grab Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 ψυχραιμία, περίμενε να δεις τι θα σου πει ο γιατρός, όλος ο κόσμος έχει τέτοια συμπτώματα με το κρύο πάντως, δεν είναι τίποτα τελικά πρέπει να είναι στον άνθρωπο. άλλος λέει ότι το ζεστό νερό ευθύνεται, άλλος το κρύο. μάλλον προς το χλιαρό θα είναι το ιδανικό.. εγώ πάντως για χλιαρό μιλούσα, δεν ξέρω μήπως δεν έγινε κατανοητό απλά για να έχεις χλιαρό αυτή την περίοδο χρειάζεται να ανάψεις θερμοσίφωνα - δεν εννοούσα να ρίξει κανείς ζεστό-καυτό νερό αλλά να βάλει θερμοσίφωνα για να αποφύγει το αντίθετο δηλαδή κρύο που είναι το πιο συνηθισμένο λόγω εποχής
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 λοιπόν πήγα στο δερματολόγο, τελικά είναι σμηγματοροϊκή δερματίτιτδα. μου λέει ότι εμφανίζεται λόγω στρες και κρύου καιρού. μου 'δωσε μια αλοιφή και μια λοσιόν και μου 'πε ότι σε 5 μερες θα χει φύγει. μετά θα βαζω μια κρεμα συντηρησης μια φορά τη μερα για δυο μηνες περιπου. Αυτά τα γράφω μόνο και μόνο μήπως υπάρξει στο μέλλον κάποιος άλλος που έχει τα συμπτώματα αυτά, να ξέρει πάνω-κάτω τι παίζει και τι μπορεί να είναι.
thomasG4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα δεν φεύγει ποτέ εντελώς. Απλά θα έχει περιόδους που θα έχει έξαρση και περιόδους που έχει ύφεση (συνήθως το καλοκαίρι). Θα σου δώσω ένα tip. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό όταν πλένεις το πρόσωπο σου και το κεφάλι σου. Χλιαρό προς κρύο είναι το ιδανικό. Επισης η συχνή πλύση με θαλασσινό νερό κάνει θαύματα. 3
eidikos33 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 σωστα...ημουν σιγουρος οτι θα ηταν σμηγματορροικη δερματιτιδα...και καλοκαιρι και χειμωνα προβληματα θα εχεις δεν εχει να λεει
G.bar Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εχω και εγω το ιδιο προβλημα χρονια τωρα, και αλλες φορες ειναι σε εξαρση αλλες ουτε που φαινεται. Η bebanthol μονο χειροτερα το εκανε. Νivea προσωπου μια φορα τη μερα, οποτε εμφανιζεται ειναι η λυση για εμενα.
eidikos33 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 τελικα τον εχει πολυς κοσμος αυτον τον διαολο
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 τι να σας πω παιδιά, εγώ τουλάχιστον να μη φαίνεται θέλω. εχω και σημαδια από παλιά σπυράκια και μεγάλους πόρους, οπότε δεν εχω το τέλειο πρόσωπο. όταν τη ρώτησα γιατί μου εμφανίστηκε ενώ δεν την είχα στο παρελθόν, μου λέει πως ο οργανισμός μου είναι επιρρεπής και ήθελε απλά μια αφορμή. τεσπα, οσον αφορά τη bepanthol που της είπα ότι χρησιμοποίησα, μου λέει δεν κάνει τίποτα γι'αυτή την περίπτωση (τζαμπα τα 8 ευρώ π έδωσα )
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 λοιπόν πήγα στο δερματολόγο, τελικά είναι σμηγματοροϊκή δερματίτιτδα. μου λέει ότι εμφανίζεται λόγω στρες και κρύου καιρού. μου 'δωσε μια αλοιφή και μια λοσιόν και μου 'πε ότι σε 5 μερες θα χει φύγει. μετά θα βαζω μια κρεμα συντηρησης μια φορά τη μερα για δυο μηνες περιπου. Αυτά τα γράφω μόνο και μόνο μήπως υπάρξει στο μέλλον κάποιος άλλος που έχει τα συμπτώματα αυτά, να ξέρει πάνω-κάτω τι παίζει και τι μπορεί να είναι. Πότε ξεκίνησε να εμφανίζεται; Έχεις παρατηρήσει και σε άλλα σημεία εκτός από τα φρύδια και γύρω απ' τη μύτη; Κλασικές περιοχές εκτός από αυτές που αναφέρεις, είναι και πίσω από τα αυτιά, στο εξωτερικό μέρος του αυτιού, στο στήθος, στο λαιμό και φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως είπαν και οι άλλοι, δε θα φύγει ποτέ εντελώς. Στην καλύτερη να υποβόσκει και να περιμένει την έξαρση. Απέφυγε το ζεστό νερό, το έντονο τρίψιμο, και μην μπαίνεις στον πειρασμό να ξυστείς. Συνήθως βοηθάει η συχνή καθαριότητα, και το να αγχώνεσαι όσο λιγότερο μπορείς. Κι επειδή το τελευταίο είναι δύσκολο, τουλάχιστον προσπάθησε να μη σε επηρεάζει αρνητικά απέναντι στους γύρω σου, γιατί θα το κάνει εντονότερο. Όντως πολλοί πάσχουν από αυτό. Επίσης, υπάρχει και θέμα απολειστικά γι' αυτό.
thant Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 μου λέει ότι εμφανίζεται λόγω στρες και κρύου καιρού. μου 'δωσε μια αλοιφή και μια λοσιόν Στρες ε? Πες μου οτι σου έδωσε μια εκ των αλοιφών που χρησιμοποιώ εγώ? (#2)
eidikos33 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 verdal και fugoral μου εχουν δωσει εμενα σε οσους ειχα παει αλλα δεν εκαναν τιποτα...ισα ισα με fugoral ερεθιζομουν παραπανω
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 παιδιά, την υγειά μας να χουμε, να 'μαστε γεροί, και δεν πειράζουν τ'άλλα. εδώ οι άνθρωποι έχουν αντέξει σε φτώχια, πείνα και πολέμους, και δεν μπορούμε να υποστούμε αυτό το πράγμα; εξάλλου μου 'πε δεν είναι ούτε πάθηση ούτε ασθένεια, είναι "κατάσταση". με είδε και στο κεφάλι, δεν έχω. ούτε στα άλλα σημεία, μόνο επίσης και στο μούσι (που για να δούμε βέβαια έπρεπε να κάνουμε πέρα όλο αυτό το δάσος από τρίχες λολ!) verdal και fugoral μου εχουν δωσει εμενα σε οσους ειχα παει αλλα δεν εκαναν τιποτα...ισα ισα με fugoral ερεθιζομουν παραπανω είχα προσπαθήσει με fungoral πριν λίγες μέρες (μήπως και..) αλλά δεν ΄τίποτα και σε μένα. Στρες ε? Πες μου οτι σου έδωσε μια εκ των αλοιφών που χρησιμοποιώ εγώ? (#2) όχι μου έδωσε μια άλλη αλοιφή. Πότε ξεκίνησε να εμφανίζεται; Έχεις παρατηρήσει και σε άλλα σημεία εκτός από τα φρύδια και γύρω απ' τη μύτη; Κλασικές περιοχές εκτός από αυτές που αναφέρεις, είναι και πίσω από τα αυτιά, στο εξωτερικό μέρος του αυτιού, στο στήθος, στο λαιμό και φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως είπαν και οι άλλοι, δε θα φύγει ποτέ εντελώς. Στην καλύτερη να υποβόσκει και να περιμένει την έξαρση. Απέφυγε το ζεστό νερό, το έντονο τρίψιμο, και μην μπαίνεις στον πειρασμό να ξυστείς. Συνήθως βοηθάει η συχνή καθαριότητα, και το να αγχώνεσαι όσο λιγότερο μπορείς. Κι επειδή το τελευταίο είναι δύσκολο, τουλάχιστον προσπάθησε να μη σε επηρεάζει αρνητικά απέναντι στους γύρω σου, γιατί θα το κάνει εντονότερο. Όντως πολλοί πάσχουν από αυτό. Επίσης, υπάρχει και θέμα απολειστικά γι' αυτό. σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές. ξεκίνησε να εμφανίζεται πριν 1,5 εβδομάδα περίπου.
eidikos33 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 social εγω το εχω το θεμα γυρω στα 7 χρονια θα εμφανιστει λογικα και σε αλλα σημεια στο μελλον μην φρικαρεις
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 social εγω το εχω το θεμα γυρω στα 7 χρονια θα εμφανιστει λογικα και σε αλλα σημεια στο μελλον μην φρικαρεις ω μάλιστα... Και είναι μεταδοτικό; πχ αν αγγίξω την περιοχή και μετά το χέρι μου παίζει να δω κι εκεί;
Dagobert Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Απλή λογική. Αν ίσχυε αυτό, θα ήσουν ήδη γεμάτος.
jennyV Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (σε ένα, εν γένει,πολύ προβληματικό δέρμα). Αποφεύγω τα κορτικοειδή, και χρησιμοποιώ μια καλή ενυδατική όπως Βepanthol ή panthenol extra για πρόσωπο και σώμα και neutrogena για χέρια και χείλη.Στο πρόσωπο μάλιστα χρησιμοποιώ επιπλέον και ορό ενυδάτωσης για να ενισχύσω το αποτέλεσμα.Ακόμα, μια φορά την εβδομάδα τρυπάω μια αμπούλα βιταμίνης Ε (τις ποσιμες, μαρκας elviol, που πουλάνε στα φαρμακεία με 4 ευρώ πρπ) και αλοίφω το έλαιο σε καθαρή επιδερμίδα. Επίσης,όπως πολύ σωστά είπαν, αποφεύγω το καυτό νερό (άλλωστε στις εξάρσεις με τσούζει, οπότε εκ των πραγμάτων δε το χρησιμοποιώ) και πίνω πολύ νερό. Στα χέρια , όπου έχω ιδιαίτερο πρόβλημα(ανοίγουν πληγές) προσπαθώ να φοράω γάντια στο κρύο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις