Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το Dell N5010 και πρόσφατα του πέρασα έναν δίσκο ssd. Σε όλα του είναι άψογο ωστόσο έχω σκαλωσει με το θέμα των θερμοκρασίων. Η φωτογραφία είναι ενώ είναι σε κατάσταση idle. Πέρυσι είχε ανοιχτεί και καθαριστεί αλλά δεν γνωρίζω αν έγινε αλλαγή της παστας του. Παιχνίδια δεν παίζω αλλά όταν βλέπω καμία ταινία ανεβαίνει η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών μέχρι 76 βαθμούς. Επιπλέον το έχω πάντα σε βάση ψύξης.

post-409740-0-43426800-1480526722_thumb.jpg

Δημοσ.

1oν δεν ειναι σε idle το cpu στην φωτογραφια

2ον 53c στην κατασταση που βρισκεται την στιγμη που τραβηχτηκε η φωτο μια χαρα ειναι...

Γενικως αν βλεπεις σε idle εως 60-65 στην χειροτερη εισαι καλα...αλλιως εχεις θεμα.

Δημοσ.

1oν δεν ειναι σε idle το cpu στην φωτογραφια

2ον 53c στην κατασταση που βρισκεται την στιγμη που τραβηχτηκε η φωτο μια χαρα ειναι...

Γενικως αν βλεπεις σε idle εως 60-65 στην χειροτερη εισαι καλα...αλλιως εχεις θεμα.

Ευχαριστώ!  :-)

Δημοσ.

Στα λαπτοπ τουλαχιστον δυστυχώς είναι στο χερι του κατασκευαστή πως και ποτε θα μπει ο ανεμιστήρας σε λειτουργια

Λες και εμείς θα το κάταφερναμε χειροτερα

Rip λαπτοπακι τουλαχιστον την εγγύηση την έβγαλες

Δημοσ.

Στα λαπτοπ τουλαχιστον δυστυχώς είναι στο χερι του κατασκευαστή πως και ποτε θα μπει ο ανεμιστήρας σε λειτουργια

Λες και εμείς θα το κάταφερναμε χειροτερα

Rip λαπτοπακι τουλαχιστον την εγγύηση την έβγαλες

Δηλαδή? Είναι στα τελευταία του λες?  :shock:

Δημοσ.

Ίσως δεν πατάει καλά η ψύκτρα στο τσιπάκι της κάρτας γραφικών. Πότε το καθάρισες από σκόνες?

Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο είχε γίνει αλλαγή της μητρικής από την εταιρία που μου υπέδειξε (συνεργάζεται?) η dell.   Eπειτα από κανένα 3μηνο μας άφησε χρόνους η μητρική κ λόγω εγγύησης αντικαταστάθηκε. Φαντάζομαι ότι όταν έγιναν αυτές οι εργασίες, θα απομακρύνθηκαν τυχόν σκόνες και θα αντικαταστάθηκε η πάστα για την ψύξη. Δεν είχα όμως κάποια ενημέρωση κ απλά εικάζω. Για αυτό κ αναρωτιέμαι αν είναι λογικές αυτές οι θερμοκρασίες με χαλαρή χρήση browser κτλ...

Υ.γ. φυσικά το λάθος ξεκινησε που ασχολήθηκα με την αντικατάσταση της μητρικής κ δεν ψάχτηκα για νέα μονάδα εξ αρχής. Αλλά τώρα έγινε.  :mellow:

Δημοσ.

Θα το πω ευγενικα...

Μην ακους τις μαλακιες περι "ειναι στα τελευταια του"

76c για την καρτα γραφικων οταν εχει φορτο ειναι ευκολακι φαση...

Μην ξεχνας οτι 99.9999% των φορητων εχουν κοινη ψυκτρα και ανεμιστηρα σε cpu + gpu οποτε αν ζοριστει λιγο ο επεξεργαστης θα φαει λιγη θερμοτητα και η gpu...

76c επουδενι δεν ειναι θερμοκρασια ανησυχιας....οι αντοχες ειναι πολυ πιο ψηλα.

Και για να ηρεμησεις βρες κανα stress test , να στρεσαρεις επεξεργαστη και καρτα γραφικων να δεις τι θερμοκρασια πιανουν επι μακρωθεν με φορτο...αν δεις σταθερα πανω απο 90 τοτε να ετοιμασεις τον επικηδειο ...

• Like 2
Δημοσ.

έχω το Ν5110 της υπογραφής και διανύω το 5ο έτος του.

δυστυχώς οι θερμοκρασίες του είναι σχετικά υψηλές και ο ανεμιστήρας ανοίγει όταν ξεπεραστούν οι 60°C.

σε χαμηλότερες θερμοκρασίες παραμένει σβηστός για ησυχία.

εχω βάλει απο τις καλύτερες πάστες που υπάρχουν (Arctic MX-4)και είδα 3-5°C διαφορά στη θερμοκρασία απο την εργοστασιακή πάστα,συνεπώς το σύστημα ψύξης δεν είναι και το ιδανικότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα το occt stress test αλλά τρόμαξα με τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών κ το έκλεισα στο πενταλεπτο. Κατευθείαν στους 92 με 94 βαθμούς πήγε. Αντίθετα η pcu κινήθηκε περί τους 70-78 βαθμούς... Οπότε χαλαρή χρήση στο λαπτοπ κ όσο πάει. Ταυτόχρονα μαζεύω κανένα φράγκο για ένα desktop. Κ πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να το ξαναανοιξεις , να το καθαρίσεις, να αλλάξεις πάστα και pad και μετά να ξαναδείς τις θερμοκρασίες. Εγώ 3 φορές χρειάστηκε να κάνω αυτή τη διαδικασία για να πετύχω τα κατάλληλα αποτελέσματα γιατί μπορεί να μην έχει γίνει σωστά η εφαρμογή της πίστας. Αν και όπως είπε και ο συμφορουμιτης δεν είναι ανησυχητικες οι θερμοκρασιες

• Like 1
Δημοσ.

Κατεβασε το cou fan control και οταν πας για game βαλε το fan να δουλεβι στο full στο λαπτοπ, αλα απο αφτα που λες βλεπο να εχι και η graphic card προβλιμα! Απο την υπερθερμανση και ζοριζεται η καρτα γραφικων

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα το occt stress test αλλά τρόμαξα με τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών κ το έκλεισα στο πενταλεπτο. Κατευθείαν στους 92 με 94 βαθμούς πήγε. Αντίθετα η pcu κινήθηκε περί τους 70-78 βαθμούς... Οπότε χαλαρή χρήση στο λαπτοπ κ όσο πάει. Ταυτόχρονα μαζεύω κανένα φράγκο για ένα desktop. Κ πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Γενικά τα Dell υστερούν , ανεβάζουν θερμοκρασίες με τις nvidia , επίσης ο ανεμιστήρας είναι ρυθμισμένος να δουλεύει συνέχεια , στα περισσότερα εννοώ , άνοιγμα , καλό καθάρισμα , καλή βάση ψυξης και προσοχή B)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν,το λαπτοπ πήγε σημερα καθαρισμό κ αλλαγή της παστας του. Μέσα ήταν καθαρό από σκόνες αλλά τελικά η πάστα είχε εφαρμοστεί λάθος. Μεγάλη ποσότητα κ απλωμενη λάθος από ότι με είπε ο τεχνικός. Μπήκε νέα τελικά, ωστόσο οι θερμοκρασίες της gpu εξακολουθούν να κυμαίνονται από 30 στο ανοιγμα του υπολογιστή μέχρι 78 σε βίντεο. Σε χαλαρή πλοήγηση είναι γύρω στους 60 με βάση ψύξης πάντοτε. Άρα είναι θέμα μάρκας και του συγκεκριμένου μοντέλου από ότι φαίνεται. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ τις συμβουλές σας.

Δημοσ.

φιλε απενεργοποιησε μια υπηρεσια απο την διαχειριση του ηυ που λεγεται υποδομη προγραμματων οδηγησης και ξανα τσεκαρε μετα απο restart αν εχει αλλαξει προς το καλυτερο.επισης η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν παταει καλα αποψτην μια πλευρα της καρτας γραφικων και αν φυγει η μανισια παστα θελει προσθηκη χαλκου πολυ λεπτου αναμεσα για καλυψει το κενο.ειμαι τεχνικος σε και το εχω δει πολλες φορες στο συγκεκριμενο λαπτοπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...