Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους νέος στο forum! δεν ξέρω αν το ανέβασα στο σωστό topic το "θέμα που αντιμετωπίζω"

Πριν μισό χρόνο είχα κάνει ένα φορμάτ στο PC μου γιατί χρειαζόταν μιας και κολλούσε αρκετά.....

Tους πρώτους μήνες μετά το φορμάτ το PC ήταν εντελώς διαφορετικό δηλαδή το έβλεπα να είχε καλή απόδοση και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος αλλά σταδιακά το έβλεπα ότι πάλι έπεφτε και ότι έκανε και 5 λεπτά να μου ανοίξει τον broswer... 

Από εγκατεστημένα προγράμματα έχω autocad,photoshop & sony vegas (αλλά με περιορίζει η ram και σε αυτά πάλι με χίλια ζόρια κάνω ότι είναι να κάνω....)

Το PC μου είναι αρκετά παλιό μιας και πλέον είναι 8ετίας και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή και να στήσω ένα καινούριο προς το καλοκαίρι μιας και τότε θα έχω λεφτά...

Προς το παρόν τι κινήσεις θα μου συμβουλεύατε να κάνω για να το βελτιώσω  :unsure:  :unsure: (να το πετάξω το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν θα βοηθήσει).
Εγώ σκέφτηκα να αγόραζα ram και να έπαιρνα και έναν νέο σκληρό δίσκο εσείς τι μου προτείνετε?? (έστω να μου βγει στο 100αρικο ένα φρεσκάρισμα)

ανέβασα και φώτο με τα χαρακτηριστικά της μονάδας

post-421773-0-73276700-1480289125_thumb.png

post-421773-0-31539300-1480289271_thumb.png

Δημοσ.

Καλως ήρθες στην παρέα.  B)

Δυο πράγματα μπορείς να κάνεις, όπως τα είπες:

• μια μνήμη 2 (ή 4, ότι βρεις), κατά προτίμηση μεταχειρισμένη γιατί καινούργια δεν...
  • έναν ssd και μάλλον κάτι καλό με πρόβλεψη να τον μεταφέρεις στο καινούργιο το καλοκαίρι.

Το παλιό μηχάνημα θα το κρατήσεις σε λειτουργία μετά ή θα πάει στην άκρη; Παίζει κι αυτό ρόλο. Προσωπικά δεν είμαι της άποψης να πέφτουν λεφτά σε παλιό μηχάνημα αν δεν είναι ανάγκη. Ελπίζω να βοήθησα. ;)

• Like 2
Δημοσ.

@lumberjack93 Τσιμπας τα παρακατω:

- εναν SSD 240gb μεχρι 70 ευρω.

- ram ακομα 2-4 gb τουλαχιστον (βλεπω αυτη που εχεις ειναι 800mhz - οποτε κατι αντιστοιχο με ιδια timings)

Θα βρεις στο forum μεταχειρισμενες, αλλα κοιτας λιγο και τιμες.

- Οτι ψιλο μεινει κοιτας να βρεις κανενα Modded Xeon 771-775 σαν τον L5420/Ε5440/Ε5450 με ταβανι τα 35 Ευρω,

καθως η μητρικη σου τους υποστηριζει ολους με το αντιστοιχο Modded bios.

Δημοσ.

Κάνεις άλλο ένα format σε καινούριο SSD που θα μεταφέρεις στο καινούριο σου PC και δεν θα πετάξεις χρήματα "στο χρεπι",και που ξέρεις έτσι το καινούριο ίσως έρθει και νωρίτερα από το καλοκαίρι. ;)

Δημοσ.

Προς το παρόν τι κινήσεις θα μου συμβουλεύατε να κάνω για να το βελτιώσω  :unsure:  :unsure: (να το πετάξω το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν θα βοηθήσει).

Εγώ σκέφτηκα να αγόραζα ram και να έπαιρνα και έναν νέο σκληρό δίσκο εσείς τι μου προτείνετε?? (έστω να μου βγει στο 100αρικο ένα φρεσκάρισμα)

α) λειτουργικό

καταρχάς κοίταξε δυο πράγματα αν δεν βαριέσαι - μη φοβάσαι είναι πολύ εύκολο

όταν δεις ότι αργεί, κλείσε τα προγράμματά σου, περίμενε λίγο (μέχρι να ξεφορτωθούν από τη μνήμη/δίσκο) και έλεγξε το cpu usage (taskbar > right click > start task manager > performance)

αν είναι ψηλά, τότε σταμάτησε το windows update service (>>> task manager > services > wuausev > right click > stop service)

αφού γράψει stopped, περίμενε λίγο ακόμη και ξαναέλεγξε το cpu usage (>>> performance)

αν το cpu usage έπεσε τότε τράβα στο windows subforum του insomnia και ρώτα τα παιδιά για το fix σχετικά με το wuausev (δεν το θυμάμαι ποιο είναι)

β) από hardware χρειάζεσαι αυτά τα δύο που έγραψες

προτεραιότητα έχει σίγουρα η μνήμη που είναι πολύ λίγη ειδικά αν έχεις κάποια νέα έκδοση Autocad οπότε αν πρόκειται να ρίξεις χρήματα σε αυτό το μηχάνημα παίρνεις πρώτα μνήμη και μετά και ssd

ακόμη κι αν μελλοντικά πάρεις καινούργιο μηχάνημα που από ότι κατάλαβα μάλλον δεν πάμε προς τα εκεί, η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ούτε ssd από τώρα αφού είναι πιθανόν να μην δεις βελτίωση στα κολλήματα χωρίς τη μνήμη - οπότε σε τέτοια περίπτωση εγώ λέω μήν πάρεις τίποτα και περίμενε να μαζέψεις τα χρήματα και να τα πάρεις όλα μαζί

γ) λειτουργικό ξανά

ο windows explorer των 7 (όχι internet explorer) έχει σοβαρά προβλήματα κατά την προσωπική μου άποψη, αστεία προβλήματα που δεν θα πρεπε να υπάρχουν

όποιοι χρησιμοποιούν απαιτητικά προγράμματα με πολλές διασυνδέσεις τρώνε αυτά τα προβλήματα με το κουτάλι

οπότε σκέψου αν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις λειτουργικό αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι όλα τα προγράμματα και συσκευές που χρησιμοποιείς είναι συμβατές με αυτό που θα βάλεις

Δημοσ.

Το κύριο πρόβλημα είναι η  μνήμη όπως αναφέρθηκε και από άλλους. Σε ένα παλιό συστημα που αναβάθμισα με duo ε8500 του έβαλα από 2gb στα 8gb( ddr3 όμως) και η βελτίωση ήταν μεγάλη. Πάντως και στα 4 να την φτάσεις θα δεις μεγάλη διαφορά. Μετά κοιτάς για ssd o οποίος θα σου χρησιμεύσει και αργότερα.

Δημοσ.

Μνημη μτχ βαλε οση βρεις , και εναν ssd ( που θα κανεις migrate οτι εχεις σε αυτον και θα εχεις τον παλιο αποθηκη ) με προβλεψη ο δισκος να παει σε οποιο μηχανημα κανεις αργοτερα ( δλδ μην παρεις 64αρι παρε πιο μεγαλο επεσαν οι τιμες τους )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...