δεν εχει βιδα κατω απ το αυτοκολλητο για να το ανοιξω και να βαλω λαδι. Προσπαθησα απλα να το τραβηξω αλλα χωρις αποτελεσμα και πριν του δωσω κι αλλο και το σπασω ειπα να παρω μια γνωμη απο δω μεσα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...