tsarni Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Νοίκιασα ένα διαμέρισμα πριν 2 μέρες. Χθες ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ και βρήκε ότι το καλώδιο του ΟΤΕ από την κολώνα μέχρι την πυλωτή έρχεται και χωρίς κανένα πρόβλημα. Από το κουτί στην πυλωτή μέχρι το διαμέρισμα το καλώδιο κάπου ή έχει κοπεί ή υπάρχει δεύτερο κουτί που δεν ξέρουμε που είναι. Τις ρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει τις έκανε σε 2 καλώδια που άφησε να εξέχουν από το κουτί. Μου πρότεινε να πάρω έναν ηλεκτρολόγο για να μου τραβήξει καλώδιο μέχρι το διαμέρισμα. (θα χρειαστεί περίπου 30 μέτρα καλώδιο). Τώρα για να γλυτώσω έξοδα ηλεκτρολόγου τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω για να το συνδέσω από την μια μεριά στα 2 καλωδιακια και την άλλη...; δεν ξέρω καν αν πρέπει να πάει σε πρίζα η αν μπορώ να το βάλω απευθείας σε modem/σταθερο τηλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Avatar_GR Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δεν τον γλιτώνεις τον ηλεκτρολόγο πιστεύω 1
argimeg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Καλύτερα ηλεκτρολόγο και σου προτείνω αυτόν που χρησιμοποιεί η πολυκατοικία σου για να κάνει ηλεκτρολογικές εργασίες. Ρώτησε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να είσαι σίγουρος και για να μην σου λένε μετά ότι έφερες όποιον ναναι και έχεις γκρίνια. Στο λέω αυτό γιατί εάν χρειαστεί το καλώδιο να περάσει εξωτερικά και να φαίνεται θα σου κάνουν μανούρα. Εάν πάλι έχεις βρει κάποιον τρόπο και κάποιο μέρος για να περάσεις μόνο σου το καλώδιο χωρίς να φαίνεται, πάλι θα πρέπει να ενημερώσεις τον διαχειριστή ότι θα κάνεις αυτήν την εργασία. Εάν λοιπόν ποιάνουν τα χέρια σου, υπολογίζεις τα μέτρα για να μπει το καλώδιο μέσα στο σπίτι σου, παίρνεις και 5 μέτρα παραπάνω για να είσαι σίγουρος και το τερματίζεις σε μια απλή τηλεφωνική πρίζα. Μπορείς να πάρεις τηλεφωνικό καλώδιο για εξωτερικό χώρο ή utp. Εάν πεις στο μαγαζί που θα το πάρεις για τι ακριβώς το θέλεις θα σου δώσει το αντίστοιχο. Ένα ζεύγος όποιο θέλεις συνδέεις στον κατανεμητή και το ίδιο ζεύγος χρησιμοποιείς και επάνω στα δύο μεσαία από τα τέσσερα της τηλεφωνικής πρίζας. 1
tsarni Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση
Joshua21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Νοίκιασα ένα διαμέρισμα πριν 2 μέρες. Χθες ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ και βρήκε ότι το καλώδιο του ΟΤΕ από την κολώνα μέχρι την πυλωτή έρχεται και χωρίς κανένα πρόβλημα. Από το κουτί στην πυλωτή μέχρι το διαμέρισμα το καλώδιο κάπου ή έχει κοπεί ή υπάρχει δεύτερο κουτί που δεν ξέρουμε που είναι. Τις ρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει τις έκανε σε 2 καλώδια που άφησε να εξέχουν από το κουτί. Μου πρότεινε να πάρω έναν ηλεκτρολόγο για να μου τραβήξει καλώδιο μέχρι το διαμέρισμα. (θα χρειαστεί περίπου 30 μέτρα καλώδιο). Τώρα για να γλυτώσω έξοδα ηλεκτρολόγου τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω για να το συνδέσω από την μια μεριά στα 2 καλωδιακια και την άλλη...; δεν ξέρω καν αν πρέπει να πάει σε πρίζα η αν μπορώ να το βάλω απευθείας σε modem/σταθερο τηλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Για εξωτερικούς χώρους χρειάζεσαι είτε PET τηλεφωνικό είτε UTP. Πχ: http://www.kafkas.gr/proionta/kalodia/tilepikoinonion-data/tilefonika-exot-chorou/kal-pet-ao2ys-st-2y-2x2x0-6-cablel_94673/ http://www.kafkas.gr/proionta/domimeni-kalodiosi/systima-chalkou/kalodia/utp-cat5e/panduit-kal-utp-4z-cat-5e-panduit_108847/ Το να συνδέσεις συσκευή τηλεφώνου και modem είναι πανεύκολο, όλα περιγράφονται στο link παρακάτω: http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3971 Μήπως όμως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να επιβαρυνθεί με το όποιο κόστος αντικατάστασης γραμμής, εύρεσης κουτιού ή ότι άλλο χρειάζεται? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα