kavouras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Το λινκ βρίσκεται στην πρώτη σελίδα. Ορίστε: Ο τούρκικος εξαντλήθηκε. @ kavouras, είναι σε κάτι άλλο καλύτερος εκτός από το αλουμίνιο; Πάντως ο Arielli έχει έντονες οσμές τώρα στην αρχή και το καλώδιο είναι λίγο κοντό. Κατά τα άλλα, είναι στιβαρή κατασκευή στην τιμή που άλλοι πουλάνε μόνο τα ροδάκια. Να σου πω την αλήθεια δε θα μπορέσω να τον συγκρίνω με τον arieli γιατι δεν τον έχω δει. Θα τον συγκρίνω όμως με εναν dimplex που είχα πάρει παλαιότερα απο amazon, του οποίου βουίζουν αρκετά οι αντιστάσεις, μυρίζει λίγο παραπάνω και έχει μικρό καλώδιο...Ενημερώνω αργότερα όταν τον δοκιμάσω...
kavouras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν δοκίμασα τον http://www.e-shop.gr/thermopompos-vigo-mastas-epk-4590-m20-2000w-p-HAP.001242 Είναι μεγάλος σε μέγεθος (90x50), είναι αρκετά βαρύς (9 κιλά). Τον έχω μια ώρα περίπου στο σαλόνι (περίπου 50-55 τετραγωνικά) και δεν φτάνει με τίποτα για να το ζεστάνει. Ίσως μετά απο 2-3 ώρες να το ζεστάνει, αλλα δεν έχει νόημα όπως πρωτοείπα γιατι θα δουλεύει συνέχεια το μηχάνημα και ο θερμοστάτης ουσιαστικά δε θα λειτουργήσει ποτέ. Για λίγο που το έβαλα στο μικρό δωμάτιο (περίπου 9 τετραγωνικά) ζέστανε αμέσως και ο θερμοστάτης δουλεύει κανονικά. ενω το έχω περίπου στη μεσαία σκάλα. Έχει ρύθμιση απο το 0 εως το 5. Μυρίζει αρκετά, αλλα επειδή είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας λογικό είναι, θα δείξει τις επόμενες ημέρες αν συνεχίσει να μυρίζει (ελπίζω να μη συνεχίσει να μυρίζει). Το κακό είναι οτι δεν έχει κάποιο πλαστικό που μπορείς να τον πιάσεις για να τον μετακινήσεις, επειδή είναι κυρίως μοντέλο για βίδωμα σε τοίχο. Μπορείς μόνο να τον γυρίσεις αν τον πιάσεις απο τα πλαστικά του ποδαράκια. Το καλώδιό του είναι αρκετά μακρύ (2 μέτρα περίπου). Σαν κατασκευή δείχνει στιβαρή, μέσα απο όσο μπορώ να δω, αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα, οι καλωδιώσεις είναι προσεκτικά ταξινομημένες, οι αντιστάσεις είναι μακριές και σε αρκετή απόσταση η μία απο την άλλη. Γενικά είναι πολύ πιο ποιοτικός σε σχέση με τον https://www.amazon.co.uk/Dimplex-KW-Convector-Heater-Timer/dp/B0000W5E9A που είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια στα 40 ευρώ. Συγνώμη για το offtopic γενικά. Θεωρώ οτι και ο arielli της προσφοράς πρέπει να είναι εντάξει για τη χρήση που σας είπα, δηλαδή λίγες ώρες χρήσης για όσο είσαι στο δωμάτιο (όχι για μόνιμη θέρμανση) και για μικρά δωμάτια. Το βασικό που πρέπει να μας πει κάποιος, είναι αν μετά πο κάποιες ημέρες εξακολουθεί να μυρίζει πλαστικίλα, για εμένα τουλάχιστον είναι ενα μεγάλο μείον, που ίσως βέβαια να μη μπορείς να το αποφύγεις σε τέτοιας κατηγορίας-τιμής μηχανήματα...Ελπίζω να βοήθησα λίγο. 1
DownUNDERground Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας; Θερμοπομπός με convector ποια η διαφορά? Καμμία. Είναι η αγγλική μετάφραση του θερμοπομπού. 2
ipal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Οποίος δε βιάζεται πολυ καλός ειναι και αυτος οταν (και αν) τον βαλει παλι το ΛΙΝΤΛ https://www.lidl.de/de/silvercrest-konvektor-skd-2300-b2/p204399 Και 50 τμ δε θα ζεστανετε με 2000w θερμοπομπο όπως το είδε και ο φιλος πιο πανω στη πράξη
Philippe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Είναι μεγάλος σε μέγεθος (90x50), είναι αρκετά βαρύς (9 κιλά). Μυρίζει αρκετά, αλλα επειδή είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας λογικό είναι, θα δείξει τις επόμενες ημέρες αν συνεχίσει να μυρίζει (ελπίζω να μη συνεχίσει να μυρίζει). Το κακό είναι οτι δεν έχει κάποιο πλαστικό που μπορείς να τον πιάσεις για να τον μετακινήσεις, επειδή είναι κυρίως μοντέλο για βίδωμα σε τοίχο. Μπορείς μόνο να τον γυρίσεις αν τον πιάσεις απο τα πλαστικά του ποδαράκια. Σαν κατασκευή δείχνει στιβαρή, μέσα απο όσο μπορώ να δω, αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα, οι καλωδιώσεις είναι προσεκτικά ταξινομημένες, οι αντιστάσεις είναι μακριές και σε αρκετή απόσταση η μία απο την άλλη. Ίδια πάνω-κάτω φάση με τον Arielli δηλαδή. Μάλλον ο Arielli είναι αλουμινένιος και ο Vigo σιδερένιος αν είναι τόσο βαρύς (λογικά, όλα αυτά αλουμινένια θα 'ναι, ο σίδηρος έχει τριπλάσιο ειδικό βάρος). Σταμάτησε πάντως να μυρίζει ο Arielli, αφού πέρασε τη νύχτα ζεσταίνοντας το μπαλκόνι για τιμωρία
maxdore217 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Οποίος δε βιάζεται πολυ καλός ειναι και αυτος οταν (και αν) τον βαλει παλι το ΛΙΝΤΛ https://www.lidl.de/de/silvercrest-konvektor-skd-2300-b2/p204399 Και 50 τμ δε θα ζεστανετε με 2000w θερμοπομπο όπως το είδε και ο φιλος πιο πανω στη πράξη Να δώσω και έναν ακόμα βασικό λόγο! ότι έχει 3 χρόνια εγγύηση.
Zerg13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν δοκίμασα τον http://www.e-shop.gr/thermopompos-vigo-mastas-epk-4590-m20-2000w-p-HAP.001242 Είναι μεγάλος σε μέγεθος (90x50), είναι αρκετά βαρύς (9 κιλά). Τον έχω μια ώρα περίπου στο σαλόνι (περίπου 50-55 τετραγωνικά) και δεν φτάνει με τίποτα για να το ζεστάνει. Tον βάζεις σκέτο σε έναν τεράστιο χώρο + το υπόλοιπο σπίτι. Στην ουσία βάζεις έναν θερμοπομπό για όλο το σπίτι. Ε καλα ενοείται δεν παίζει να ζεσταθείς. Πόσα καλοριφέρ εχεις για παράδειγμα, περιμένεις να στα εξισωσει ένας θερμοπομπός; Ουτε καν ένα κλιματιστικό δεν φτάνει, για όλο το σπίτι. Οκ, μου φάνηκε ειρωνικό επειδή δεν είχαμε τίποτα "διαφορές" με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Σόρρυ και γράψε άκυρο. Επί του θέματος, δεν είμαι κι εγώ κανένας ειδήμων. Αυτόν που έχω πάρει στα 35€ http://www.skroutz.gr/s/8760/Delonghi-HS20-2.html και έχει αντικατασταθεί από αυτόν σα μοντέλο http://www.skroutz.gr/s/8761/Delonghi-HS20F.html καλός μου φαίνεται για τα λεφτά που έδωσα. Όπως και ο http://www.skroutz.gr/s/5780509/Atlantic-Altis-HD20.html για τα 99€ που έπαιζε. Από την άλλη πάλι και αυτός ο Celcia που πρότειναν στην πίσω σελίδα με 20€, πολύ ίδιος με τον Delonghi μου φαίνεται.*** Έχω αρχίσει να μην αποκλείω το ενδεχόμενο να είναι φασόν, να πληρώνεις μάρκα και απλά να αλλάζουν λίγο το περίβλημα. Βέβαια στο skroutz σε no name θερμοπομπούς, διαβάζεις σε κάποια σχόλια ότι δεν τους βγήκε καλός. Πού να ξέρεις όμως και τα κριτήρια του καθενός που βαθμολογεί και αν πρέπει να τα πάρεις όλα τοις μετρητοίς με τόσο μικρό δείγμα αξιολογήσεων για κάθε μοντέλο; Τον ξέρεις τον άλλο και τί προσδοκίες είχε; Και το φασόν πιθανό είναι βέβαια. Να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να υποβαθμιστεί η ποιότητα μεταξύ 2 εταιρειών που ίσως να μοιράζονται το ίδιο φασόν. Μιλάμε για μια απλή αντίσταση νομίζω ε; Τι διάολο. Να παίζει τόσο ρόλο ο σχεδιασμός της; Το πάχος της; Το μήκος/εμβαδόν; Δεν ξέρω, μπορεί κι όλας. Αν ξέρει κανείς ας μας κατατοπίσει. Η βασική διαφορά που αξίζει να πληρώσεις είναι πιστεύω κι εγώ αυτή που λέει ο ipal. Αν θα έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη για να ελέγχεις καλύτερα/ευκολότερα την οικονομία που κάνεις. *** Delonghi / Celcia Τα γράφετε αυτά και σε αλλα νήματα και δεν συμφωνώ. Γιατί τα πήρα και τα 2 ->δηλαδή φτηνό "θερμοπομπό" και ακριβό atlantic με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Εναν τέτοιον σαν αυτόν είχα, στην ουσία αερόθερμα είναι μεγάλου τύπου. Καμια μα καμία σχέση. Ο ατλάντικ βγάζει τελείως διαφορετική θερμότητα ποιοτική θα έλεγα, και δεν ξυραίνει την ατμόσφαιρα. Αυτα την ξυραίνουν, τα νιώθεις να σου στεγνώνουν τα μάτια και το πρόσωπο. Εμπειρικά δεν αποδίδουν όσο το Atlantic. O arielli είναι τύπου Atlantic νομίζω και όχι σαν αυτές τις μούφες. 1
vgiozo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 O arielli σε σχέση με αυτόν εδώ, πού υπερέχει; http://www.e-shop.gr/thermopompos-primo-by1207-f-turbo-2000w-leykos-p-HAP.001484 μήπως αξίζει περισσότερο η αγορά καλοριφέρ λαδιού στα +12€;; http://www.e-shop.gr/kalorifer-ladioy-11-fetes-arielli-snyt-rft11-p-HAP.000955
DownUNDERground Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Σε τί διαφωνείς; Σύμφωνα με αυτά που έγραψα δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη κι όλας για να διαφωνήσει κανείς, νομίζω. Πάντως δε συνέκρινα πουθενά αυτά των 30-40 ευρώ με αυτά των 100, αλλά τα φτηνά μεταξύ τους. Κι εγώ έχω δει και τα 2, απλά δεν τα έχω τσεκάρει σε εκτεταμμένη χρήση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και τα μεν και τα δε δεν έχουν καμμία σχέση με αερόθερμα. Και τα φτηνά και τα ακριβά έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας. Το ότι κάποια έχουν τις περσίδες στα πλάγια για να μην μπαίνει σκόνη και μοιάζουν πιο πολύ με νέα σώματα καλοριφέρ, δε σημαίνει ότι αλλάζει και η "κατηγορία" τους. Ούτε ότι είναι κατ' ανάγκη ποιοτικότερα από άλλα παρόμοιας τιμής που έχουν τις περσίδες κάθετα. Ούτε το ανάποδο προεξοφλείται φυσικά. Βασικά δεν κατάλαβα που βάζεις το όριο μεταξύ "κανονικού" θερμοπομπού και ενός που τον χαρακτηρίζεις "αερόθερμο". Και το Deloghi των 35€ ας πούμε που πήρα και έχω αναφέρει, μια χαρά κάνει τη δουλειά για τα λεφτά του. Κανονικός θερμοπομπός είναι. Μήπως το φτηνό που είχες πάρει ήταν όντως αερόθερμο και όχι θερμοπομπός; Από εκεί και πέρα σίγουρα η απόδοση και η ποιότητα των υλικών μπορεί να αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο. Εκεί προφανώς δε διαφωνώ. Δεν έχω και τη γνώση ή τα στοιχεία να το αντικρούσω άλλωστε. Για να κοστίζουν άλλα λεφτά, κάποιος λόγος θα υπάρχει.
maxdore217 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Από εκεί και πέρα σίγουρα η απόδοση και η ποιότητα των υλικών μπορεί να αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο. Εκεί προφανώς δε διαφωνώ. Δεν έχω και τη γνώση ή τα στοιχεία να το αντικρούσω άλλωστε. Για να κοστίζουν άλλα λεφτά, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Μα αυτό είναι είναι το θέμα εγώ την άλλη φόρα είπα κάτι και απάντησες σαν επαγγελματίας... τελικά οι προτάσεις που βάζεις είσαι σίγουρος ότι είναι ίδιες! ή πιστεύεις ότι είναι ίδιες ( καλό είναι να μην τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο) γιατί παλιά υπήρχε κόσμος που έγραφε πολλά χρήσιμα πράγματα και μπορούσε να αποδείξει ότι αυτό που λέει ισχύει,επειδή τα είχε δουλέψει κι όλα και έβαζε στοιχεία , όχι να λέμε το κλασσικό κάθε συσκευή που είναι 2000watt καίει 2kw/ώρα άρα και έχει ίδια απόδοση σε θερμότητα! ( αυτό από μόνο του δεν είναι απάντηση) εκτός από αυτό όμως βλέπω κάνεις διαχωρισμό στον Atlantic ως κάτι διαφορετικό ενώ πρώτα είπες ότι όλα είναι ίδια και δεν έχει σημασία αν ο αέρας φεύγει από πάνω ή πλάγια! Σε μια τέτοια περίπτωση νομίζω δεν θα υπήρχε λόγος να κάνει κάτι 15€ και κάποιο άλλο 150€ ( μόνο και μόνο για το ντιζάιν ) άσε που τόσοι που έχουν πάρει Atlantic ( από το eshop θα έλεγαν πάρε αυτό με τα 15€ την ίδια δουλειά κάνει! δεν είδα κανέναν να λέει ότι είναι χάλια όμως) Η primo που έβαλες σε εμένα είναι μια εταιρία της σειράς και όχι πρόταση ποιότητας!!! ακόμα και μαζικά σε supermarket παίζει όχι ότι αυτό του νήματος είναι καλύτερο απλά το λέω για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Ρωτάς το Delonghi / Celcia είναι τα ίδια? ..προφανώς πρέπει να είναι φασόν όλα αυτά ,από κίνα ή από κάποια εταιρεία που τα βγάζει μαζικά και απλά μπαίνει η στάμπα τις εταιρείας μετά. Τες/Πα αν κάποιος έχει άποψη για τον συγκεκριμένο του νήματος και μπορεί να εξηγήσει ( αν η παραγόμενη θερμότητα είναι ικανοποιητική για ένα μικρό δωμάτιο για χρήση λίγων ωρών ..θα ήταν χρήσιμο ) εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να δω και σύγκριση με Λαδιού που τα θεωρώ ικανοποιητικά μέσα στην θέρμανση ... τώρα πόσο καίνε δεν μπορώ να απαντήσω απλά αποδίδουν τουλάχιστον ( και δεν καίνε τσάμπα ) η μέτρηση έγινε στην δουλειά μου που υπάρχουν αρκετές απώλειες. Απλά αυτός δείχνει να είναι όμορφος , χρηστικός αφού μπορείς να τον βάλεις και σε τοίχο ή μπάνιο και να μπορείς να τον μεταφέρεις εύκολα σε σχέση με λαδιού ( αυτός είναι ο λόγος που με ψάχνω εγώ! ) 1
iliasleon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Το αγορασα σημερα,πολυ καλο για τα λεφτα του. Θερμοστάτη εχει κανονικα μολις πιάσει την θερμοκρασία σβήνει απο μονο του και ξανα αναβει μολις πεσει. Το μονο μείον τα χερούλια μεταφορας που δεν εχει....
Loftgr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Η απόδοση όλων των συσκευών ηλεκτρικής θέρμανσης με αντίσταση (όχι κλιματιστικά) είναι ακριβώς η ίδια από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο μοντέλο και είναι ακριβώς 100%. Ο λόγος είναι ότι οι απώλειες ρεύματος (οι οποίες θα μείωναν την απόδοση) είναι η θερμότητα η οποία όμως στην περίπτωση αυτή είναι χρήσιμη. Άρα λοιπόν ο μόνος δείκτης για το πόση θέρμανση παράγει μια συσκευή είναι η ισχύς της σε Watt. Δύο συσκευές με τα ίδια Watt παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας στον ίδιο χρόνο. Από εκεί και πέρα κάποιες φτηνές συσκευές μπορεί να υπερθερμένονται και να σταματούν άρα να φαίνεται ότι δεν παράγουν αρκετή θερμότητα. Όμως στην περίπτωση αυτή σταματάει και η κατανάλωση ρεύματος. Τέλος δύο ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης (εκτός κλιματιστικών) ανεξάρτητα με την ισχύ τους και την τιμή τους, για την ίδια κατανάλωση ενέργειας (και άρα χρημάτων στη ΔΕΗ) θα παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα με την οποία παράγουν τη θερμότητα και αυτό το μετράει η ισχύς κάθε συσκευής. 2
Skr1ll3x Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Η απόδοση όλων των συσκευών ηλεκτρικής θέρμανσης με αντίσταση (όχι κλιματιστικά) είναι ακριβώς η ίδια από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο μοντέλο και είναι ακριβώς 100%. Ο λόγος είναι ότι οι απώλειες ρεύματος (οι οποίες θα μείωναν την απόδοση) είναι η θερμότητα η οποία όμως στην περίπτωση αυτή είναι χρήσιμη. Άρα λοιπόν ο μόνος δείκτης για το πόση θέρμανση παράγει μια συσκευή είναι η ισχύς της σε Watt. Δύο συσκευές με τα ίδια Watt παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας στον ίδιο χρόνο. Από εκεί και πέρα κάποιες φτηνές συσκευές μπορεί να υπερθερμένονται και να σταματούν άρα να φαίνεται ότι δεν παράγουν αρκετή θερμότητα. Όμως στην περίπτωση αυτή σταματάει και η κατανάλωση ρεύματος. Τέλος δύο ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης (εκτός κλιματιστικών) ανεξάρτητα με την ισχύ τους και την τιμή τους, για την ίδια κατανάλωση ενέργειας (και άρα χρημάτων στη ΔΕΗ) θα παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα με την οποία παράγουν τη θερμότητα και αυτό το μετράει η ισχύς κάθε συσκευής. Μιλας με γριφους γεροντα.. Αστειευομαι πολυ σωστα τα λες.. Πρεπει να τονιστει οτι δεν πρεπει να πεφτει κανενας στην παγιδα.. "αυτο ειναι το πιο φθηνο της αγορας, καταναλωνει μονο 10 λεπτα την ωρα.. καιει το λιγοτερο απ'ολα" κτλ κτλ.. 2500W ειναι? Τοσο θα καψει.. οτι συσκευη και να ναι.. οσο το χεις ανοιχτο τοσο θα τραβαει.. ειτε αυτο ειναι πιστολακι μαλλιων, ειτε φουρνος, ειτε σομπα.. Το θεμα ειναι η ποιοτητα της θερμοτητας που παραγει, το αν υπαρχει θερμοστατης, κτλ.. Προσφατα πηρα 2 θερμοπομπους 1 για το διαμερισμα μου και ενα για της μανας.. για να σταματησουμε να χρησιμοποιουμε τις αθλειες αλογονου που χρησιμοποιουσαμε για χρονια και πραγματικα ηταν ατομικα θερμαντικα σωματα.. επρεπε να το παρεις αγκαλια για να πεις οτι ζεσταινεσαι.. Πηρα εναν Rohnson στα 100 ευρω και εναν United στα 60 και οι δυο 2000w με 3 σκαλες.. Και οι 2 αψογοι μου φαινονται αυτες τις λιγες μερες που τους εχω δει.. αψογοι θερμοστατες και οι 2, και κρατανε την ζεστη σε ενα δωματιο ή εναν μικρο χωρο αρκετα καλη.. Οσο πιο σταθερη παραμενει η θερμοκρασια σε ενα δωματιο τοσο πιο καλα δουλευει ο θερμοστατης και τοσο πιο πολυ οικονομια κανουμε καθως αναβει ο θερμοπομπος λιγες φορες.. αν ανοιγοκλεινουμε πορτες παραθυρα κτλ στο δωματιο που ειναι ο θερμοπομπος τοτε αλλαζει η θερμοκρασια με αποτελεσμα να ανοιγει πιο συχνα το σωμα.. Το ιδιο ισχυει και με τις μονωσεις σε ενα σπιτι.. οσο πιο κακη ειναι η μονωση σε ενα σπιτι τοσο δυσκολοτερα μενει σταθερη η θερμοκρασια και τοσο πιο συχνα αναβει το θερμαντικο.. Οποτε ειναι στο χερι μας το ποση οικονομια θα μας ενα μηχανημα.. μην περιμενετε θαυματα.. Για πιο οικονομικες λυσεις αναγκαστικα μονο σε αλλου ειδους θερμανση και οχι ηλεκτρικη.. αλλα εκει το κοστος αγορας ανεβαινει στα υψη..
vgiozo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Η απόδοση όλων των συσκευών ηλεκτρικής θέρμανσης με αντίσταση (όχι κλιματιστικά) είναι ακριβώς η ίδια από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο μοντέλο και είναι ακριβώς 100%. Ο λόγος είναι ότι οι απώλειες ρεύματος (οι οποίες θα μείωναν την απόδοση) είναι η θερμότητα η οποία όμως στην περίπτωση αυτή είναι χρήσιμη. Άρα λοιπόν ο μόνος δείκτης για το πόση θέρμανση παράγει μια συσκευή είναι η ισχύς της σε Watt. Δύο συσκευές με τα ίδια Watt παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας στον ίδιο χρόνο. Από εκεί και πέρα κάποιες φτηνές συσκευές μπορεί να υπερθερμένονται και να σταματούν άρα να φαίνεται ότι δεν παράγουν αρκετή θερμότητα. Όμως στην περίπτωση αυτή σταματάει και η κατανάλωση ρεύματος. Τέλος δύο ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης (εκτός κλιματιστικών) ανεξάρτητα με την ισχύ τους και την τιμή τους, για την ίδια κατανάλωση ενέργειας (και άρα χρημάτων στη ΔΕΗ) θα παράγουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα με την οποία παράγουν τη θερμότητα και αυτό το μετράει η ισχύς κάθε συσκευής. Σε αυτές τις εξηγήσεις γίνεται ένα καίριο λάθος...κι αυτό είναι πως τελικά δεν ζεσταίνουν όλες οι συσκευές με τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο χρόνο κοκ, κι εκεί διαφοροποιούνται ως προς την κρίσιμη συνάρτηση χρόνου λειτουργίας - κατανάλωσης - απόδοσης θέρμανσης Παράδειγμα 1 Αν γυρνάς από τη δουλειά και θέλεις να ζεστάνεις γρήγορα το δωμάτιο πριν κοιμηθείς ή για να κάνεις ένα μπάνιο, - ΔΕΝ συμφέρει μια σόμπα λαδιού... - Συμφέρει ένα αερόθερμο ή μια σόμπα αλογόνου/χαλαζία που θα την έχεις να δείχνει επάνω σου. ...η σόμπα λαδιού θα αργήσει πολύ να ζεσταθεί και να ζεστάνει το δωμάτιο, δεν θα σου δώσει τη θερμότητα που θες ΟΤΑΝ τη θες, για ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τη θες. ...με τη σόμπα χαλαζία/αλογόνου θα πάρεις τη ζέστη που θες στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα και θα κλείσεις τη συσκευή μόλις σταματήσεις να τη χρειάζεσαι...δεν θα χρειαστεί να την αφήσεις να κάνει καμιά ώρα για να ζεσταθεί ο χώρος, δεν χρειάζεσαι τόσο μια "συνολική" θα το χώρο θέρμανση, αλλά τη μέγιστη επαρκή θέρμανση στον ελάχιστο χρόνο... Παράδειγμα 2 Περνάς πολλές ώρες στο ίδιο δωμάτιο, και χρειάζεσαι μια σταθερή πηγή θερμότητας - ΔΕΝ συμφέρει τόσο το αερόθερμο και η σόμπα χαλαζία/αλογόνου... - ΣΥΜΦΕΡΕΙ μια σόμπα λαδιού... ...η σόμπα αλογόνου και το αερόθερμο θα καίνε πολύ ώρα για να ζεστανουν το δωμάτιο στον ίδιο βαθμό και μόλις αερίσεις λίγο το δωμάτιο θα χαθεί η θέρμανση ...επειδή η σόμπα λαδιού ζεσταίνει το "σώμα" της ως μέσο παροχής θέρμανσης και να αερίσεις το δωμάτιο η ζέστη θα αναπληρωθεί σε συντομότερο χρόνο και καίγοντας, ακολούθως λιγότερο ρεύμα Οπότε αυτές οι "αντικειμενιστικές" αποτιμησεις της κατανάλωσης που παραμερίζουν τα συμφραζόμενα χρήσης πρακτικά δεν είναι χρήσιμες. Πρέπει να δεις τί θέρμανση χρειάζεσαι, για πόση ώρα, σε τί χώρο και τότε μόνο θα βρεις την αποδοτικότερη και οικονομικότερη στην κατανάλωση συσκευή θερμότητας. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2016 από vgiozo 2
kallair Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Σε αυτές τις εξηγήσεις γίνεται ένα καίριο λάθος...κι αυτό είναι πως τελικά δεν ζεσταίνουν όλες οι συσκευές με τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο χρόνο κοκ, κι εκεί διαφοροποιούνται ως προς την κρίσιμη συνάρτηση χρόνου λειτουργίας - κατανάλωσης - απόδοσης θέρμανσης Παράδειγμα 1 Αν γυρνάς από τη δουλειά και θέλεις να ζεστάνεις γρήγορα το δωμάτιο πριν κοιμηθείς ή για να κάνεις ένα μπάνιο, - ΔΕΝ συμφέρει μια σόμπα λαδιού... - Συμφέρει ένα αερόθερμο ή μια σόμπα αλογόνου/χαλαζία που θα την έχεις να δείχνει επάνω σου. ...η σόμπα λαδιού θα αργήσει πολύ να ζεσταθεί και να ζεστάνει το δωμάτιο, δεν θα σου δώσει τη θερμότητα που θες ΟΤΑΝ τη θες, για ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τη θες. ...με τη σόμπα χαλαζία/αλογόνου θα πάρεις τη ζέστη που θες στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα και θα κλείσεις τη συσκευή μόλις σταματήσεις να τη χρειάζεσαι...δεν θα χρειαστεί να την αφήσεις να κάνει καμιά ώρα για να ζεσταθεί ο χώρος, δεν χρειάζεσαι τόσο μια "συνολική" θα το χώρο θέρμανση, αλλά τη μέγιστη επαρκή θέρμανση στον ελάχιστο χρόνο... Παράδειγμα 2 Περνάς πολλές ώρες στο ίδιο δωμάτιο, και χρειάζεσαι μια σταθερή πηγή θερμότητας - ΔΕΝ συμφέρει τόσο το αερόθερμο και η σόμπα χαλαζία/αλογόνου... - ΣΥΜΦΕΡΕΙ μια σόμπα λαδιού... ...η σόμπα αλογόνου και το αερόθερμο θα καίνε πολύ ώρα για να ζεστανουν το δωμάτιο στον ίδιο βαθμό και μόλις αερίσεις λίγο το δωμάτιο θα χαθεί η θέρμανση ...επειδή η σόμπα λαδιού ζεσταίνει το "σώμα" της ως μέσο παροχής θέρμανσης και να αερίσεις το δωμάτιο η ζέστη θα αναπληρωθεί σε συντομότερο χρόνο και καίγοντας, ακολούθως λιγότερο ρεύμα Οπότε αυτές οι "αντικειμενιστικές" αποτιμησεις της κατανάλωσης που παραμερίζουν τα συμφραζόμενα χρήσης πρακτικά δεν είναι χρήσιμες. Πρέπει να δεις τί θέρμανση χρειάζεσαι, για πόση ώρα, σε τί χώρο και τότε μόνο θα βρεις την αποδοτικότερη και οικονομικότερη στην κατανάλωση συσκευή θερμότητας. Το κειμενο που έγραψες αν και σωστό, είναι άκυρο ως προς αυτό που ήθελε να πει ο Loftgr. Προφανώς το παληκάρι εννοουσε για ίδιας τεχνολογιας συστήματα θερμανσης και όχι διαφορετικά μεταξύ τους. δλδ αν συγκρίνεις ΜΟΝΟ θερμοπομπους ή ΜΟΝΟ σομπες λαδιου μεταξυ τους, το κειμενο του loftgr ειναι σωστό. Aπλα να συμπληρώσω σε αυτό που είπε ο loftgr, η απόδοση είναι ίδια, αρκεί να είναι ίδια και η αντισταση που φοράνε.. όχι να διαφημιζουν και λενε οτι ειναι τόσα watt και πραγματικά να είναι μικρότερες... το εχουμε δει παμπολλες φορες σε πολλά πραγματα. επίσης αυτό που καθορίζει την τελική τιμή δεν ειναι μόνο τα watt που αποδιδει αλλά και η ποιοτητα κατασκευής και υλικών. διαφορετικης ποιοτητας αντιστάσεων/καλωδιων/υλικων κατασκευής. Οποτε το ενα μπορει να κανει 30 ευρώ και να σου αποδιδει το ίδιο με εναν που κανει 100 ευρώ αλλα ο θερμοστάτης ή το θερμικό ασφαλειας του 30ευρου να χαλασει στον χρόνο πάνω και του 100ρικου να κρατησει κάποια χρόνια. Και τα 2 ομως θα σας αποδιδουν το ιδιο στην χρήση μέχρι να χαλασουν... οποτε στην τελική σας απόφαση παντα να βάζετε στην εξίσωση και την ποιοτητα κατασκευής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις