Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ζωή μου είναι πολύ καλύτερη απο την στιγμή που πήρα την απόφαση να σβήσω μια για πάντα το Facebook και τους 343 φίλους μου, τους περισσότερους απο τους οποίους δεν είχα δει ποτέ. Το σπίτι μου είναι πιο καθαρό, διασκεδάζω μικρές καθημερινές στιγμές χωρίς να με απασχολεί τι κάνει ο καθένας, τι φόρεσε η καθεμιά, το καινούργιο αμάξι που αγόρασε ο τάδε κτλ. Αισθάνομαι οτι μέρα με την μέρα η ιδιωτικότητα μου ενισχύεται και πάλι, χωρίς να μπαίνω στο τρυπάκι να μοιράζομαι με τους πάντες τι τρώω και που βρίσκομαι. Η απόφασή μου αυτή με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο χρόνο ξόδευα στο διαδίκτυο και να αναθεωρήσω την κατανομή του σε περισσότερα παραγωγικά για τον εαυτό μου πράγματα! Σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο!

Επίσης, γλύτωσες και από την κατασκοπεία της Microsoft έχοντας ακόμα XP. οως σου ξέφυγε αυτό; :P

• Like 3
Δημοσ.

Η ζωή μου είναι εξαιρετική παρόλο που διατηρώ λογαριασμό στο Facebook και το επισκέπτομαι καθημερινά. Έχω 545 φίλους,  τους περισσότερους εκ των οποίων έχω γνωρίσει από κοντά. Το σπίτι μου είναι το ίδιο καθαρό όσο ήταν και πριν το facebook, μπορεί και καθαρότερο. Διασκεδάζω μικρές καθημερινές στιγμές χωρίς να με απασχολεί τι κάνει ο καθένας, τι φόρεσε η καθεμιά, το καινούργιο αμάξι που αγόρασε ο τάδε κτλ. Η ιδιωτικότητά μου παραμένει απαραβίαστη εφόσον ελέγχω συνειδητά το τι μοιράζομαι και τι όχι. Η απόφασή μου να μη σβήσω μια για πάντα το Facebook, ενισχύει την πεποίθηση μου ότι κάθε εργαλείο είναι ουδέτερο και νοηματοδοτείται από τη συνειδητή ή μη συνειδητή χρήση του! Δεν σας προτρέπω να κάνετε τίποτα. Προτρέπω μόνο αυτούς που σας προτρέπουν να κάνετε κάτι, να απολαύσουν τη no-facebook ζωή τους και να μην μας ζαλίζουνε την παναγία κάθε τρεις και λίγο με την παραδεισένια τους προσωπική ανακάλυψη. 

Καπου κανεις λαθος εδω. Αλλοι ειναι αυτοι που ζαλιζουν με την τεραστια αποφαση να κλεισουν το φβ. Οι οποιοι παραδοξως εχουν εξαφανιστει. Λογικα ο αγωνας του Φεντερερ δικαιωθηκε

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το FB και σε όλα ισχύει το μέτρον άριστον (με παν ή χωρίς).

Εφόσον χρησιμοποιηθεί ορθά αυξάνει την κοινωνικότητα (ιδεατή και πραγματική). Όποιος δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί ή να το "απολαμβάνει" για αυτό που προσφέρει ας το κλείσει.

Το θέμα όμως είναι άλλο! Πως ακόμα μια φορά κοροϊδεύουν ανεκπαίδευτους χρήστες. 

btw. Όσοι από εσάς κατηγορούν το fb για παραπάνω έκθεση σε κινδύνους ας καταργήσουν τον ίδιο τον Η/Υ. Ας τον τσιμεντώσουν αφού τον κάψουν σε 2 μέτρα βάθος και να μην τον ξανα-ανάψουν ποτέ. Εκεί να δείτε (χωρίς καθόλου Η/Υ) τι προσωπική ζωή και ποιότητα διαβίωσης έχετε απαλλαγμένοι από κυβερνοκυνδίνους!!!

Πολλοί κάηκαν από την φωτιά αλλά δεν σημαίνει θα καταργήσουμε την φωτιά για αυτό το λόγο!

• Like 2
Δημοσ.

Τι θα πει "αναγκάζει" πανω σε Link πατας και το κατεβάζει και μετά πρέπει και να το εκτελέσεις, κλασσικά δηλαδή, πρέπει να είσαι κλασσική περίπτωση αφελή

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως, εδώ και δυο μήνες, που εξαιτίας των τρισάθλιων 10ριών έκανα το μεγάλο βήμα και πήγα, σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές μου, σε Linux, αντιμετωπίζω αυτές τις ειδήσεις με μια απίστευτη χαλαρότητα και γέλιο!

Προσοχή, δεν λέω ότι το Linux είναι η απόλυτη ασφάλεια (δεν υπάρχει), αλλά όπως και να το κάνουμε, καμία σχέση με Win!

Και το εντυπωσιακό είναι ότι και τα μέλη της οικογένειάς μου δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με το Linux, αντιθέτως αναστήθηκαν και οι παλιοί υπολογιστές μας, σταθεροί και λαπτοπ!

Όποιος μπορεί και έχει όρεξη, ας δοκιμάσει, κατά προτίμηση Linux Mint, θα δει την... υπολογιστική ζωή του με άλλο μάτι και δεν θα τον νοιάζουν πλέον τέτοιες ειδήσεις!

• Like 6
Δημοσ.

Καπου κανεις λαθος εδω. Αλλοι ειναι αυτοι που ζαλιζουν με την τεραστια αποφαση να κλεισουν το φβ. Οι οποιοι παραδοξως εχουν εξαφανιστει. Λογικα ο αγωνας του Φεντερερ δικαιωθηκε

Σε ποιους αναφέρεσαι; Δεν το πιάνω το υπονοούμενο.

Δημοσ.

Στο τέλος του link-πηγή της είδησης υπάρχει update με την απάντηση του Facebook, σύμφωνα με την οποία, ο φταίχτης είναι κάποια μολυσμένα extension του Chrome:

Update: A Facebook spokesperson tells us that these reports had it wrong -- this isn't a case of ransomware. These were really "bad Chrome extensions" propagating a scam by sending messages to others, and they were blocked several days ago. You can read the full explanation below.

"This analysis is incorrect. There is no connection to Locky or any other ransomware, and this is not appearing on Messenger or Facebook. We investigated these reports and discovered there were several bad Chrome extensions, which we have been blocking for nearly a week. We also reported the bad browser extensions to the appropriate parties."

Δημοσ.

Αν το συγκεκριμένο δεν επηρεάζει το OSX τότε για μια ακόμη φορά η φώτο είναι καθαρά για να προκαλέσει , clickbait φάση και πάλι από τον ίδιο χρήστη που είναι news editor νομίζω.

Άρα δυο ερωτήσεις εχω:

1) Επηρεάζει το OSX? Αν όχι γιατί μπήκε αυτή η φώτο;

2) Είναι επίσημη γραμμή του insomnia πλέον τέτοιες τακτικές ή ο συγκεκριμένος λειτουργεί αυτόνομα;

Δε θελω να μπω σε πόλεμο λειτουργικών συστημάτων, θέλω να μου απαντήσει κάποιος καθαρά για τις τακτικές πλέον γιατί προσωπικά παρατηρώ μια τέτοια στροφή στην ειδησεογραφια του site, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως, εδώ και δυο μήνες, που εξαιτίας των τρισάθλιων 10ριών έκανα το μεγάλο βήμα και πήγα, σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές μου, σε Linux, αντιμετωπίζω αυτές τις ειδήσεις με μια απίστευτη χαλαρότητα και γέλιο!

Προσοχή, δεν λέω ότι το Linux είναι η απόλυτη ασφάλεια (δεν υπάρχει), αλλά όπως και να το κάνουμε, καμία σχέση με Win!

Και το εντυπωσιακό είναι ότι και τα μέλη της οικογένειάς μου δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με το Linux, αντιθέτως αναστήθηκαν και οι παλιοί υπολογιστές μας, σταθεροί και λαπτοπ!

Όποιος μπορεί και έχει όρεξη, ας δοκιμάσει, κατά προτίμηση Linux Mint, θα δει την... υπολογιστική ζωή του με άλλο μάτι και δεν θα τον νοιάζουν πλέον τέτοιες ειδήσεις!

Ενώ εμείς που έιμαστε φυλακισμένοι είλωτες των Windows δεν κοιμόμαστε τα βράδια με αυτές τις ειδήσεις. Δυστυχία, μιζέρια και άγχος κάθε μέρα. Έλεος πια με την θεοποίηση των Linux και τη δαιμονοποίηση των Windows. Σεβαστό φίλε ότι βρήκες την υγειά σου με τα Linux. Enjoy αν και άργησες λίγο. Γράφεις ότι τα windows 10 είναι τρισάθλια. Υπερβάλλουμε λίγο μήπως; Εβαλες linux "σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές" σου. Γιατί έτσι...; Κάποιος υπολογιστής σου κλαίει και αισθάνεται μοναξιά. 

Υ.Σ. Εχω χρησιμοποιήσει Linux για μεγάλο διάστημα. Μια χαρά αλλά με κούρασε από ένα σημείο και μετά η όλη αίσθηση ότι πρέπει να γίνω hacker/προγραμματιστής για να κάνω κάποια πράγματα και κυρίως η ασυμβατότητα με drivers και προγράμματα. Τα γνωστά δηλαδή...Dual boot linux/windows η καλύτερη λύση προφανώς. Triple boot γίνεται αλήθεια...; και λίγο MacOS έτσι για τρούφα από πάνω. Not possible απ'όσο ξέρω.

Δημοσ.

Mac OS, ΝΑΙ, γίνεται σε συγκεκριμένο μόνο hardware. ψάξε για Hackintosh όπως το λένε χαριτωμένα.

Και αφού η κουβέντα πάει στο versus... για το linux έχω να πω και εγώ το χρησιμοποιώ σχετικά συστηματικά πιο πολύ για να είμαι μέσα στα πράγματα αλλα δεν νοιώθω καθόλου άνετα καθώς και πράγματα που πρέπει να κάνει δεν τα κάνει όπως θέλω και πρέπει διαρκώς να κάνω τον hacker για να τα φτιάξω μετά από πολύ google search  και στερείται πολλών προγραμμάτων που έχω μάθει να χρησιμοποιώ σε win. Και όχι ΔΕΝ υπάρχουν καθόλου ίδια open/free σε linux (πχ το libre office δεν είναι MS Office ούτε το Gimp, Photoshop και μου λείπει και το απλό irfanview και άλλα πολλά). 

Τώρα αν θέλεις να κάνεις σκέτο browsing ή να στήσεις κανένα server καλό είναι. Για desktop θέλει δουλειά ακόμα (κυρίως σοβαρά προγράμματα) να φτάσει τα windows χωρίς βέβαια να λέω ότι δεν είναι αξιόλογο/λειτουργικό. Συγκριτικά όμως υστερεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Πώς τα καταφέρνετε και τα κάνετε όλα flaming, δε μπορώ να καταλάβω. Fbook vs no-Fb, Win vs Linux vs Mac etc etc.

Ο άλλος λέει ότι του ζαλίζουνε την παναγία απόψεις μελών που απλά δε συμφωνεί. Μπράβο, ωραίο επίπεδο.

Δημοσ.

Ενώ εμείς που έιμαστε φυλακισμένοι είλωτες των Windows δεν κοιμόμαστε τα βράδια με αυτές τις ειδήσεις. Δυστυχία, μιζέρια και άγχος κάθε μέρα. Έλεος πια με την θεοποίηση των Linux και τη δαιμονοποίηση των Windows. Σεβαστό φίλε ότι βρήκες την υγειά σου με τα Linux. Enjoy αν και άργησες λίγο. Γράφεις ότι τα windows 10 είναι τρισάθλια. Υπερβάλλουμε λίγο μήπως; Εβαλες linux "σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές" σου. Γιατί έτσι...; Κάποιος υπολογιστής σου κλαίει και αισθάνεται μοναξιά. 

Υ.Σ. Εχω χρησιμοποιήσει Linux για μεγάλο διάστημα. Μια χαρά αλλά με κούρασε από ένα σημείο και μετά η όλη αίσθηση ότι πρέπει να γίνω hacker/προγραμματιστής για να κάνω κάποια πράγματα και κυρίως η ασυμβατότητα με drivers και προγράμματα. Τα γνωστά δηλαδή...Dual boot linux/windows η καλύτερη λύση προφανώς. Triple boot γίνεται αλήθεια...; και λίγο MacOS έτσι για τρούφα από πάνω. Not possible απ'όσο ξέρω.

Mac OS, ΝΑΙ, γίνεται σε συγκεκριμένο μόνο hardware. ψάξε για Hackintosh όπως το λένε χαριτωμένα.

Και αφού η κουβέντα πάει στο versus... για το linux έχω να πω και εγώ το χρησιμοποιώ σχετικά συστηματικά πιο πολύ για να είμαι μέσα στα πράγματα αλλα δεν νοιώθω καθόλου άνετα καθώς και πράγματα που πρέπει να κάνει δεν τα κάνει όπως θέλω και πρέπει διαρκώς να κάνω τον hacker για να τα φτιάξω μετά από πολύ google search  και στερείται πολλών προγραμμάτων που έχω μάθει να χρησιμοποιώ σε win. Και όχι ΔΕΝ υπάρχουν καθόλου ίδια open/free σε linux (πχ το libre office δεν είναι MS Office ούτε το Gimp, Photoshop και μου λείπει και το απλό irfanview και άλλα πολλά). 

Τώρα αν θέλεις να κάνεις σκέτο browsing ή να στήσεις κανένα server καλό είναι. Για desktop θέλει δουλειά ακόμα (κυρίως σοβαρά προγράμματα) να φτάσει τα windows χωρίς βέβαια να λέω ότι δεν είναι αξιόλογο/λειτουργικό. Συγκριτικά όμως υστερεί. 

Υπερβάλλετε και οι δύο, αλλά αν αφαιρέσουμε τις υπερβολές σας, δεν διαφωνώ.

Δεν θεοποίησα το Linux ούτε δαιμονοποίησα τα Win. Αλλά τα 10άρια είναι τρισάθλια κατά την άποψή μου. Γιατί κατασκοπεύουν, γιατί το πάνε προς mobile interface το οποίο σιχαίνομαι, γιατί δεν με σέβονται και μου επιβάλλουν τα updates χωρίς δικαίωμα επιλογής, και άλλα πολλά.

Windows, φυσικά τα 7άρια, διατήρησα μόνο σε έναν υπολογιστή μου, αυτόν με τα παιχνίδια, για προφανείς λόγους.

Σε όλους τους άλλους, εγώ και η οικογένειά μου βολευτήκαμε τέλεια με το Linux. Ναι, δεν έχει τα προγράμματα των Win, φυσικά λείπουν τα επαγγελματικά προγράμματα, αλλά με τα αντίστοιχα opensource μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου, και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η έλλειψη των επαγγελματικών προγραμμάτων είναι ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα.

Δεν ανακάλυψα τώρα το Linux, στο γραφείο μου περί το 2006 είχα επί μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο Linux. Μετά βγήκαν τα 7άρια και με ξανακέρδισαν τα Win, αλλά το αίσχος των 10 δεν το αποδέχομαι με τίποτα.

Τέλος, το Linux είναι απλά ένα διαφορετικό οικοσύστημα, δεν είναι Win. Τα παιδιά μου που ξεκίνησαν τώρα να ασχολούνται στον υπολογιστή και αντιμετωπίζουν στα λαπτοπς Λίνουξ, μια χαρά μαθαίνουν πως και τι να κάνουν. Πανεύκολο είναι το interface τους (Linux Mint Mate ή Xfce) και πολύ πιο λογικα δομημένο από το αισχρό διφυές σύστημα του control panel & settings των 10. Και κατά την άποψή μου, πολύ καλύτερη διεπαφή έχει το Mint από τα 10άρια.

Και μια και είναι και διαφορετικό οικοσύστημα, όταν το συνειδητοποιήσει κάποιος, θα καταλάβει ότι δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσει και μια στο τόσο το terminal. Όσες φορές χρειάστηκα κάτι που δεν ήξερα, το βρήκα με google search στο πρώτο λεπτό. Τα παιδιά μου πάντως, όπως και η σύζυγος, στα μηχανήματα που τους έχω φτιάξει, ούτε ξέρουν τι είναι το terminal και μια χαρά κάνουν την δουλειά τους.

Σε αυτά να προσθέσω και την απίστευτη ποικιλία desktops και themes που υπάρχουν στο Linux. Εμένα πάντως, έναντι των 10, με κέρδισε οριστικά και άντε γεια MS.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...