Προς το περιεχόμενο

i7 6700K overclocking

GTI890

Προτεινόμενες αναρτήσεις

C1 και EIST δουλεύουν μόνο σε offset σε manual δουλεύει μόνο το EIST.

Prime 95 IBT και Linx όχι μην τρέχεις θα σου ανεβάζουν θερμοκρασία και γενικά δεν είναι ότι καλύτερο για το τσιπ.

Με real bench και Aida μία χαρά δουλειά κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

C1 και EIST δουλεύουν μόνο σε offset σε manual δουλεύει μόνο το EIST.

Prime 95 IBT και Linx όχι μην τρέχεις θα σου ανεβάζουν θερμοκρασία και γενικά δεν είναι ότι καλύτερο για το τσιπ.

Με real bench και Aida μία χαρά δουλειά κάνεις.

άρα αν θελω να πέφτει το ρεύμα οταν ειμαι σε idle φαση πρεπει να παω σε offset αναγκαστικά. ετσι?

στο bios πανω δεξια λεει cpu voltage 1.344V οπως ειπα.

αν θέλω να δώ πόσο ποιάνω max με 1.29 V θα πατησω offset

απο κατω μου βγαζει 2 επιλογές. μια με τα + ή -

και μια άλλη για να γραψω κατι και αρχικα το εχει στο auto.

να βαλω -0.05 αν θελω να παιζει στα 1.294?

και αν βάλω -0.05 εκει για να καταλαβω κιολας, αυτο σημαινει οτι το ανωτερο ρευμα που θα εχει θα ειναι 1.29 και σε idle θα πεφτει και αλλο? ή ειναι κατι άλλο που δεν εχω καταλαβνει με το offset?

οσον αφορα το aida που μου ειναι trial παιζει ρολο σε κατι?

Καλά το καταλαβες και όχι δεν πειράζει που είναι trial

Ξέχασα να αναφέρω το Intel XTU, θα σου γλυτώσει αρκετά restart και έχει επίσης stress και benchmark γρήγορο.

Βασικά αν σου περνάει το benchmark είναι αρκετό για να κατεβάσεις ρεύμα από εκεί.

Θα γλυτώσεις πολύ χρόνο έτσι.

Πάντως όπως και να έχει ένα απόγευμα γεμάτο το θέλεις χαλαρά για να βρεις τα ιδανικά.

θα κανω αυριο αν προλαβω αλλιως το ΣΚ την προσπαθεια. θα κανω και οσα λεει στο βιντεακι που ανεβασα στην αρχη του θεματος. δηλαδη llc εκει που βαζει level 5 κλπ. χρειαζεται και αυτο σωστα?
πρεπει να αλλαξω και τιποτα αλλο απο λειτουργιες power saving και τετοια?

τελος, αυτα τα test, το aida για παραδειγμα πόση ωρα να το αφησω να κανει τεστ? επισης επιλεγω μονο stress cpu, stress fpu, stress cache? ή θελει και stress system memory και τα άλλα που λεει? και θα βγαλει καποιο αποτελεσμα? ενω αν δεν παει καλα κατι θα κολησει το συστημα?

στο real bench ρωταει ποση ωρα και ποση μνημη θελω να στρεσαρει. εγω που εχω 16gb βαζω up to 16gb λογικα ή up to 8gb? και ωρα ποσο ειναι καλα να βαλω?
αυτα σορρυ αν σε κουρασα απλα θελω να ειμαι σιγουρος για  οτι κανω

Κοίτα αν σου βγάλει 1 ώρα είσαι καλά παραπάνω δεν χρειάζεται 99%

Εγώ ότι έκανα έτσι ειμουν 100% σταθερός.

Γενικά πολύ ώρα δεν είναι και ότι καλύτερο.

Ειδικά τα Skylake έχουν ένα θεματακι με την θερμοκρασία μετά τους 80 που μπορει να φας μπλε οθόνη αλλά αν με ίδιες ρυθμίσεις είσαι πχ 70 να μην έχεις θέμα.

Για αυτό σου είπα μέτριο oc από ρεύματα και όσο oc πιάσει. Σε παιχνίδια δεν θα δεις διαφορά, το ζητούμενο είναι να πάρεις όσο μπορείς από το CPU με τα ρεύματα που θα είχες ούτως ή άλλως αν δεν το είχες πειράξει καθόλου.

Αν μπορείς μιας και είδα στο οδηγό ότι παίζει με XMP μην το βάλεις XMP αλλά manual να μην μπλεκεις πολλά μαζί, παραπάνω δεν λέω για την ώρα μην σε μπερδεψω.

Κάνε πρώτα το CPU έτσι όπως θέλεις να πάρεις και μία ρεγουλα και μετά βλέπουμε και τις μνήμες.

Λάθος δύσκολα να κάνεις άλλωστε οι μητρικές αν κάνεις καμιά χαζομαριτσα σε βγάζουν κόκκινο χρώμα οπότε....

Απλά βιαστικά δεν θέλει, καφεδακι και χαλαρά ;)

δηλαδη ενα 4.5 ghz δεν θα παει λες? (οτι τυχει ειναι αυτα τι να κανουμε) παντως προχθες που το εψαξα με τα ρευματα ειδα οτι σε πολλους στο auto παιζει σε τετοια ρευματα (σε Ελλαδα και εξωτερικο από διαφορα φορουμς)

οι Asus z170 μητρικές στα stock βάζουν παραπάνω vcore από όσο χρειάζεται

ο δικός μου 6700Κ(με Asus μητρική) στα stock χτυπούσε πιο υψηλό vcore από ότι έχει τώρα στα 4.7GHz

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο νήμα θα ρωτησω εδώ. Clockαρα σήμερα τον 6700k με 1.325v τα οποία τον είχαν stable μέχρι και στα 4.6. 46x100. Δοκιμασα στη συνέχεια να πάω 4.7 με ίδιο ρεύμα αλλά τπτ.. Ανέβασμα σταδιακά και πήγα με 1.375. Ανοίγει κανονικά σ αυτό το ρεύμα με 47x100 αλλά ενω μπορεί να τρεξω heavyload και prime95 για όση ωρα τ αφήσω χωρίς να κρασαρει, αν τα κλείσω και δοκιμασω δεύτερη φορά πετάει bluescreen. Φταίει λέτε το ρεύμα(να θέλει κ άλλο)?? Επίσης τη γνώμη σας για stable 4.6 σε 1,325! Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...