Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε απενεργοποιησε μια υπηρεσια απο την διαχειριση του ηυ που λεγεται υποδομη προγραμματων οδηγησης και ξανα τσεκαρε μετα απο restart αν εχει αλλαξει προς το καλυτερο.επισης η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν παταει καλα αποψτην μια πλευρα της καρτας γραφικων και αν φυγει η μανισια παστα θελει προσθηκη χαλκου πολυ λεπτου αναμεσα για καλυψει το κενο.ειμαι τεχνικος σε και το εχω δει πολλες φορες στο συγκεκριμενο λαπτοπ.

Ενώ αντικαταστάθηκε η μανίσια πάστα κ τα ταλαιπωρημένα pads σε cpu και gpu τώρα ο υπολογιστής πιάνει τους 80 βαθμούς μόλις βάλω κανενα βιντεάκι στο youtube σε ανάλυση 720. Μόλις κατεβάσω την ανάλυση σε 480, η θερμοκρασία πέφτει στους 72-75 κ σε απλή σελίδα browser ξαναπιάνουμε τους 65. Επομένως αντί να βελτιωθεί, έγινε ακόμη χειρότερη η κατάσταση.   :unsure:

Δημοσ.

Βγάζει δηλαδή φουλ ζεστό αέρα;

Για να αποκλεισεις οτι τα έχει παίξει το heatsink

Ο φίλος που το καθάρισε τι λέει;

Pads μονο περιφεριακά των cpu gpu φανταζομαι

Μήπως να σχοληθεις με undervolting το τσιπ των γραφικων?

• Like 1
Δημοσ.

Σε τεχνικό το πήγα. Το heatsink δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα αφού μέχρι πρότινος οι θερμοκρασίες του ήταν περίπου 10 βαθμούς κάτω. Με την αλλαγή που έγινε σε πάστα κ pads, ακριβώς όπως ήταν προηγουμένως χωρίς πατέντες, προέκυψε αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας. Να το διορθώσω ήθελα, χειρότερα το έκανα. Ο αέρας που βγαίνει είναι ζεστός, όχι όμως καυτός αλλά το σημείο που φαίνεται να καίει είναι ακριβώς κάτω από το space bar. 

Δημοσ.

Τον τεχνικό τον ξέρεις ό,τι είναι καλός ; Έκανε σωστή διαδικασία αλλάγης πάστας ( ισοπρολυλική αλκοόλη ) κλπ

http://www.adslgr.com/forum/threads/240678-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%B3%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%A0%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1?p=2409912#post2409912

ή όχι , το σύστημα ψύξης είναι υπεύθυνο για αυτό , όπως είπε ο Xristaras12 , όσο δυνατόν να μην κουράζεις το μηχάνημα B)

• Like 1
Δημοσ.

Τον τεχνικό τον ξέρεις ό,τι είναι καλός ; Έκανε σωστή διαδικασία αλλάγης πάστας ( ισοπρολυλική αλκοόλη ) κλπ

http://www.adslgr.com/forum/threads/240678-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%B3%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%A0%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1?p=2409912#post2409912

ή όχι , το σύστημα ψύξης είναι υπεύθυνο για αυτό , όπως είπε ο Xristaras12 , όσο δυνατόν να μην κουράζεις το μηχάνημα B)

Θα γίνει μια απόπειρα επανεφαρμογής με βελτιωμένη πάστα αύριο κ ελπίζω να προκύψει κάποια βελτίωση. Να κρατήσει τουλάχιστον το λάπτοπ ακόμη 4-5 μήνες μέχρι να μαζέψω κανένα φράγκο και να αγοράσω το desktop.  :fear: Αν δεν πιάσει κ αυτό, μετά το μόνο που μένει είναι ριζοσπαστικές λύσεις... 

Δημοσ.

Καλό καθάρισμα κάνε από την προηγούμενη πάστα , το link που σου είπα μελέτησε , έχεις καλή βάση ψύξης ; B)

• Like 1
Δημοσ.

Αντιμετωπισα κι εγω αναλογο προβλημα οταν εκανα αναβαθμιση cpu στο λαπτοπ της υπογραφης(ο νεος cpu T9300 χτυπαγε 90αρια για πλακα)....υστερα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα οτι καποιες ψυκτρες της dell θελουν σφιξιμο με συγκεκριμενη σειρα στις βιδες.Τσεκαρε πανω στην ψυκτρα αν οι θεσεις στις βιδες εχουν αριθμηση και σφιχτες με την σειρα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έγινε αλλαγή της πάστας, επανατοποθέτηση των βιδών και επίσης μείωση της max απόδοσης του επεξεργαστή στο 99% από 100%. Η θερμοκρασία έπεσε περίπου 10-14 βαθμούς.  :-)

Δημοσ.

Αντιμετωπισα κι εγω αναλογο προβλημα οταν εκανα αναβαθμιση cpu στο λαπτοπ της υπογραφης(ο νεος cpu T9300 χτυπαγε 90αρια για πλακα)....υστερα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα οτι καποιες ψυκτρες της dell θελουν σφιξιμο με συγκεκριμενη σειρα στις βιδες.Τσεκαρε πανω στην ψυκτρα αν οι θεσεις στις βιδες εχουν αριθμηση και σφιχτες με την σειρα.

εχω και εγω ενα λαπτοπ dell n5050 που του αλλαξα επεξεργαστη και οι θερμοκρασιες ειναι στα υψη. σε idle ειναι γυρω στους 60-70 βαθμους και οταν ανοιγω καποιο βιντεο ή γενικα ζοριζεται δουλευει στους 90-95 βαθμους. το εχω καθαρισει και του εχω αλλαξει την παστα πολλες φορες αλλα αυτη την λεπτομερεια για τις βιδες δεν την ειχα τσεκαρει. Οποτε με εβαλες σε σκεψεις και θα δοκιμασω (για τελευταια φορα) αν πεσουν οι θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Aν εχει την ψυκτρα cpu με τις 3 βιδες τοτε οι βιδες εχουν αριθμηση 1-2-3 και θελουν σφιξιμο με την σειρα αυτη...αλλιως η ψυκτρα δεν παταει καλα.

post-140002-0-00398400-1481237017_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...