pita_kontosouvli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Στο ψητό. Μου έφερε φίλος το απόγευμα ένα πισάκι (q9550, 8gb ram, asus P5P43TD PRO, 9800 Gt, Thermaltake 750w psu). Μου είπε για αρχή να τσεκάρουμε τους δίσκους. Οπότε βγήκε από την θέση της η 9800 (μιας και δεν έβγαινε αλλιώς ο ένας δίσκος) και επανατοποθετήθηκε. Πάω να το ανάψω για να ξεκινήσω φορμάτ. Μαύρο στην οθόνη. Άλλαξα μνήμες. Μαύρο. Άλλαξα τροφοδοτικο, μαύρο.Άλλαξα κάρτα γραφικών, μαύρο. Clear Cmos, μαύρο. Να κάηκε επεξεργαστής; Σκέφτηκα. Μα, δεν είχα πείραξει τίποτα στην ψύκτρα. Παίρνω τον q9550 και τον βάζω σε ένα Optiplex Dell που έχω, άψογος!! Παίρνω ένα χρέπι e2160 core2duo, τον βάζω στην Asus.. έπαιξε!!! Θαύμα, είπα, κάτι παίχτηκε με το σόκετ. Έβαλα όλος χαρά πίσω τον q9550. Μαύρο πάλι. Προβληματικός q9550 σκέφτηκα. Πάω σε φίλο και αρχίσαμε να παίζουμε με επεξεργαστές στην μητρική. e8500, q9400, q9650 - μαύρο. Βάζω επάνω e6400, άναψε! (κοπανούσα ήδη το κεφάλι μου για το τι συμβαίνει). Αφού καταλάβαμε ότι κάτι παίζει με τα fsb και ότι ανάβει μόνο σε 1066, βάλαμε επάνω τον q6600, άναψε κ αυτός! Εν ολίγοις, ξαφνικά και ενώ το πισί δούλευε αψογότατα, πλέον δουλεύει μόνο με επεξεργαστές στα 1066 και δεν αναγνωρίζει καθόλου τους πιο καλούς στα 1333 fsb. Τι δι*ολο παίχτηκε; Υπόψιν ότι bios φοράει το τελευταίο. Δώστε μου τα φώτα σας γιατί βλέπω να το πετάω από κάτω το χρέπι. 1
jimakos234 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δες και τα Pin αν ειναι, αν και πολυ δυσκολο.Αν βρεις τι φταιει θα με ενδιεφερε και εμενα. Εχω δυο φτυστες Asus P5KPL-CM, με ιδιες μνημες στα 800ΜΗΖ 5-5-5-15 kingston. Στην μια παιζει μονο Q6600/Q8400 και καποιοι core duo, αλλα κανενας Xeon. Στην αλλη παιζουν τα παντα! και τις μνημες τους αλλαξα, και το ιδιο τροφοδτικο εβαλα, και ιδιο bios εχουν. Εν τελη την παρατησα ως ειχε την περιεργη mobo.
pita_kontosouvli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Με το που έβγαλα τον q9550 είδα ένα πίν στην άκρη του σόκετ να κοιτάζει τα απέναντι πίν - λες και έπαιζαν κρυφτό και πήγαινε να πει φτου ξελεφτερία. Κοινώς, ήταν στραβό εδώ και κανένα χρόνο που είχε να καθαριστεί το μηχάνημα. Να ''έσκασε'' όμως ενώ δεν το πείραξα καν το σόκετ; Όπως και να έχεις το ίσιωσα το πιν (ήταν τερμα ακρη και απλό κουνημα ήθελε). Παρόλα αυτά το προβλημα συνεχιζεται. 1
Pstathece Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μηπως ο φιλος σου ειχε κανει κανενα oc ή ειχε καποιο factory oc στον cpu ή στις μνημες?
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Παρε φορα και δοκιμασε (ολα υπ' ευθυνη σου χιχι! ) - Αλλαγη μπαταριας μητρικης με νεα* - Clear Cmos*- Load set up defaults- Ρυθμιση manually τιμων fsb- Αλλες μνημεςΥποψιν οτι: υπαρχουν μηχανηματα-φαντασματα(...) για παραδειγμα απο stockhouse, που για καποιουςπεριεργους λογους μητρικων, οι μεγαλες cpu παιζουν σχεδον μονο οταν ειχαν κατσει στο αρχικο combo *Το clear cmos κανε καλυτερα με jumperακι εαν εχει -και βαλε νεα μπαταρια, για να εισαι σιγουρος Τελος μπορεις να δοκιμασεις downgrade σε bios. Οπως & να προσπαθησεις: να ετοιμασεις ρυθμισειςαντιστοιχες του Q9550 (multi κλπ) αλλα με 1066 fsb καρφωτα ολα στο bios και δοκιμασε αν θα τον δεικαταρχην εκει = εστω στην χαμηλοτερη συχνοτητα, και μετα κοιτας: πως θα τον ανεβασεις @1333αρι..!
pita_kontosouvli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μηπως ο φιλος σου ειχε κανει κανενα oc ή ειχε καποιο factory oc στον cpu ή στις μνημες? έκανα clear Cmos , έκανα και setup default values κλπ μέσω του Bios - πάπαλα. Παρε φορα και δοκιμασε (ολα υπ' ευθυνη σου χιχι! ) - Αλλαγη μπαταριας μητρικης με νεα* - Clear Cmos* - Load set up defaults - Ρυθμιση manually τιμων fsb - Αλλες μνημες Υποψιν οτι: υπαρχουν μηχανηματα-φαντασματα(...) για παραδειγμα απο stockhouse, που για καποιους περιεργους λογους μητρικων, οι μεγαλες cpu παιζουν σχεδον μονο οταν ειχαν κατσει στο αρχικο combo *Το clear cmos κανε καλυτερα με jumperακι εαν εχει -και βαλε νεα μπαταρια, για να εισαι σιγουρος Τελος μπορεις να δοκιμασεις downgrade σε bios. Οπως & να προσπαθησεις: να ετοιμασεις ρυθμισεις αντιστοιχες του Q9550 (multi κλπ) αλλα με 1066 fsb καρφωτα ολα στο bios και δοκιμασε αν θα τον δει καταρχην εκει = εστω στην χαμηλοτερη συχνοτητα, και μετα κοιτας: πως θα τον ανεβασεις @1333αρι..! Βρε να τα κάνω όλα αυτά, το θέμα όμως είναι ότι η μητρική δουλεύει επί 1 χρόνο με αυτό το cpu. Στα καλά καθούμε τα έπαιξε. έπαιξα με άλλες μνημες, jumber, εβγαλα μεχρι και εκτός την μπαταρία εντελώς. Νέκρα. Για να μπει χειροκίνητα το 1066 θα πρέπει να βαλω αλλο cpu παλι επανω μιας και δεν μπουτάρει καν ως το bios το σύστημα. Αν δεν βαριέμαι αύριο, θα το κάνω και αυτό. άβυσσος η ψυχή της μητρικής
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δοκιμασε καταρχην επεξεργαστη που εχει πολλαπλασιαστη 8.5 η 8 δινοντας fsb 1066-απο αυτους που αναφερεις πρεπει να σου κανει ο Q6600- σωσε τα δικα του στο biosκαι κατοπιν δοκιμασε αν θα ξεκινησει βλεποντας τον Q9550 επισης εκει = σε 1066 fsb. Τελος δοκιμασε και αν ο Q6600 πηγαινει παραπανω στα 1333, γιατι μπορει να επεσεςακριβως επανω στην ατυχη στιγμη, που "την ακουσε"/"ψιλοκλαταρε" αυτη η μητρικη
pita_kontosouvli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ο q6600 παίζει άψογα. Δεν τον έχω βέβαια μαζί μου για να τον τεστάρω με άλλες ρυθμίσεις. Με e2160 core2duo κάνω δουλειά;
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δοκιμες μπορεις να κανεις: μηπως κρατηθουν αυτα στο bios και τον δει χαμηλοτερα,γιατι το σημαντικο ειναι, καταρχην να τον (ξανα)δει! Παντως θα δοκιμαζα με κατι οσοπιο κοντινο ητοι 4πυρηνο, 1066fsb, 8multi. Αναρωτιεμαι τελος αν εκανες downgradeτο bios* μηπως ειχες καλυτερη τυχη -εκτος βεβαια + brickαρει εντελως με κατι τετοιο.. *για παραδειγμα τυχον bios που δεν τον υποστηριζει επισημα, δεν θα τον εβλεπε(??) ομως εστω ως unknown cpu στο post?
pita_kontosouvli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 To λοιπόν. Άλλαξα 4-5 επίσημα Bios, τίποτα. Οι 1333 δεν παίζουν ποτέ. Έβαλα και ένα ανεπίσημο για Xeon, τίποτα πάλι, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Χειροκίνητα δεν έπαιξα με Fsb. Δεν ξέρω τι να πρωτοαλλάξω από εκεί μέσα. 1
heros Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 To pc αφού στο έφερε ο φίλος του το δοκιμασατε πρωτου βγάλετε τους δίσκους? γιατι τελικα αν είχε και καμμιά θηριώδη κατακόρυφη ψύκτρα στον Q9550 μπορεί κατα την μεταφορά κου να χτυπηθηκε και από το τράνταγμα να ζορίστηκε το socket... δηλαδή το μηχάνημα μπορεί να είχε φύγει από την μεταφορά και όχι από την gpu που βγήκε..... Ενα pin δεν σημαινει κάτι ιδιαιτερα αν δεν προκαλει βραχυκυκλωμα αφού πολλές επαφές είναι πολλαπλές στις cpu..Γενικά αυτά τα μηχανήματα ήταν περίεργα με τις μνήμες τους... Για αυτό στην επόμενη προσπάθεια κανε clear cmos αλλα ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙς ΜΝΗΜΕς ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ.. ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ αναμα βαλτες ξανα μαζί με τον επεξεργαστή....Κάτι άλλο πιθανό είναι να έχει πέσει και η μπαταρία... αλλαξε την.. 1
pita_kontosouvli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Εχω αλλάξει μπαταρία. Το μηχάνημα άναβε κανονικά όταν μου το έφερε. Να ζορίστηκε η ψύκτρα, από τι; Μια ζάλμαν ήταν μέσα αλλά να έγινε ζημιά στο σόκετ και ενώ άναβε κανονικά με τον 9550, να μην ανάβει έτσι ξαφνικά; Clear Cmos δεν έχω κάνει με τον τρόπο που λες. Θα το τσεκάρω αύριο πάλι. Έχω βαρεθεί να βάζω-βγάζω επεξεργαστές επάνω.
toyo73 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δοκιμασε τις μνημες μια-μια.Δοκιμασε αλλαγη θεσεων στις μνημες.
pita_kontosouvli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δοκιμασε τις μνημες μια-μια.Δοκιμασε αλλαγη θεσεων στις μνημες. ήταν το πρώτο που δοκίμασα. έχω δοκιμάσει όλες τις double-sided συμβατές μνήμες. Ούτε καν το speaker της μητρικής δεν κάνει κανένα μπιπ μήπως και βγάλουμε άκρη. Η απόλυτη νέκρα.
nikos903 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Βγάλε μια την μητρική στον πάγκο (μη αγώγιμος εεεεε), δες την μια και απο κοντά μπρος-πίσω μην έχει τίποτα, δοκίμασε και εκεί αν πάρει. Πάντως αυτό που σου είπε ο davilmaycare παίζει να κάτσει, ρίξε επεξεργαστή και ραμ με τον άλλο επεξεργαστή και δες. BTW θυμάσαι ποιο πινάκι στράβωσε; Να δούμε τι δουλειά έκανε. Τον q9550 σίγουρα τον δούλευε στο φούλ ε; Μην τον είχε κατεβάσει και αυτός στα 1066 και με το CMOS έγινε το μπέρδεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα