Προς το περιεχόμενο

i7 6700K overclocking

GTI890

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα, σκεφτομαι να κανω overclock τον i7 6700K.
Τον εχω στην μητρικη Asus z170 pro gaming, με υδροψυξη την coolermaster Nepton 240M.
δεν εχω εμπειρια σε oc μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε, ομως τωρα λεω να ασχοληθω με αυτο.

googlarοντας τον cpu μου και τη μητρικη μου, βρηκα αυτο εδω:

να κανω οτι λεει αυτο εδω το βιντεο? ή κατι άλλο? προκειμενου να ειμαι ασφαλης παντα...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε. Ρίξε μια ματιά εδώ, http://www.overclock.net/t/1570313/skylake-overclocking-guide-with-statistics και εδώ https://rog.asus.com/articles/guides/guide-overclocking-core-i7-6700k-on-the-maximus-viii-extreme/ . Αν δεν θες να πάς σε extreme καταστάσεις προτείνω να μείνεις κάτω απο 1.35 ( εγώ τον έχω 1.29) και να το έχεις σε adaptive mode ώστε να ρίχνει ρευμα  όταν δεν το χρειάζεσαι.

ναι δεν θελω extreme καταστασεις. αυτο που θελω ειναι να ειναι το συστημα εξισου ασφαλες και σταθερο οπως ειναι σε στοκ λειτουργια. οποτε για σταθεροτητα δεν πρεπει να ξεπερναω το 1.29 ? ή ακομα πιο χαμηλα?

επισης σε σχεση με το video της μητρικης μου που εβαλα παραπανω τι διαφορετικο πρεπει να επιλεξω δηλαδη? αντι για manual να βαλω adaptive? και στο adpative μετα τι περιθωρια θα βαλω?

Απο ότι έχω διαβάσει, μπιορείς να τον έχεις μέχρι 1.4 με ασφάλεια. Εγώ προσωπικά προτιμώ να είμαι κάτω απο 1.3 για ψυχολογικούς λόγους κυρίως και επειδή δεν αξίζει για 100 200mhz να ανεβάζω ρευμα δυσανάλογα. Εμένα πχ παίζει στα 4.4 με 1.29 και μετά θέλει 1.33 για 4.5. Για 4.6 δεν δοκίμασα καν. Σχετικά με το adaptive, βάζεις την τάση που θές στο πεδίο additional Turbo mode cpu core voltage. Έχε το νου σου ότι ανάλογα το νούμερο που έχεις βάλει στο LLC η μητρική αυξάνει ελαφρά την τάση. Εγώ πχ  έχω μέσα 1.28 κ μου δίνει 1,292 με llc 5. 

Θα σ έλεγα να παίξεις με 44 multi και τάση 1.3 κ κατέβα όσο σε παίρνει με δοκιμές. Αν δείς ότι έχεις καλό τσιπ δοκίμασε και με Multi 45 η και παραπάνω.

Απο ότι έχω διαβάσει, μπιορείς να τον έχεις μέχρι 1.4 με ασφάλεια. Εγώ προσωπικά προτιμώ να είμαι κάτω απο 1.3 για ψυχολογικούς λόγους κυρίως και επειδή δεν αξίζει για 100 200mhz να ανεβάζω ρευμα δυσανάλογα. Εμένα πχ παίζει στα 4.4 με 1.29 και μετά θέλει 1.33 για 4.5. Για 4.6 δεν δοκίμασα καν. Σχετικά με το adaptive, βάζεις την τάση που θές στο πεδίο additional Turbo mode cpu core voltage. Έχε το νου σου ότι ανάλογα το νούμερο που έχεις βάλει στο LLC η μητρική αυξάνει ελαφρά την τάση. Εγώ πχ  έχω μέσα 1.28 κ μου δίνει 1,292 με llc 5. 

Θα σ έλεγα να παίξεις με 44 multi και τάση 1.3 κ κατέβα όσο σε παίρνει με δοκιμές. Αν δείς ότι έχεις καλό τσιπ δοκίμασε και με Multi 45 η και παραπάνω.

το manual μηπως ειναι καλυτερη επιλογη για το ρευμα για oc? διαβασα οτι το adaptive μπορει να γινει και επικινδυνο γιατι μπορει να ανεβασει αποτομα ρευμα και να γινει καμια στραβη.

κατι αλλο σε περιπτωση που κανω σε κανα μηνα oc γιατι δεν το εχω πολλες μερες και θελω να το δω λιγο καιρο χωρις oc ωστε μετα που θα κανω να δω και τι διαφορες εχει ουσιαστικα. σε περιπτωση λοιπον που κανω τελικα λιγο αργοτερα το oc, για στοκ λειτουργια επειδη με το auto ειχα πολυ υψηλα ρευματα μεχρι και 1.4 v και το εβαλα manual στο 1.2v. Πως μπορω να το κανω οταν ειναι σε idle και θελει λιγοτερο ρευμα να κατεβαινει αυτοματα? με το offset?

γιατι με το auto βλεπω οτι ναναι ρευματα και το εβαλα στο manual. αλλά ειναι μονιμα στο 1.2 και ισως να ειναι περιττο ολη την ωρα να ειναι τοσο. με το offset αν το βαλω να πηγαινει max 1.3 v το κατωτερο πως το οριζω τι πρεπει να βαλω δηλαδη?

Σίγουρα στο manual έχεις τον απόλυτο έλεγχο αλλά νομίζω ότι εφόσσον δεν παίζεις στο extreme όριο του OC δεν χρειάζεται. Χάνεις πολλά με το manual( C-states). Εμένα με adaptive παντως δεν έχει ανέβει ποτέ σε κάτι επίφοβο. Αν θες να πέφτει το ρευμα παίζεις με adaptive ή offset. Με το offset δεν έχω παίξει ποτέ. Αν θές να πέφτει το ρευμα μαζί με την συχνότητα, και χωρίς oc βαλε adaptive k βάλε vcore 1.2 και άσε όλα τα άλλα ως έχουν. Σορρύ αλλά εκτος adaptive δεν έχω παιξει με κάτι άλλο  να σε βοηθήσω.

Σίγουρα στο manual έχεις τον απόλυτο έλεγχο αλλά νομίζω ότι εφόσσον δεν παίζεις στο extreme όριο του OC δεν χρειάζεται. Χάνεις πολλά με το manual( C-states). Εμένα με adaptive παντως δεν έχει ανέβει ποτέ σε κάτι επίφοβο. Αν θες να πέφτει το ρευμα παίζεις με adaptive ή offset. Με το offset δεν έχω παίξει ποτέ. Αν θές να πέφτει το ρευμα μαζί με την συχνότητα, και χωρίς oc βαλε adaptive k βάλε vcore 1.2 και άσε όλα τα άλλα ως έχουν. Σορρύ αλλά εκτος adaptive δεν έχω παιξει με κάτι άλλο να σε βοηθήσω.

Από την μια έκανες 200Mhz oc και έδωσες και ρεύμα στο CPU και από την άλλη δίνεις συμβουλές χωρίς καν να μπεις στον κόπο να διαβάσεις λίγο τι είναι το adaptive τι το offset και τι το manual.

Από την άλλη ο ts τεμπελιαζει να κάνει το ίδιο και ανοίγει θέματα εδώ με το ίδιο τοπικ ουσιαστικά!!!!

Από την μια έκανες 200Mhz oc και έδωσες και ρεύμα στο CPU και από την άλλη δίνεις συμβουλές χωρίς καν να μπεις στον κόπο να διαβάσεις λίγο τι είναι το adaptive τι το offset και τι το manual.

Από την άλλη ο ts τεμπελιαζει να κάνει το ίδιο και ανοίγει θέματα εδώ με το ίδιο τοπικ ουσιαστικά!!!!

Ξέρεις αν έχω διαβάσει, ποσο και τι? Είπα κάτι που δεν ισχύει και το λές? Τώρα για το ρεύμα, ξέρεις τι τσιπ μου έχει κάτσει και αν πάει 4.4 με λιγότερο? Μήπως εσένα που είσαι διαβασμένος σου κάνει τη χάρη και πάει με λιγότερο ρεύμα? Αν θές και έρθεις αθήνα κερνάω καφέ φαγητό και ότι άλλο θες οσο το παιδεύεις. Επίσης ούτε ο σουπερ σχετικός το έπαιξα ούτε τπτ. Ήμουν σαφής με το τί ξέρω κ τι ότι. Καλύτερο από άλλους που πετάνε ένα κάρο μπαρούφες, νομίζω. Πόσταρα και 2 οδηγούς που έιχα δεί κ τέλος. Και πίστεψε με, αν είχε απαντήσει κάποιος πιο σχετικός, δεν θα είχα πει κουβέντα. 

το manual μηπως ειναι καλυτερη επιλογη για το ρευμα για oc? διαβασα οτι το adaptive μπορει να γινει και επικινδυνο γιατι μπορει να ανεβασει αποτομα ρευμα και να γινει καμια στραβη.

κατι αλλο σε περιπτωση που κανω σε κανα μηνα oc γιατι δεν το εχω πολλες μερες και θελω να το δω λιγο καιρο χωρις oc ωστε μετα που θα κανω να δω και τι διαφορες εχει ουσιαστικα. σε περιπτωση λοιπον που κανω τελικα λιγο αργοτερα το oc, για στοκ λειτουργια επειδη με το auto ειχα πολυ υψηλα ρευματα μεχρι και 1.4 v και το εβαλα manual στο 1.2v. Πως μπορω να το κανω οταν ειναι σε idle και θελει λιγοτερο ρευμα να κατεβαινει αυτοματα? με το offset?

γιατι με το auto βλεπω οτι ναναι ρευματα και το εβαλα στο manual. αλλά ειναι μονιμα στο 1.2 και ισως να ειναι περιττο ολη την ωρα να ειναι τοσο. με το offset αν το βαλω να πηγαινει max 1.3 v το κατωτερο πως το οριζω τι πρεπει να βαλω δηλαδη?

Παίξε καλύτερα με offset ρευματάκι γιατί το adaptive δαγκώνει!Ύστερα από δοκιμές και stressarismata θα βρείς τα κατάλληλα settings....εγώ προσωπικά ποτέ δεν ακολούθησα κάποιον οδηγό πιστά...διάβασα και άρχισα δοκιμές....και μην ξεχνάς το κάθε τσιπάκι έχει την δικιά του φιλοσοφία σε vcore (silicon lottery).

• Like 2

Παίξε καλύτερα με offset ρευματάκι γιατί το adaptive δαγκώνει!Ύστερα από δοκιμές και stressarismata θα βρείς τα κατάλληλα settings....εγώ προσωπικά ποτέ δεν ακολούθησα κάποιον οδηγό πιστά...διάβασα και άρχισα δοκιμές....και μην ξεχνάς το κάθε τσιπάκι έχει την δικιά του φιλοσοφία σε vcore (silicon lottery).

στο offset απο κατω που εχει επιλογη + ή - τι βαζω? για να καταλαβω το - σημαινει οτι απο το ρευμα που εβαλα θα μειωνεται? και το + θα αυξανεται? δηλαδη στην πρωτη επιλογη ας πουμε βαζω - και απο κατω βαζω 1.3 για παραδειγμα?

ή βάζω '' - '' και μετά 0.05 στην απο κατω επιλογή για να μειώσει το 1.344v που εχω με όλα στο auto που ηταν εξαρχης?

στο offset απο κατω που εχει επιλογη + ή - τι βαζω? για να καταλαβω το - σημαινει οτι απο το ρευμα που εβαλα θα μειωνεται? και το + θα αυξανεται? δηλαδη στην πρωτη επιλογη ας πουμε βαζω - και απο κατω βαζω 1.3 για παραδειγμα?

ή βάζω '' - '' και μετά 0.05 στην απο κατω επιλογή για να μειώσει το 1.344v που εχω με όλα στο auto που ηταν εξαρχης?

Με - όσο βάζεις μειώνει από το αρχικό που ζήτησε ο επεξεργαστής.

Πάντως με 1.344 πιστεύω ότι παίζει το τσιπ να είναι μπανάνα.

Δεν έχω ασχοληθεί με 6700 αλλά νομίζω ίδια ρεύματα με 4790 πρέπει να έχουν οπότε είναι υπερβολικά πολύ.

Με - όσο βάζεις μειώνει από το αρχικό που ζήτησε ο επεξεργαστής.

Πάντως με 1.344 πιστεύω ότι παίζει το τσιπ να είναι μπανάνα.

Δεν έχω ασχοληθεί με 6700 αλλά νομίζω ίδια ρεύματα με 4790 πρέπει να έχουν οπότε είναι υπερβολικά πολύ.

δηλαδη ενα 4.5 ghz δεν θα παει λες? (οτι τυχει ειναι αυτα τι να κανουμε) παντως προχθες που το εψαξα με τα ρευματα ειδα οτι σε πολλους στο auto παιζει σε τετοια ρευματα (σε Ελλαδα και εξωτερικο από διαφορα φορουμς)

δηλαδη οταν επιλεξω offset βάζω στην πρωτη επιλογη που εχει το συν ή το πλην, βάζω '' - ''

και απο κατω που εχει auto βάζω ξερω γω πόσο θελω να μειώνεται για παραδειγμα βάζω 0.05 δηλαδη να πεφτει απο 1.344(που ειναι τωρα με ολα στο auto)  - 0.05 = 1,294? έτσι ή λαθος καταλαβα?

τελος, το offset ειναι πιο ασφαλες απο το manual? (το μανιουαλ ειναι παντα σταθερα σε οτι του δωσω) το offset ομως ειναι καλο για oc ή μπορει να εχω κανενα θεμα καποια φορα?

Το καλύτερο από όλα είναι το manual αλλά δεν θα ρίχνει τα ρεύματα, μόνο συχνότητα.

Εάν θέλεις κλείσε απλά c3 c6 και άσε μόνο c1 και EIST για να ρίχνει ρολόγια και ρεύμα.

Κατά τα άλλα ναι καλά τα είπες.

Βάλε καρφωτο χ42 και δες πόσο κάτω μπορείς να πας σώσε ένα προφίλ με αυτό και μετά ανέβαζε σιγά σιγά ταχύτητα.

Κάνε και 2 ακόμη προφίλ ενα Μαξ πχ και ένα ενδιάμεσο και τέλος.

Το μαξ εννοείται όσο εσύ θεωρεις για εμενα πχ Μαξ είναι σε αυτά τα CPU 1.38

• Like 1

Το καλύτερο από όλα είναι το manual αλλά δεν θα ρίχνει τα ρεύματα, μόνο συχνότητα.

Εάν θέλεις κλείσε απλά c3 c6 και άσε μόνο c1 και EIST για να ρίχνει ρολόγια και ρεύμα.

Κατά τα άλλα ναι καλά τα είπες.

Βάλε καρφωτο χ42 και δες πόσο κάτω μπορείς να πας σώσε ένα προφίλ με αυτό και μετά ανέβαζε σιγά σιγά ταχύτητα.

Κάνε και 2 ακόμη προφίλ ενα Μαξ πχ και ένα ενδιάμεσο και τέλος.

Το μαξ εννοείται όσο εσύ θεωρεις για εμενα πχ Μαξ είναι σε αυτά τα CPU 1.38

δηλαδη αυτο με το c3 και c6 που ειπες (που πρεπει να τα βρω γιατι δεν εχω ιδεα που ειναι, ειναι η αληθεια). αν κλεισω αυτα τα δυο δηλαδη και αφησω ανοιχτα τα c1 και eist τοτε θα ειναι το ιδιο σαν να ειχα offset αλλά σε manual mode? σωστα καταλαβα ή εννοεις να τα κανω αυτα σε offset παλι. (αλλιώς σε offset ποσο - πιστευεις ειναι καλα?)

τέλος, εχω κατεβασει core temp για να εχω θερμοκρασιες του cpu, realbench (που δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο), cpu-z για να βλεπω τις αλλαγές και το aida64 extreme αλλά ειναι σε trial version to aida64 (παιζει ρολο αυτο για τα τεστ? οτι ειναι δηλαδη σε trial vesrion?)

αυτά αρκουν για να δω τη σταθεροτητα και οτι ολα ειναι καλα?

prime 95 επειδη διαβασα πολλά και ακραια το φοβαμαι ειναι η αληθεια. και δεν θελω να το τρεξω αν τα παραπανω καλυπτουν εξισου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...