Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν διαφωνω οτι μπορει κατι να διαφερει στη περιπτωση του φιλου παραπανω αλλα στη δικη μου περιπτωση ΔΕΝ εφταιγε τπτ στο σπιτι. Τον εβαζα καθε φορα να μετραει και μεσα στο σπιτι και στο κουτι του οτε, εχω τραβηξει γραμμη απευθειας απ το κιυτι του οτε στο ρουτερ μου, μενω και γω σε μονοκατοικια οποτε ειναι ευκολο, ηταν καθαρα θεμα του ζευγους καλωδιων του οτε.

Δημοσ.

Θα τα κοιτάξω με την σειρά όλα τα παραπάνω και θα ειδοποίησω!! Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση γιατί έχω κουραστεί με το θέμα!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και την βοήθεια σας μέχρι τώρα!! Θα επανελθω!

Δημοσ.

Υπομονη...εμενα πηρε μισο χρονο και πολλες επισκεψεις τεχνικων μεχρι να μου ξανακανουν τη γραμμη οπως ηταν στην αρχη...

Δημοσ.

Έβαλα το router στην κεντρικη πρίζα του σπιτιού και το καλώδιο τηλέφωνου.

το έχω κάποιες ώρες και φαίνεται πιο σταθερό.

Μπαίνω στην σελιδα του ρουτερ μέσο κινητού και πάει καλύτερα αλλά δεν έχω κάτι άλλο να το στρεσαρει!! Ίσως γιαυτό δεν βγάζει πολλά λαθ ή τελικά έχω θέμα μέσα στο σπίτι ??

Θα το αφήσω μέχρι το βράδυ να δω πως θα πάει και θα ξανά κοιτάξω όταν γυρίσω σπίτι!!

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να το στρεσάρεις ,αν δεν κάνει αποσυνδέσεις εισαι οκ ,δες και τι τιμές έχουν τα snr τώρα και τι ταχύτητα κλειδώνεις .

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να το στρεσάρεις ,αν δεν κάνει αποσυνδέσεις εισαι οκ ,δες και τι τιμές έχουν τα snr τώρα και τι ταχύτητα κλειδώνεις .

Από ότι είδα το snr είναι 9άρι σταθερό και τώρα που γύρισα σπίτι μετά από 12 ώρες ανοιχτό είχε ακριβώς τα ίδια στατιστικά με όταν έφυγα στην κεντρική γραμμή(δεν ήταν πίτα όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση),κλειδώνω στα 6800 βέβαια  πριν τα προβλήματα ήμουν κάπου στα 10 με 11mbps αλλά με 6άρι profile!!

Τώρα το ξανά έβαλα στην θέση του το modem  να δω διαφορά! Και ενημερώνω πάλι αύριο!!

Όλη μέρα στην κεντρική γραμμή ήταν σταθερά με αυτά τα στατιστικά:

SNR Margin (0.1 dB): 90/105 Attenuation (0.1 dB): 315/153 Output Power (0.1 dBm): 231/104 Attainable Rate (Kbps): 7552/776  Downstream/Upstream Rate (Kbps): 6787/679

Πώς φαίνεται ??

Δημοσ.

Έχω βάλει από χτες το ρουτερ στην θέση του και ακόμα καμία πτώση τα ίδια ακριβώς στατιστικά με την κεντρική γραμμή...τώρα τι έγινε? Ξεβούλωσε που το έβαλα σε άλλη γραμμή για λίγες ώρες ή έτυχε?....μπερδεύτηκα!! 

Δημοσ.

Από ότι είδα το snr είναι 9άρι σταθερό και τώρα που γύρισα σπίτι μετά από 12 ώρες ανοιχτό είχε ακριβώς τα ίδια στατιστικά με όταν έφυγα στην κεντρική γραμμή(δεν ήταν πίτα όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση),κλειδώνω στα 6800 βέβαια  πριν τα προβλήματα ήμουν κάπου στα 10 με 11mbps αλλά με 6άρι profile!!

Τώρα το ξανά έβαλα στην θέση του το modem  να δω διαφορά! Και ενημερώνω πάλι αύριο!!

Όλη μέρα στην κεντρική γραμμή ήταν σταθερά με αυτά τα στατιστικά:

SNR Margin (0.1 dB): 90/105 Attenuation (0.1 dB): 315/153 Output Power (0.1 dBm): 231/104 Attainable Rate (Kbps): 7552/776  Downstream/Upstream Rate (Kbps): 6787/679

Πώς φαίνεται ??

Έτσι και έτσι τα στατιστικά αλλα αν δεν έχεις θέματα εισαι καλούτσικα , να σε ρωτήσω κάτι γιατί απο την τιμή του line att 31 κανονικά εισαι 2,5 χλμ περίπου μακριά απο το αστικό κέντρο , τόσο εισαι ??

ειναι και ένα site το http://hyperiontest.gr/ δες τι ταχύτητα έχουν κοντά σε εσένα αν κάποιος γείτονας έχει βάλει test , και δες τι απόσταση απο το αστικό κέντρο έχεις ,αν εισαι 2,5 χλμ μακριά εισαι καλά με 6-7 mbps και προφίλ 9 .

Δημοσ.

Έτσι και έτσι τα στατιστικά αλλα αν δεν έχεις θέματα εισαι καλούτσικα , να σε ρωτήσω κάτι γιατί απο την τιμή του line att 31 κανονικά εισαι 2,5 χλμ περίπου μακριά απο το αστικό κέντρο , τόσο εισαι ??

ειναι και ένα site το http://hyperiontest.gr/ δες τι ταχύτητα έχουν κοντά σε εσένα αν κάποιος γείτονας έχει βάλει test , και δες τι απόσταση απο το αστικό κέντρο έχεις ,αν εισαι 2,5 χλμ μακριά εισαι καλά με 6-7 mbps και προφίλ 9 .

Διάβασε και το παραπάνω που έγραψα πριν λίγο!!

Κάπου τόση είναι η απόσταση απο τον ΟΤΕ

Ναι πριν έπαιζα με 6άρι προφιλ στα 10 με 11 να τους πάρω τηλ να μου το αλλάξουν πάλι?

γιατί πριν τα προβλήματα ήμουν πολύ σταθερός με αυτό το προφιλ και θέλω να επιστρέψω την σύνδεση στην αρχική της κατάσταση!!! 

Δημοσ.

Έχω βάλει από χτες το ρουτερ στην θέση του και ακόμα καμία πτώση τα ίδια ακριβώς στατιστικά με την κεντρική γραμμή...τώρα τι έγινε? Ξεβούλωσε που το έβαλα σε άλλη γραμμή για λίγες ώρες ή έτυχε?....μπερδεύτηκα!! 

για 2,5 χλμ τότε εισαι καλά στα 6-7 Mpbs

δοκίμασε και 6αρι προφίλ

πείραξες και κανένα καλώδιο μήπως μέσα στην κεντρική μπρίζα ? μήπως κάποιο δεν έκανε καλή επαφή ?

άνοιξε και όλες τις μπρίζες τηλεφώνου σε όλους τους ορόφους και κάνε ένα τσεκ οτι τα καλώδια είναι σταθερά .

Δημοσ.

Άκυρο το παραπάνω πάλι έφαγε ένα μικρό σκάλωμα μ έδειξε άλλα στατιστικά στο router και λογικά μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει πάλι πίτα...

Έκανα restart router και τώρα

SNR Margin (0.1 dB): 91/84 Attenuation (0.1 dB): 315/153 Output Power (0.1 dBm): 231/104 Attainable Rate (Kbps): 11876/1012  Downstream Upstream Rate (Kbps): 11226/848

Δημοσ.

κάνε και αυτό με τις μπρίζες ,τσεκαρε οτι μέσα τα καλώδια ειναι σταθερά ,αλλα δες όλες τις μπρίζες στους ορόφους.

Άκυρο το παραπάνω πάλι έφαγε ένα μικρό σκάλωμα μ έδειξε άλλα στατιστικά στο router και λογικά μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει πάλι πίτα...

Έκανα restart router και τώρα

SNR Margin (0.1 dB): 91/84 Attenuation (0.1 dB): 315/153 Output Power (0.1 dBm): 231/104 Attainable Rate (Kbps): 11876/1012  Downstream Upstream Rate (Kbps): 11226/848

κλειδωσες και στα 11 Μbps με 9αρι προφίλ ,η γραμμή ειναι καλή θεματάκι μέσα στο σπίτι ειναι το πρόβλημα , δες τα καλώδια στις μπρίζες.

• Like 1
Δημοσ.

κάνε και αυτό με τις μπρίζες ,τσεκαρε οτι μέσα τα καλώδια ειναι σταθερά ,αλλα δες όλες τις μπρίζες στους ορόφους.

κλειδωσες και στα 11 Μbps με 9αρι προφίλ ,η γραμμή ειναι καλή θεματάκι μέσα στο σπίτι ειναι το πρόβλημα , δες τα καλώδια στις μπρίζες.

Άντε να τα δούμε και αυτά!! Θα ενημερώσω όταν μπορέσω να τις δω!!

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!

Δημοσ.

Τελικά βρήκα χρόνο τα έκανα κι αυτά...

Μετά από αρκετή έρευνα δικιά μου,ξήλωμα  όλων των πριζών,επανατοποθέτησης και με την βοήθεια σήμερα ενός δικτυά της vodafone έχουμε και λέμε!!

Έκανε test στην γραμμή στον εξωτερικό κατανεμητή και είδε ότι πιάνει 12mbps και δεν έχω απώλειες από εκεί(να προσθέσω ότι είμαι κλειδωμένος στα 11 snr margin αυτή την στιγμή και πιάνει τόσο έξω)!

Άρα το πρόβλημα τελικά είναι εντός σπιτιού!!

Τσέκαρε και αυτός τις πρίζες και μου είπε ότι το σπίτι έχει αρκετές διακλαδώσεις όντας παλιό και μπορεί αυτό να δημιουργεί κάποια εξασθένηση ή προβλήματα!!

Πείραξε κι αυτός λίγο τα καλώδια έκανε τα test και τις μετρήσεις του και μου είπε να περιμένω να δω αν θα αλλάξει κάτι μήπως έφταιγε καμιά σύνδεση.

Όντως σε σχέση με έξω υπάρχει μια εξασθένηση της τάξεως των 2mbps τώρα θα περιμένω καμιά 2 μέρες να δω αν άλλαξε κάτι στην ποιότητα της γραμμής.

Αν δεν αλλάξει κάτι πάμε στο καλωδιάκι που λέγαμε αφού το πρότεινε κι αυτός σαν λύση 

Αν λοιπόν χρειαστεί τι να αγοράσω ?? Υπάρχει κάποια καλή μάρκα/κατηγορία? Γιατι είδα πολλά και δεν κατάλαβα τις διαφορές

Να θυμίσω ότι θα είναι εξωτερικό καλώδιο οπότε θέλω κάτι χοντρό με προστασία και όσο καλύτερο γίνεται, καμιά 20 +- μέτρα θα χρειαστώ σίγουρα!!

Θα χρειαστώ κάτι άλλο πέρα απο το καλώδιο?

Τι λέτε??

Δημοσ.

χτυπα ένα φθηνιάρικο και αν χαλάσει (εξωτερική αλλοίωση απο βροχή και ήλιο )μετα απο κανα δυο χρονια πάρε άλλο.

http://www.skroutz.gr/s/9164700/Lancom-U-UTP-Cat-5e-Cable-30m-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-N140-02-26CUB30.html

http://www.skroutz.gr/s/3195902/Valueline-U-UTP-Cat-6e-Cable-30m-%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AF-UTP-6003-30.html

αν ξέρει κάποιος την διαφορά cat.5e με cat.6e ??

βρήκα παλιότερο αρθρο για την διαφορά τους

http://www.insomnia.gr/topic/125938-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BD-utp/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...