jeandoumpier Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Όταν θα κλατάρει ο celeron την ίδια ώρα θα κλατάρει και ο pentium. Αυτό φυσικά ισχύει. Και ένας pentium/celeron μπορεί να κλατάρει την ίδια ώρα με έναν τετραπύρηνο i5 σαν τον 6500 π.χ. Άλλωστε και οι δυο 3 χρόνια εγγύηση δίνουν. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί όμως το ποιος από τους δυο είναι καλύτερος/πιο γρήγορος επεξεργαστής. Ξεφύγαμε όμως από το topic...Έδωσε ο καθένας τις προτάσεις του, ο φίλος ας αποφασίσει εκείνος την τελική σύνθεση και ας μας την γράψει αν θέλει κάποια τελευταία γνώμη.
pano Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ^Δεν με κατάλαβες,δεν εννοούσα να χαλάσουν και όχι αυτό δεν είναι εκτός θέματος,γιατί να πετάξει ο άνθρωπος το 25άρι επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον pentium θα έχει πιο γρήγορο internet;
Kostas.karras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ^Δεν με κατάλαβες,δεν εννοούσα να χαλάσουν και όχι αυτό δεν είναι εκτός θέματος,γιατί να πετάξει ο άνθρωπος το 25άρι επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον pentium θα έχει πιο γρήγορο internet; Οχι,απλως μιας και προοριζεται και για ταινιες το pc ,αν θελησει μια 4κ τηλεοραση μελλοντικα με τον 4500 θα ειναι καλυτερα απο οτι με τον g3900. Ακομα και για παιχνιδια online αμα παιζει και παλι ενα point + θα ειναι, και να διαχειριζεται λιγο καλυτερα τα πολλα tabs αν υπαρχουν.. Εκει που θα κολωνει ο 3900 ,ο 4500 τουλαχιστον θα παιρνει και καμια ανασα... Και δεν μιλαμε για τραγικες διαφορες,και καλα το σκεφτεσαι εσυ,αλλα δεν ειναι τραγικο και το ποσο της διαφορας μεταξυ τους για ενα νεο συστημα.. 1
pano Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Αν και όλα αυτά που αναφέρεσαι είναι υποθετικά σενάρια ,θα σου απαντήσω: Η 530 δεν θα παίξει ''καλύτερα'' τις 4Κ ταινίες,γιατί δεν υποστηρίζει διαφορετικούς codecs απ'ότι η 510,και αν τυχόν πέσει η δουλειά επάνω στους επεξεργαστές και οι 2 θα κλατάρουν. Παιχνίδια online και πολλά tabs ταυτόχρονα σε διπύρηνους και να τρέχουν και καλά,τι να πω.. Τραγική η διαφορά στο σύνολο δεν είναι,μεταξύ τους βέβαια είναι στο 100% περίπου,το θέμα μας όμως είναι γιατί να τη δώσει ο θεματοθέτης. Και στο finale εσείς λέτε τα δικά σας εγώ λέω τα δικά μου, ας ψαχτεί και λίγο ο ίδιος να δει αν τυχόν έχουν υπόσταση αυτά που λέμε και ας αποφασίσει.
Kostas.karras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Με παραπανω ταχυτητα στον επεξεργαστη,με παραπανω μνημη cache, με καρτα γραφικων ανωτερη σε frequency και γενικα 10% boost σε σχεση με την hd510 θεωρεις τους επεξεργαστες ιδιους? Φυσικα και λες τα δικα σου.. Ουτε καν τα ιδια fps βγαζουν και το ιδιο δεν "κλαταρουν". Οταν ο ενας θα τερματιζει,ο αλλος θα ειναι στα ορια,και πιστευω οτι τουλαχιστον αυτη την μεγιστη διαφορα στο "τερματιζω και στο ειμαι στα ορια" την γνωριζεις για να μπορω να συζητησω παραπερα.. Αν δεν εκανε χρηση browsing και ταινιες φυσικα να παει σε εναν g3900. Aλλωστε καρτα γραφικων δεν βαζει,γιατι να μην παρει το καλυτερο εστω και με μικρη διαφορα που μπορει μιας και τον παιρνει και το budget?? Oταν σου λεει μπαινει σε πειρασμο για i3 σημαινει οτι το budget το διαθετει ολο και οχι να φτιαξει συστημα με οσο το λιγοτερο δυνατο..
Sardam Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Γόνιμες οι διαφωνίες, μιας και βοηθούν να βγούν συμπεράσματα. Μόνο μην εξελιχθεί σε flame η φάση Βοηθήστε λίγο με τους ssd's, γιατί έχω ανοίξει πολλά μέτωπα και δεν προλαβαίνω να διαβάζω μετά από τόσα χρόνια αποχής. Αν έχω καταλάβει, θα ήταν καλό να προτιμήσω mlc. Να υπολογίσω μόνο λειτουργικό και προγράμματα στον ssd ; Αν για παράδειγμα του βάλω μερικά torrents να ανεβοκατεβαίνουν ή τα mp3 που ακούω καθημερινά θα τον φθείρω γρηγορότερα ; Παίζει ρόλο το πόσο της % είναι γεμάτος ; Αν και τινάζει το budget μου στον αέρα, θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος ssd στα 480 ή τα 525gb θα ήταν μια βιώσιμη λύση, έτσι ώστε να ζυγίσω όλες τις επιλογές μου. δηλ. θα μπορούσα να στήσω ένα σύστημα μόνο με ssd ; Τα 500gb μου είναι υπεραρκετά. Η ερώτηση όμως είναι, αν ο ssd ενδείκνυται για γενική χρήση(torrents, συχνές διαγραφές/μεταφορές αρχείων κτλ) ; https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660011/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-480GB.html?keyphrase=ssd
pano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αφού έχεις ήδη δίσκο γιατί να πάρεις τόσο μεγάλο ssd; 1
madnifestah Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 τον ssd θα τον βάλεις για να ανοίγουν ποιο γρήγορα τα windows/προγράμματα/site. γι'αυτό ένας 120-240gb ( 50-80 ευρώ )ssd είναι υπέρ αρκετός. αφού δεν θα παίζεις παιχνίδια ακόμη και ο 120gb είναι μια χαρά. οτιδήποτε άλλο (εικόνες/βίντεο/ταινίες κτλ) θα μπαίνουν στον hdd (αποθήκη) που ήδη έχεις. 2
Sardam Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Κατανοητό. Στο θέμα mlc vs tlc τι γίνεται ; Παντού διαβάζω ότι είναι καλό να προτιμήσουμε mlc, ωστόσο όλοι υμνούν τον evo της samsung ο οποίος έχει tlc Με απασχολεί το ζήτημα ή κοιτάω μόνο τη σχέση απόδοσης/τιμής ; Και αν αυτή είναι ίδια, τι να προτιμήσω ; mlc ή tlc ;
Kostas.karras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Κατανοητό. Στο θέμα mlc vs tlc τι γίνεται ; Παντού διαβάζω ότι είναι καλό να προτιμήσουμε mlc, ωστόσο όλοι υμνούν τον evo της samsung ο οποίος έχει tlc Με απασχολεί το ζήτημα ή κοιτάω μόνο τη σχέση απόδοσης/τιμής ; Και αν αυτή είναι ίδια, τι να προτιμήσω ; mlc ή tlc ; Σου είπα την πρόταση μου, θα είσαι εντάξει με τον Mlc που πρότεινα. Όλοι προτιμούν τον evo γι την ταχύτητα του και τα 5 χρόνια εγγύηση.Για την δουλεία που τον θες δεν σε νοιάζει η ταχύτητα, και δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά 1
pano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Με απασχολεί το ζήτημα ή κοιτάω μόνο τη σχέση απόδοσης/τιμής Eσύ θα κοιτάξεις τη σχέση χωρητικότητα/τιμή/εγγύηση ,όλα τα άλλα άστα μην μπλέκεις δεν θα βγάλεις άκρη . 2
Sardam Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Είμαι γενικά αναποφάσιστος στις αγορές, και το ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι. Μετά τις προτάσεις σας λοιπόν, έχω καταλήξει σε δυο μητρικές : ASRock H110M HDS και ASRock H110M HDV http://www.asrock.com/mb/compare.asp?SelectedModel=H110M-HDV&SelectedModel=H110M-HDS Μάλλον θα προτιμήσω την HDS που είναι μικρότερη και μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε κουτί, ενώ παράλληλα υποστηρίζει επεξεργαστές μέχρι 95w(γιατί δε ξέρεις ποτέ). Η HDV έχει μια PCIEX2.0 θύρα παραπάνω, ενώ μπορείς να βάλεις και dual slot κάρτα γραφικών. Δε νομίζω όμως ότι θα μου χρειαστεί κάποιο από αυτά τα δυο χαρακτηριστικά. Ωστόσο το μάτι μου έπεσε σε κάτι που θέλω να αποσαφηνίστεί. Στα χαρακτηριστικά της HDV αναφέρει : Supports up to 2 displays simultaneously. Ενδέχεται δηλ. η HDS, παρότι βγάζει θύρες HDMI&DVI-D, να μην επιτρέπει την ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου και στις δυο μου οθόνες ;
pano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Τις οθόνες πως θα τις συνδέσεις; Tην μιά με hdmi την άλλη πώς ακριβώς; Όσο για το μέγεθος παρόλο που η HDS είναι πιο μικροκαμωμένη και αυτή mATX είναι ,άρα στα ίδια κουτιά μπαίνουν ,από κει και πέρα εγώ την πρότεινα γιατί έχει και τις τρεις θύρες εικόνας(vga,dvi,hdmi) για να είσαι καλυμένος όσο αφορά την σύνδεση που θα κάνεις με τις τηλεοράσεις. 1
Kostas.karras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Είμαι γενικά αναποφάσιστος στις αγορές, και το ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι. Μετά τις προτάσεις σας λοιπόν, έχω καταλήξει σε δυο μητρικές : ASRock H110M HDS και ASRock H110M HDV http://www.asrock.com/mb/compare.asp?SelectedModel=H110M-HDV&SelectedModel=H110M-HDS Μάλλον θα προτιμήσω την HDS που είναι μικρότερη και μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε κουτί, ενώ παράλληλα υποστηρίζει επεξεργαστές μέχρι 95w(γιατί δε ξέρεις ποτέ). Η HDV έχει μια PCIEX2.0 θύρα παραπάνω, ενώ μπορείς να βάλεις και dual slot κάρτα γραφικών. Δε νομίζω όμως ότι θα μου χρειαστεί κάποιο από αυτά τα δυο χαρακτηριστικά. Ωστόσο το μάτι μου έπεσε σε κάτι που θέλω να αποσαφηνίστεί. Στα χαρακτηριστικά της HDV αναφέρει : Supports up to 2 displays simultaneously. Ενδέχεται δηλ. η HDS, παρότι βγάζει θύρες HDMI&DVI-D, να μην επιτρέπει την ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου και στις δυο μου οθόνες ; ASRock H110M HDS η HDS, επιτρέπει την ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου και στις δυο οθόνες 1
Sardam Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Τις οθόνες πως θα τις συνδέσεις; Tην μιά με hdmi την άλλη πώς ακριβώς; Όσο για το μέγεθος παρόλο που η HDS είναι πιο μικροκαμωμένη και αυτή mATX είναι ,άρα στα ίδια κουτιά μπαίνουν ,από κει και πέρα εγώ την πρότεινα γιατί έχει και τις τρεις θύρες εικόνας(vga,dvi,hdmi) για να είσαι καλυμένος όσο αφορά την σύνδεση που θα κάνεις με τις τηλεοράσεις. Αυτή τη στιγμή έχω συνδεμένες στην κάρτα γραφικών μου : Philips 32'' - hdmi to hdmi Panasonic 50'' - dvi-d to hdmi Απλά συμβαίνει συχνά την ώρα που σερφάρω στη Philips, να βλέπουν ταυτόχρονα ταινία οι μικρές στην Panasonic. Αυτό με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω και με το καινούριο setup. Η vga port που θα μπορούσε να μου χρειαστεί ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα