japan_temple_r10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Καλησπερα, εχω καποιες αποριες πανω στην καρτα μου... Το pc που εχω εχει εναν i5-4590 3.30 ghz, 8 gb μνημη και την καρτα της Asus R9 290 DirectII OC... Συμφωνα με το fraps σε battlefield 1 βγαζω στο high 80-110 frames σε high detail. Σε ultra υπαρχει frame drop σε καποιες φασεις και μπηκα στο τρυπακι να ανεβασω λιγο την αποδοση της καρτας με λιγο oc ωστε να μην υπαρχει θεμα... 1η απορια, Τι ρυθμισεις βαζω στο Asus Tweak? 2η απορια, Παιζω σε 1440p Freesync 144hz monitor, Acer XF270HU , μηπως η καρτα μου ειναι λιγη για τετοια αναλυση? 3η απορια, βρηκα ενα προφιλ με τα εξης, GPU Clock 1115, GPU Voltage 1300, Memory clock 5800, Power Target 150, Fan Speed Auto. Συμφωνα με αυτα στo utlra δν υπαρχει κανενα θεμα με frame drop αλλα δν ειναι σταθερο. Αρα ερχομαστε στην κυρια ερωτηση... τι τιμες να βαλω?
Πέτρος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν, υπάρχει περίπτωση η κάρτα σου να ζεσταίνεται λόγω προβληματικού συστήματος ψύξης της ASUS ειδικά στις 290(Χ). http://www.overclock.net/t/1468860/asus-290-direct-cu-ii-problem , για περισσότερες πληροφορίες. Μια 290 έχω και εγώ, με την ίδια οθόνη. Έναν συνδυασμό high-ultra έχω βάλει, με ένα "προφίλ" 1030/1375/+6mV/+50% power, με ένα σχετικά επιθετικό προφίλ στους ανεμιστήρες, παρά την καλή ψύξη που έβαλα πάνω στην κάρτα (Arctic Accelero IV). Η κάρτα μου πάει αρκετά πιο ψηλά (έως και 1100 τουλάχιστον), αλλά έχει πρόβλημα σε οποιοδήποτε oc πάνω από 1030 με το DP καλώδιο συνδεδεμένο και αναβοσβήνει η εικόνα-δεν δίνει σήμα ενώ η κάρτα συνεχίζει να λειτουργεί και το παιγνίδι τρέχει από πίσω κανονικά. Με HDMI δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά προς το παρόν δεν λειτουργεί το FreeSync. Παρακολουθείς με κάποιο πρόγραμμα τις θερμοκρασίες της GPU (core, VRM1-2)? Προσωπικά τις αλλαγές τις έχω μέσω MSI AB, και τους ανεμιστήρες στο τέρμα όποτε η κάρτα περάσει τους 75 (ποτέ, δηλαδή) και κάπου στου 75% όταν ξεπεράσει τους 65. GPU Voltage 1.3 είναι νομίζω πάρα πολύ ψηλά και στην υπερθερμαίνει πολύ γρήγορα, οπότε αρχίζει η κάρτα να ρίχνει χρονισμούς (throttling) για να μην πάθει ζημιά. Αν θέλεις να πειραματιστείς και έχεις χρόνο, άρχισε από stock, ανέβασε πρώτα τον πυρήνα με βήματα 10-10 μέχρι να δεις που φτάνεις σταθερά χωρίς παραπάνω ρεύμα/τάση (βάλε μόνο το power +50% ή στο 150%, ανάλογα το πρόγραμμα). Μετά επανέλαβε το ίδιο με τις μνήμες, με βήματα 25-25. Τέλος, αν δεν θέλεις να πειράξεις ρεύματα κλπ για να είσαι ασφαλής, αφού βρεις τα μέγιστα, βάλε τα και τα δύο μια σκάλα κάτω και δες αν είσαι σταθερός εκεί, προσάρμοσέ το ανάλογα. Κάθε κάρτα έχει τα δικά της. Σίγουρα πάντως χρειάζεσαι το GPU-Z για να παρακολουθείς θερμοκρασίες. 1
pano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Πέτρο θα ήθελα σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε κάτι ειλικρινά,μετά από τόσο ''κόπο'' πόσα fps ποσοστιαία έχεις κερδίσει (ντάξ θα μου πείς κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του,αλλά έτσι απλά ένα μέσο όρο,λίγο πάνω λίγο κάτω δεν έγινε και τίποτα,); 1
Πέτρος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Εξαρτάται. Η 7950 που είχα, πήγαινε από 850/1250 σε 1150/1450 μέσα σε 3'. Ταβάνιαζε εκεί, αλλά συνολικά είχε πάνω από 30% αύξηση κατά Μ.Ο. Η 290 μου, είναι λίγο μάπα, αλλά ένα 15% περίπου μπορεί να το πάρει. Με ενδιαφέρει κυρίως να ανεβάσω τα ελάχιστα frames, τα 52-55 να πάνε δηλαδή στο 60. Αυτό και μόνο. Το δικό μου κομμάτι δεν το έχει. Άλλες 290 ανέβαιναν πολύ εύκολα σε >1100πυρήνα και >1450-1500 μνήμη, οπότε εκεί είχες εύκολα ένα +20-25% αύξηση. Χόμπι είναι. 1
japan_temple_r10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω για το μακροσυρτο και την απαντηση σου... Αλλα μιλας με εναν ανθρωπο που παντα πηγαινε με τις ρυθμισεις μια καρτας οπως ηταν απο το κουτι... Και δυστηχως η ευτηχως τωρα πρωτη φορα πειραματιστικα... σημειωση οτι με το προφιλ που εδωσα/βρηκα η καρτα εφτασε στους 83-87 βαθμους και λογικα οπως λες δν υπαρχει αρκετη ψυξη καθοτι στο τερμα δν μου ανεβασε στο τερμα ανεμιστηρες... Aρα και το προγραμμα λογικα καπου εχει θεμα... Θα δοκιμασω με αυτα που ειπες και βλεπω... Μην ξεχναμε οτι δν ζητω κατι τρελο σε αυξηση αποδοσης... Απλα να γινει στο ultra σταθερη, καθοτι σε εμενα ολα τρεχουν σωστα και σαν να αναβοσβηνουν κομματια της οθονης... αν το θετω σωστα και μπορεις να καταλαβεις τι εννοω... 1
STORM1978 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Τα αναβοσβησιματα είναι artifacts κοινώς εκεί ψηλά έχει πρόβλημα ή κάρτα. Ή κατεβάζεις χρονισμους και ρευμα μέχρι να σταθεροποιηθεί ή βάζεις τα φανάρια στο 100% για να ψυξει καλύτερα. Μάλλον όμως το 1ο θα στο λύσει και εκεί κοντα είναι και τα όρια της κάρτας σου. 1
japan_temple_r10 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Επειδη καταλαθος χτες βρηκα λυση στο θεμα του OC με display port πανω απο 1050-1060 gpu clock... Κατεβασα το 16.12.1 radeon software... και το τελευταιο Asus GPU Tweak II για win 10 καθοτι το δικο μου ηταν ξεχασμενο απο τοτε που πηρα το η/υ σε 8.1. Με τα καινοργια λογισμικα κανενα προβλημα ακομα και σε 1150 χρονισμο χωρις κανενα artifact ή αλλο θεμα... ακομα και σε furmark η αποδοση ηταν κατα 15-20% καλυτερη σε 1100 gpu clock και 5600 ram με power target 130. Αυτα για βοηθεια οποιου εχει θεμα με την συνδεση της acer - r9 290. 1
Πέτρος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Για πες για πες για πες. Τώρα, τις τελευταίες ώρες το παλεύω κι εγώ. Τους τελευταίους ReLive τους έχω κι εγώ, αλλά δεν έχουν βοηθήσει. Το ASUS, τρέχει και με μη ASUS κάρτες ήείναι αποκλειστικά για αυτές? Η προσωρινή λύση που (φαίνεται να) λειτουργεί, ήταν να κατεβάσω τη μέγιστη συχνότητα στα 120Hz (έτσι κι αλλιώς δεν τα γεμίζω τα 144 που να χτυπιέμαι).
japan_temple_r10 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 To asus τρεχει λογικα μονο με καρτες τις ιδιας εταιριας καθοτι εντοπιζει την πρωτη φορα που το ανογεις το τι εχεις πανω... βεβαια δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις κατι... περιττο να πω οτι η καρτα και η αποδοση της ειναι κατα πολυ καλυτερη χωρις κανενα ζορι... σημερα βεβαια θα την τεσταρω σε εκτενες gaming (battlefield 1 ultra) και απο οτι ειδα χτες βραδυ που δοκιμασα τα settings υπαρχει διαφορα προς την ομαλοτητα... Βεβαια προχτες βγηκε patch που εκανε το παιχνιδι γενικα καλυτερο και με το OC το σημερινο σιγουρα θα υπαρχει μεγαλη διαφορα... Κατι αλλο περα απο αυτα τα βηματα δεν εκανα... και να πω την αληθεια δεν περιμενα και αποτελεσμα... σημερα το πρωι εψαξα για αλλο προγραμμα περα απο το υπαρχων και ειδα οτι ειχα παλια εκδοση και ετσι φτασαμε στο αποτελεσμα... Το μονο που προτεινω ειναι αλλο προγραμμα και ισως δεις διαφορα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα