Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συγνώμη που δεν ανοίγω νέο τόπικ, αλλά μιας και μιλάτε για καλώδια και είστε όλοι γνώστες θέλω να ρωτήσω αυτό δουλεύει;

rj45splitter.gif

Στην ουσία ένα rj45 καλώδιο με 3 sockets. (σαν splitter).

Ρωτάω επειδή θα με βόλευε ώσπου να έρθει ένα switch που περιμένω και επειδή προσπάθησα να το φτιάξω, αλλά δουλεύει μόνο η μία πρίζα και όχι και η δεύτερη.

ΥΓ φυσικά crimper και βύσματα έχω και το έφτιαξα.

Δημοσ.

Το τρελανατε τον άνθρωπο, αντί να συνδέσει τον ρουτερ με ένα καλωδιακι, θα καταθέσει πτυχιακή στα δίκτυα :)

Δεν ειν κακό πράγμα οι γνώσεις :)

Συγνώμη που δεν ανοίγω νέο τόπικ, αλλά μιας και μιλάτε για καλώδια και είστε όλοι γνώστες θέλω να ρωτήσω αυτό δουλεύει;

rj45splitter.gif

Στην ουσία ένα rj45 καλώδιο με 3 sockets. (σαν splitter).

Ρωτάω επειδή θα με βόλευε ώσπου να έρθει ένα switch που περιμένω και επειδή προσπάθησα να το φτιάξω, αλλά δουλεύει μόνο η μία πρίζα και όχι και η δεύτερη.

ΥΓ φυσικά crimper και βύσματα έχω και το έφτιαξα.

Όχι, δεν θα δουλέψει αν αυτό που θέλεις είναι να έχουν lan 2 υπολογιστές. Θεωρητικά(λέω θεωρητικά γιατί δεν τόχω κάνει ποτέ) το lan μέχρι 100 mbit χρειάζεται μόλις 4 καλώδια, οπότε με ένα απλό utp που έχει 8 καλώδια μπορείς να μεταφέρεις σήμα από ένα ρούτερ σε δύο υπολογιστές, φτάνει να κάνεις τη σωστή συνδεσμολογία και στις δύο άκρες του καλωδίου. Πρέπει να φτιάξεις άλλον έναν παρόμοιο "διαχωριστή" με δύο φισάκια και μια πρίζα όπου καθένα από τα δύο φισάκια θα κουμπώσουν πάνω στο ρούτερ σου.

Δες και ένα σχετικό βίντεο:

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βασικά δεν θέλω να πάρω lan από router. Έχω ένα καλώδιο από mikrotik groove και εγώ θέλω να δώσω δίκτυο σε 2 συσκευές. (δεν έχω κάποιο switch/router πρόχειρο τώρα) και έλεγα να παίξω με τα καλώδια.

Τώρα σκέφτομαι αν κάνω "διακλάδωση" κάθε ένα από τα 8 καλωδιάκια σε 2 καλώδια->πριζάκια δεν θα δουλέψει;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βασικά δεν θέλω να πάρω lan από router. Έχω ένα καλώδιο από mikrotik groove και εγώ θέλω να δώσω δίκτυο σε 2 συσκευές. (δεν έχω κάποιο switch/router πρόχειρο τώρα) και έλεγα να παίξω με τα καλώδια.

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το microtik groove.

Τώρα σκέφτομαι αν κάνω "διακλάδωση" κάθε ένα από τα 8 καλωδιάκια σε 2 καλώδια->πριζάκια δεν θα δουλέψει;

Όχι, μόνο με hub/switch μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

@Joshua21,

To Ethernet δίκτυο παίζει μια χαρά σε απόσταση έως 100 μέτρα. Το αναφέρει το πρότυπο, το λένε όλα τα link που δίνεις (αλλά δεν καταλαβαίνεις ή το προσπερνάς) και είναι θέσφατο.

Ο TS θέλει να συνδέσει με ένα καλώδιο τον router με το PC. Όπως και να το ονομάσεις, patch cord, σταθερό, καλούμπα, φίδι ή δεν ξέρω τι άλλο, η πραγματικότητα είναι ότι θα δουλέψει μια χαρά στα 100 μέτρα εφόσον συνδέει 2 ενεργές συσκευές και είναι μονόκλωνο. Αν είναι πολύκλωνο, τότε η απόσταση θα είναι μικρότερη κατά ένα ποσοστό που εξαρτάται από την ποιότητά του.

Επ' αυτών, αναφέρω κάτι λάθος και ποιο είναι αυτό; Έχεις κάποια άλλη γνώμη;

Όσον αφορά την τεκμηρίωση, σου έδωσα την πηγή. Δυστυχώς για σένα δεν είναι δωρεάν, όπως οποιοδήποτε πρότυπο σε αυτό τον γαλαξία. Εγώ έχω δυνατότητα κι έχω πρόσβαση, εσύ όμως πρέπει να πληρώσεις, αλλιώς ψάξε στο διαδίκτυο και που ξέρεις μπορεί να το βρεις στον "θείο". Ειδάλλως μείνε σε αυτά που βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο, που αναφέρουν το ρεζουμέ των προτύπων.

Την μια φορά μιλάς για patch cord από 5 μέτρα το καθένα και την άλλη για 3 + 7. Τι ισχύει τελικά και γιατί;

@barca1,

Δεν θα σου δουλέψει με τον τρόπο που το σκέφτεσαι. Όπως αναφέρει και ο Joshua21, θέλει και στις 2 άκρες να κάνεις τον διαχωρισμό και να συνδεθούν σε ένα hub/switch (η μια πλευρά).

Το Ethernet δίκτυο δεν δουλεύει όπως το τηλεφωνικό, δηλαδή δύο συσκευές συνδεδεμένες παράλληλα (αυτό σκέφτεσαι) σε μία τρίτη (το Groove), αλλά απαιτεί κάθε συσκευή να συνδέεται με ένα μόνο καλώδιο απευθείας στην άλλη. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο χρησιμοποιούμε τα switches.

Η πατέντα με τον διαχωρισμό ενός καλωδίου UTP στα 2, είναι για να περάσουμε το δίκτυο σε 2 απομακρυσμένες συσκευές (από switch), εφόσον είναι αδύνατον να τραβήξουμε και άλλο καλώδιο. Όμως στην περίπτωση αυτή αναγκαστικά ξεχνάμε το Gigabit και παίζουμε μόνο σε Fast Ethernet (100Mbps).

• Like 1
Δημοσ.

@barca1,

Δεν θα σου δουλέψει με τον τρόπο που το σκέφτεσαι. Όπως αναφέρει και ο Joshua21, θέλει και στις 2 άκρες να κάνεις τον διαχωρισμό και να συνδεθούν σε ένα hub/switch (η μια πλευρά).

Το Ethernet δίκτυο δεν δουλεύει όπως το τηλεφωνικό, δηλαδή δύο συσκευές συνδεδεμένες παράλληλα (αυτό σκέφτεσαι) σε μία τρίτη (το Groove), αλλά απαιτεί κάθε συσκευή να συνδέεται με ένα μόνο καλώδιο απευθείας στην άλλη. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο χρησιμοποιούμε τα switches.

Η πατέντα με τον διαχωρισμό ενός καλωδίου UTP στα 2, είναι για να περάσουμε το δίκτυο σε 2 απομακρυσμένες συσκευές (από switch), εφόσον είναι αδύνατον να τραβήξουμε και άλλο καλώδιο. Όμως στην περίπτωση αυτή αναγκαστικά ξεχνάμε το Gigabit και παίζουμε μόνο σε Fast Ethernet (100Mbps).

Ευχαριστώ για την απάντηση και τον Joshua.

Κατανοητά ό,τι λέτε. Την δουλειά μου την έκανα με ένα switch.

Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους όμως αυτό δουλεύει; 

SKU014994.5.jpg

Εντάξει καταλαβαίνω ότι είναι "ημίμετρο" και φυσικά χάνουμε το Gigabit αλλά δουλεύει; 

Δημοσ.

Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους όμως αυτό δουλεύει; 

SKU014994.5.jpg

Εντάξει καταλαβαίνω ότι είναι "ημίμετρο" και φυσικά χάνουμε το Gigabit αλλά δουλεύει;

Όχι, δεν μπορείς με αυτό να δώσεις lan ταυτόχρονα σε 2 συσκευές.

Αν συνδέσεις μόνο μια σε αυτό θα δουλέψει κανονικά χωρίς να χάσεις το gigabit.

Το gigabit το χάνεις μόνο στην περίπτωση του ethernet economiser.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...