Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το data rate του σκληρού μου

JOJONAKIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαπίστωσα οτι το data rate εχει πέσει αρκετα κατα την λειτούργια write με αποτέλεσμα να μήν μπορώ να κάνω αποτελεσματικά capture απο την ψηφιακή μου κάμερα (χάνω αρκετά frames).Συγκεκριμένα ενω ειχα γύρω στα 25.000Kbits/sec σε write -read τωρα εχω μια περίεργα μεγάλη διαφορά σε write γύρω στα 4.000Kbits/sec ενώ σε read γύρω στα 400.000Kbits/sec .Δεν μπορώ να καταλάβω που ωφείλεται αυτη η μεγάλη διαφορά δεδομένου οτι και το dma του σκληρού μου ειναι ενεργοποιημένο και το cache κατα την εγγραφή.Γνωρίζει κανείς που μπορεί να ωφείλεται αυτό το πρόβλημα?

Δημοσ.

mipos trexoun kai alla programatakia kata ti diarkia tou capture pou trone porous apo to systima?pantos kai ta 25 MB/sec pou eixes pali einai aparadekta gia video capture apo kamera psifiaki.thes pio grigoro skliro allios tha xanis kapia frames kata to capturing.

Δημοσ.
mipos trexoun kai alla programatakia kata ti diarkia tou capture pou trone porous apo to systima?pantos kai ta 25 MB/sec pou eixes pali einai aparadekta gia video capture apo kamera psifiaki.thes pio grigoro skliro allios tha xanis kapia frames kata to capturing.

Οχι αλλα προγράμματα δεν τρέχουν ,αυτο ηταν το πρώτο που κοίταξα.Το test το έκανα μεσω του προγράμματος της pinnacle(studio 8).Απο ότι μου λες μάλλον θα χρειάζομαι πιο γρήγορο σκληρό,αλλά αυτο πού δεν καταλαβαίνω γιατι αυτή η ξαφνική πτώση απο τα 25 στα 4MB/sec

Δημοσ.

πρόσθεσα ενα dvd-r αλλά τον σκληρο το έχω μόνο του στο ide,βέβαια δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα υπήρχε από πιό πριν.στήν ρυθμίσεις της μητρικής δεν πείραξα τίποτα.και καλά πες εχω πρόβλημα και η ταχύτητα στο write εχει πέσει στα 4mb/s το ότι μου δείχνει ταχύτητα σε read 400mb/s !!! πώς εξηγείται?

Δημοσ.

Καταρχάς ο δίσκος αν υποθέσουμε ότι είναι στις 7200rpm, τότε φυσιολογικά πρέπει να δίνει 25MB/sec... Μήπως χρειάζεσαι defrag για να γράφει ο δίσκος σε συνεχόμενο χώρο και όχι σε τμήματα...;;; Έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο...;;; Έχεις κάποιο anti-virus ενεργοποιημένο...;;; Τον έχεις τον δίσκο σε partitions...;;; Αν η κάμερα είναι usb 2 έχεις βάλει κατάλληλους drivers για το chipset...;;;

Δημοσ.

τόσο μου έδειχνε πριν το πρόβλημα (read-write 25mb/s),ενεργοποιημένο και πριν και τώρα έχω το norton antivirus,partition δεν έχω κάνει και η κάμερα επικοινωνεί μέσω IEEE 1394.Defrag έχω κάνει πρόσφατα αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά

Δημοσ.

Από αυτά που λες προκύπτει ότι το πρόβλημα σου δεν είναι στο hardware, αφενός γιατί στην αρχή σου δούλευε κανονικά χωρίς πρόβλημα και αφετέρου αν είχες πρόβλημα θα σου χτύπαγε και αλλού... Μάλλον οφείλεται σε software ή στο λειτουργικό... Έχεις κάνει κάποιο ghost σε προηγούμενη κατάσταση που να σου δούλευε κανονικά αυτός ο συνδυασμός...;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...