greekparot Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα,Πρόσφατα είχα θέμα με το Ίντερνετ και μου έκαναν αντικατάσταση στο ρουτερ όπου και η τηλεφωνική γραμμή έγινε ευρυζωνική / voip.Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αλλαγή απλά το ερώτημα μου είναι το εξής:Τον άλλο μήνα μετακομίζω και φυσικά θα μεταφερθεί και ο ήδη υπάρχον τηλεφωνικός αριθμός. Στο νέο σπίτι έβαλα συναγερμό. Θα έχω πρόβλημα με το voip; Θα πρέπει να ενημερώσω τους τεχνικούς να μου επαναφέρουν την γραμμή στο αρχικό στάδιο που ήταν (μη voip) ;Τι πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα θα έχω σε συνδυασμό voip + συναγερμός ή μη; Ευχαριστώ πολύ.
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Ό,τι και να κάνεις δεν θα σου επαναφέρουν τη γραμμή σε "μη-VoIP" (POTS). Η Cosmote θέλει να γυρίσει τους πάντες σε VoIP διότι της κοστίζει λιγότερο. Η μόνη λύση είναι να πας σε άλλο πάροχο που να δίνει POTS (Vodafone ή Forthnet). Αλλά ακόμα και αυτό είναι προσωρινό, διότι και οι υπόλοιποι πάροχοι θα γυρίσουν σε VoIP αργά ή γρήγορα. Τα πρακτικά ζητήματα με τον συναγερμό, είναι ότι: 1) Ο συναγερμός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να "κόψει" το δίκτυο, οπότε το modem / router θα πρέπει να είναι δίπλα του. Ο συναγερμός θα παίρνει την τηλεφωνική έξοδο του router και μετά θα 'μοιράζει' αυτός στο υπόλοιπο σπίτι. Καταλαβαίνεις ότι αν το router το ήθελες σε άλλο σημείο, για να μπορέσεις να συνδέσεις εύκολα συσκευές με Ethernet π.χ. ή για καλύτερη κάλυψη WiFi, τώρα θα πρέπει να τραβάς μπαλαντέζα ή να αγοράζεις εξτρά εξοπλισμό. 2) Θα χρειαστείς UPS στο modem / router, ώστε να μπορεί να κάνει κλήσεις ο συναγερμός ακόμα και αν κοπεί το ρεύμα, κάτι που πριν (με POTS) δε χρειαζόταν. 3) Εάν για οποιοδήποτε λόγο μείνεις χωρίς ίντερνετ (π.χ. αν χαλάσει το modem / router) αυτομάτως παύεις να έχεις τηλέφωνο, άρα και συναγερμό. Κάποιο 'πλεονέκτημα' με το VoIP δεν έχεις. Μόνο η Cosmote κερδίζει.
bill2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Αν πείς στον οτε οτι εχω συναγερμό που κάνει τηλεφωνικές κλήσεις θα σου στείλουν δωρεάν ups για το ρουτερ
ikaruga24 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δεν αλλάζει τίποτα σε εσένα, τηλεφωνείς και σου στέλνουν mini-ups για να μην έχεις πρόβλημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Και εμείς που βάλαμε τώρα συναγερμό έτσι μας το έκαναν.
greekparot Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ όλους, άρα το μόνο που μένει είναι να ζητήσω το mini ups.
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ όλους, άρα το μόνο που μένει είναι να ζητήσω το mini ups. Έχε στο νου σου και το (1) που έγραψα, για το που πρέπει να μπει το modem / router. Δεν είναι μόνο το ρεύμα το πρόβλημα (που όπως αναφέρθηκε λύνεται με UPS). Ο συναγερμός πρέπει να μπορεί να "αρπάξει" τη γραμμή και να κόψει τους άλλους χρήστες, άρα θα είναι η 1η συσκευή αναγκαστικά!
jkoukos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Αν μεταξύ του modem/router και του συναγερμού υπάρχει οποιοδήποτε UTP ή απλό τηλεφωνικό καλώδιο 2 ζευγών, δεν υπάρχει θέμα όση απόσταση κι αν έχουν μεταξύ τους.
ageran Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Κάποτε θα έρθει και η σειρά μου για αλλαγή. Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά: 1. Ποιος θα αλλάζει κάθε δυο χρόνια την επαναφορτιζόμενη μπαταρία του mini ups; 2. Στην μεταβατική περίοδο από το κλασικό στο ευρυζωνικό σύστημα θα λειτουργούν τηλέφωνα, FAX, συναγερμοί κ.τ.λ.; 3. Αν στο παλαιό σύστημα έχεις επί πλέον Ethernet και Wi-Fi εκτυπωτές, PC, φορητούς υπολογιστές, ποιος θα κάνει τις νέες ρυθμίσεις (Setup); Ένα είναι βέβαιο, θα γίνουν πάνω μας οι δοκιμές, άρα θα ταλαιπωρηθούμε μέχρι να επανέλθουν στην προηγούμενη σωστή λειτουργία τους όλες οι συσκευές μας. Επί πλέον, πριν, τυχόν και όχι σπάνιες, διακοπές ρεύματος δεν επηρέαζαν τη λειτουργία των σταθερών τηλεφώνων. Τώρα θα τις επηρεάζουν. Και τελευταίο, το WI-FI, δηλαδή η παγκοσμιοποίηση της πληροφορίας, θα κάνει πιο επισφαλή το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων; Άραγε, το μεγάλο οικονομικό όφελος του ΟΤΕ από την μετατροπή αυτή, θα μοιραστεί στους καταναλωτές;
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1. Ο χρήστης. 2. Δεν υπάρχει μεταβατική περίοδος. Η αλλαγή και λειτουργία της τηλεφωνίας είναι άμεση. Και ναι, θα λειτουργούν όλα όπως και πριν, εκτός κι αν υπάρχει κάποια βλάβη/δυσλειτουργία. 3. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η VoIP τηλεφωνία με το πως είναι στημένο το εσωτερικό σου δίκτυο και τι ρυθμίσεις έχεις. Μα καμία όμως. 4. Το ίδιο άσχετη είναι και η σχέση τηλεφωνίας με WiFi. Απορώ πως κάνετε τέτοιους συσχετισμούς. 5. Ναι, το μόνο μειονέκτημα της υπόθεσης είναι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης με το Internet, σταματά και η τηλεφωνία. 6. To όποιο οικονομικό όφελος θα είναι μακροχρόνιο κι εφόσον γίνει πλήρης μετάβαση όλων των πελατών του παρόχου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχεις έκπτωση στο πάγιο ή κάτι άλλο. Μπορεί κάλλιστα να είναι περισσότερες υπηρεσίες ή δυνατότητες επικοινωνίας, στην ίδια τιμή. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει σε ένα πλήρες IP δίκτυο (που θέλει να φθάσει) παρά στο σημερινό μικτό. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από jkoukos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα