Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Auto;

Όσο για το oc βλέπω πάλι ψημένα τσιπ (κάπου πήρε το μάτι μου 1.4 λίγο πιο πάνω) όπως κάποια παλικάρια που εδώ έδιναν 1.6V και στην αγγελία τον έδιναν γιατί είχε πολύ δύναμη και καλά :)

• Like 1
Δημοσ.

Auto;

Όσο για το oc βλέπω πάλι ψημένα τσιπ (κάπου πήρε το μάτι μου 1.4 λίγο πιο πάνω) όπως κάποια παλικάρια που εδώ έδιναν 1.6V και στην αγγελία τον έδιναν γιατί είχε πολύ δύναμη και καλά :)

τι εννοεις (auto;) ? να το βαλω στο auto? όσο ειμαι χωρις oc.?

οσον αφορα το oc εσυ τι θεωρεις ως καλυτερη επιλογη για oc? manual? offset ? ή adaptive? θελω να ειμαι ασφαλης και σταθερος δεν με νοιαζει να κανω κατι τρελα extreme ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

Εγώ από την στιγμή που δεν θέλω να κάνω OC θα το έβαζα να παίζει στο full Turbo 4200 στην περίπτωση σου.

Στο ρεύμα offset και θα έβλεπα πόσο - μπορεί να πάει μέχρι να βγάλει πρόβλημα (BSOD με λάθος 124 ή 101) μετά ένα κλικ πάνω και τέλος.

Btw ένας απλός τρόπος να δεις ένα έχεις καλό τσιπ είναι να δεις πόσο ρεύμα σου δίνει χωρίς να πειραξεις τίποτα στο BIOS όσο λιγότερο τόσο καλύτερα, τουλάχιστον για νορμαλ oc.

Επίσης αν δεις ότι κατεβαίνει αρκετά μπορείς να ανεβασεις συχνότητα πχ μπορεί να φτάσεις 4400 και να είσαι -0.010 οπότε ουσιαστικά είσαι μία ιδέα κάτω από το αυτόματο και +200 σε όλους τους πυρήνες.

Γενικά θα φας κάποια ώρα αλλά σίγουρα θα παίζει δροσερά και λίγο ή πολύ καλύτερα από ότι το στοκ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ενα screenshot απο hwmonitor :

attachicon.gifhwmonitor.jpg

θεωρω οτι το max 1.4 ειναι πολυ. εσεις τι λετε?

Σε κάθε γενιά Intel επεξεργαστών , έχουμε μία από τα ίδια ... κάθε φορά που "αγγίζουμε" το κομμάτι του overclocking.

Φόβοι , εικασίες και αναπαραγωγή πόστ του τύπου "άκουσα" , "μου είπαν" ... κλπ.

Οσον αφορά όμως το κομμάτι των τάσεων , πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Πιό ξεκάθαρη εικόνα από αυτή του κατασκευαστή , ΔΕΝ υπάρχει.

Σελίδα 113 , για να μήν ψάχνετε άδικα.

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/desktop-6th-gen-core-family-datasheet-vol-1.html

Πολύ συνοπτικά , θα σου απαντήσω , ότι οι τάσεις του επεξεργαστή σου είναι νορμάλ.

Από τη στιγμή που η ποιότητα κατασκευής του , δέν είναι η καλύτερη δυνατή (VID 1.271) τότε το 1.40 δείχνει λογικό.

Επειδή καλώς ή κακώς :-D

Εχω δεί πάρα πολλά κομμάτια cpu (αυτής της κατηγορίας) , για να νιώσεις καλύτερα , θα σου πώ ότι έχω δεί 6700k με VID 1.36 !!!

Δημοσ.

Εχω δεί πάρα πολλά κομμάτια cpu (αυτής της κατηγορίας) , για να νιώσεις καλύτερα , θα σου πώ ότι έχω δεί 6700k με VID 1.36 !!!

Τάσο σε στόκ τοσο vid? 

Δημοσ.

Σε κάθε γενιά Intel επεξεργαστών , έχουμε μία από τα ίδια ... κάθε φορά που "αγγίζουμε" το κομμάτι του overclocking.

Φόβοι , εικασίες και αναπαραγωγή πόστ του τύπου "άκουσα" , "μου είπαν" ... κλπ.

Οσον αφορά όμως το κομμάτι των τάσεων , πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Πιό ξεκάθαρη εικόνα από αυτή του κατασκευαστή , ΔΕΝ υπάρχει.

Σελίδα 113 , για να μήν ψάχνετε άδικα.

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/desktop-6th-gen-core-family-datasheet-vol-1.html

Πολύ συνοπτικά , θα σου απαντήσω , ότι οι τάσεις του επεξεργαστή σου είναι νορμάλ.

Από τη στιγμή που η ποιότητα κατασκευής του , δέν είναι η καλύτερη δυνατή (VID 1.271) τότε το 1.40 δείχνει λογικό.

Επειδή καλώς ή κακώς :-D

Τασο για μενα τι εχεις να πεις όλα καλα ?

post-131367-0-33531200-1480659883_thumb.png
post-131367-0-43500200-1480659891_thumb.png
Δημοσ.

Τάσο σε στόκ τοσο vid? 

Ναί ... όσο απίστευτο και άν ακούγεται.

Φαντάσου ότι το συγκεκριμένο cpu , δέν μπορούσε να παίξει ούτε στα 4,5Ghz (που τα περισσότερα cpu της αγοράς , μπορούν).

Τασο για μενα τι εχεις να πεις όλα καλα ?

Μιά χαρά είσαι φίλε , για καθημερινό σύστημα στα 4,2 Ghz.

Δημοσ.

Ναί ... όσο απίστευτο και άν ακούγεται.

Φαντάσου ότι το συγκεκριμένο cpu , δέν μπορούσε να παίξει ούτε στα 4,5Ghz (που τα περισσότερα cpu της αγοράς , μπορούν).

Μιά χαρά είσαι φίλε , για καθημερινό σύστημα στα 4,2 Ghz.

ναι εγω το θελω να είναι stable γτ δουλευει 24/7 .νομιζω είμαι καλα εκει δεν χρειαζεται να τον παω παραπανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...