Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω εναν i7 6700K στοκ (δεν εχω κανει oc) πανω σε μια μητρικη asus z170 pro gaming
ram 16gb corsair και υδροψυξη coolermaster nepton 240M.

ειχα ενεργοποιησει το xmp για να δω αν η μνημες πηγαινουν κανονικα χωρις θεμα στα 3000mhz και ολα κομπλε πηγαν με 1.350 voltage (οι μνημες εννοω.)

ειδα με το cpu-z τον cpu να δουλευει σε core voltage απο 1.2 εως 1.35 περιπου και οι θερμοκρασιες του να ειναι στους 50 βαθμους σερφαροντας στο ιντερνετ, ταυτοχρονα να παιζει κατι στο youtube και κατεβαζοντας games απο steam.

λεω κατσε να το γυρισω οπως πριν το xmp. το εκανα disable και παρατηρησα οτι ο cpu τωρα παιζει απο 0.8 περιπου μεχρι 1.350 παλι. αλλά οταν κανω πολλα ειναι σταθερα απο 1.2 -1.35 τα core voltages του.

τι παιζει να ειναι? ειναι λογικο αυτο? στο bios ειδα οτι διπλα στο auto που εχει για τα voltages του cpu λεει 1.350 αν θυμαμαι καλα...για στοκ ομως δεν θα πρεπε να ειναι 1.2v?

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω εναν i7 6700K στοκ (δεν εχω κανει oc) πανω σε μια μητρικη asus z170 pro gaming

ram 16gb corsair και υδροψυξη coolermaster nepton 240M.

ειχα ενεργοποιησει το xmp για να δω αν η μνημες πηγαινουν κανονικα χωρις θεμα στα 3000mhz και ολα κομπλε πηγαν με 1.350 voltage (οι μνημες εννοω.)

ειδα με το cpu-z τον cpu να δουλευει σε core voltage απο 1.2 εως 1.35 περιπου και οι θερμοκρασιες του να ειναι στους 50 βαθμους σερφαροντας στο ιντερνετ, ταυτοχρονα να παιζει κατι στο youtube και κατεβαζοντας games απο steam.

λεω κατσε να το γυρισω οπως πριν το xmp. το εκανα disable και παρατηρησα οτι ο cpu τωρα παιζει απο 0.8 περιπου μεχρι 1.350 παλι. αλλά οταν κανω πολλα ειναι σταθερα απο 1.2 -1.35 τα core voltages του.

τι παιζει να ειναι? ειναι λογικο αυτο? στο bios ειδα οτι διπλα στο auto που εχει για τα voltages του cpu λεει 1.350 αν θυμαμαι καλα...για στοκ ομως δεν θα πρεπε να ειναι 1.2v?

το ειχα αυτο το σετακι  παλια η asus βαζει γενικα πολυ ρευμα σε στοκ 

αναλογα και το cpu που σου κατσε θα πρεπει ομως να βρεις και σε τι ρευμα θα σου παιξει σε στοκ

εμενα  μετα απο δοκιμες σταθεροτητας επαιζε σττο 1.15 τα παντα ολα  οποτε θα πρεπει να  φυγεις απο το στοκ (auto ρευμα) και να παιξεις με offset ρευμα 

για την ιστορια με το ρευμα το μαμα (στοκ) που μου  βαζε επαιζα στα 4.7 τα παντα ολα (δε παιζουν ολα το ιδιο)

το ειχα ρυθμισει με offset στα -0.115 που μεταφραζετε σε 1.31 οπως βλεπεις στο σκρινακι του hwinfo 64 σε load παντα ετσι

post-238528-0-32201300-1480318405_thumb.jpg

Δημοσ.

δεν χρησιμοποιω το παραπανω προγραμμα που εβαλες..προτιμω γενικα το bios.
κατι ακυρο μηπως παιζει ρολο το bios version ?

εμενα φοραει το 1805 ενω εχει βγαλει καποια νεα ή δεν παιζει ρολο σε αυτο το πραγμα που ρωταω?
https://www.asus.com/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/HelpDesk_Download/

υ.γ γενικα μεχρι τον επομενο Μηνα σκεφτομουν να ασχοληθω με overclock μηπως θα ηταν ευκαιρια να ασχοληθω τωρα?

Δημοσ.

δεν χρησιμοποιω το παραπανω προγραμμα που εβαλες..προτιμω γενικα το bios.

κατι ακυρο μηπως παιζει ρολο το bios version ?

εμενα φοραει το 1805 ενω εχει βγαλει καποια νεα ή δεν παιζει ρολο σε αυτο το πραγμα που ρωταω?

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/HelpDesk_Download/

υ.γ γενικα μεχρι τον επομενο Μηνα σκεφτομουν να ασχοληθω με overclock μηπως θα ηταν ευκαιρια να ασχοληθω τωρα?

bro  !!το συγκεκριμενο προγραμμα της asus συνηθως δε το χρησιμοποιω απο βιος παντα το oc απλα για να σου δειξω τι ρευμα και τι εβαζα  απο  ρυθμισεις για να εχεις ενα πατημα

απο κει και περα θα πας με οσο το λιγοτερο ρευμα στο στοχο που θα βαλεις για καθε μερα ! η αν κανεις καποιο oc  απλα θελει ψαξιμο !! ρυθμισεις - τεστακια κλπ

Δημοσ.

Αν δεν θελω να κανω ακομα overclock και κανω σε κανα δίμηνο...τοτε τι πρεπει να αλλαξω τωρα για να δουλευει με σωστο ρευμα σε στοκ λειτουργια??

Δημοσ.

Συγκρινε πάντως τα νούμερα και με άλλα προγράμματα, πχ aida και cpuz γιατί εκτός των άλλων, παίζει να δείχνει λίγο παραπάνω το hw info, λανθασμένα. Κάνε ένα stress test με aida και δες και εκεί μάξιμουμ τάση

Χωρίς oc θα αλλάξεις το voltage από auto σε manual .άποψή μου μέχρι 1.28 θα είσαι rock stable

Δημοσ.

Αν δεν θελω να κανω ακομα overclock και κανω σε κανα δίμηνο...τοτε τι πρεπει να αλλαξω τωρα για να δουλευει με σωστο ρευμα σε στοκ λειτουργια??

bro !!!  εμενα   οπως σου γραφω πιο πανω μετα απο δοκιμες σταθεροτητας επαιζε σττο 1.15 τα παντα ολα  stok οποτε θα πρεπει να  φυγεις απο το στοκ (auto ρευμα) και να παιξεις με manual ρευμα  για αρχη στις επιλογες που εχεις για το ρευμα εκτος απο auto

δηλαδη βαλε  manual ρευμα  1.2- 1.3 για αρχη  και τρεξε μερικα τεστακια κανα cinebench 11-15  πριμε 95 ιντελ burn test  κλπ  μετα παιξε μερικα παιχνιδια μεχρι να εισαι καρασταθερος  μετα απο κει και περα θα δουμε και το offset την αλλη επιλογη που εχει για ρευμα για να σου ριχνει ρευμα  οταν δε χρειαζετε σε idle- load συνηθως το offset εχει αυτη τη μορφη  πχ 0.130 και μεταφραζετε μεσα σε 1.3 σε load 

το manual ειναι( σταθερο ρευμα )δε μεταβαλετε 

το ρευμα που σου βαζει μπορεις να το κοιτας και με το cpu-z 

post-238528-0-93400000-1480341126_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

λοιπον μπηκα bios στο cpu core/cache voltage απο auto επιλεξα manual mode και μετα απο κατω που ελεγε cpu voltage override εβαλα 1.200 kai πατησα save and exit.

τωρα εκανα ενα cpu test και ενα opengl test με το cinebencR15:

post-242124-0-33375900-1480342286_thumb.jpg

επειτα με το cpu-z στην καρτελα bench πατησα το bench cpu:
post-242124-0-87324100-1480342342_thumb.jpg

και μετα πατησα stress cpu για 2 λεπτα και πατησα μονος stop γιατι δεν ειχα σταματησει...
 πρεπει να δω και κατι αλλο για να ειμαι σιγουρος?

post-242124-0-47251500-1480342450_thumb.jpg

Δημοσ.

Ειχα το ιδιο προβλημα με i7 6700k+asus maximus viii επειδη οι μιτρικες ειχε φτιαχμενες για overclock δινουν πολυ μεγαλο stock ρευμα!

εγω μπηκα στο bios και εβαλα το ρευμα του cpu σε adaptive mode 1.2V και ολα κομπλε!

Δημοσ.

τι διαφορα εχει το adaptive απο το manual που εβαλα εγω?

Σου εξηγω ποιο πανω τις διαφορες

Το manual τρεχει μονιμα στα 1.2

Το offset ρευμα σου ριχνει το ρευμα οταν σου ριχνει συχνoτητα σε idle πχ παει 0.800 σε idle και 1.2 σε load

To adaptive ειναι κατι πιο παρομιο στο offset αλλα λιγο πιο επιθετικο αν θυμαμε καλα σε load

Βασικα επαιζα μονο σε offset με βολεψε πιο πολυ

Δημοσ.

Το adaptive μπορεί πολύ εύκολα να υπερβεί αυτό που θέλεις να δώσεις, δεν συνίσταται για OC.

Ουσιαστικά δίνει όσο ρεύμα ζητηση το τσιπ και εκεί αρχίζουν τα όργανα ;)

Δημοσ.

σε περιπτωση που θελω να κανω overclock τον i7 6700K με την μητρική που εχω να κανω οτι λεει ο οδηγος αυτος?

ή να κανω κατι άλλο και δεν ειναι ασφαλες αυτο του οδηγου?
Δημοσ.

λοιπον τελικα λεω να κανω σε κανα μηνα oc.
για να ειμαι πληρως καλα σε στοκ λειτουργια τι βαζω στο offset? για να μην το εχω συνεχεια στo manual

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...