Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την κουβαλάω χρόνια, στην αλλαγή καιρού μου αλλάζει τα φώτα. Ούτε λόγος για ζεστό νερό στο πρόσωπο. Φουσικόρτ ftw. Αλλά δε λύνει το πρόβλημα, μόνο προσωρινά.

• Like 2
Δημοσ.

Δες μήπως έχεις κι εσύ σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

αυτο ηθελα να πω για σμηγματορροικη δερματιτιδα αλλα μπερδευτηκα...εχω και εγω απο δαυτην μαρτηριο ειναι η κατασταση

Δημοσ.

αυτο ηθελα να πω για σμηγματορροικη δερματιτιδα αλλα μπερδευτηκα...εχω και εγω απο δαυτην μαρτηριο ειναι η κατασταση

Τώρα κάπως το πλησιάζεις

Δημοσ.

εβαλα bepanthol, δεν φαίνεται να χει γινει κάτι. όπως βλέπω στον καθρεύτη, τα σημεία που είναι κόκκινα γυαλίζουν περισσότερο. έκλεισα ραντευού αύριο με δερματολόγο να δούμε.

Δημοσ.

δεν είμαι γιατρός αλλά γνωρίζω καλά το θέμα από προσωπική εμπειρία και δεδομένου ότι δεν προτείνω φάρμακα ή αγωγές νομίζω πως μπορώ να πω την άποψή μου υπεύθυνα πάνω στο θέμα που αντιμετωπίζω εγώ και στο πρόσωπο και στα χέρια

ούτε το άγχος ούτε αγγειολογικά ούτε οτιδήποτε άλλο είχε σχέση με το δικό μου πρόβλημα το οποίο ήταν πολύ απλό, αφυδάτωση/ξήρανση εξαιτίας του σαπουνιού/πλύσης

πλένομαι συχνά και το δέρμα φυσικά αφυδατώνεται αλλά όταν αλλάζει το κλίμα ερεθίζεται πολύ περισσότερο το ήδη αφυδατωμένο δέρμα

μέχρι να το καταλάβω νόμιζα ότι έχω κάποια πάθηση φυσικά αλλά τελικά σε μια μετακόμιση όπου δεν είχα πρόσβαση στα προϊόντα που είχα πριν, αναγκαστικά δοκίμασα διαφορετικά σαπούνια καο κατάλαβα αμέσως ότι έχουν μεγάλη διαφορά στο βαθμό που αφυδατώνουν το δέρμα και φυσικά άρχισα να χρησιμοποιώ ένα πιο 'απαλό' προϊόν

επίσης μείωσα τη συχνότητα πλύσης κατά τις περιόδους που το κλίμα ερεθίζει το ήδη αφυδατωμένο δέρμα

Δημοσ.

δεν είμαι γιατρός αλλά γνωρίζω καλά το θέμα από προσωπική εμπειρία και δεδομένου ότι δεν προτείνω φάρμακα ή αγωγές νομίζω πως μπορώ να πω την άποψή μου υπεύθυνα πάνω στο θέμα που αντιμετωπίζω εγώ και στο πρόσωπο και στα χέρια

ούτε το άγχος ούτε αγγειολογικά ούτε οτιδήποτε άλλο είχε σχέση με το δικό μου πρόβλημα το οποίο ήταν πολύ απλό, αφυδάτωση/ξήρανση εξαιτίας του σαπουνιού/πλύσης

πλένομαι συχνά και το δέρμα φυσικά αφυδατώνεται αλλά όταν αλλάζει το κλίμα ερεθίζεται πολύ περισσότερο το ήδη αφυδατωμένο δέρμα

μέχρι να το καταλάβω νόμιζα ότι έχω κάποια πάθηση φυσικά αλλά τελικά σε μια μετακόμιση όπου δεν είχα πρόσβαση στα προϊόντα που είχα πριν, αναγκαστικά δοκίμασα διαφορετικά σαπούνια καο κατάλαβα αμέσως ότι έχουν μεγάλη διαφορά στο βαθμό που αφυδατώνουν το δέρμα και φυσικά άρχισα να χρησιμοποιώ ένα πιο 'απαλό' προϊόν

επίσης μείωσα τη συχνότητα πλύσης κατά τις περιόδους που το κλίμα ερεθίζει το ήδη αφυδατωμένο δέρμα

τι σαπουνι χρησιμοποιούσες; άλλαξες και σαμπουαν;

Δημοσ.

ναι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα έχει όλη τη σειρά και σε σαμπουάν και σαπούνι και υγρό οπότε με βόλεψε

την παλιά μάρκα δεν τη θυμάμαι πάνε χρόνια που έχει γίνει αυτό, δεν κάνω πλάκα χρόνια είχα το θέμα

δεν θα γράψω τι χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή γιατί σε αυτά τα θέματα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος placebo - καλύτερα να δοκιμάσει ο καθένας μόνος του

πάντως εγώ δεν δοκίμασα πολλά προϊόντα, 4 απλά προϊόντα και 1 ακριβό δοκίμασα οπότε δεν μπορώ να πω ότι είχε κόστος

και κατάλαβα αμέσως ότι υπάρχει διαφορά γιατί αρχικά δοκίμασα ένα ακριβό 'ενυδατικό' και με ξέσκισε σε δυο μέρες χρήσης, ήταν χειρότερο δηλαδή, έπεφτε το δέρμα, εκεί σιγουρεύτηκα

αλλού που έχω παρατηρήσει διαφορά είναι όταν δεν βάζω γάντια με το υγρό πιάτων, κι αυτό αφυδατώνει αρκετά

ξαναγράφω ότι αυτό είναι περισσότερο για πρόληψη - για το πρόβλημα που έχετε τώρα δηλαδή ερεθισμό/πληγή αναγκαστικά πρέπει να περιμένετε να επουλωθεί, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να επιταγχύνει αυτή τη διαδικασία αρκεί να μην το επιδεινώσετε

επειδή δεν γίνεται να μείνετε και άπλυτοι όμως, βάλτε λίγο παραπάνω θερμοσίφωνο αυτές τις ημέρες να μην βάλετε κρύο νερό

Δημοσ.

Το παθαίνω αυτό σε απότομες αλλαγές καιρού , κυρίως με κρύο, τωρα δλδ αυτές τις μέρες είναι ότι πρέπει για να κάτσει... 

Επίσης το κρύο νερό επιδεινώνει την κατάσταση. Όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Δημοσ.

τελικά πρέπει να είναι στον άνθρωπο. άλλος λέει ότι το ζεστό νερό ευθύνεται, άλλος το κρύο. μάλλον προς το χλιαρό θα είναι το ιδανικό.. :mellow:

Δημοσ.

Ρε παιδιά, την τελευταία εβδομάδα έχω βγάλει γύρω στη μύτη και επάνω ανάμεσα στα φρύδια κάποιες κοκκινίλες και μέχρι πριν λίγες μέρες έβγαιναν και σαν πυτιρίδα. Μήπως είναι αυτό ξηροδερμία;

παρε μια νιβεα προσωπου και βαλε την. απο το κρυο ειναι. δεν τρεχει τπτ

Δημοσ.

τελικά πρέπει να είναι στον άνθρωπο. άλλος λέει ότι το ζεστό νερό ευθύνεται, άλλος το κρύο. μάλλον προς το χλιαρό θα είναι το ιδανικό.. :mellow:

Εξαρτάται για τι κατάσταση μιλάμε. Αν μιλάμε για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, οι δερματολόγοι συστήνουν όσο πιο κρύο νερό αντέχεις.

Δημοσ.

στην σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το πολυ κρυο κακο κανει γιατι ερεθιζει το δερμα οπως και το πολυ ζεστο...μην την ψαχνεις

Δημοσ.

λοιπόν έβαλα χθες επαναλαμβανόμενες φορές bepanthol, δεν έγινε κάτι. Σήμερα το νιώθω σα να με τραβάει, και πάλι φαίνεται σαν να έχει "πυτιρίδα". Θα δω τι έχει να πει ο δερματολόγος. ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό. εχω αγχωθεί λίγο για να πω την αλήθεια, επειδή είναι στο πρόσωπο, όχι τίποτ'άλλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...