benign Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο θέμα : είμαι ανάμεσα σε 2500 vs 3470. Τι λέτε; Καμμια ουσιαστικη διαφορα,τον φτηνοτερο παρε. 3
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μιας που βλεπω οτι το κατεχεις το θεμα και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, γνωριζεις αν στην motherboard MSI P67A-GD55 (B3) μπορω να κανω overclock το CPU και μεχρι ποιον CPU μπορει να δεχτει για μελλοντικη αναβαθμιση; Δεν υπάρχει μελλοντική αναβάθμιση σε socket του 2011, του οποίου ο τελευταίος επεξεργαστής βγήκε το 2012 (δηλαδή σχεδόν 5 χρόνια πριν). Ειδικά όταν παίρνεις έναν 4πύρηνο ξεκλείδωτο. Ναι με την P67 μπορείς να κάνεις OC. 1
sam75 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Καμμια ουσιαστικη διαφορα,τον φτηνοτερο παρε. Σε ευχαριστώ, 90 για τον 3470 είναι πολλά;
merkon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει μελλοντική αναβάθμιση σε socket του 2011, του οποίου ο τελευταίος επεξεργαστής βγήκε το 2012 (δηλαδή σχεδόν 5 χρόνια πριν). Ειδικά όταν παίρνεις έναν 4πύρηνο ξεκλείδωτο. Ναι με την P67 μπορείς να κάνεις OC. Ουσιαστικα αξιζει μια τετοια κινηση ή να προχωρησω σε καποιο αλλο συνδυασμο motherboard-cpu πιο συγχρονο;
benign Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ, 90 για τον 3470 είναι πολλά; Οχι καλα ειναι κατα την γνωμη μου. Ουσιαστικα αξιζει μια τετοια κινηση ή να προχωρησω σε καποιο αλλο συνδυασμο motherboard-cpu πιο συγχρονο; Για τις αναγκες σου αξιζει .δεν θα χρειαστεις κατι ισχυροτερο για τα επομενα 4 χρονια εφοσον εισαι gamer μεσαιας κατηγοριας σαν και μενα ας πουμε,που δεν βαζουμε καρτες των 500 ευρω. Αν εχεις χρηματα και υπομονη,θα αξιζε να περιμενεις τους καινουργιους amd που ερχονται τον Μαρτη η Απριλη,αλλα απο οτι μου εχουν πει γνωστοι που εχω στην AMD δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα απο τους sandy,ivy,haswell και οι τιμες στην Ελλαδα ειναι τραγικες ,οποτε θα περιμενεις ισως και ενα χρονο μεχρι να πεσουν καπως σε ελκυστικα επιπεδα.Βεβαια θα εχεις ολοκαινουργιο υλικο ,με εγγυηση και η amd κραταει τις πλατφορμες της για πολλα χρονια οποτε σε βαθος χρονου, θα εχεις μια καλη value for money πλατφορμα που θα αντεξει στον χρονο και καινουργιες τεχνολογιες Εδω ειναι δικη σου η επιλογη. Εγω προσωπικα πλεον εχω βαλει ενα μονο κριτηριο στις επιλογες μου γιατι βαρεθηκα να ασχολουμαι πολυ. Αγοραζω οσο γινεται φτηνοτερα για τις αναγκες μου. 4
merkon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Αν διαλεγα καποια αλλη μητρικη που να μπορει να λαβει αναβαθμιση σε haswell πχ μελλοντικα; Αξιζει αυτο; Για παραδειγμα αυτη η MSI B85M-G43 η οποιαδηποτε αλλη παρομοια που υποστηριζει Haswell επεξεργαστες, μπορει να παρει πανω της και τον i5 2500k ή οχι λογω παλαιοτητας;
benign Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Αν διαλεγα καποια αλλη μητρικη που να μπορει να λαβει αναβαθμιση σε haswell πχ μελλοντικα; Αξιζει αυτο; Για παραδειγμα αυτη η MSI B85M-G43 η οποιαδηποτε αλλη παρομοια που υποστηριζει Haswell επεξεργαστες, μπορει να παρει πανω της και τον i5 2500k ή οχι λογω παλαιοτητας; Οχι ειναι ασυμβατες. Ο Haswell θεωρειται ''παλια'' πλατφορμα πλεον,καθε χρονο βγαζει καινουργια η intel.
merkon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια, ησουν κατατοπιστικοτατος! Υπαρχει περιπτωση ακομα και με τον i5 2500k να εχω θεμα bottleneck αν χρησιμοποιησω συγχρονη gpu?
benign Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια, ησουν κατατοπιστικοτατος! Υπαρχει περιπτωση ακομα και με τον i5 2500k να εχω θεμα bottleneck αν χρησιμοποιησω συγχρονη gpu? Οχι εφοσον τον κλοκαρεις ,που σε σπανιες περιπτωσεις θα χρειαστει να παει στα 4,5 για να παιξει τα games που θελεις,στις παραμετρους που θετεις με μια μεσαια προς καλη καρτα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ουσιαστικα αξιζει μια τετοια κινηση ή να προχωρησω σε καποιο αλλο συνδυασμο motherboard-cpu πιο συγχρονο; Με τόση σκέψη, πιθανόν να στα έχει προλάβει άλλος. 3
merkon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αποφασισα να κανω το βημα και δειλα δειλα να παρω προς i5 2500k, συνδυαζοντας 8gb ram σε πρωτη φαση. Ελπιζω η επιλογη μου στα χρηματα που διαθετω να ειναι η καλυτερη δυνατη, δεδομενου πως τα παιχνιδια τα οποια θα παιζω ειναι sims, age of empires, call of duty, simcity, cities skylines κλπ τετοια, οχι τιποτα που να ζηταει απιστευτα specs δηλαδη. Πιστευω πως και με ενα overclock στο μελλον θα ειμαι καλυμμενος. Τι λετε;
benign Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αποφασισα να κανω το βημα και δειλα δειλα να παρω προς i5 2500k, συνδυαζοντας 8gb ram σε πρωτη φαση. Ελπιζω η επιλογη μου στα χρηματα που διαθετω να ειναι η καλυτερη δυνατη, δεδομενου πως τα παιχνιδια τα οποια θα παιζω ειναι sims, age of empires, call of duty, simcity, cities skylines κλπ τετοια, οχι τιποτα που να ζηταει απιστευτα specs δηλαδη. Πιστευω πως και με ενα overclock στο μελλον θα ειμαι καλυμμενος. Τι λετε; Αυτο σου λεμε και εμεις εδω και 16 σελιδες. 4
merkon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Τον πρόλαβα αλλά ακόμα δεν ξέρω αν έκανα καλά, βλέπω πως πολλοί συστήνουν τον i3 6100 λόγω ότι έχει ddr4 και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον λόγω πιο σύγχρονου socket... Θεωρείται ακόμα καλός ο i5 2500k, αλλά μήπως τελικά αξίζει το σύστημα με τον i3 6100 περισσότερο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα