gotham1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η μόνιμη συνδεσιμότητα του εξωτερικού σκληρού δίσκου με τον υπολογιστή, τόσο για τον ίδιο το δίσκο όσο και για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα;
argimeg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δηλαδή δουλεύει συνέχεια ο δίσκος και γράφει δεδομένα σαν π.χ να είναι επάνω σε καταγραφικό καμερών; Εάν είναι απλός φτηνός δίσκος μπορεί να χαλάσει γρηγορότερα και το mtbf θα είναι μικρότερο. Εάν είναι ακριβότερος και σχεδιασμένος να δουλεύει συνέχεια ο mtbf θα είναι μεγαλύτερο και θα σου αντέξει περισσότερα χρόνια. Όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά βεβαίως γιατί έχουμε δει διάφορα.
gotham1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δηλαδή δουλεύει συνέχεια ο δίσκος και γράφει δεδομένα σαν π.χ να είναι επάνω σε καταγραφικό καμερών; Εάν είναι απλός φτηνός δίσκος μπορεί να χαλάσει γρηγορότερα και το mtbf θα είναι μικρότερο. Εάν είναι ακριβότερος και σχεδιασμένος να δουλεύει συνέχεια ο mtbf θα είναι μεγαλύτερο και θα σου αντέξει περισσότερα χρόνια. Όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά βεβαίως γιατί έχουμε δει διάφορα. Ναι,βέβαια καταλαβαίνω πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε όλες τι περιπτώσεις ακόμη κι αν υπάρχει αποδεδειγμενη κατασκευαστική αξιοπιστία. Δεν δουλεύει συνέχεια αλλά σχεδόν σε καθημερινή βάση ενεργοποιείται για αποθήκευση αρχείων... Προσπαθώ να κάνω όσο πιο ποιοτική χρήση γίνεται (σε συνδυασμό με την ποσότητα χρήσης) και ψάχνομαι λίγο..
zx-spectrum Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει κανενα tool που να τον απενεργοποιεί - ενεργοποιεί κάποιες συγκεκριμένες ώρες... σαν timer ?
argimeg Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Εγώ αυτό που κάνω για backup σημαντικών προσωπικών αρχείων είναι το εξής: 1)Έχω έναν δεύτερο εσωτερικό δίσκο στο pc που παίρνω backup τα αρχεία μου 2)Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο που τον ανοίγω όποτε θυμάμαι και παίρνω και εκεί backup τα αρχεία μου Όλα τα κάνω αυτόματα με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται second copy. Όταν λοιπόν δημιουργώ ένα σημαντικό αρχείο ή κατεβάζω τις φωτογραφίες από το κινητό και φωτογραφική μου στο pc, το πρόγραμμα τρέχει αυτόματα και αντιγράφει ότι αρχεία έχουν αλλάξει ή προστεθεί από τον-τους φακέλους που σώζω αυτά τα αρχεία κατευθείαν στον εσωτερικό δίσκο και όταν ανοίξω και τον εξωτερικό γίνεται το ίδιο. Κοντά στην τριετία με τετραετία αλλάζω τον εσωτερικό και παίρνω καινούριο. 2
gotham1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει κανενα tool που να τον απενεργοποιεί - ενεργοποιεί κάποιες συγκεκριμένες ώρες... σαν timer ? Δυστυχώς εγώ όχι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα