Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία τα φοιτητικά τα χρόνια (και όχι μόνο) όπου κάναμε τις επιλογές μας στον χώρο του προγραμματισμού αλλά καιρός να κάνουμε και κάτι που θα μας ζήσει.

Με τι ασχολούμαι

Ασχολούμαι από μικρός κυρίως με .NET και θέλω να γίνω .NET Developer κυρίως για Desktop Applications. Μου αρέσει επίσης και η ιδέα ως Mobile Developer.

Το πρόβλημα

Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγες ευκαιρίες πάνω σε αυτά που ασχολούμαι. Μάλιστα, πολλές εταιρίες ζητούν και προϋπηρεσία κάποιων χρόνων. Οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας σχεδόν πατώνουν.

Αυτό που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι το Web Development όπου "και η κουτσή Μαρία" μπορεί να βρει κάτι και να αποκτήσει αυτά τα 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας που ζητάνε.

Τι έχω σκεφτεί

Να συνεχίσω να ασχολιέμαι με αυτό που αγαπώ και απλά να εντάξω κάποια Web κομμάτια στον εαυτό μου. Όπως το ASP.NET / MVC που το βρήκα ΠΟΛΥ ενδιαφέρον. 

Η δεύτερη λύση

Έχω ασχοληθεί και με το Mobile αλλά και με τη Java. Θα πήγαινα δηλαδή σε μια δουλειά ως Junior Java Developer ή Android App Developer με χαρά.

Πρόσφατα (από περιέργεια) έψαξα μια για θέσεις εργασίας πάνω σε ASP.NET/MVC. Μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά βατές οι απαιτήσεις και έχω τα περισσότερα προσόντα από αυτά που ζητάνε. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ: 3 χρόνια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.

Με άγχωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν ήταν για τα κυβικά μου. Δεν υπάρχει αυτή η ζήτηση του Web όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις δουλειά ως Junior.

Δημοσ.

Γεια σου The Void. Δε ξέρω ακριβώς για .Net/C# αλλα στο Digital Marketing η προϋπηρεσία απο μόνη της δεν λέει κάτι. Αυτο που θέλεις να δεις ειναι οι δυνατότητες και τον χαρακτήρα. Αν δηλαδή ειχες 3 χρόνια και ζήταγαν 5 δε θα έστελνες;

Βασικά λες για προϋπηρεσία εννοείς με ένσημά ; Γιατι γράφεις οτι ασχολείσαι απο μικρός.

Εχεις δουλέψει σε κάποιο opensource project?

Έχεις profil Github/Stackoverflow?

Μία αναζήτηση που έκανα βρήκα αρκετές θέσεις. Αν δουλεύεις καιρό έστω και χωρις ένσημα αυτο μετράει σαν προϋπηρεσία (freelancer )

Δημοσ.

Μη μασάς. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις θα φανεί και θα είναι πολύ πιο θετικό από μια μικρή προυπηρεσία που πολλές φορές είναι χωρίς νόημα και ουσιαστική γνώση. Παρουσίασέ το θετικά, αγαπώ αυτό που κάνω, θέλω να μπω μέσα με τα μούτρα και ίσως είστε εσείς που θα μου δώσετε αυτή την ευκαιρία. 

Αρκεί φυσικά να μην είναι μόνο η εμπειρία που σου λείπει και να ξέρεις κάποια έστω από αυτά που πρέπει, να έχεις κάνει μόνος σου αρκετά πράγματα και να σου λείπει κάποιο μεγαλύτερο project και οι κατάλληλες συνθήκες για να εξελιχθείς.

Δημοσ.

Μη μασάς. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις θα φανεί και θα είναι πολύ πιο θετικό από μια μικρή προυπηρεσία που πολλές φορές είναι χωρίς νόημα και ουσιαστική γνώση...

Έχω μια μικρή εμπειρία κάποιων μηνών σε κάποια πράγματα. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι το παν είναι ο χρόνος και το χρήμα. Να παίρνουν 700-1000ευρώ για 1 static landing page με Web Builder παρακαλώ!

Με απλά λόγια, στα @ τους οι "αγάπες" του καθενός. Δεν είναι κριτήριο η ποιότητα δηλαδή.

Δημοσ.

Παιδιά αυτα που λέτε δυστηχώς δεν ισχύουν. 

Web Developer με γνώσεις έχει τρομερή ζήτηση ακόμα και στην Ελλάδα, και εγγυημένα σας το λεω οτι υπάρχουν ελάχιστοι! 
Στην εταιρεία μου ζητούσαμε .NET Developer με γνώσεις MVC, αρχικό μισθό 800€ + ένσημα + ασφάλιση και δεν πήραμε ουτε 1 - ουτε 1 βιογραφικό της προκοπής! 

Edit: Τώρα ζητάμε part time Android Developer για να κάνει update το Android Application που εχουμε. Ενδιαφέρεσαι;

Δημοσ.

Παιδιά αυτα που λέτε δυστηχώς δεν ισχύουν. 

Web Developer με γνώσεις έχει τρομερή ζήτηση ακόμα και στην Ελλάδα, και εγγυημένα σας το λεω οτι υπάρχουν ελάχιστοι! 

Στην εταιρεία μου ζητούσαμε .NET Developer με γνώσεις MVC, αρχικό μισθό 800€ + ένσημα + ασφάλιση και δεν πήραμε ουτε 1 - ουτε 1 βιογραφικό της προκοπής! 

Edit: Τώρα ζητάμε part time Android Developer για να κάνει update το Android Application που εχουμε. Ενδιαφέρεσαι;

Για το Android όχι ευχαριστώ!.

Μιας και είσαι μέσα στον χώρο. Μπορείς να μου πεις με τι εργαλεία, frameworks κλπ ασχολείστε; φαντάζομαι (MVC, EF, Bootstrap κλπ).

Επίσης, αν θες, διευκρίνισε λίγο το "δεν πήραμε ούτε 1 βιογραφικό της προκοπής".

• Η θέση ήταν για Junior ;
  • Τι προσόντα πάνω κάτω είχαν όσοι στείλανε; τι δηλαδή δεν σας άρεσε; τι δεν είχαν;
  • Αν θες μην απαντάς τι είχαν και πες τι δεν είχαν.
Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες θέσεις για εξωτερικό που μου έχουν προτείνει να πάω το τελευταίο δίμηνο και είναι ακόμα ανοικτές με 30.000 μεικτό ετήσιο.

Θες να σου προωθήσω τις αγγελίες?

Δημοσ.

Για το Android όχι ευχαριστώ!.

Μιας και είσαι μέσα στον χώρο. Μπορείς να μου πεις με τι εργαλεία, frameworks κλπ ασχολείστε; φαντάζομαι (MVC, EF, Bootstrap κλπ).

Επίσης, αν θες, διευκρίνισε λίγο το "δεν πήραμε ούτε 1 βιογραφικό της προκοπής".

• Η θέση ήταν για Junior ;
  • Τι προσόντα πάνω κάτω είχαν όσοι στείλανε; τι δηλαδή δεν σας άρεσε; τι δεν είχαν;
  • Αν θες μην απαντάς τι είχαν και πες τι δεν είχαν.

Οταν λεω δεν πήραμε ουτε 1 βιογραφικό της προκοπής, τι εννοώ: 

Τον εργοδότη κατα 99% τον ενδιαφέρει εαν ξέρεις να κάνεις 5-10 πράματα και κατα 1% τι έχεις σπουδάσει και που. Στην εταιρεία που είμαι έχουμε άτομα που έχουν τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής, ΙΕΚ πληροφορικής και επίσης και άτομα με μεταπτυχιακό στην πληροφορική (εμένα και άλλους 2) . Αυτός που έχει τελειώσει το ΤΕΙ πληροφορικής είναι Guru στο Linux. Ρε φίλε εχω δει εκατοντάδες άτομα επαγγελματίες στην πληροφορική, αυτός είναι σαν να έχει χτίσει ο ίδιος τα Linux!  Δεν υπάρχει ο τύπος!! (Μισθός 3,800€ τον μήνα).

Γενικά ενας εργοδότης ποιο πολύ σημασία θα δώσει στο experience και το hand's on experience που έχεις, παρά στα πτυχία που έχεις. Δεν ισχύει πάντα αυτό που λέω αλλα κατα 90% ισχύει. Στην θέση σου εγω θα άρχιζα να κάνω διάφορα project στα GitHub κτλ ώστε να αποκτήσω experience και να το βάλω στο βιογραφικό μου. Εαν ο εργοδότης δει βιογραφικό με πλούσιο περιεχόμενο σε GitHub και γενικά δει οτι ασχολείσαι και ξέρεις πρακτικά τι κάνεις, θα έχεις πάντα μα πάντα δουλεια! 

ΥΓ: Η εταιρεία που δουλεύω είναι Θεσσαλονίκη, μην νομίζεις οτι μιλάω για εξωτερικό. 

Δημοσ.

Προφανώς. Ανέβαστε το μισθό στα 2 χιλιάρικα να δεις πως θα έρθουν τα βιογραφικά της προκοπής.

Αυτός που έχει τελειώσει το ΤΕΙ πληροφορικής είναι Guru στο Linux. Ρε φίλε εχω δει εκατοντάδες άτομα επαγγελματίες στην πληροφορική, αυτός είναι σαν να έχει χτίσει ο ίδιος τα Linux!  Δεν υπάρχει ο τύπος!! (Μισθός 3,800€ τον μήνα).

Ο άνθρωπος πρέπει να έχει τρομερή αυτοσυγκράτηση αν του έχεις πει μπροστά του για ΤΑ Linux και δεν σου έχει πετάξει ένα vt100 στο κεφάλι.  :-D

Έχω μια μικρή εμπειρία κάποιων μηνών σε κάποια πράγματα. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι το παν είναι ο χρόνος και το χρήμα. Να παίρνουν 700-1000ευρώ για 1 static landing page με Web Builder παρακαλώ!

Με απλά λόγια, στα @ τους οι "αγάπες" του καθενός. Δεν είναι κριτήριο η ποιότητα δηλαδή.

Φυσικά και στα @@ του εργοδότη τι σου κ@υλώνει εσένα. Δουλειά ξέρεις να βγάζεις; Αυτό έχει σημασία. Τα περί "ποιότητας" είναι κολοκύθια. 

Δημοσ.

Προφανώς. Ανέβαστε το μισθό στα 2 χιλιάρικα να δεις πως θα έρθουν τα βιογραφικά της προκοπής.

2000€ τον μήνα για Junior .NET developer με γνώσεις MVC? Seriously?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...