Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, εχω αυτο το συστημα που φαινεται στην εικονα. Θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να βαλω ssd μονο για το λειτουργικο και τα υπολοιπα στον υπαρχων σκληρο. Σκεφτηκα να αλλαξω και γραφικων γιατι εχει θεμα και δε διαβαζει το hdmi αλλα μετα πρεπει να αλλαξω και ram. Ειμαι πολυ light gamer και το σκεφτηκα μετα οποτε λεω δεν αξιζει να δωσω ενα 150-200αρι για να αλλαξω γραφικων μιας και τσουλαει σχετικα καλα σε αυτα που παιζω. Απλα ειναι λιγο αργο στο everyday use, οχι καραβι αλλα ξερετε τι εννοω. Οποτε αξιζει να βαλω εναν ssd σε αυτο το συστημα ή οχι? Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Το αξίζει είναι σχετικό. Παρόλο που είναι sata 2 το σύστημά σου-και αυτό δεν θα επιτρέπει στον ssd να πιάσει τις μέγιστες ταχύτητές του-θα πιάνει περίπου το μισό της αναγραφόμενης απόδοσής του, ακόμη όμως κι έτσι- ένας ssd θα είναι αρκετά ταχύτερος από τον υπάρχον σκληρό σου. Η δική μου πρόταση, είναι να προσθέσεις μια ακόμη 4άρα ram (ακόμη 2x2gb δηλαδή-μιας και η μητρική σου έχει 4 slots) και φυσικά έναν ssd.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω πολυ παλαιοτερη συνθεση απο εσενα, και το να παρω SSD σκληρο ηταν απο τις καλυτερες κινησεις που εκανα. Αθορυβος και καμια σχεση στη ταχυτητα με τους SATA 2 που ειχα. Κυριολεκτικα μερα με την νυχτα.

• Like 3
Δημοσ.

Να θυμίσω ότι η ουσιαστική διαφορά των SSD από τους σκληρούς δίσκους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ταχύτητα διαμεταγωγής. Ένας σκληρός δίσκος έχει αξιόλογη ταχύτητα στη μεταφορά δεδομένων (μπορεί και 150+ MB/s) ενώ πολλές φορές μπορούν και να ξεπεράσουν ορισμένους SSD (π.χ. TLC NAND όταν μεταφέρουν αρχεία που ξεπερνάνε το μέγεθος του SLC buffer).

Η βασική διαφορά είναι η καθυστέρηση στην τυχαία αναζήτηση δεδομένων (access time). Εκεί ένας 7200K RPM HDD μπορεί να θέλει 4-5 ms (ένας πιο αργός, π.χ. 5400Κ ακόμα περισσότερο) ενώ ένας SSD τυπικά χρειάζεται μόλις... 0,1 ms (δηλαδή 50 φορές λιγότερο!). Σαν αποτέλεσμα οι 'ενέργειες' (προσπελάσεις ή εγγραφές) που μπορεί να κάνει ένας HDD ανά δευτερόλεπτο (το λεγόμενο "IOPS") είναι λίγες εκατοντάδες, ενώ για έναν SSD είναι... μερικές δεκάδες χιλιάδες

Με άλλα λόγια: πάρε SSD ακόμα και αν έχεις SATA/150 ή και PATA, θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολυ. Αυτο θα κανω. Κι επίσης ξέρετε γιατι λέει undefined δίπλα στη γραφικων?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το ''undefined''..Απλά δηλώνει ότι δεν έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα-το speccy δηλαδή- η ακριβής υλοποίηση της κάρτας γραφικών σου, δηλαδή ποιας εταιρείας είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλαξε και καρτα γραφικων, σε μτχ με ενα 50αρη βρισκεις πολυ καλυτερες καρτες απο την δικια σου..

και λογο του συστηματος σου προτεινω εναν οcz trion 150

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...