Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ω μάλιστα... Και είναι μεταδοτικό; πχ αν αγγίξω την περιοχή και μετά το χέρι μου παίζει να δω κι εκεί;

οχι μεταδοτικο δεν ειναι

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (σε ένα, εν γένει,πολύ προβληματικό δέρμα). Αποφεύγω τα κορτικοειδή, και χρησιμοποιώ μια καλή ενυδατική όπως Βepanthol ή panthenol extra για πρόσωπο και σώμα και neutrogena για χέρια και χείλη.Στο πρόσωπο μάλιστα χρησιμοποιώ επιπλέον και ορό ενυδάτωσης για να ενισχύσω το αποτέλεσμα.Ακόμα, μια φορά την εβδομάδα τρυπάω μια αμπούλα βιταμίνης Ε (τις ποσιμες, μαρκας elviol, που πουλάνε στα φαρμακεία με 4 ευρώ πρπ) και αλοίφω το έλαιο σε καθαρή επιδερμίδα. Επίσης,όπως πολύ σωστά είπαν, αποφεύγω το καυτό νερό (άλλωστε στις εξάρσεις με τσούζει, οπότε εκ των πραγμάτων δε το χρησιμοποιώ) και πίνω πολύ νερό. Στα χέρια , όπου έχω ιδιαίτερο πρόβλημα(ανοίγουν πληγές) προσπαθώ να φοράω γάντια στο κρύο.

ποσα χρονια το εχεις εσυ?

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποσα χρονια το εχεις εσυ?

8 χρόνια. Εχω εξαρσεις κυρίως με τις αλλαγες θερμοκρασίας, αλλά ειλικρινά το έχω συνηθίσει, δε το σκέφτομαι πλέον- δεν είναι και π.χ. ψωριαση που είναι πολύ πιο δυσκολο να αντιμετωπιστεί. Έχει επεκταθεί λιγάκι και σε λαιμό, κεφάλι αλλά αν εξαιρέσεις την εκνευριστική φαγούρα δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.Απλά ενυδατώνομαι σωστά, που θα το έκανα ούτως ή άλλως και προσπαθώ να αντιμετωπίσω το αγχός που ευθύνεται για μια σειρά προβλημάτων.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nipoa είπε

εχει χρησιμοποιησει κανεις το σαμπουαν Ebersept ?

Mοιάζει με το nyoxep αυτό που δείχνεις, (κετοκοναζόλη). Με το nyoxep δεν είχα δει ιδιαίτερα αποτελέσματα, βέβαια δεν έχω και ιδιαίτερο θέμα.

Αυτό που με βοήθησε πιο πολύ ήταν το  Kelual Ds Ducray. Είναι λίγο ακριβό αλλά θαυματουργό.

Παίζει ρόλο και η διατροφή παιδιά, κάπου εδώ στο φόρουμ έχει ανάλογο θέμα για τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Νάτο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nipoa είπε

ναι ξερω μαν, απλα εχει κλειδωθει για καποιο λογο

Ναι έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα, sorry.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/701760-σμηγματορροική-δερματίτιδα-2/?tab=comments#comment-57044386

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ. Εγώ είχα μόνο στα μαλλιά και την αντιμετώπισα εντελώς. 

Στο πρόσωπο για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι έβγαλα μια κοκκινίλα σαν γρατζουνιά. Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε μια φτιαχτή αλοιφή που σε μια βδομάδα χρήσης μου πέρασε. Επίσης πρόσφατα είχα ένα ερεθισμό/κοκκινίλα γενικευμένο σε μάγουλα και πάνω από τα φρύδια που έλυσα με αυτή την κρέμα. Τη χρησιμοποίησα σχεδόν 3 μέρες για το κάθε σημείο. Σε μενα λειτούργησε άψογα. Μπορώ να πω ότι τόσο άσπρο το πρόσωπό μου δεν ήταν ποτέ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 1comment είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/701760-σμηγματορροική-δερματίτιδα-2/?tab=comments#comment-57044386

Στο πρόσωπο για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι έβγαλα μια κοκκινίλα σαν γρατζουνιά. Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε μια φτιαχτή αλοιφή που σε μια βδομάδα χρήσης μου πέρασε. Επίσης πρόσφατα είχα ένα ερεθισμό/κοκκινίλα γενικευμένο σε μάγουλα και πάνω από τα φρύδια που έλυσα με αυτή την κρέμα. Τη χρησιμοποίησα σχεδόν 3 μέρες για το κάθε σημείο. Σε μενα λειτούργησε άψογα. Μπορώ να πω ότι τόσο άσπρο το πρόσωπό μου δεν ήταν ποτέ.

Head & Shoulders Clinical Strenght απότι βλέπω δεν υπάρχει ούτε στο skroutz, από που μπορούμε να πάρουμε και συμφέρει οικονομικά ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 Χρόνια έχω σμηγματορροϊκή στο πρόσωπο κυρίως στη μύτη και δεξιά και αριστερά. Ο δερματολόγος μου έδωσε micogen + betafusin για 15 μέρες, όντως ήταν αποτελεσματική η θεραπεία, έφυγαν τελείως τα πάντα, αλλά μετά από 15 μέρες που σταμάτησα εμφανίστηκαν και πάλι. Πήρα την La Roche Posay Kerium DS η οποία αρχικά έκανε δουλειά μετά τις αλοιφές που προανέφερα αλλά μετά από 1-2 μήνες σταμάτησε να είναι αποτελεσματική και μάλιστα όταν την έβαζα πάνω στην περιοχή με ενοχλούσε και γίνοταν έντονα κόκκινη. Έκτοτε δοκίμασα αυτό Uriage D.S. Emulsion, με έσωσε πραγματικά, καθώς δεν έχω φαγούρα και ενοχλήσεις ούτε αφήνει την περιοχή να κοκκινίζει και να ξεφλουδίζει, απλώς το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι δεν θεραπεύει εντελώς και φαίνονται τα σημεία, αν δε ξεχαστείς για καμιά εβδομάδα τότε ξανα φουντώνει. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω τώρα την anti cort της frezyderm ε δεν κάνει τίποτα, χειρότερα γίνονται τα πράγματα παρά καλύτερα...Δεν ξέρω αν εσείς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε...Αποφεύγω τις φαρμακευτικές με την κορτιζόνη καθώς ξέρω ότι είναι μια προσωρινή λύση που όταν την συνηθίσεις πλέον δεν θα κάνει τίποτα, οπότε όσο μπορώ παρατείνω το χρόνο έτσι...

Επεξ/σία από kaktos77
Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1comment είπε

δερματολογος ειχε προτεινει cystiphane για την ξηροδερμια και budesoderm λοσιον για το κεφαλι

χωρις λοσιον για μια εβδομαδα επανερχεται η δερματιτιδα. για την ξηροδερμια προς το παρον τιποτα δεν δουλευει. λες να δοκιμασω το σαμπουαν που λες? (παλιοτερα τα head and shoulders με γεμιζαν πυριτιδα)

Δημοσ.

ειχα χρονια θεμα νομιζα οτι ειναι απλα ξηροδερμια φετος πηγα σε δερματολογο πριν κατι μηνες μου ειπε οτι εχω Σμηγματορροϊδής δερματίτιδα βγαζω σε μαλλια , μουσια, μυτη, αυτια  και φρυδια.

μου ειπε εφορου ζωης θα χειροτερευει οταν αχγονομαι και οταν εχει πολυ κρυο, μου εδωσε μια λοιφη για μυτη και λοιπα μερη και για κεφαλι μου ειπε να αλλαξω σαμπουαν πηρα ενα της απι βητα για καθε μερα και ενα φαρμακευτικο 2 φορες την βδομαδα .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...