Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μια χαρά στέκει αλλά μπορείς να συνδέεις τον δίσκο στο μηχάνημα σου κι από εκεί να τραβάς αντίγραφο του NAS. Δεν χρειάζεται δηλαδή δεύτερο NAS. Αν σου περισσεύουν τα λεφτά βέβαια κάντο. Επίσης, μιας και θέτεις το θέμα κλοπής καλό θα ήταν να έχεις κρυπτογραφημένα τα αρχεία σου και τα backup.
unforgiven Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει μέρος στο οποίο θα κρύψεις το NAS για να μην το βρουν κάποιος κλέφτης. Απλά και μόνο γιατί θα έχεις τα καλώδια που θα οδηγούν σε αυτό. Αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί. Αυτό που κάνω εγώ είναι: Έχω ένα NAS το οποίο κάνει συνέχεια backup τα αρχεία που δουλεύω στο PC. Έχει επίσης και παλιότερες δουλειές που έχουν τελειώσει και δεν έχω λόγο να τις έχω στο PC. Το NAS γίνεται διαρκώς backup στο cloud σε unlimited storage. Το κόστος είναι γύρω στα 70 ευρώ τον χρόνο.
kavouras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά για όποιον χρειαστεί την πληροφορία, ρώτησα τη synology τρια ακόμα πράγματα: 1. πως μπορώ να κάνω backup απο το NAS μου σε ενα άλλο NAS: It is indeed possible to run a backup from a Synology NAS to a different Synology NAS, as long as you have enough storage space at the destination.. For this purpose, you will need to use our multi-version backup application, Hyper Backup. You can find more information about Hyper Backup by following this link :https://www.synology.com/en-uk/dsm/6.0/data_backup#hyper_backupThe steps are simple :- Install Hyper Backup from the package center in the main NAS.- Install Hyper Backup Vault from the package center in the offsite NAS.- Follow this procedure to backup your data, and select a backup "to a Synology NAS" :https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/help/DSM/Tutorial/backup_backup 2. Επίσης τους ρώτησα πως μπορώ να κάνω backup απο το NAS μου σε εναν εξωτερικό δίσκο: You can also choose to run a backup to a external disk by following the procedure when following the link above. However, if you can do it instead to another NAS in a remote location, the backup will be more secured as you do not have all your data in one site. 3. Τέλος τους ρώτησα, αν μου κλέψουν το NAS, πώς θα μπορέσω να διαβάσω τα περιεχόμενα του δίσκου στον οποίο έκανα backup: If you plug the external disk on your NAS, by following this link, you can download our Hyper Backup Explorer application which allows you to explore your backed up data on the disk :https://global.download.synology.com/download/Tools/HyperBackupExplorer/2.0.0-0059/Mac/x86_64/HyperBackupExplorer-2.0.0-0059-mac.zip
prixtis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Κάβουρας το κούρασες. Backup θα χρειάζεσαι ΠΑΝΤΑ. No matter what. Το NAS και το κάθε τι που αποθηκεύει data κάποια στιγμή θα χαλάσει, και θα πάρει και τα data μαζί του. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ "αν χαλάσει..." αλλά "ΟΤΑΝ χαλάσει, καεί, κλαπεί, βραχεί.". Eventually all hardware will fail. Backup επομένως και το NAS. Backup μπορείς να πάρεις σε οποιδήποτε μέσο έχεις πρόσβαση. Οσα πιο πολλά backups έχεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δουλεύει ένα backup όταν το χρειαστείς. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το μόνο που θα αλλάζει είναι ο όγκος των δεδομένων σου. Κλείσε το ρημάδι το topic.
kavouras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Κάβουρας το κούρασες. Backup θα χρειάζεσαι ΠΑΝΤΑ. No matter what. Το NAS και το κάθε τι που αποθηκεύει data κάποια στιγμή θα χαλάσει, και θα πάρει και τα data μαζί του. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ "αν χαλάσει..." αλλά "ΟΤΑΝ χαλάσει, καεί, κλαπεί, βραχεί.". Eventually all hardware will fail. Backup επομένως και το NAS. Backup μπορείς να πάρεις σε οποιδήποτε μέσο έχεις πρόσβαση. Οσα πιο πολλά backups έχεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δουλεύει ένα backup όταν το χρειαστείς. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το μόνο που θα αλλάζει είναι ο όγκος των δεδομένων σου. Κλείσε το ρημάδι το topic. Το ίδιο συμπέρασμα έβγαλα και εγώ...Backup σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται.Απλά ανέφερα τι μου απάντησε η ίδια η synology στις ερωτήσεις μου για το πως γίνεται το σωστό backup, τι κάνεις αν καεί ο δίσκος, το nas κτλ...Φαντάζομαι κάποιους θα τους ενδιαφέρουν οι επίσημες απαντήσεις της synology, γιαυτό τις ανέφερα...
kavouras Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μια χαρά στέκει αλλά μπορείς να συνδέεις τον δίσκο στο μηχάνημα σου κι από εκεί να τραβάς αντίγραφο του NAS. Δεν χρειάζεται δηλαδή δεύτερο NAS. Αν σου περισσεύουν τα λεφτά βέβαια κάντο. Παιδιά πως μπορώ να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό στον υπολογιστή μου και απο εκει να κάνω backup του nas? Μέσω του hyper backup της synology δε μπορώ να βρω το σκληρό όταν τον συνδέω στον υπολογιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα